EDUCATE AND DOMINATE

Темата е заключена.
Прескочи до:

26.05.16
08:01

25/05/сряда/ сън: 9 часа нощен + 2 следобяд

Без тренировка.

Храната:
Извара,хляб,овес,плодове,ядки,стафиди,кисело мляко

Неработен ден,прекаран на дивана. Излязох само да напазарувам, после сготвих и с това се изчерпва цялата ми активност.
В допълнение на сериозната м.треска, която имам на долната част, сега имам и на целия гръб/тягата явно ми дойде в повече/. Затова  прецених,че е по-добре да си дам абсолютна почивка

26.05.16
14:26

26/05/четвъртък/ сън: 9 часа

Тренировката:

* бягане 4км за 21:12
* въже , 10 мин
* клек 5х5 в СС с лицеви 5х10
* обр. и тл. пудовка 3 х10 лява,10 дясна в СС с клек 3х1
* раменна преса 5х10 в СС с клек 5х8
* шолдър шокър х 3

Храната:
пиле,извара,червена леща, домати,краставици... вероятно ще дописвам

Много клякане днес, 13 работни серии без загряващите. Тотално се гипсирах вече. След тренировка- студен душ, че краката ми бяха на път да гръмнат. Е, не можах да вляза в никакви дънки /панталон и в крайна сметка дойдох на работа по шорти. :Д Малко късно се сетих, че можеше някаква рокля да облека. Нищо де, другият път. :Д
Пак съм в някакъв период, в който ми е трудно да ям месо. Предимно ми се хапват плодове, хляб и овес. Прекалявам и с двете и ще трябва да си наложа някакви ограничения, особено с плодовете.

Според бележките,които си води персонала на залата, аз съм най-редовният посетител ..Може да се каже,че това е моят втори дом...:D

Мнението беше редактирано от Juls на 26.05.16 14:26.

26.05.16
16:43

pz…

26.05.16
18:14

Търся си корито за къпане, да е дълго поне 160см. Ако някой иска да ми подари, ще се радвам и ще почерпя. Благодаря! Д:
Ако не, ще си купя...

27.05.16
10:36

Шишко преди 3 години :D

27.05.16
11:25

Eх, всички да сме такива “шишковци”!  Аз да имах такива “шишкави” плочки...
Защо корито?По-добре ‘жакузи :)

27.05.16
12:04

казано от Queen Cobra на 27.05.16, 11:25:

Eх, всички да сме такива “шишковци”!  Аз да имах такива “шишкави” плочки...
Защо корито?По-добре ‘жакузи :)

Луда ли си, вижа каква ми е мазна баницата, и любовните дръжки си личат, и бузи си имам...:D

28.05.16
08:44

27/05/петък/ сън: 7 часа

Тренировката:

* 20 врътки: клек х1 / обръщане и тласкане х1 - тежестта е константа във всички 20
* 3 врътки: ОХС х10 / обръщане и тласкане пудовка х 5 на всяка ръка
* 3 врътки : ОХС х10 / вертикален суинг х12
* пътека : 5 мин джоггинг / 5 мин интервали 40/40 / 5 мин наклон
* малко изометрии за корем

Храната:
* 22 часа фаст
* пиле,хляб, извара, домати, краставица, ябълка

Шот на клека в най-дълбоката точка и видео на една от последните единици.
Като се има предвид колко съм гипсирана, клекът се получи неочаквано добре.

