04.11.14
17:08
Здрасти. Надявам се, дори и да ви се стори глупав въпросът ми, да получа някакъв адекватен отговор. Та, проблем ли е разделянето на тренировката на 2 пъти ? Говоря за това, примерно в деня на бутащите правя: военна, лег,полулег,обратен лег,лег тясно ... Има ли някакъв проблем да направя военната, примерно в даскало по физическо или на обяд, и да отида по-късно да си довърша останалата тренировка ? Същото ли ще е като да я направя цялата ? Питам, понеже има упражнения като военната, които си ми тежат и смятам че ще е по-качествено ако ги правя само тях, ще имам повече сила и ще наблегна на повече серии.
Темата беше редактирана от Дuд0 на 04.11.14 17:15.
Ако военната ми преса е “слаба” просто бих я сложил като първо упражнение в тренировката.
Поне според мен така ще е най- добре.
Военната като цяло ме измаря, както и някои други базови, които смятам да правя отделно. За сега имам време и мисля да ги тренирам така, пък за напред ще му мисля ... Иначе я правя като първо, но веднъж я изместих по-напред и лега ми беше по ... :D
09.11.14
15:12
Ронка, каква точно е причината Военната преса да е ВИНАГИ първа? :)
казано от Стоил Антониев на 09.11.14, 15:12:
Ронка, каква точно е причината Военната преса да е ВИНАГИ първа? :)
Причината е, че като направиш първо лежанката после няма да остане силичка в раменцата за военна преса. Ако военната е първа, ще имаш сила и на двете. ;)
казано от Ронката на 09.11.14, 18:04:
Ако военната е първа, ще имаш сила и на двете. ;)
Гоуем :D
Причината е, че като направиш първо лежанката после няма да остане силичка в раменцата за военна преса. Ако военната е първа, ще имаш сила и на двете. ;)
Не, няма да имаш, лежанката ще падне. А като тренираш лежанка с изморени рамене, рискуваш контузия. Затова е най-добре да се тренират отделно.
От една страна е прав, според мен, защото при лега се натоварват и 2те, докато при военната само рамото, но съм съгласен че ръцете все пак се измарят и ще падне лега.
казано от Петко К на 10.11.14, 01:27:
Не, няма да имаш, лежанката ще падне. А като тренираш лежанка с изморени рамене, рискуваш контузия. Затова е най-добре да се тренират отделно.
Принципно е най-добре отделно, да. Но Бат’ Сашо е казал така: лег след военна върви, военна след лег - не.