Push/pull(/legs) ''routine''

05.10.14
09:50

Здрасти, реших да сменя досегашния ‘сплит’ (гърди,гръб,ръце,рамо,крака) и да правя такива тренировки и имам няколко въпроса.
Мисля, че ще мога да разделя краката в различните дни и да си правя успешно тренировките, като другия вариант е да правя:
push;pull;legs;push;pull;legs;почивка, защото залата не работи в неделя.
Първият вариант според мен е по-добър, но ще се радвам да споделите мнение. Другото, което е, добра ли е идеята да сложа следните упражнения в една тренировка, много ли ще идват по 4 работни серии, по колко упражнения, примерно, ВИЕ правите и как мога да разнообразявам ? Да правя ли изолиращи упражнения ?
Push: Клек, Военна преса, Лег с тесен хват, Кофи, Прасец прав;
Pull : Гребане с дъмбел, Набиране подхват, Лег преса, Скотово седнал; (тук трябва да сложа още нещо, но нямам идея какво)
Push: Клек, Лег, Раменна седнал, Разгъване седнал, Прасец седнал;
Pull : Мъртва тяга, Гребане с лост, Набиране надхват, Скотово прав; (тук пак не знам какво упражнение да сложа)
Коремните преси не съм ги писал, защото мисля корем да правя у нас, както до сега и да не го разделям.
Ще помоля и някой да ми каже, проблем ли ще е, ако правя:
Понеделник - push
Вторник - pull
Сряда - legs
Четвъртък - Off
Петък - push
Събота - pull
Неделя - Off, фитнеса почива и да продължа от понеделник, т.е с крака ?

Темата беше редактирана от Дuд0 на 06.10.14 13:08.

IS

06.10.14
12:14

Май нещо не си разбрал програмата,или не си я написал правилно. Краката са ти в отделен ден,а не при бутащите за горната част.Препоръчвам ти да я пробваш в началото,както си е в оригинал - лично мнение!

06.10.14
12:17

Разбрах я, мога да разделя краката в бутащите и дърпащите дни.
Все пак реших да са отделно
Бутащи A:
- Лег
- Военна преса прав
- Кофи широко
- С дъмбели от полулег
- Трицепс с въже

Дърпащи А:
- Гребане с дъмбел
- Набирания с подхват
- Мъртва тяга
- Скотово седнал
- “Pinwheel curls”

Крака A:
- Клек
- Лег преса
- Разгъване от седеж
- Сгъване легнал
- Прасец седнал

Бутащи Б:
- Полулег
- военна седнал
- Лег тесен хват
- Кофи тясно
- Лицеви

Дърпащи Б:
- Гребане с лост
- Набирания надхват
- Мъртва тяга
- Скотово прав
- Чукове

Крака Б:
- Преден клек/напади
- Румънска тяга
- Прасец прав/на лег пресата
- Сгъване легнал
- Разгъване седнал

Въпросът ми, обаче, дали да правя push;pull;legs;push;pull;legs;off или push;pull;legs;off;push;pull;off;legs… остава :/
За сега ще карам push,pull,legs,push,pull,legs. Нищо, че ще се счупвам от тренировки и няма да имам почивка между тях.
И без това времето за друго не става. ^^

Мнението беше редактирано от Дuд0 на 06.10.14 13:13.

09.10.14
22:02

Разгледай тази тема,  точно това коментират

http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=149807833

10.10.14
06:53

Благодаря. Имам за сега една push/pull, по която си карам, като краката са в деня на бутащите :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1