28.05.16
15:35

Ама как си го кръстила клипа “Skwat”... По-добре “Куек” да беше написала. :D

28.05.16
16:23

казано от Boby_ на 28.05.16, 15:35:

Ама как си го кръстила клипа “Skwat”... По-добре “Куек” да беше написала. :D

В залата идва едно момче,което си пише тренировките на листче и аз от любопитство съм поглеждала какво си е разписал. :D
Цитирам: клиакане, преса рамо, лижанка, лекпреса :D
Та моето skwat си е направо цвете :D

swag може би #плача

28.05.16
21:31

28/05/събота/ сън: 5 часа

Тренировката:

* пътека 60 мин наклон + 15 мин равно ходене
* клек 10х2
* лег с пауза 10х2

Храната:
пиле на грил, извара, хляб, лютеница, овес,кисело мляко, прясно мляко, тиквички, домати,краставици, ябълка

От снощи съм със сериозно пмс, този месец тежестта в корема е много неприятна. Въпреки това, успях да си направя клека , но с малко по-големи почивки. На последната серия помолих Ники да ме пази. Thanks again.: )
После пазар и готвене, следобед помагах на ЕГ да учи по английски и това ми беше денят...

30.05.16
07:20

29/05/неделя/ сън: 7 часа

Сутринта:

* пътека наклон , 60 мин
* клек 5х3, 3х5
* обръщане и тласкане 3х1
* 5 врътки: тпк х12/ абдуктор х20/ глутеус мост х20 /корем х20

Вечерта:

* тяга 7х5 в СС с лицеви 7х10
* обръщане и тласкане 7х3 в СС с набиране ш.н. 7х3
* степ-ъп с тежест 5х10 в СС с набиране ш.н. 5х2
* охс 3х8 в СС с рам.преса с дъмбели 3х8
* обръщане и тласкане пудовка 3х10 лява в СС с 3х10 дясна
* суинг до вертикала 3х12

Храната:
пиле,извара,червена леща, хляб, оризовки, овес, кисело мляко, суджук, суров слънчоглед, кюфте, тиквички, домат, краставица, чушка, маслини

Много горещо беше...(whew)

30.05.16
16:06

30/05/понеделник/сън: 7 часа

Без тренировка.

Заслужена почивка и излежаване цял ден. Ставам от дивана само, за да си взема храна и да пишкам. :D
Само един мъдрец ми нарушава идилията,но ще го преживея..

След три почивни,утре с пълни сили на работа.

Мнението беше редактирано от Juls на 30.05.16 16:07.

30.05.16
16:30

Като чета тренировките, чак се уморявам.
Ти се смазваш направо-  от една страна обем - 10-15 упражнения понякога, в супер серии по много “врътки” :) , от друга страна - много тежки - в мисъл двойки, тройки до петици, понякога двуразово, правиш тежък клек след огромно кардио. Как се чувстваш след такова натоварване? Да, даваш си почивен ден, но достатъчно ли е? Не те ли болят мускулите, не се ли претоварваш?

30.05.16
17:00

казано от Queen Cobra на 30.05.16, 16:30:

Като чета тренировките, чак се уморявам.
Ти се смазваш направо-  от една страна обем - 10-15 упражнения понякога, в супер серии по много “врътки” :) , от друга страна - много тежки - в мисъл двойки, тройки до петици, понякога двуразово, правиш тежък клек след огромно кардио. Как се чувстваш след такова натоварване? Да, даваш си почивен ден, но достатъчно ли е? Не те ли болят мускулите, не се ли претоварваш?

Въпрос на адаптация...

Чувствам се много добре, до 5-6ти пореден тренировъчен,  все пак зависи колко тежко съм тренирала де. Та след петия ден обикновено започвам да чувствам умора,сънливост,неудържим глад. Тогава си давам почивка и готово.
Храня се доста стабилно,приемам достатъчно протеини, сънят ми е дълбок и спокоен. Тези неща + елемента на адаптация и съм 6.
А 60 минути пътека наклон не е огромно кардио, защото не ми представлява особено предизвикателство, решавам судоку докато ходя и губя представа за времето. 15 мин въже или интервално бягане ме натоварват в пъти повече.

Тренировките ми са разнообразни,интересни, така си ги правя,че да не ми омръзват и просто ми е кеф.  Желанието и мотивацията за тренировка също са важни фактори. Ако правиш нещо с нежелание, умората ще идва по-често и по-бързо. :)

На този етап не ме боли нищо. Чувствам се много “стабилна” .

