11.11.14
закуска: 1/2 к.мляко, 1 банан, овесени ядки, 8бр .грозде, кафе с мед и канела.
обяд: 1 чушка с ориз и кайма, 1 преп.пълноз. филийка с малко масло, тънко парченце кашкавал, 2-3 кисели морковчета.
межд: от моите буламачи - 2 бр. “бисквитки” с овесени ядки, кафе с 1бр. кафява захар
вечеря: омлет 2 яйца, с малко сирене, 3 резенчета шунка, салата -маруля, к.мл.лук., 1 филийка преп.пълн. хляб с мааалко масло.
Днес хапнах по обилно. Направих го умишлено,защото се хванах как насилствено мисля “Ама сега ако го изям, ама няма да го ям..”
11.11.14
22:35
Добре си си хапнала, поне няма нищо вредно
Да, хапнах.
Аз нямах намерения да съм на режим, но се усещам как се нагаждам към режим , а не искам да пришпорвам нещата за да не се откажа. :)
12.11.14
закуска: 1/2 к.мляко, 1/2 банан, овесени ядки, 6зр. грозде. - 2 от моите гумени”бисквити”, кафе с мед и канела
обяд: 2 яйца с малко сирене, 3 резенчета шукна, 1 преп.пълноз. филийка салата маруля,к.мляко лук
межд: 1 преп.филия с 40- 50гр свинско на скара, 1/2 банан
Зумба- раздадох се :D
късна вечеря (22ч.): 1/2 к. мляко,овесени ядки и грозде.
Вдъхновила съм се да правя челна стойка . :D Не знам какви са ползите от това умение, но се чувствам силна ,когато успявам.
Преди 2 години я правех почти самостоятелно. Сега се затруднявам, но вече тренирам и ще се похваля ако успея :) (rock)
12.11.14
23:57
Забелязвам прогрес в храненето ти. :) ако искаш да е още по-добре и ако можеш, премести овесените ядки преди обяд. Вечер повечко салатки и тук таме месце. :)
12.11.14
23:58
Забелязвам прогрес в храненето ти. :) ако искаш да е още по-добре и ако можеш, премести овесените ядки преди обяд. Вечер повечко салатки и тук таме месце. :)
Мерси , Емили.
Някак неусетно (може би и защото чета много чужди дневници) се ограничавам от това което преди 2-3 седмици дори - изяждах без никакъв свян. Изпадам в размисли и страсти (giggle) , как сега си казвам “да намажа ли филийката с масло или не”, а като омитах пиците един път не си казах “да сложа ли майонеза или не”. Странна работа.
Имам проблем със сладкото (не съм яла никакво лошо сладко след онези 15 грр. шоколад), но си ме тресе и сега рових в дневника на Ая рецепта за сладкорийки, но тези които харесах са сурови, а аз искам да си ги опека. След неуспешния ми опит съм посърнала. (shake)
Мнението беше редактирано от RoyalsM на 13.11.14 00:12.
13.11.14
00:15
Аз тази или следващата неделя ще правя едни напълно здравословни боровинкови джобчета даже с безглутеново брашно, ако искаш мога да изровя рецептата и да ти я пратя. Направо от сега се облизвам..... :Д
А билдърския пай на Верка мога само да го рекламирам :) Виж в нейния дневник има много здравословни рецепти за вкусотийки :)
Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 13.11.14 00:16.
Искам! (inlove)
Получих слюнкоотделяне! Искам да ми е максимално сладко и печенко и да мога да изям поне 3 бр. наведнъж. :D
13.11.14
00:33
благодаря все пак,че си се поровила из дневника ми (blush) ноо да аз си правя сурови десерти,печени неща ям само на работа ... в нета има много здравословни рецепти за кексове и бисквитки :)) преди като хапвах яйца обичах да си правя омлет с банан и какао,може и кокос :))
Ох, аз въобще не умея да експериментирам в готвенето, но съм страхотен изпълнител, ако някой ми каже точна изпитана рецепта. Ще търся и в нета. Ама вашите са ми по истински и ги виждам (giggle) и ги изяждам от екрана.
Ая, ако можеш да погледнеш и да ми кажеш, понеже си спец къде сбърках с моите “бисквитки ” - банана ли ?
