03.11.14
13:31
Здравейте, BB- team ентусиасти.
Аз съм нова тук и предварително се извинявам ако “стъпя на криво” някъде в тази публикация :)
Едва на 24 съм, а осъзнах , че трябва да полагам определени усилия за да се поддържам във форма, а още повече ако искам да отслабна. (Казвам го така, не от незнание, че за фигурата си трябва да се грижим винаги,а от факта, че преди време ми се получаваше чувствително по -лесно) От 10 до 19 годишна, тренирах професионално спортни танци - това са минимум 4-5 часа в залата 6 дни в седмицата. Изглеждах доста добре - 168 - 53кг, с умерен релеф и доста по -нисък процент подкожни мазнини. В интерес на истината тогава също се намирах за по - закръглена от другите танцьорки, но това е по - скоро някаква моя психическа бариера(защото в момента се харесвам с онази си визия но.. вече не съм в нея.)
Сега близо 4г. и половина след спирането , съм се променила доста и съм изгубила онзи състезателен дух от тогава. Обичам движението, обожавам да танцувам -правя го, обичам да правя неща до изтощение...но някак... нещо не ми достига мотивация ли , сили ли, желание ли... :( не знам какво е но ме кара да не се харесвам- не се чувствам красива в тялото си.
В момента съм съответно 168см аммм.. 61.5 кг (да :(). Това, което правя за да не качвам повече килограми ,поне е : не пия газирано, старая се да не ям след 18часа или поне да е нещо леко (краставичка, домат, к.мляло или ябълки, моркови...), замених захарта в кафето с мед, смених трапезната сол с хималайска, белият хляб замених с пълнозърнест ,гледам да не смесвам месо с млечни продукти или въглехидратни храни , старая се да пия повече вода, трудно ми е но пия до към 2л , отскоро се мъча да ограничавам количествата храна - но за сега без особен успех, със сладкото имам голям проблем- през ден ям по нещо малко сладко(като за прогрес смятам това, че вместо цял шоколад изяждам 1-2 барнита)) Знам,че всички изброени , са супер малки крачки към прогреса.. но смятам, че все пак е някакво начало. Ходя на зумба -2 пъти седмично, в другите дни - или се разхождам , имам уреди в къщи, които ползвам,когато имам желание (лост за набиране, дъмпел-15 кг, 2 гири Х 4кг, 2 пясъчни гири за крака, пружини, фоумролер) или карам колело, понякога и във фитнеса .
На скоро осъзнах, че МАЙ се храня обилно.. това не ми пречеше ,когато бях състезател , но сега..имам сериозен проблем с апетита! Имам го в излишък.
Съжалявам ,че бях толкова многословна, но сякаш се почувствах по - добре като го написах :) Чета доста често статии тук в ББ - тийм, на теория знам доста, но когато нещата трябва да се случат на практика .. се губя в превода.
Нямам конкретен въпрос, бих приела мненията и съветите ви към мен с голяма охота и интерес!
Благодаря ви!
Темата беше редактирана от RoyalsM на 03.11.14 13:34.
1. не пия газирано
2. старая се да не ям след 18часа или поне да е нещо леко (краставичка, домат, к.мляло или ябълки, моркови...)
3. замених захарта в кафето с мед
4. смених трапезната сол с хималайска
5. [смених] белият хляб замених с пълнозърнест
6. гледам да не смесвам месо с млечни продукти или въглехидратни храни
7. старая се да пия повече вода, трудно ми е но пия до към 2л
8. отскоро се мъча да ограничавам количествата - но за сега без особен успех, със сладкото имам голям проблем- през ден ям по нещо малко сладко(като за прогрес смятам това, че вместо цял шоколад изяждам 1-2 барнита))
Добре е, че си започнала да мислиш за здравето и формата си, но от изброените осем стъпки повечето нямат никакво отношение към свалянето на мазнините, към което казваш, че се стремиш. Ето какво имам предвид:
1. Добро решение, независимо дали си говорим за газирани напитки със захар/глюкозо-фруктозен сироп или с подсладители. И двете трябва да са далеч от устата.