ЕГ ми е донесъл бцаа,глутамин,витамини и т.н. ...цял шкаф добавки. Не съм редовна в приема,щото съм отвикнала и забравям да ги пия. Но като се сетя,си правя от всичко. :Д

31.05.16
21:31

31/05/вторник/ сън : 11 часа

Сутринта:

* 30 мин пътека наклон
* 10 мин въже

Вечерта:

* клек 10х1
* преден клек 3х2
* 20 мин въже

Храната:
* 24 фаст
* предстои...

Не съм яла, защото не мога да си събера горните и долните зъби. Безмислено е да казвам,че мъдрецът днес е по-зле...Тепърва ще се чудя какво да си пасирам, за да може само да гълтам. Пих сега едно бцаа и глутамин, да не е без нищо докато реша какво да си приготвя.
ПМС-то, мъдрецът и гладът ме карат да се чувствам просто “прекрасно” ... :) В офиса така се изнервих на един имейл, че ударих по бюрото от яд и сега ръката ме боли и започна да се подува. Съдейки по това и по погледите на околните, явно е било зверски удар.
Изниза се май, да минава и този ден,че не ми е от хубавите.

31.05.16
22:40

Яденето:  спанак,кисело мляко,извара- пасирано, вътре надробен хляб. Зелена попара с вид на повръщано, но ми беше много сладко....
Един обелен домат,презрял,също пасиран.
Опитах да изям и едно кюфте,но отхапах и не се получи. Изплюх го...

01.06.16
11:24

01/06/сряда/ сън: 6 часа

* 1st day of period

Тренировката:

* пътека 30 мин наклон + 5 мин равно
* клек 4х2

Храната:
банан, пасирана попара от кисело мляко, извара и  оризовки ; ще дописвам

Спах неспокойно, въртях се, потих се, ставах 3 пъти да си сменям чаршафите. Зъбчето вече се вижда.
Снощи сложих лед на ръката и после я намазах с арниката, днес е доста по-добре, болката е съвсем лека, а отокът спадна изцяло.
Довечера ще пазарувам и ще готвя. С малко повече организация се надявам да приключа преди 1030-1100 и да си легна навреме.

Мнението беше редактирано от Juls на 01.06.16 16:39.

01.06.16
15:47

казано от Juls на 31.05.16, 22:40:

Яденето:  спанак,кисело мляко,извара- пасирано, вътре надробен хляб. Зелена попара с вид на повръщано, но ми беше много сладко....
Един обелен домат,презрял,също пасиран.
Опитах да изям и едно кюфте,но отхапах и не се получи. Изплюх го...

След такива тренировки, фаст и хранителни  мъчения - има си хас да не ти е сладко! пък понякога най-вкусните неща изглеждат bleeeh :) Успех и бързо оправяне!

Мнението беше редактирано от RogueOne на 07.06.16 02:30.

02.06.16
22:06

02/06/четвъртък/ сън: 9 часа

Без тренировка.

Няма да навлизам в подробности,защото темата не е приятна.
Накратко:
Днес,след преглед при специалист по спешност, съм с диагноза СРДЧ и дисменорея.
Предписани са ми лекарства и ограничения в диетата.
Други заключения от прегледа:  Репродуктивните ми органи са в безупречно състояние.
Предстои ми още един преглед идните дни.

Мнението беше редактирано от Juls на 02.06.16 22:08.

04.06.16
00:12

Не съм тренирала. Лежах цял ден...

Бързо оздравяване, че това с лежането е много гадно ;)

04.06.16
09:16

казано от Георги Стефанов на 04.06.16, 08:46:

Бързо оздравяване, че това с лежането е много гадно ;)

Благодаря.

