09.10.14
01:18
Здравейте, имам проблем с дясното коляно.Всеки път, когато си изпъна крака напред пука.Когато играя футбол, след игра започва да ме боли.Преди 3 дни ходих на ортопед и ми каза, че ми е износен хрущяла не ми прави снимка, само ме караше да правя различни движения с крака.Проблема ми е от година, може и повече.Изписа ми Реновакс и ми каза да го пия два месеца, после почивка и пак два месеца.Проблема е там, че четох, че тези добавки не помагат и съм доста притеснен.На 17 години съм 1.83 75кг.Ако може да ми помогнете с някакъв съвет.Благодаря предварително!
Няма друго лечение за състоянието ти или поне на мен не ми е известно. Преди повече от 20 години биеха калциеви инжекции в ставата, за да се било калцирало изронването, но този метод го отрекоха още преди края на 90-те. Няма и нужда от снимка, за да се диагностицира.
Реновакс е един от многото продукти на пазара, които съдържат важните за ставите вещества. Хондроитинът му е малко по-малко от някои други, но иначе е добре. Ако искаш да спортуваш по време на лечението, което естествено не ти е препоръчано, си вземи наколенка тип пателарен водач - има ги в магазина на BB-team и то в голяма гама от цветове :)
09.10.14
11:17
Благодаря за отговора.Ами значи ще продължа да приемам Реновакс и дано ми помогне.Просто ми стана странно как на рекламата на продукта дават някакъв дядо а аз съм на 17 и се чудих дали може да е нещо друго.Може би се е получило от бягането с тънки подметки по асфалт понеже играх доста често футбол и ходих да тичам допълнително.Или да е нещо наследствено.
Свързано е и с растежа, който съчетан с натоварването причинява изронване на хрущяла. Ще го израстеш, не бой се :)
За тия кинти по-добре си вземи един Elastamine на Primaforce или въпросните суровини на пудра.
05.11.14
23:13
Здравей!
Аз също съм на 17 и имам износен хрущял на коляното.Болката в крака ми обаче се премести( и ми казаха,че е в следствие на това) в предното сухожилие на коляното и се появява при натискане в тази част и активно спортуване.Твоята болка там ли е ?
Ако е така, то,според лекарите, с които се видях, това е възпаление на сухожилието(като при мен след дълго време е вече хронично и има вероятност за разкъсвания) и единият начин да се излекува е да починеш от всякакви тренировки и натоварвания за 3 месеца.
Аз не предпрочетох това и предприех лечението с инжекции(2-3-4 на брой, наричат се от хората ~с кръвна плазма[д-р като го чух каза АЦП-не съм много сигурен какво им е наименованието официално]), които се използват от спортисти и имат много бързо действие.Лекаря, с когото се консултирах, е Д-р Динко Хубенов.
Естествено не съм лекар, а и да съм, не мога да ти кажа какво точно ти има само от форума, но това е моята подобна ситуация и се надявам да съм помогнал по някакъв начин.
ПС:Да вметна, че проблема с износения хрущял го третирах с Artilane и от тогава не съм се занимавал с него.