Дневниче от любопитство.

Темата е заключена.
Прескочи до:

07.11.14
21:12

Леле!! :D Аз ако ям така всеки ден сигурно ще стана 100 кила хахахаа. Хубавото поне е , че явно имаш сравнително бърз метаболизъм. Голяма промяна правиш, браво!

08.11.14
11:53

ХИхи ами, аз това писах първоначално. Преди с тези тренировки даже ядях още повече...след това тренировките отпаднаха ,а храненето остана .  Надявам се да засиля метаболизма, със сигурност ще ми се отрази добре такова хранене ,като сегашното :)

Мнението беше редактирано от RoyalsM на 08.11.14 11:56.

fire.is.my.nature

08.11.14
14:01

Да вярно ужасно меню, голяма промяна :Д
Обаче като ти гледам мерките на почти 168, дупе 98, талия 72 и само 60-на кила означава, че имаш доста малко мускулна маса и много мазнини + задържана вода. Естествено си зависи и от структурата на човека, но повечето мацки, които тренират и се хранят чисто (разбирай никакви бели теста, боклуци) на 60 кг изглеждат повече от прилично, а ако включват и тежести граничат със страхотно (пример: зимата бях за кратко 60-62 кг и дупето ми не минаваше 94 см, талията около 63-65, а в 10 клас като бях “дебела” размерите бяха различни на същите кила). Затова изказването ти, че на 53 кг си мислела, че си “дебела” е както абсурдно, така и има някакъв малък процент разбираемост, може би по-скоро не си била достатъчно стегната, липсвала е мускулна маса да затвърди фит облика, ако мога така да се изразя. И под мускулна маса нямам предвид много, просто дори минимума за тонизирано тяло.

Затова силно те съветвам да зарежеш кантара, защото 60 кила са супер на 168, а ако искаш по-малко, то няма нужда да ставаш много по-малко. Едно чисто, значително по-нисковъглехидратно хранене и редовни тренировки с акцент върху кондицията и развиването на мускулатурата ще “приберат” размерите значително дори с много малка загуба на кг-ми. Не се вайкай, изобщо не си извън нормата, съсредоточи се върху навиците си. : )

Браво за промяната и стъпките : )

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 08.11.14 14:05.

08.11.14
14:12

Здравей, fire.is.my.nature.
Благодаря ти за мнението, то е ценно за мен.
Аз съм измерила индекса на телесни мазнини на един от многото уреди по Моловете - 22%, нямам представа до колко е точно и до каква степен показва, че съм омазнена 22%.
Относно задържането на вода- мисля, че това действително важи за мен. Здрава съм , не консумирам прекалено мн.сол (а и вече избягвам храните със” скрита сол”, ако мога така да ги нарека).
Неудобно ми е да си кача снимка , защото аз всъщност все още не съм стартирала режим .. и всъщност, едва ли ще има скоро снимка
“СЛЕД”-като резултат.

fire.is.my.nature

08.11.14
14:24

Споко, най-важната крачка вече си я направила : ) Иначе бързите въглехидрати и боклуците като пица, лазаня, шоколад и т.н. задържат много вода един път заради въглехидратите, отделно в една пица има 4-5 пъти, ако не и повече сол от дневната доза, в белия хляб също, въпреки, че не го усещаш като солен.

08.11.14
14:35

Мерсии!
Надявам се, че като съм ги премахнала от дневното си , та и от седмичното си меню да видя резултат. Сега даже си готвя. Довечера ще споделя , дали се е получило.
ХУбав ден :)

08.11.14
20:56

Днес сготвих пиле с ориз. Без запържване, и на цялата тава има 3 л. олио. Получи се вкусно.
08.11.14
закуска: 1 банан, 500мл мляко с вкус на ягода, 40гр- кексче.
междинно:1 банан
обяд: фреш от моркови и портокал
межд: 40гр кексче.(бях супер гладна и го изядох, за да дочакам пилето с  ориз да се запече)
вечеря: 250гр пиле с ориз, 2-3 кисели морковчета, 2-3 хапки хляб с наистина мн.малко майонеза.(бях ужасно гладна и се изтървах с този хляб и майонеза)
30гр. тиквено семе.