На теория СРДЧ не се лекува/ не се и умира от това/ , така че за оздравяване не може да се говори. Контролира се с лекарства и диета.

В случаят дисменореята е влошила положението и в момента съм в нещо като криза, спазмите като сила мога да сравня само с родилни болки. Затова лежа, просто не мога да стоя изправена.

Лекарствата уж започнаха да действат,надявам се да са ми ги налучкали от първия път.

04.06.16
18:08

Джулс,напиши ако искаш в гугъл ЧИПС диета  и специфична въглехидратна диета.Лично аз когато бях най-зле карах на варени пил.филе и вар.моркови.Много ме успокояваше и вече почти никога нямам болки.

05.06.16
21:19

06/06/неделя/ сън: 8 часа

След 4 дни предимно в хоризонтална позиция , днес имам подобрение. Успях да си боядисам косата, да сготвя, дори простирах. И най-важното - излязох на кратка разходка и посетих залата. :) Малко клек и малко пътека наклон. Без да си давам зор, просто да раздвижа и да се почувствам пак себе си.

Храната:

Вчера бях минус почти 4 кила, много зле ми се отрази тази криза. Днес вече започнах да си възвръщам човешкият вид,както и теглото.
На този етап не толерирам никакви зеленчуци,независимо пресни или сготвени,никакви плодове, никакво тесто, никакви млечни /с изключение на малко сирене,много узряло/, никакви яйца/нито цели,нито делени/.
Днес хапнах нетлъсто свинско,печено, малко сварен овес и малко сирене и ги понесох сравнително добре.

Утре вече смятам да ида на работа. Дано всичко е наред и по-бързо се върна към нормалното си ежедневие.

06.06.16
17:20

06/06/ понеделник / сън: 7 часа

Вчера съм си объркала датата на поста :д

Тренировката:

* клек 3х3
* обръщане и изтласкване 3х3
* 10 мин пътека наклон

Храната:
варен ориз... 

Днес се чувствам много изтощена, като пребита.
Довечера ще опитам да хапна нещо като супа с месо и много малко зеленчуци...

06.06.16
17:31

Майка ми има СРДЧ. Когато се обостри, само лекарства и много стриктна диета я оправят. Последно това беше преди около 3 години, и обикновено се случва пролетта.
За себе си тя откри, че зелениите в суров вид, както и млечни продукти, (и най-вече кисело мляко, защото прясно почти не консумира) й обострят най-много симптомите.
Когато не е раздразнено, консумира много зелении, но в сготвен вид (супи от спанак , коприва и т.н.) и не много като количество зелени салати. Старае се да не е в поредни дни.
Също така, се наблюдава много добре - когато усети дори и съвсем слаба болка в ДЧ, изкарва дразнещите храни за седмица от менюто си и нещата се оправят без лекарства и кризи.

Мнението беше редактирано от Limka на 06.06.16 17:32.

06.06.16
18:15

казано от Limka на 06.06.16, 17:31:

Майка ми има СРДЧ. Когато се обостри, само лекарства и много стриктна диета я оправят. Последно това беше преди около 3 години, и обикновено се случва пролетта.
За себе си тя откри, че зелениите в суров вид, както и млечни продукти, (и най-вече кисело мляко, защото прясно почти не консумира) й обострят най-много симптомите.
Когато не е раздразнено, консумира много зелении, но в сготвен вид (супи от спанак , коприва и т.н.) и не много като количество зелени салати. Старае се да не е в поредни дни.
Също така, се наблюдава много добре - когато усети дори и съвсем слаба болка в ДЧ, изкарва дразнещите храни за седмица от менюто си и нещата се оправят без лекарства и кризи.

Миналата година забелязах, че от марули се подувам. От онзи момент започнах да ги щавя- просто ги заливам с вряла вода , да мине през тях за секунди, отцеждам и режа и така нямах проблеми. Наскоро забелязах, че се подувам от спанак/ сготвен /.
Досега никога не съм имала проблеми с млечните , камо ли такива сериозни проблеми като сега. И изобщо имах си доста стабилен стомах...