искам топче оваляно в какао :(
13.11.14
00:38
Добрееее, обаааче!! :) Нужни са някои модификации :Д Където пише захар навсякъде я заменяш със стевия, даже и кафявата захар си е нормална захар, разлика няма. Стевията не е скъпа, пък има много ползи! :) Намира се навсякъде, даже и във фантастико в София съм виждала май. Всъщност ти си избираш де, признавам, че аз съм леко фанатик на тема хранене :Д
В началото има линк към плънката, която е от друга рецепта :
Pate Brisee (French Style Pie Crust, a la Martha Stewart)
2 1/2 Cups All Purpose Flour - може да ползваш някакъв безглутенов микс или нормално спелтено брашно/пълнозърнесто пшенично. Моят микс е оризово, царевично, от елда. Гледай в микса да няма захар.
1 Cup Vegan Butter, cubed and chilled (Earth Balance) - може да си ползваш и нормално краве масло, аз ще ги правя със сусамово олио, щото млечни не ям
1 tsp Salt
1 tsp Sugar
1/4 – 1/2 Cup Ice Water
2 Tbs Soymilk - може да ползваш и краве мляко, аз лично не приемам млечни затова ще ползвам соево или оризово
2 Tbs Sugar - заменяш със стевия
http://veganyumyum.com/2007/03/blueberry-hand-pies/
Бон апети! :) Аз се облизвам цяла седмица :)
Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 13.11.14 00:39.
Ох, загивам !
Мерси, дано се справя.
Имам стевия и я ползвам за чайчета вместо мед :)
мерси , мерси ,мерси
Мнението беше редактирано от RoyalsM на 13.11.14 00:42.
13.11.14
00:44
казано от Royals M на 13.11.14, 00:38:
Ох, аз въобще не умея да експериментирам в готвенето, но съм страхотен изпълнител, ако някой ми каже точна изпитана рецепта. Ще търся и в нета. Ама вашите са ми по истински и ги виждам (giggle) и ги изяждам от екрана.
Ая, ако можеш да погледнеш и да ми кажеш, понеже си спец къде сбърках с моите “бисквитки ” - банана ли ?
искам топче оваляно в какао :(
Ами аз мисля,че банана при печене не е много добър вариант. Можеш да пробваш същата рецепта с ябълки или тиква . Иначе ако си от София ще получиш “топче в какао ” (giggle)
Знаех си , че е подлият банан!
оооОО колко мило за топчето, но съм в Пловдив. Дано да успея със следващият сладкиш - предложението от fire.
Аз обичам и по - сухички десерти. Имам още много за разглеждане :))))
13.11.14
00:53
Можеш и да си правиш пълни печени ябълки :) Като цяло гледам да не ям тестени неща(освен на работа) и затова предпочитам кремчета и плодове пред бисквити :)
Направих си едно файлче, в което копирам всичко, което ми хареса от дневничетата.
Крада от всякъде. Ще търся и за интересни начини за овкусяване на пил.месо, че ми омръзна само печено със соев сос.
Мерси, време за сън :)
Лека!
13.11.14
03:43
Ооооо за месото мога да ти предложа. В хотела където работих лятото имаше едни сосове - зехтин,счукан чесън,босилек .. всичко в блендер. Могат към същото да се добавят и малко орехи за вкус или да се замени босилека с подправки като риган например. Става за салати,месо.. какво ли не. Супер вкусно е! И паяк ще ям ако е полят с това ахахахх :D
13.11.14
закуска: обилна - 3 преп.пълноз. филийки с масло 2+кашкавал, 1+кашкавал и шунка., малко лютеница
кафе с мед и канела
обяд: 150 -200 мл. пр.мляко 3% , 2 сушени сини сливи
вечеря: пилешка супа + 1 фил.преп.пълн. хляб, 4 бр- бисквитки
домашни бисквитки : шоколадов протеин, овесени ядки, 1 яйце, малко червени боровинки, 20мл пр.мляко
Мнението беше редактирано от RoyalsM на 13.11.14 20:54.
13.11.14
21:13
Забелязах,че си хапваш шунка ... защо не я замениш с нещо по-добро :)
Мхм, купих си шунка... днес след като изядох филийките .. прочетох етикета и.... се потресох от Е-тата :( Мислех си , че хубава и качествена , имаше вкус на истинкса.