09.11.14
14:25

Ето ме и мен в снимки. (малко ме е срам,но..)Натурални и от днес: 09.11.14 (14часа хах)
Ще се радвам на коментар относно тялото ми  и как да го подобря. Приемам всякакви критики и съвети :)

Мнението беше редактирано от RoyalsM на 09.11.14 14:28.

09.11.14
14:26

front

09.11.14
14:34

Мислех, че е зле положението, според начина по който го описа, а то ... си е добре :)

Мнението беше редактирано от Дuд0 на 09.11.14 14:35.

09.11.14
14:42

Добре? Това добре ли е? Максимално откровена съм в описаните си хранителни навици от преди. Наистина изяждах всичко това - причинявайки си тези кг. отгоре. Сега искам да намаля обиколките и да имам приятен релеф. Но 1во ще се науча да казвам “Не” на шоколада и пърженото. (повече от 3 седмици се уча :))
Забелязах нещо необичайно - изведнъж целулита ми си пролича (казвам пролича защото не вярвам , че го е нямало преди хаха). Даже обезпокоително се вижда. Някой може ли да ми даде отговор на какво се дължи?
Благодаря.

Мнението беше редактирано от RoyalsM на 09.11.14 14:45.

09.11.14
14:44

Ами като гледам как си се хранила преди и казваш, че отказваш пържено,сладко и другите вредни храни, със сигурност ще постигнеш каквото искаш скоро.

09.11.14
14:46

Наистина ли така мислиш, Newbie?
Направо се усмихнах супер широко . Ще се старая !
Благодаря.

Мнението беше редактирано от RoyalsM на 09.11.14 14:48.

09.11.14
14:51

Разбиар се, просто продължавай с доброто хранене, прави си някакви упражнения (не съм гледал, дали тренираш нещо) и следи да си в калориен дефицит, щом искаш да сваляш. Няма да закъснеят резултатите. :)

09.11.14
14:54

казано от Royals M на 07.11.14, 14:15:

Тренировка в 4 кръга.
1- стоене на лакти и пръстите на краката (стегнат корпус, корем, бедра и дупе) не зная името на това статично упражнение-30 сек. (вече знам  – plank)
2- 30 клека (с леко отворени стъпала, без тежест за сега)
3- 20 коремни преси (свити колене, тялото стига максимално ниско до земята)
4- бицепс- 15 повторения на ръка с 4 кг. гири.
Скромно, но с желание. :)

Това го правя най- често през ден + 2 пъти зумба (1 час тренировка) (разпределно за 1 седмица)
Благодаря ти.

Мнението беше редактирано от RoyalsM на 09.11.14 14:56.

09.11.14
14:57

Супер :) Има междудругото най-разнообразни упражнения за корем и като цяло коремните преси не са най-добрият вариант. Ето ти някакви примери:
https://www.youtube.com/watch?v=vkKCVCZe474
https://www.youtube.com/playlist?list=PLF3YzdjMbVh2JgSFqdRF92S9mqrgzcmIP - А този е инструктор и качва постоянно някакви клипчета за тренировки и хранене. Може да разгледаш, ако ти е интересно. Успех ! :)

09.11.14
15:01

хахха мерси.
Това първото видео го правех , преди доста често докато не започнах да сънувам “ОNE , TWO , one, TWo” супер са - да (mute) :D
С интерес ще прегледам и от вторият линк.
Отново , мерси :)

Мнението беше редактирано от RoyalsM на 09.11.14 15:03.

Teddy

09.11.14
16:08

казано от Royals M на 08.11.14, 20:56:

08.11.14
межд: 40гр кексче.(бях супер гладна и го изядох, за да дочакам пилето с  ориз да се запече)
вечеря: 250гр пиле с ориз, 2-3 кисели морковчета, 2-3 хапки хляб с наистина мн.малко майонеза.(бях ужасно гладна и се изтървах с този хляб и майонеза)
30гр. тиквено семе.

