13.03.15
20:45
@ Ям като... даже не ми се описва -салати и много джънк. Само това ми ясе яде, не знам какво стана. Салатата я ям зорлем. Трябва интервенция.
@ Английската сол я пробвах. Четох. Стигнах до извода, че е пълна тъпотия да си причиняваш такова нещо. Както Маргото се изказа - излишен стрес за организма {или нещо такова.}
@ Поръчах си кефирна гъба и домашно прясно мляко (така ще се чистя), домашно масло и домашни яйца. Ха!
@ Тренирам - кростренажор и йога. Другото ме т’вари.
@ АГ изследването ми е перфектно :)
@ Маска на косата с бадемово и авокадово масло, накапани :) с мента, розмарин и ветивер - етерични. Затоплих на водна баня и се омазах обилно. Седя повече от... 8 часа, сега ще се измия и ще видим какво е станало :)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 13.03.15 21:14.
14.03.15
10:29
Днес се събудих супер свежа, енергична, с желание за активност и свястна храна. Или е някаква хормонална лудост това, или си е чисто ... ментална. Не разбирам, но е отврат :)
Отивам да напазарувам някакви свежи неща, че ще ритна камбаната от всичката гняс, дето погълнах :)
14.03.15
21:17
14/03/2015 (97) [34]
Храна:
- кюфте, салата от авокадо, червено зеле, морков, шарлан, семки; 2 тънки филии пз хляб
- тахан с какаво зЪрно и мед; много странен тахан - сусамов, натурален, но не бях виждала с такъв вискозитет - почти като фъстъчено масло, но по-зърнесто като консистенция. Обикновено са по-течни едни такива.
Днес от любопитство си купих закваска за кефир, докато чакам гъбата да дойде. Утре ще видя какво се е получило :)
Движение:
- разходка в дъжда с пес - наречете ме луда, но ми беше много приятно, прохладно и лесно за дишане. Обичам да вали <3
- две пазарувания с пъъъъълни торби, че хладилникът беше... бяла тишина :D Едва се прибах и двата пъти, лявата ми ръка после пак неконтролируемо играеше с часове (това всеки път се случва след мъкнене на по-тежки покупки, а в залата - не).
Ще пробвам периодичното гладуване. Така или иначе, така ми е най-лесно да се храня, поне да придобие смисъл.
Тия графици и лудости... имам познати, които са живели по график. Мен ме кара да се чувствам все едно някой ме е стиснал за врата.
Добре, че е на Маги (сестрата на К.), че да ме връща към някакви стари практики, мераци и идеи. :)
15.03.15
13:27
Ето и един, според мен, разумен режим, който най-вероятно няма да ме накара да се чувствам като удушена:
Движение:
( ходене пеша, колкото може повече, когато е с кеф :) )
Понеделник:
- 20-30 минути кростренажор, интервално, сутрин + корем и кръст
- 40-60 минути домашна йога вечер
Вторник:
- 20-30 минути кростренажор, интервално, сутрин
- 60-90 минути йога с учител вечер
Сряда:
- силово-кондиционна тренировка с WOW групата
Четвъртък:
- 60-90 минути йога с учител вечер
Петък:
- силово-кондиционна тренировка с WOW групата
Събота:
- 45-60 минути домашна йога
Неделя:
- почивка или само йога
Храненето:
Някоя от методиките на ПГ. Единственото, което мога да преценя до момента е, че така ще ми е по-лесно и няма да се затормозявам с храна. Има много неща, които не разбирам в статията (като например, защо прозорецът за хранене трябва да е вечер, а не сутрин?), която съм отворила, нооо... ще поекспериментирам, докато се “наместя”.
Понеже това е първият “график”, които някога ми е харесвал и за пръв път не ми изглежда налудничаво (и, ако трябва да съм съвсем честна - тъпо) - струва ми се умерен и по-добре структуриран от предишните, които съм си въобразявала, че мога и трябва да спазвам.
Тъй като съм доста сериозна в случая, бих се радвала на здравословна доза критика и малко помощ :)
* и докато аз си разсъждавам, кученцето се е завило и се гушка ли гушка <3
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 15.03.15 13:30.
15.03.15
15:32
Набързо да кажа какво не ми е ясно:
- с колко “гладни дни” е добре да започна?
- по време на гладния период може ли да се консумира нещо леко, колкото да не обърнеш корема? :)
- задължително ли е прозорецът за хранене да е вечер или мога да си го преместя по друго време?
Харесвам статиите на Владо Недков, но признавам, че от тази нищо не разбрах - може и да съм “забила”.
Ще следя с фастването. Успех!