2. Излишно, за да не кажа вредно решение.
3. Пчелният мед със сигурност е по-добрият избор от захарта, но замяната на едното с другото в никой случай няма да се отрази на калорийния ти баланс, нито на съотношението на макронутриентите, нито пък на инсулиновия пик след приема им и съответно няма да има ефект върху теглото ти.
4. Също като 3 - никаква вързка с отслабването.
5. Като 3 и 4 - добро решение от здравословна гледна точка, но никакво влияние върху свалянето на тегло.
6. Странно и неподплатено с нищо. Разделното хранене е дивотия, не се занимавай с това. По-скоро бих те посъветвал да намалиш, дори да избягваш млечните като цяло.
7. Добре правиш - важно е да се хидратираш добре, а пиенето на течности е добър начин да се “прочистваш”. Само че няма пряко отношение към свалянето.
8. Едва второто ти решение, което има отношение към свалянето и то само при положение, че наистина си си направила добре сметките. Две барнита са 60 грама и съдържат 380 ккал на 100 грама (предимно от въглехидрати и мазнини). Това прави 228 ккал в двете. Млечният шоколад е с 525 ккал (отново въглехидрати и мазнини), а нормалният грамаж на един шоколад е 100 грама. Това ще рече, че така спестяваш почти 300 ккал. Не е малко, но без да ти знам точния калориен баланс, нещо ми подсказва, че не е достатъчно.
От всичко казано личи, че си направила някои верни избори, но като цяло правиш много малко за свалянето на тегло. Повече не мога да кажа, без да знам подробности за това с какво и по колко се храниш.
Здравей, Boby.
Благодаря за компетентният ти отговор.
Аз съм напълно наясно , че нищо от изброените не може да ми помогне да започна да чистя мазнини.. само казах, че ми помага да не качвам.
Много ми се иска да опиша менюто си.. но как да го направя то е супер безразборно. Но най- често се храня така :
сутрин: към 9.30 кафе с мед.
11часа - 2 филийки със сирене, масло , 2 яйца , 1 краставица или домат (понякога тези филийки стават на принцеси със сирене и яйца, ако има значение) ИЛИ мляко с чия, овесени ядки , червени боровинки
към 12 пак съм гладна - ям 1к.к.мляко с мед
към 15 часа - мусака със салата (не мога да определя грамаж, нямам все още везна) или пилешко шишче на скара със 70 гр п. картофи и салата , филийка хляб. След обяда, идва проблема: десерт- ако няма нищо сладко покрай мен, мога да изям 2-3 кивита, ако не.. тук идва реда на първото барни (или нещо друго :()
ако пак огладнея преди 18 часа - ям солети или банан или ядки(но не се спирам на препоръчителните 50гр -ядки)
18 часа- ВЕЧЕРЯТА - риба на скара със задушени картофки със сирене и краставица. И реда на 2рото - Барни.
20, 21, 22 часа - краставици или нар или лимони с мед или просто чай.
Ако това примерно меню ти дава някаква представа, ще се радвам да получа още информация от теб. Предполагам забелязваш за какви количества говорим. Осъзнах , че ям много след като видях една приятелка , която е 49кг как тръбеше, че яде много , страшно много.. седнахме да вечеряме , аз изядох 1 голяяяма салата и бях зверски гладна после , а тя се мъчи със порция свински задушено и картофки - като наряза всичко прецизно на малко парченца и в рамките на 1 час изяде не повече от една трета!!! Малко съм отчаяна от себе си , и се чудя дали ще превъзпитам апетита си.
Отново , благодаря ти.
Ако съдя по думите ти, си младо момиче с нормален метаболизъм и без хормонални проблеми. Недей се сравнява с 49-килограмова злояда колежка - не бива тя да ти е база за сравнение. :) По-добре поразгледай дневниците в дамския раздел - има доста активно спортуващи и чудесно изглеждащи момичета, които се хранят добре и пълноценно.