Била си толкова гладна до вечерята,защото не си яла нищо,което да те нахрани преди това. Дори човек с вече изградени хубави хранителни навици ще озверее до тогава и ще се нахвърли на нещо. Хапвай качествено на всяко основно хранене и така ще свикнеш много по лесно да избираш какво и колко да изядеш,вместо да примираш от глад и да не се замислиш.
Аз преди  време като започнах да отказвам сладкото и тестеното в промишлени количества започнах да закусвам мноого добре на първо място. Сега с тази закуска сигурно ще кача като се сетя каква беше (прясно мляко доста,овесени ядки доста, орехи,сушени плодове,лъжеца мед и канела - всичко в гобямата купа направо хаха) Но нямаше шанс да огладнея или да ми се яде сладко после до късен обяд. И така всяка сутрин едно и също и неусетно бях спряла сладкото и бях надолу с кг.
Пробвай наистина нещо такова, или пък винаги да имаш ядки под ръка. Ще свикнеш много по лесно :)
Успех! (F)

Мнението беше редактирано от Teddy на 09.11.14 16:09.

09.11.14
16:13

Здравей , Teddy.
Ооо да това звучи засищащо и даже вкусно :)
Ще го опитам, обичам прясно мляко - но не трябва да консумирам повече от 200-300мл на ден. Нали така?
Какъв процент масленост ми предлагаш? Аз харесвам 2%- може ли да е 3.6%, или най- добре 1%
Благодаря!

Teddy

09.11.14
16:58

Дам,казах ти. :) Харесвай си просто такива здравословни алтернативи,има куп. Принципно прясното мляко не е от най-предпочитаните,но е в пъти по-добре това да закусваш отколкото предишното ти меню и ще видиш резултат. Аз лично както казах не съм се ограничавала тогава ии не знам колко мл. съм си слагала, но е нещо около 300мл. Масленост.. също не съм се замисляла,тогава ми беше достатъчно да заменя едни навици с по-полезни.Винаги ползвах домашно,аз прясно мляко почти не съм си купувала. Мисля,че 2% и 3.6% e добре,не знам.
П.С. Другата ми тайна беше,че всяка събота и неделя (когато имах време вкъщи) приготвях нещо домашно. Пай,кекс,бисквитки.. какво ли не. НО (wait) при условие,че останалите дни не съм хапвала никакъв боклук. Един вид си ги правих домашни. Първо както са си рецептите, с течение на времето ги замених със по-полезни (пълнозърнесто брашно,кокосово масло, кафява захар,без печене и т.н.) Това също много ми помогна ;)

Мнението беше редактирано от Teddy на 09.11.14 17:02.

fire.is.my.nature

09.11.14
17:26

казано от Royals M на 09.11.14, 14:26:

front

Определено изглеждаш добре, представям си ако почнеш да полагаш продължителни усилия колко по-добре ще стане. Сууупер :)

П.С. А колкото до целулита, това е добър знак. Когато мазнината почне да се топи първо започва да си проличава целулита, да изглежда по-гадно и меко и след това вече става ново положението :)

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 09.11.14 17:30.

09.11.14
18:15

Teddy, тези weekend домашни десерти звучат също много добре. Силно ме заинтригува. Ако имаш възможност, може ли да ми дадеш лесна рецепта за нещо сладичко.
Мерси :)

09.11.14
18:20

fire., това е страхотна новина за мен! (относно целулита)
Да , точно така изглежда по- меко и повече се вижда. WOW -супер.
Ще си купя антицелулитен крем и ще пия повече вода за да се заличи (тренировките са ясни.)
Ох, много ми е трудно с тази вода- насилвам се, но рядко пия повече от 1.700мл. -това е най-често. Понякога повече, понякога по- малко.
Сметнах по някаква формула, че на кг. телесна маса се падат 30мл. вода- та на мен ми се падат около 1.900мл. Почти покривам минимума.

09.11.14
20:12

Малко промених тренировката.
30сек.- планк
20- коремни преси
30 клека с 4кг гира зад врата.
10 повторения - трицепс (правя ги с наклон на тялото напред , като изтласквам гирите от 90 градуса свит лакът до хоризонтално положение)
х 4 кръга.
Правих 1 мин. почивка само между кръговете .  Леко ми се гадеше след тази тренировка, а не съм вечеряла.

