Без почти никакъв резултат в гърдите

01.12.14
18:13

Здравейте, хора. На 16 години съм. Тренирам от 8-9 месеца, но имам един проблем с гърдите ми. Започна се преди да започна да ходя на фитнес. Бях доста дебел. Но гърдите ми не бяха като на останалите дебелаци, а бяха по-различни. Като женски. Мисля че имам гинекомастия, но не съм сигурен. Гърдите ми се превърнаха в комплекс и не се събличах по тениска. Та, започнах да ходя на фитнес понеже не исках да се срамувам вече. Отслабнах с 20-тина килограма и тук там имам малко мазнини, но мисля че съм изчистен. Само гърдите ми останаха като “женски”. След 8 месеца ходене на фитнес ми липсва резултат в гърдите, като преди са си, а ТОЧНО ТЕ СА ПРИЧИНАТА ДА ЗАПОЧНА ДА ХОДЯ НА ФИТНЕС и да се храня здравословно! Правя лег прес, флайс и други упражнения за гърди, но явно не ги правя правилно. Не чуствам напрежение, когато ги трнирам. Също така съм на една тежест (60кг. ) на лега от горе-долу 5 месеца. Концентрирам се колкото мога, за да усета напрежението, но не се получава. Заключвам си плешките и пак не става. Единствено при флайса и кросоувъра може би чуствам нещо. Надявам се някой да ми помогне.

Трябва да се консултираш с лекар. Понякога единственото решение е оперативна намеса.

02.12.14
12:57

казано от Антон Батбаянов на 02.12.14, 01:42:

Трябва да се консултираш с лекар. Понякога единственото решение е оперативна намеса.

За гинекомастията ли или за това че не нямам резултати?

казано от Stoqn Ivanov на 02.12.14, 12:57:

казано от Антон Батбаянов на 02.12.14, 01:42:

За гинекомастията ли или за това че не нямам резултати?

За първото.

02.12.14
17:33

Отиди при специалист който да те прегледа. Ние тук можем само да гадаем. Понякога единствения начин е оперативна намеса, която не трябва да те плаши. Успех!

05.12.14
19:38

А за напрежението? Горна част не усещам, само долна.

06.12.14
10:57

Щом не вдигаш килограмите, може би е време да внесеш промени в програмата, можеш да започнеш например със наклонен лег, а хоризонталния да го оставиш второ упражнение. Може да започваш деня за гърди с дъмбели, а не с лост. Въпросът е, че ако 4/5 месеца правиш една и съща програма, няма как тялото ти да не привикне към това.

08.12.14
17:32

За да вдигнеш повече от 60кг, трябва първо да сложиш повече от 60кг на щангата - 65кг. В началото ще правиш по - малко повторения, след това ще правиш колкото със 60, тогава слагаш 70кг и продължаваш прогресията.

И разкарай флайсове и подобни глупости - лег с лост/дъмбели, горна лежанка с лост/дъмбели, кофи - те ти ги нещата. Особено кофите ако не помогнат...не знам :D

10.12.14
22:02

Момче, отиди на лекар! Недей да живееш с болката си всеки ден, не си първия с такъв проблем. Отиди на лекар, ще те оправят и после ще си свиркаш :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1