По описанито ти ми се струва, че храненето ти не е чак толкова зле, колкото си мислиш. Аз бих изхвърлил барнитата съвсем на боклука. Всеки плод е за предпочитане пред тях. По-малко картофи, повече зеленчуци и си готова според мен.
Все пак най-важен за това дали ще сваляш или ще качваш е калорийният баланс. Бих те посъветвал известно време да мериш и пресмяташ във вид на калории и количества белтъчини, въглехидрати и мазнини храната, която изяждаш и после да си правиш изводи дали има нужда от намаляване или не.
http://www.bb-team.org/articles/914_kalorien-balans-i-kalorien-optimum
Прегледай темата и сметни приблизтелно от колко калории се нуждаеш и ги намали с ~200, примерно.
Той искаше да ти каже, че не храната ти помага да не качваш, а количеството енергия, която съдържа, и че дори и да ядеш само сладко, ако енергията е по-малко от колкото имаш нужда, ще сваляш. Не ти го препоръчвам, аз я направих тази грешка. Храни се с месо,яйца,храни богати на протеин и не приемай много въглехидрати, според мен. Също зеленчуците са ОК, защото засищат, а реално са нищо ...
Мнението беше редактирано от Дuд0 на 03.11.14 14:18.
Благодаря ви.
Направих изчисленията . Резултатът е 1439.9 калории. Но в отношение на средно активно ежедневие се получава 1979.86.
От кой резултат да извадя приблизително 200 калории ,предполагам от 1493 - базовият.
Аз не споменах по -горе, че не съм се отказала от сладкото, защото без него много рязко ми спада кръвната захар - ставам абсолютно нетрудоспособна и започвам да треперя. Бях опитвала да си приготвям неща със стевия - не върши работа.
Има ли някакъв естествен заместител , който да държи кръвното ми в норма и да не е с много висок калориен индекс.
И според вас как да ретуширам , абстиненцията от липсата на сладко - с плодовете и течностите е много нетраен резултата?
Благодаря ви! :)
Благодаря ви.
Направих изчисленията . Резултатът е 1439.9 калории. Но в отношение на средно активно ежедневие се получава 1979.86.
От кой резултат да извадя приблизително 200 калории ,предполагам от 1493 - базовият.
Аз не споменах по -горе, че не съм се отказала от сладкото, защото без него много рязко ми спада кръвната захар - ставам абсолютно нетрудоспособна и започвам да треперя. Бях опитвала да си приготвям неща със стевия - не върши работа.
Има ли някакъв естествен заместител , който да държи кръвното ми в норма и да не е с много висок калориен индекс.
И според вас как да ретуширам , абстиненцията от липсата на сладко - с плодовете и течностите е много нетраен резултата?
Благодаря ви! :)
Не, не от базовия баланс - той означава, че тези 1493 ккал са ти нужни, за да дишаш и да си жива, ако не мръдваш цял ден. Сметките се правят от коригирания според физическата ти активност. Има обаче уловка - доста често хората надценяват физическата си активност. Освен това метаболизмите ни са различни, адаптираме се по различен начин към дефицита. Ако орежеш твърде много калории, тялото ти ще мине в “пестелив” режим - по-ниска сърдечна честота, по-слабо оросяване на крайниците, по-рядко деление на клетките с всички последствия от това.
Затова най-добре започни сметката си от тези 1900 ккал (струват ми се много за жена, но допускам, че си ги сметнала вярно). Намали ги с 200-300 и се храни така няколко седмици. Движението на теглото ти ще ти покаже дали трябва да намаляваш или увеличаваш храната. Ще намериш верния ритъм.
