25.10.14
19:59
Привет на всички. Първо, кратка х-ка: 16 години, 75 кг, 180 см, мъжки пол. Тренирал съм доста работи - 8 години плуване, малко джудо, а сега от 1 година и нещо лостове и от 2 киокушин карате - комбинирам ги. Ама сега зимата не си е работа за лостове - навънка сняг, вятър, а ти да правиш кофички набирания.. не става, особено ако си от Варна :D Хората от Варна ще разберат защо.
Затова си направих Фитнес програма. Може би на повечето от вас ви е доста позната - поне 50% от нея е от един сайт на Лазар Ангелов, но я попромених доста. Целя основно Сила и Маса. Релефа си го правя на лостове лятото. Не си падам по уредите и затова добавих и повечко набирания. Приемам всякаква критика, стига да е смислена. Предполагам всеки е минал по този път и знае какво е чувството.
1 ден - Ръце - Екстензия за трицепс от лег (Френско) 4 серии 12 | 10 | 10 | 10
Сгъване с дъмбел за бицепс 4 серии 12 | 10 | 10 | 10
Разгъване за трицепс на скрипец - 3 серии 10 | 10 | 10
Скотово сгъване с лост - 3 серии 10 | 10 | 10
5 серии х 10 набирания “женски” тесен хват
5 серии х 10 набирания “мъжки” тесен хват
2 ден - Дърпащи - Мъртва тяга 6 серии 5 | 5 | 5 | 3 | 3 | 3
Гребане с щанга 6 серии 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5
Сгъване с крив лост за бицепс 6 серии 5 | 5 | 5 | 5 | 5| 5
2 серии коремни преси с 10 кг.
2 серии вдигане на крака от вис
3 ден - Гърди и гръб - Лег с лост - 5 серии 12 | 10 | 8 | 8 | 8
Гребане с щанга 5 серии 12 | 10 | 8 | 8 | 8
Набирания 5 серии широк хват х 8 - 10 в зависимост от силата която имам
Лег с дъмбели под наклон 4 серии 12 | 10 | 10 | 10
Преси с лост пред гърди 4 серии - 12 | 10 | 8 | 8
Сигурно доста от вас видяха, че краката, ги няма - Тях си ги натоварвам Дооста на Киокушина, има случаи в които имам голяма мускулна на краката следващия ден - Ако започна и във Фитнеса, ще се скова здраво .. Същото е и за рамената и корема. Липсват и Бутащи - Там трябва да включа и клекове, а имам контузия на десния крак - затова и мъртвата тяга ми е оскъдна. Препоръчително е да избягвам големи натоварвания с тежести в краката. Това също е причина да не тренирам краката във фитнеса, а със спортове като Карате и плуване. Естествено, си правя и клекове вкъщи, НО без никакви други тежести - не съм като човече с 2 забити клечки в задника :D Мисля, че няма смисъл да казвам, но все пак - добавки не взимам, 1 2 протеинови вафли от любопитство и заради вкуса за 1 месец - нищо повече. Последната ми прот. вафла беше преди около месец.Едва ли съм тъй наречения “химик”. И ям като откачен ! Доста гладен човек съм :D
Темата беше редактирана от TtOp PbS на 25.10.14 20:02.
25.10.14
21:22
Вкарай 4 серии тежък пълен Клек.
казано от TtOp PbS на 25.10.14, 19:59:
Сигурно доста от вас видяха, че краката, ги няма - Тях си ги натоварвам Дооста на Киокушина, има случаи в които имам голяма мускулна на краката следващия ден - Ако започна и във Фитнеса, ще се скова здраво . Липсват и Бутащи - Там трябва да включа и клекове, а имам контузия на десния крак - затова и мъртвата тяга ми е оскъдна. Препоръчително е да избягвам големи натоварвания с тежести в краката. Това също е причина да не тренирам краката във фитнеса, а със спортове като Карате и плуване. Естествено, си правя и клекове вкъщи, НО без никакви други тежести - не съм като човече с 2 забити клечки в задника :D
Работата с краката е, че на десния крак имах доскоро скъсани муск. влакна - не цял мускул, отделен сноп просто. И просто болката е режеща ако започна да клякам с тежко. Но не съм се отказал от краката - както казах и по-горе, плуването и киокушина ми влизат доста здраво в краката - при това без режещата болка. Тренирам краката, просто по нещо като “алтернативен начин”. Малко глупаво се изказах, дано да си ме разбрал правилно. :) Мерси за мнението ти все пак !! :) :)
Мнението беше редактирано от TtOp PbS на 25.10.14 21:31.
25.10.14
21:28
Аз имах проблем с лявото коляно от класическата борба преди тренирах, от пълния клек първо от леко до ден днешен нямам никакви проблеми с краката, освен мускулната треска от време на време...
Ще добавя и Клека, няма да ми избяга! Но нека да мине малко време първо ... Иначе програмата която написах в първия пост добре ли е ? Доста я мислих ..
85 прегледа - 4 мнения, 2ма човека, 1 от които съм аз... Да помагаме на начинаещите в спорта... !! :) Rofl
26.10.14
13:08
Удари едно око Ttop
https://www.google.bg/search?client=opera&q=фитнес+програма+в+3+дни&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8&gfe_rd=cr&ei=HdZMVJD_JIuu8wespoHYBg#q=тридневен+сплит