09.11.14
20:53

09.11.14г.
закуска: 3 препечени филийки (пълнозърнест) с кашкавал и малко лютеница. Половин чаша домашен сок.
межд: банан
межд:банан
късен обяд: 150 гр пиле с ориз и салата (маруля,лук и малко к.мляко)
вечеря: 1 к.мляко с 1/2 суп. лъжица мед.

Teddy

09.11.14
21:17

Амии аз рецептите на момента си ги фантазирам и променям и честно казано не ги помня особено. Като цяло във всяка рецепта която обичаш можеш да заместиш бялото брашно с брашно от елда,бадемово,грахам.. Бялата захар с кафява, да използваш качествено масло и т.н. Отделно в нета има и доста здравословни рецепти, аз от там ги взимам. Не ти знам и личните предпочитания все пак :) По-добре си избери или модифицирай в здравословно нещо,което вече си правила.

10.11.14
13:33

казано от TeddyBear на 09.11.14, 16:08:

казано от Royals M на 08.11.14, 20:56:

08.11.14
30гр. тиквено семе.

Била си толкова гладна до вечерята,защото не си яла нищо,което да те нахрани преди това. Дори човек с вече изградени хубави хранителни навици ще озверее до тогава и ще се нахвърли на нещо. Хапвай качествено на всяко основно хранене и така ще свикнеш много по лесно да избираш какво и колко да изядеш,вместо да примираш от глад и да не се замислиш.
Аз преди  време като започнах да отказвам сладкото и тестеното в промишлени количества започнах да закусвам мноого добре на първо място. Сега с тази закуска сигурно ще кача като се сетя каква беше (прясно мляко доста,овесени ядки доста, орехи,сушени плодове,лъжеца мед и канела - всичко в гобямата купа направо хаха) Но нямаше шанс да огладнея или да ми се яде сладко после до късен обяд. И така всяка сутрин едно и също и неусетно бях спряла сладкото и бях надолу с кг.
Пробвай наистина нещо такова, или пък винаги да имаш ядки под ръка. Ще свикнеш много по лесно :)
Успех! (F)

Мнохо ми хареса това, което каза. Звучи толкова логично и същевременно много изпълнимо. Вярно е,че когато сме гладни ни идва да се тъпчем с всичко по много и наистина това може да се избегне като не допускаме да огладяваме толкова, хранейки се добре в основните хранения.

10.11.14
13:35

Royals, ако изглеждаш така когато не тренираш, представям си в каква форма ще влезеш с режим и тренировки. Keep going, girl! :)

10.11.14
13:42

Хей, Евелин :)
Мерси, ами.. не аз не че не съм тренирала- пак си ходих на зумба, на дълги разходки, каране на колело, но със “старият” хранителен режим , няма как да си проличи :)
Тези дни съм много обнадеждена, чета още повече от преди и тези симпатични десерти ме изстрелват на върха на оптимизма.
Винаги съм си мислела, че от сладкото няма да се откажа никога, сега виждам възможност :)
А ако искаш ми вярвай :) , намирам разлика по дрехите си - вече. Отлагам да си измеря обиколките, защото е много рано, но се чувствам по-добре. Може би просто съм изхвърлила част от задържаната вода :)
Успехи и на теб, и да споделяш , като виждаш напредък ! (wait)

10.11.14
16:11

Браво! Това че имаш напредък допълнително ме стимулира. Дано и при мен се случи токожа бързо, колкото при теб. :)

казано от Evelin *** на 10.11.14, 13:33:

Вярно е,че когато сме гладни ни идва да се тъпчем с всичко по много и...

...и най-вече със захар. ;)
Нормално е - тялото има дефицит на енергия и иска от теб най-бързия възможен източник.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 10.11.14 16:17.

10.11.14
16:22

казано от Кольо Пияндето на 10.11.14, 16:17:

казано от Evelin *** на 10.11.14, 13:33:

Вярно е,че когато сме гладни ни идва да се тъпчем с всичко по много и...

...и най-вече със захар. ;)
Нормално е - тялото има дефицит на енергия и иска от теб най-бързия възможен източник.