Аз лично никога не съм изпитвал кой знае каква нужда от сладко, но доколкото знам, гладът за сладко се тушира добре с поемането на мазнини. Разбира се, пълноценни, нерафинирани - малко сурови ядки например. Малко, защото са доста калорични и за човек, който иска да сваля, са полезни, но с внимание и мярка. :)
Фъстъчено масло, тахан, също, имат полезни мазнини и се ядат от доста голяма част от форума. Аз си бях казал, че ще си определя някой ден, когато да ям сладко, но с това фъстъчено масло съм си ок и не ми се яде толкова. Преди си умирах и аз, има хора които са по чипсовете и пуканките, а аз за сладко :D
:) Обнадеждих се.
Ще прочета повече женски дневници, ще погледна с какво се хранят момичетата и се надявам да намеря моят начин.
Boby , беше споменал нещо , че спирането на хранене след 18 часа е нездравословно. Да, аз знам, че организмът не трябва да се подлага на големи времеви паузи в които няма какво да преработва стомаха. Но аз споменах , че му давам това онова към 20-21 часа. А преди 2 години , именно с не ядене след 18 часа свалих 10 кг. (бях 68 стигнах до 58) - в рамките на 10 месеца . Сега бих била щастлива да сваля дори само 5 кг мисля, че ще ми стоят по- добре едни 56-57.
Мерси :)
Фъстъчено масло, тахан, също, имат полезни мазнини и се ядат от доста голяма част от форума. Аз си бях казал, че ще си определя някой ден, когато да ям сладко, но с това фъстъчено масло съм си ок и не ми се яде толкова. Преди си умирах и аз, има хора които са по чипсовете и пуканките, а аз за сладко :D
Супер идея не се бях сетила . ММмм звучи добре! Благодаря!
Това за след 18ч. не го разбирам. Да не би да си изключила храната, която преди си яла след 18 часа ? :D
Ами да. Все едно премахнах 1 хранене. Понеже преди си хапвах към 20 -21 пица, хамбургерче ей такива... красоти.
Сега, точно за това не действа този вариант, защото и през деня не ги консумирам -много рядко може би на 2 седмици веднъж - не ме изкушават. Но видя ли тортаа, сладолед, течен шоколад, особено след 18 часа - ми идва да заплача, чувствам се лишена от нещо.
:D То за това си свалила, не защото е 18 часа, а защото си премахнала храненето :D Иначе, ако толкова не можеш да издържиш си определи един ден да ядеш нещо сладко като не прекаляваш. За себе си мога да кажа, че нямам такъв ден и ям като ми се яде, но е рядко. Това от теб зависи, дали те изкушава много и как се чувстваш. А ти гледай, както ти каза Боби, да не си на по-голям от нужното дефицит.
Причината да не харесвам ранното спиране на храненето е съвсем друга и няма връзка с честотата.
Нощем в човешкия организъм протичат възстановителни процеси и точно тогава нивата на хормона на растежа са най-високи. Казано най-просто трябва да му се дадат достатъчно “строителни материали”, за да си свърши работата.
Иначе това за вредата от рядкото хранене не е вярно, даже напротив - прочети нещо за така наречения intermittent fasting. При жените той е малко рискован и не работи при всички, затова не бих ти го препоръчал на този етап, но при всички случаи ще ти е полезно за обща култура.
Добре Newbie, ще следя калорийният състав на храните тук в BB -team.
Благодаря ви момчета.
Хубав ден!
04.11.14
Закуска:кафе с мед,кроасан, банан 1/2к. мляко
Обяд: Салата”Акапулко” (зеле,моркови, царевица,майонеза), черно хлебче със сусам,масло, свинско пушено месо 80гр.
сл.з: 1/2 к.мляко
Вечеря: 4 кивита, 1 мандарина , 50гр индийско кашу
(има и още дреболии,които не съм записала какви бяха, но съм ги прегледала и включила като калории) -сетих се за едно от тях “Чокофредо”
1.7 вода за деня
В този ден, с това хранене се чувствах доста лишена и гладна... а след като проверих калорийните стойности на всичко, което съм изяла се потресох = 1860ккал.
Извод: 1-Сериозно се замислям дали да ям кроасан с тези му 436 ккал.