Предположението на док е ,че при мен се е отключило от стрес. И тук идва моментът, в който спазмите в червата съвпадат с периода на менструация и спазмите на матката / споменах за дисменореята /, съвпадат и с периода с мъдреца, когато пих болкоусокояващи  на гладно, защото не можах да ям цял ден. Стресовите /емоционални/ фактори ще ги пропусна, твърде лично. Ииии ...става каша.

Отключило се е.. ами станалото- станало. Няма да легна да умирам сега. Ще търпя и ще мине кризата . В крайна сметка аз съм си виновна, никой друг. Успокоявам се с това, че много глупости са се събрали и нещата са ескалирали брутално и че това е единичен случай и ако бъда умна занапред, няма да ми се случи отново. Или поне не в такива измерения...

Много се бях ошашавила, защото като съвпаднаха тези “родилни’’ болки с цикъла ми и си помислих, че е нещо на репродуктивните органи или че не е менструално кървене, а нещо друго... абе кво ли не си помислих... Тази уплаха сигурно и тя е допринесла да се влоша толкова...

Като ме успокоиха,че “отдолу” всичко си ми е тип-топ и все едно камък ми падна от сърцето... Преди няколко месеца пак ходих на профилактичен и пак си беше ОК...Но то в такъв момент допускаш всичко.

Благодаря ти за включването. :)

Мнението беше редактирано от Juls на 06.06.16 18:15.

07.06.16
12:31

07/06/вторник/ сън: 6 часа

Тренировката:

* клек 4х2
* тесен лег 4х8
* малко корем и малко въже

Храната:
свинско сухо, оризовки, краставица , също ще опитам и таратор/силно разреден, с много копър/
За вечеря ще го мисля после.

Към вчерашната храната дописвам оризовки,банани и овес. Бананите ги ядох като отделни хранения, без да ги смесвам с друг вид храна и ги понесох добре.
Коремът и талията ми започнаха лека-полека  да си възвръщат нормалните размери, чак ме е страх да се зарадвам. :)
Днес ще пробвам да хапна малко кисело мляко под формата на таратор, силно разреден вода.

Доволна съм от сутрешното раздвижване. Събрах смелост да направя малко по-тежък клек и да поскачам. Не усетих болка или нещо притеснително на нито едно от двете.

08.06.16
12:19

08/06/ сряда/ сън: не е ясно ?

Тренировката:

* 10тина мин въже
* лицеви опори 5х10
* тяга - няколко 1ци и 2ки , опипване на почвата на умерена щанга. Нямаше дискомфорт или болка.

Храната:
свинско, пиле, оризовки, зеленчукова супа, краставици - това за офиса, за вечеря не съм го измислила още

Не спах много и не се чувствам особено продуктивна днес, усещам се слаба. Довечера възнамерявам да пазарувам и да се прибера на тишина и спокойствие. Нямам много домакинска работа за вършене, та може и да успея да си легна раничко.

Едит за вчера:
- Към храната добавям банани, препечен хляб, кашкавал, лютеница. Количествата са малки. Нямах проблеми.
- Вечерта ходих пак до залата, за бързичко. Клек 3х1 и 3х6.

08.06.16
12:21

Не мислиш ли, че скачането на въже не е  много добра идея предвид последните неща около теб?

08.06.16
12:24

казано от Блажка на 08.06.16, 12:21:

Не мислиш ли, че скачането на въже не е  много добра идея предвид последните неща около теб?

Дай ми една причина да го мисля. :)

08.06.16
12:31

казано от Juls на 08.06.16, 12:24:

Мен ако ме или ме е боляло както теб те болеше, последното нещо, което ще ми дойде на акъла е да скачам на въже да ми се тресе корема или да тичам примерно също не бих. Просто питам.