Чу ли, Роялс, никаъв глад за нас! ;)

10.11.14
16:22

Мерси , Евелин.
Ам, то не е точно напредък а по - скоро ,пак казвам задържана вода. (Ако ти не задържаш вода, може да си мислиш , че става и по -бавно)
Дано да стартират и мазнинките хих 
Но аз пак казвам, не съм на режим, по- скоро си създавам навици и нови любими храни :)
пс:Даам ,Еви... пазя се от глада, като дявол от тамян хаах
Казвам се Милена между другото, дано не ме засекат някои познати :)

Мнението беше редактирано от RoyalsM на 10.11.14 16:28.

10.11.14
22:04

Днес храненето ми се струва малко объркано.
закуска: кафе с мед и канела, 15 гр.фин млечен шоколад (зная, че е по -добре черен),  2 (пълнозърнест) препеч.филийки с кашкавал и 20 гр, лютенца.
обяд: 1 банан, 200мл чаша прясно мляко 3%, 80гр кашу.
межд: 1 чушка, пълнена с ориз и кайма. (дом.приготвено)
Бях на зумба.
вечеря: 1 чушка и голяма салата от маруля,лук и 1/3 к.мляко.
Сега малко ми се яде сладко (dull) и ще чопля 20- 30 гр. тиквено семе.

Имам само едно опасение - вечерях преди малко. 21.50ч.
Може ли да бъде проблем ,ако се случва в бъдеще?
Today was zumba day :)

Мнението беше редактирано от RoyalsM на 10.11.14 22:05.

10.11.14
23:54

(shake) гладна съм???!!

11.11.14
11:41

Не ми се струва толкова объркано храненето ти. Единствено може би шоколада, който, обаче е бил на закуска и затова не е толкова зле. Аз пт своя страна вчера прехреших седно парче щтрудел :/
Приятно ми е, Милена, аз съм Емили. :)

11.11.14
11:47

Емили, аз не говорех за шоколада (4 блокчета беше и то сутринта,да), по -скоро тази късна чушка с кайма..ме тревожи :D И това, че 2 часа след нея пак бях гладна?!

fire.is.my.nature

11.11.14
11:52

казано от Royals M на 10.11.14, 23:54:

(shake) гладна съм???!!

Тва не е истински глад, ако калориите са адекватни, което при теб май си е така.

Гладът идва от дългото тъпкане в въглехидрати преди режима, свикнала си на друга концентрираност на храната. Сега докато се нагласи тялото ти на новите храни, ще е така. За да не се правиш по-гладна, просто го спри тоя шоколад, защото именно от него огладняваш! Спри сладкото и няма да си гладна, никакви бисквитки, бонбонки, шоколадчета, банички глупости.

Можеш да ядеш и точно преди да си легнеш, даже е по-добре да ядеш, но нещо смислено, за да не налиташ на боклуци.

Примерно 1-2 яйца с краставица и ако може да се ограничиш до 1!! шепа орехи или само белтъци + някакво парче шунка и зеленчук или извара/кисело мляко, но не прекалявай с млечните, ако през деня си ги яла в големи количества.

Колкото по-малко бял ориз, бели картофи, хляб, за захар да не говорим ядеш през деня, а наблягаш на протеини/мазнини/плодове/зеленчуци/ядки/млечни, толкова по-малко ще си гладна! :) Белият ориз е по-добре да се замени с кафяв.

Аз ако изям 4 блокчета шоколад в момента, макар да е малко, ще ми се разтупти сърцето здраво. Всичко е въпрос на навик и как приучиш тялото си. Споко, ще свикнеш :) :)

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 11.11.14 11:57.

11.11.14
12:00

Благодаря ,fire, разбрах.
Толкова убедителен беше глада. Трябва да се науча да го разпознавам.
Ехааа, нямам търпение за момента в който 4 блокчета ще са ми много (blush)

Мнението беше редактирано от RoyalsM на 11.11.14 12:01.

11.11.14
18:19

Супер ентусиазирана си купих продукти да си направя десерт от овесени ядки, суш. червени боровинки, банан, суш.сини сливи.
С идеята , че като сложа повече банан ще станат по -вкусни... получих в резултат нещо особено гумено.
Като цяло има вкус най- вече на печен банан (puke) и е меко.. нищо общо с бисквитка (envy)

Мнението беше редактирано от RoyalsM на 11.11.14 18:22.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1