2- Преди да пресметна калорийните стойности и преди да започна да мисля какво ям... сигурно съм изяждала 3000 калории. :(
Мнението беше редактирано от RoyalsM на 06.11.14 19:02.
05.11.14
закуска: кафе с мед , 2 яйца + 50гр. кр. сирене
обяд: 1/2 к. мляко с мед 60гр бисквити Анелия
вечеря: Мусака 200гр, 50 гр руска салата, 1 земелче, 2-3 кисели морковчета
по- късно: 1 киви, 1 мандарина, 1/3нар
Днешното хранене изчислих на : 1680ккал
Малко по- добре от вчера, но отново съм гладна.
06.11.14
закуска: кафе с мед, 200гр. мусака , 1 мандарина
обяд: 80гр. пил. филе на скара, салата (маруля, 1/3к.мляко, пресен лук,сол), 100гр. пърж. картофи, 20-30гр майонеза, 2 хапки коричка на типов хляб.
след обедна: 40гр. бисквитки Mini Bisco.
вечеря:70гр.пил.филе на скара, салата (същата като на обед), 1 малка филийка типов хляб, 20гр майонеза. 1 банан
калории = 1417ккал (а днес съм супер сита и сладкото ми е достатъчно...)
Само от майонезата съм си надчислила 250ккал (общо 40-50гр) -пфф.
имаше и едно късно Самърсби.
Мнението беше редактирано от RoyalsM на 07.11.14 12:44.
Здравейте, ББ- тийм-ъри.
Ако на някой му е интересна темата за ендо, екто и мезоморфните тела, може да сподели мнение. Ще ми е интересно.
Ще ми се да се определя към кой тип съм. Не съм ектоморф със сигурност.
Кои са най -добрите показатели какъв тип си, освен базовите описани за ендо и мезоморфите?
“Ендоморф
Този тип се характеризира с дебели и силни кости. Закръглените форми и високият процент подкожни мазнини са присъщи за ендоморфа.
Този тип няма проблем с качването на маса, но най-трудно може да постигне релефна мускулатура.
Мезоморф
Мезоморфният тип има най-добрите генетични предпоставки за изграждане на мускули. Този тип хора се характеризират с атлетични тела.
Мезоморфите бързо реагират на тренировките и лесно изграждат мускулна маса. Към това се прибавя и природно голямата физическа сила.
Прочети повече: http://www.bb-team.org/articles/1048_vidovete-tyalo#ixzz3INZQO6Ky
Ще се радвам , ако някой има интерес по темата.
Тренировка в 4 кръга.
1- стоене на лакти и пръстите на краката (стегнат корпус, корем, бедра и дупе) не зная името на това статично упражнение-30 сек.
2- 30 клека (с леко отворени стъпала, без тежест за сега)
3- 20 коремни преси (свити колене, тялото стига максимално ниско до земята)
4- бицепс- 15 повторения на ръка с 4 кг. гири.
Скромно, но с желание. :)
Мнението беше редактирано от RoyalsM на 07.11.14 14:31.
07.11.14
14:47
Здравей и тук! :)
Наистина е много хубаво това, че си започнала да се замисляш как се храниш и да разделяш приема си на храна на повече пъти в по- малки количества.
Това, което аз знам е, че трябва да изключиш напълно от менюто си пърьжените картофи, майонезата, вафлите, бисквитите. Замени пържените картофи с печени или варени. Ако си гладна и храната не ти стига като количество, набави си го с месо или салата, според мен. Може и ядки ако не е много късно през деня. Ако толкова умираш за сладко, хапни плод. Знам че е трудно и шоколадчето или вафличката са много изкусителни за нас, но това е положението ако искаме да сме слаби и красиви :)
С интерес ще следя развитието ти.
Успех! :)
Тренировка в 4 кръга.
1- стоене на лакти и пръстите на краката (стегнат корпус, корем, бедра и дупе) не зная името на това статично упражнение-30 сек.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 07.11.14 17:24.
