Сила, когато станат 51+ годините

Прескочи до:

10.05.25
12:52

Ти сам трябва да си намериш пътя с тази травма. Така или иначе според мен трябваше още преди години да промениш някои неща, но това е и проблема, че като минава времето става още по трудно. Горе долу всички вървим към едно и също място, въпроса е че по различни пътища :)) .. В крайна сметка и това ще се оправи, но трябва да пробваш и малко по различен подход ..

10.05.25
14:27

Друго ми е по-интересно, че винаги се е оплаквал тук от слаба военна, а почти не прави рамо 😄 нито с пудовки, дъмбели, футбол бар, лог бар, нито на машини.

10.05.25
17:09

Правил съм раменна доста...файда няма освен,че доразмазах рамото и шанс да се оправи няма.
Без болка мога да правя с около 40кг,от което полза няма ...същото положение е и с наклонената лежанка.
Правя често задно рамо с дъмбели и кабели,чат пат на машини средно и толкоз.

Мнението беше редактирано от nervak на 10.05.25 18:13.

10.05.25
21:01

казано от nervak на 10.05.25, 17:09:

Правил съм раменна доста...файда няма освен,че доразмазах рамото и шанс да се оправи няма.

Колко е това доста?
Трябва да се правят с години със същия приоритет (т.е., същия обем и интензивност), с който правиш лежанката, т.е., да ги третираш като основни, за да има файда.
Раменете те болят, щото са ти слаби и ги чупиш с тези чести тренировки на лежанката, а и  техниката ти най-вероятно допълнително ги провокира.
За да елиминираш този дисбаланс ще трябва да си преглътнеш егото и да не ти пука, че от начало ще правиш “само” с 40 кг.
Знам, че едва ли ще го направиш, но според мен, ако спреш изцяло лежанката, или поне промениш коренно техниката и намалиш много честотата, и вместо лежанка, почнеш да правиш сериозно рамене, горна част гръб и други упражнения за гърди, като полулег, след време нищо няма да те боли, раменните ти ще дръпнат и заедно с това и лежанката.
П.П. Навремето гледам си бутал 80 кила от седеж - има шанс пак да стигнеш тези тежести.

Мнението беше редактирано от Петко К на 10.05.25 21:13.

11.05.25
00:13

Колко често:
Ми около 3 години със същия интензитет като другите упражнения и в протокол...не мръднах от 60-65
Имам(имах-преди 3-5 месеца) 140-50 раменен лег,кофи тесен хват с 90кг-това на лично тегло 82-4кг,дали са ли слаби раменете?
В определена посока на бутане едното рамо прещтраква....и не може да бута в тази равнина,за това и горен  лег повече от 70 не мога.
Пробвал съм да правя раменна леко...но явно има нещо сраснало,скъсани,счупено...знам ли и не позволява натоварване във вертикална линия.

11.05.25
00:48

При мен както и да се позиционирам горния лег натоварва най-много раменете ми по начин, който не ми е много ок, но съм нямал проблеми с контузии или дискомфорт след това. При лег с хват малко по широк от раменния (дължина на палец от края на гладкото/началото на грапавото) или раменна нямам никакви проблем с раменете, включително дискомфорт.  При горния лег каквото и както и да правя, горните гърди грам не ги усещам. Даже при раменната ги разтягам повече, а и усещам на другия ден след тренировка, че е имало напрежение там.
Та нещо като не ти е ок, заеби го. Аз напоследък усещам, че залата повече ме удря в ръцете сравнено с пудовките. Независимо дали са щанги или машини, особено след дърпащите. Преди не бе така, даже декември миналата година от тях тръгнаха едни болки, но сега не знам защо, но от тях съм по ок след трен, а и на следващите дни.

Мнението беше редактирано от D_M на 11.05.25 00:53.

11.05.25
09:40

казано от Brown Bomber на 10.05.25, 14:27:

пудовки, дъмбели, футбол бар, лог бар, нито на машини.

Нямах предвид с прав лост.

11.05.25
09:50

казано от Brown Bomber на 11.05.25, 09:40:

казано от Brown Bomber на 10.05.25, 14:27:

пудовки, дъмбели, футбол бар, лог бар, нито на машини.

Нямах предвид с прав лост.

Дъмбели и машини правя ...
Борческо въртене винаги присъства в тренировките,машини също има...но много леко... обикновено след 4-5тата плочка чувам звук от рамото и спирам.
Но да ,футбол и лог бара даже нямам идея ,как да се ползват за рамо.
Пудовките за съжаление си стоят и събират прах..
Обръщанията и изхвърлянето провокират кръста винаги...
Но...бих пробвал с лог и футбол бар..може движението с някой от тях да е добре за мен,стига да не е широк хвата

Мнението беше редактирано от nervak на 11.05.25 10:36.

11.05.25
11:26

Едва ли има по-щадящ раменете начин за избутване на тежест над глава от раменната преса с пудовка.

11.05.25
11:43

Това е последното,което бих правил ...дори и с 12ската изпитвам дискомфорт.

Мнението беше редактирано от nervak на 11.05.25 12:20.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1