С някакво нарязано филе - пуешко , примерно става ли? Много ми омръзва пиле със салата, а свински пържоли много много не обичам . Яде ми се суджук :D сухо мезенце.
Мнението беше редактирано от RoyalsM на 13.11.14 21:21.
13.11.14
21:51
Като цяло е добре да се избягват колбасите. Иначе не мога да те посъветвам с какво да я замениш понеже аз не консумирам месо (giggle)
Ама, Яна, и аз искам топче с какао!
Колкото до шунката - купуваш си месо, каквото обичаш, нарязваш го на тънко и воала! Ама МЕСО, а не онези нарязани филенца, които само са минали покрай месото.
Мерси, Аничка.
Пуешкото месо в магазини като Лекси, Кауфланд , което е на големи парчета - за него ли казваш, че и то не е добър вариант? (sweat)
14.11.14
00:20
Абе аз съм За шунката... Има малко повече нитрати=сол, но пък баси.... виж си напредъка :Д
От пица на шунка. Имаш мойто одобрение да си хапваш от нея. Естествено не само и единствено шунка-хапвай предимно месо/риба/морски, но изобщо не го мисли. Да не стане така, че от ограничаване на достъпни фитнес варианти да минеш пак на пица :Д
Готвенето на месо и риба си отнема време и има опасност да ти писне, ако в началото спреш изцяло колбасите, а не си свикнала да готвиш всеки ден... Да не теглиш една м... на 2рия месец :Д
Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 14.11.14 00:22.
Fire - мерси за подкрепата. :D Да, ще си хапвам шунка , от време на време, за разнообразие.
Наистина не искам да прибързвам с много чисто хранене, защото още усещам на моменти колко съм слаба и как откачам за сладичко.
А с готвенето - определено не съм свикнала да си приготвям храна всеки ден!
Искам да попитам : Днес се изкуших и си измерих само талията - 2см. (h) , дали е от изхвърлената вода или може би вече са мазнинки? Или по -точно в какъв период спира изхвърлянето на вода и започва топенето на мазнини, имайки предвид и моят “режим”?
Мнението беше редактирано от RoyalsM на 14.11.14 16:03.
14.11.14
закуска: кафе с мед, 3 пълн.преп. филийки 2+кашкавал, 1+шунка и кашкавал, 30 гр лютеница
межд: 1 банан
обяд: 170мл. прясно мляко, 1 банан
межд: 2 от моите “бисквитки” (шок.протеин, яйце, ов.ядки, черв.боровинки)
вечеря: У -ля -ля! 1 пил.шишче, 1филийка преп.п.хляб, голяяма салата от марули,к.мл,лук, краставичка,сол. награда- “Барни”
Днес направих 1 набиране* и половина .. и малко след това още 1. Много се радвам, чувствам се силна :)
* набирането- стъпила съм на стол със свити лакти съм (в тъп ъгъл) . Без подскоци! :)
15.11.14
закуска: кафе с мед, 1 малка купичка спагети със сирене.
межд: 1 банан, 30мл пр.мляко 3 протеинови бисквитки
обяд: 2 яйца със сирене, салата -маруля,лук, краставица, к.мляко
межд: 5 сини суш. сливи
вечеря: 3 моркова, и след загубата на Кубрат
:) 1/2 к.мляко с 1ч.л. мед
Доста се напрегнах да си стегна корема ,но мазнинките в долната му част си живеят самостоятелен живот. Също и бедрата ми.
Мнението беше редактирано от RoyalsM на 16.11.14 15:37.
15.11.14
22:08
Секси си, не се оплаквай :P
Имаш готини крака :)
Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 15.11.14 22:08.
Мерси , fire.
“Обаче като ти гледам мерките на почти 168, дупе 98, талия 72 и само 60-на кила означава, че имаш доста малко мускулна маса и много мазнини + задържана вода.”- доста се замислих над тези твои думи, и те сякаш са от голямо значение, да преосмисля целите си.
Да се похвала (ох , не се сдържам да кажа дори за мъничък прогрес) имам напредък –3см от дупето, -2 от талията и бедра, -1 от ръка и прасец.
Мнението беше редактирано от RoyalsM на 15.11.14 22:16.
Въпрос: Доядоха ми спагети. (в магазина до нас, нямаше пълнозърнести) и взех грисови.