Благодаря ти :)
Аз знам много добре за пърж. картофи и майонезата. За това ги хапвам в относително минимални количества, защото 100 гр, картофи с 20 гр майонеза - са сравнително пренебрежимо количество (ако всичко друго е добре балансирано ,де), а ми носят усещането, че не се лишавам. Защото в момента в който се чувствам лишена от нещо - мотивацията спада.
Правя си собствена психо обработка :D
07.11.14
17:15
Благодаря ти :)
Аз знам много добре за пърж. картофи и майонезата. За това ги хапвам в относително минимални количества, защото 100 гр, картофи с 20 гр майонеза - са сравнително пренебрежимо количество (ако всичко друго е добре балансирано ,де), а ми носят усещането, че не се лишавам. Защото в момента в който се чувствам лишена от нещо - мотивацията спада.
Правя си собствена психо обработка :D
Разбирам. Намерила си баланса за себе си. Поред мен ако е наистина малко и ти помага на мотивацията не е толкова фатално, но и на мен ще ми бъде интересно да чуя други мнения на по-компетентни от нас. :)
Да, Evelin. Очаквам и аз съвети от по- старшите. Може би, ще ни ги дадат ако им зададем по - конкретен въпрос.
А ти имаш ли някакви наблюдения и впечатления за ендо, екто и мезоморфни тела? :)
07.11.14
17:42
...100 гр, картофи с 20 гр майонеза - са сравнително пренебрежимо количество (ако всичко друго е добре балансирано ,де), а ми носят усещането, че не се лишавам.
В моите очи това не е особено правилна гледна точка. Да говорим за лишаване, когато става въпрос за доста боклучава храна - малко несъвместимо звучи в един контекст, оксиморон. Когато такива храни отпаднат от менюто ти, това не е лишение, а нещо добро за теб и здравето ти. Не говорим за това да ставаш светица, имам предвид да гледаш на тези неща под друг ъгъл... Не търси начин и причина да регламентираш боклуците в храната си - това няма да те отведе до особено мотивиращи резултати гарантирано.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 07.11.14 17:46.
За телата мога да кажа, от това което прочетох, че повечето хора са смесен тип ендо/мезо,екто/мезо. Аз също не мога да определя точно и предполагам съм ендо/мезо, защото съм широк в раменете и нисък, а след като отслабнах това с ендоморфите започна да ми звучи странно :D Не разбирам как може да се каже за човек, че е ендоморф, ами като отслабне ? Това го казвам, защото навсякъде ги редят “chubby,fat” ...
Здравей, Кольо.
Аз съм напълно наясно, че тези пърж.картофи,мойонеза и др. са боклуци и нямат никакви хранителни преимущества примерно пред авокадо, кафяв ориз и сьомга. Но аз като, човек който едно известно време се е хранил предимно с такива неща, се затруднявам да се откажа именно от тях. Въпреки, че много добре знам какви вреди могат да ми доведат ми е трудно да се откажа изведнъж от тях. Невъзможно е мигновено да се настроя към полезната и чиста храна, и се уча вкусовите ми рецептори да предпочитат и да се наслаждавам от по - натурална, непреработена храна - пред вкуса на нещо пържено. Много от здравословните неща не са ми вкусни и това ме затруднява да ги консумирам с удоволствие.
Надявам се , че и ти ме разбираш.
Благодаря за градивната критика :)
07.11.14
17:59
Кое не ти е вкусно и кое ти е вкусно? От храните, които смяташ за здравословни :)
Как си приготвяш НЕвкусните неща?
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 07.11.14 18:00.
Здравей отново, Newbie.
Да и аз от всичко прочетено съм средно между мезо и ендо. Въпреки,че ако съм във форма ще приличам изцяло на мезоморф.
Това ,което прочето, че мезоморфните са по - силни - в това се припознах. :)
07.11.14
18:01
Не критикувам със сигурност... по-скоро съветвам. :) При това - без претенции. :)
Храните които не са ми вкусни : овесени ядки, авокадо, броколи,извара, зехтин , яйца не обичам особено.. и така. :)
Как приготвям - най-често задушавам и ако не ми харесва така запичам и добавям мааалко повече сол.