08.06.16
12:35

Еми ти имаш корем дето да се тресе все пак ;)

08.06.16
12:40

казано от James Hinks на 08.06.16, 12:35:

Еми ти имаш корем дето да се тресе все пак ;)

Голям си бастун :D, просто се учудвам как се възстановява така бързо и се радвам за нея, НО ВСЕ пак да попитам.

Мнението беше редактирано от Блажка на 08.06.16 12:55.

08.06.16
12:56

казано от Блажка на 08.06.16, 12:31:

казано от Juls на 08.06.16, 12:24:

Мен ако ме или ме е боляло както теб те болеше, последното нещо, което ще ми дойде на акъла е да скачам на въже да ми се тресе корема или да тичам примерно също не бих. Просто питам.

Не ми е забранено да спортувам. Препоръката на специалиста беше да не се презорвам отначало, да видя кое как ми се отразява и дали изобщо ми влияе върху симптомите.
Имайки предвид, че едно от нещата ,които отключва симптомите на срдч, е стресът и всякакви негативни емоции, то ендорфините и въобще онова чувство да удовлетворение по време и след тренировката се явяват регулатори на този стрес.
Не прекалявам с нищо в момента, не ме боли нищо докато тренирам. Напротив. Смятам,че тренировките ми помагат да се възстановя емоционално. А от другата гледна точка- физическата активност е важен фактор за нормалното функциониране на червата, перисталтиката, кръвоснабдяването на органите и т.н.

Вземайки под внимание това ,че доста бързо започнах да хапвам нормални неща, смятам,че при мен основен фактор е бил точно емоциоанлният стрес. Следователно цел номер едно трябва да бъде да се науча да го контролирам и да не позволявам определени неща да ме потискат ,примерно.

08.06.16
12:58

Освен това аз скачам доста близо до земята и няма такъв отскок, който да ме разтресе.
А и едва ли толкова лесно се разместват органите ни при движение... :Д

09.06.16
19:18

09/06/ четвъртък/ сън: 10 часа

Тренировката:

* 15 мин въже
* военна преса 3х5
* клек 5х1, 2х2
* сед 5х10
* сумо тяга 3х10 в СС с глутеус мост 3х25
* тпк дъмбели 4х15 в СС с корем,изометрии

Храната:
пил.филе, свинско каре, таратор, печени тиквички, зеленчукова супа/картоф,морков,тиквичка/, 2 домашни бисквити /овес,маслини,извара,яйце,масло,джинджифил/  , 1 кайсия и 3-4 череши.... за после не знам

Днес съм офф. Наспах се, потренирах, минах през пазара, сготвих,чистих малко и остана да се изпъна пред тв.
Спокойна съм. Коремчето и то.
Днес менюто ми е доста богато, но засега всичко е 6.

10.06.16
11:41

Едит за вчера:
Към храната дописвам още малко череши и овес със стафиди,белен слънчоглед суров и кисело мляко ; чаша бира

10/06/петък/ сън: 7 часа

Тренировката:

* 15 мин въже
* 10 мин интервали на пътека, 40/40
* 6 кръга без почивка: набиране ш.н. х2 / трицепсови лицеви х5
* 3 кръга без почивка: клек х5 / суинг до вертикала х12

Храната:
за офиса : свинско каре, таратор, зеленчукова супа, сандвич с извара и домат, овес със стафиди,белен слънчоглед суров и кисело мляко
за вечеря : не знам още

Днес се събудих зверски глада, едва си направих тренировката. През цялото време си мислех за препечени филийки със сланинка и поръсени с червен пипер. (ndolars)
Нося си за работа 4 мийла и силно се съмнявам,че ще ми стигне храната. Обмисля към 12-1 да мина през ин-офиса или през бабите и да си взема още ядене, докато все още има избор от свестни манджи.
Иначе тренировката не ми се получи особено добре. Гладът ме изнервя и разсейва... та така.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1