Мога ли да си похапвам на 1от храненията, спагети със сирене (груба сметка отколко 80гр) и биха ли ми забавили свалянето на см. (при положение , че другите дневни хранения са по чисти или поне не основно въглехидратни)?
Ако ако взема пълнозърнести - може ли да хапвам повече от тях, спрямо белите?
Благодаря предварително.
Мнението беше редактирано от RoyalsM на 16.11.14 16:21.
16.11.14
16:58
Еми...ако искаш изчакай и някое друго мнение :Д Но от една по-строга гледна точка като моята, тия спагети нямат място в менюто ти.
За белите : все едно си чупиш хляб Добруджа, няма никаква разлика.
Пълнозърнестите: можеш да ги ядеш, но не в по-големи количества. Те също имат много въглехидрати, просто въглехидратите им не са толкова бързи и се усвояват по-бавно.
Друг е въпросът дали можеш да си намериш 100% пълнозърнести, повечето са смес така че чети етикетите и бягай, ако видиш захар или брашно тип 500. Виж в ДМ имат и спелтени-пънозърнести, доколкото помня на добри цени. Те са по-добри от пшенично-пълнозърнестите. 100-200 гр. макс. в активната част на деня при положение, че менюто ти в този ден не набляга допълнително на хляб, ами на салати, плодове и по-протеинови неща, може.
Но за белите те съветвам да забравиш.
Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 16.11.14 16:59.
Мерси, Fire.
Твоето мнение предполагам е масовото :)
Насочих се към спагети, картофи ,ориз - защото ме държат сита най- дълго. А месо не искам и да виждам.
Значи след тези спагети , днес и както предвиждам вечерята да е задушени картофи с масло и сол - ще изригна в калойно отношение.
Пфф...
16.11.14
закуска:кафе с мед, 1/2к.мляко, черв.боровинки, 1/2 банан, 3-4 зрънца грозде, овесени ядки.
обяд: спагети (към 80гр.) със сирене.
межд: 1 протеинова бисквитка, 1 синя суш.слива
вечеря: 3 яйца, 3 кисели карфиолчета, 30-40гр.сирене, 40гр. лютеница 1 ф.пълнз.хл. с фибри “Финес”
ако огладнея пак, ще хапна 1/2 к. мл. с 1 ч.л. мед
Мнението беше редактирано от RoyalsM на 16.11.14 19:07.
За забавянето на свалянето на килограми - не, стига да си в калориен дефицит, те се свалят и с торти при дефицит. Въпросът е, че ако повечето храни са ти гадни ще сваляш повече мускулна маса от колкото мазнини и няма да ти хареса. Виж клипчета за if it fits your macros. Общо взето става дума за това, че може да си позволяваш нещо “мръсно”, стига да не е в големи количества, като повечето от храната ти си остава “чиста”.
Винаги съм била зле с математиката, ама чак пък толкова! Нещо бъркам. Ще опиша подробно, ако някой има търпение и желание да погледне и да ме поправи ако вижда къде греша.
мед– 45 ккал (15гр)
1/2 кис.мл - 120ккал (200 гр)
черв.боровинки - 15ккал (5гр)
грозде 2 ккал
ов.ядки - 100ккал (30гр)
спагети - 300ккал (80 гр)
суш.слива - 10ккал (5гр)
яйца - 240 ккал (3 яйца по 60гр)
сирене общо - 150ккал (50гр)
лютеница - 30 ккал (40гр)
хляб- 30ккал (1ф)
Всичко това го пресметнах на около 1080ккал?!
Не е възможно, повече са според мен.
Мнението беше редактирано от RoyalsM на 16.11.14 19:48.
За яйцата пак не е сигурно :D Аз от тук гледам
Тоест може и да са ти по-малко калории :D
Всичко ми изглежда точно на мен.
Мнението беше редактирано от Дuд0 на 16.11.14 19:40.
Еха, ми супер ! Благодаря ти отново!
Значи можех, да хапна мааалко картофи. Нищо утре :)
А Newbie, според теб до колко добра идея е да има 1 cheat day в седмицата? По тази тема има много противоречиви мнения. Аз се изкушава от 1 такъв ден, но ме е страх да не ме удари лъжливия глад след това.
Мнението беше редактирано от RoyalsM на 16.11.14 19:47.