Мнението беше редактирано от RoyalsM на 07.11.14 18:06.
Кольо - добре.
Аз и на критика ще се радвам, но може би все още няма достатъчно върху какво да се коментира.
Благодаря ти.
07.11.14
19:26
Не е нужно да ядеш неща, които не харесваш.
Здравословният избор не се ограничава само до “овесени ядки, авокадо, броколи,извара, зехтин , яйца”.
Моят съвет е да опитваш и други храни, да разнообразяваш и да използваш подправки (и други, освен сол).
В изданието има и много рецепти, ако ти липсват идеи на този етап.
07.11.14
закуска: кафе с мед, 1 банан, към 50гр- солени бисквитки.
обяд: 300гр мусака, зелена салата
след обедна: 1 банан
вечеря: 2 пълнозърнести филийки с кашкавал и малко лютеница.
Да, veronique.
Права си липсват ми идеи, а иначе ползвам доста други подправки.
Страшно обичам картофи ..мога да ги ям постоянно и под всякаква форма, ориз малко по - малко но също. Но в моят случай и двете храни не са много.. желателни. А ми омръзва месо и салати. Още търся някоя полезна вкусотийка.
Благодаря ти.
п.с. Какво мнение имаш за спагетите? Обожавам сварени спагети със сирене и нищо друго.
Мнението беше редактирано от RoyalsM на 07.11.14 19:33.
07.11.14
19:57
Защо да не са желателни? Всичко е до количества, а като теглиш чертата - приетите и усвоени калории да са по-малко от изразходваните.
Освен месо, може да ядеш и риба.
Има толкова възможности за избор.
Аз обичам оризови спагети; харесват ми и пълнозърнестите (но в момента не ги ям) - сварени и заляти с домашен доматен сос с босилек, и кайма от мляно месо.
Понякога такива сериозни промени в хранителните навици са трудни (не всички хора могат да го направят от раз). Желая ти успех и наистина - работи върху храната си, защото последните менюта не са за пример.
Търси здравословна алтернатива на нещата, които обичаш да ядеш - много често виждам бисквитки, има пържени картофи и т.н.
Можеш да си направиш бисквитки или палачинки от овесени ядки; можеш да нарежеш на тънки резени картофите и да ги запечеш във фурна.
Мое мнение е, че белтъчините са ти малко за сметка на въглехидрати.
Мазнините също са важни. Не харесваш авокадо, но то не е единствен източник на мазнини :)
Благодаря ти.
Последните ми менюта сигурно във вашите (хорато, които имате повече опит, любов към самите себе си и воля ) очи са кошмарни. Но за мен.. това си е направо режим.
Ще напиша менюто ми как изглеждаше преди 3-4 седмици за да разберете какво имам предвид.
Малко ме е срам,но...
закуска: кафе със захар, 3 филийки бял хляб с луканка и кашкавал, майонеза, краставица със сол, чаша домашен сок или компот. или голямо парче домашна баница с айрян.
и после след околко час следва десерт : 1 банан, 1 шоколад, солети. (тук няма “или”)
Обяд: ако има пица я изяждам, ако няма - не :D
търся нещо сладко - някакви бисквитки, обикновено ги изяждах всички, сладолед и пр.(или)
вечеря: обикновено , каквото приятеля ми донесе : лазаня, пица или пилешко шишче с пържени картофи майонеза, хлебче,краставица или домат, каменица фреш.
и после пак съм гладна : и ям ябълки :D
И все още имам голям апетит.. трудно ми е с него..
Мнението беше редактирано от RoyalsM на 07.11.14 20:29.
07.11.14
20:30
О! :)
Наистина си направила голяма стъпка.
Предишното ти меню е било потресаващо.
Успех и за напред:)
Много ти благодаря.
Хора, като теб много ме мотивират :)
И аз си пожелавам - Воля! :)