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 15.03.15 17:27.
15.03.15
17:56
Мерси, Кико!
За мен ще е много интересно, особено в комбинация с по-сурово меню и тренировките, и особено с повечето йога. За нея направо ще си купя карта като отида. Този път при друг учител обаче :)
Много мотивиращо и подкрепящо ми идва присъствието на Маги и E.D., с която за съжаление, не можем да си комуникираме, освен чрез интернет. Пак взеха да ме обливат едни вълни, пълни с любов и признателност, ноооо т’ва не е нищо лошо, въпреки че някои ще го категоризират като налудничаво. (mooning)
Oще по-интересното е, че май вкъщи всички ще спираме цигарите (party) :P
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 15.03.15 18:05.
казано от Т. Тодорова на 15.03.15, 15:32:
Набързо да кажа какво не ми е ясно:
- с колко “гладни дни” е добре да започна?
- по време на гладния период може ли да се консумира нещо леко, колкото да не обърнеш корема? :)
- задължително ли е прозорецът за хранене да е вечер или мога да си го преместя по друго време?Харесвам статиите на Владо Недков, но признавам, че от тази нищо не разбрах - може и да съм “забила”.
Първо си избери система на гладуване. Там пише с колко часово/дневно/ гладуване да започнеш. На мен най ми допада войнското хранене на Ори Хофелмекер. Не броя стриктно часове, щото го започнах съвсем по интуиция без да знам че изобщо съществува подобна диета. Това беше преди 3-4 години май.
- гладувах по около 16-20 часа/тоест не ям до вечерта/
- през фаста консумирах пресни зеленчуци, много малко тик.семмки или 2-3 хапки сирене или омлет, евентуално дребни сезонни плодове в малко количества, мноооог вода, 1-2 кафета чисти
- не е задължително да ядеш вечер, ама аз с гладен стомах не мога да заспя.
- важно за всички видове ЦХ- ядеш основно хубава храна и в много краен случай боклуци./шоколад, ядки, вафли и т.н/-най-добре без тях
Понеже фастя вече от близо година и съм го превърнал това в начин на живот ,та да ти кажа няколко неща....
Ако ще го практикуваш фастенето не ти трябва модела няколко дена фастене след това дни с ``нормално ``хранене........просто според това каква ти е активността през деня прозореца за фастене може да бъде по голям или по малък,като най малкия е 16 часа фаст и 8 часа време за храна.
Докато се фасти не поемаш никакви калории от нищо......само вода ,много вода!!!!
По принцип прозореца може да е по всяко време но ще ти кажа защо е по добре да е следобедно или вечерно време....
Първо през гладната фаза човек е много по активен и пълен с енергия за разлика от времето когато се храниш...странно но факт,ако се храниш предимно сутрин и след това тренираш смятам знаеш до какво ще доведе това......невъзможност за възстановяване и ще рухнеш след известен период!!!
Второ ако тренираш сериозно е хубаво тренировката да е на гладно и след това всяка калория отива там където трябва и за възстановяване ....ако не можеш да тренираш на гладно гледай поне 60% от калориите да са след тренировката!!!!
И трето лягането на хептен празен стомах не много хубаво защото както предполагам знаеш възстановителните сили на организма са най активни докато спим но все пак трябва да има градивен материал за това възстановяване ..........давам пример ....ядеш последно в 8 вечерта ,лягаш в 10 и на следващия ден първото хранене ще ти е за обяд.....16 часа фаст!!!
Общо взето лесен и приятен за спазване режим или начин на хранене .....след периода на адаптация разбира се ...:D
Не броиш калории,не се ограничаваш от нищо ядеш си нормално,без много джънк разбира се и всичко ще е наред ....:)
Успех!!!
16.03.15
09:41
Благодаря, Дени и overkill за съветите! Полезни са ми, особено защото ми споделяте вашия опит :)
И аз мислих за воинския режим - вижда ми се по-лесно, вместо нон-стоп да броиш, да се чудиш, да смяташ - просто ядеш вечер и точка.
Аз се притеснявах, че няма да мога да си оставя прозорец между тренировка и ядене, ама все има някакъв, предполагам, че и час е достатъчен, за да не си лягам в 2, все пак (не, че сега си лягам по-рано, просто не мога, а ми се ще в 22:30 да съм в кревата.
За фастенето без нито една калория - аз не съм такъв човек :D Не, всъщност, не би ми било проблем да изтрая, но офисът не е голям и шумен, и всички ще ми слушат търбуха :D Ще трябва с нещо да замезвам и мисля, че на Дени идеята със семките или някакъв зеленчук, ще ми се отрази добре. Ще си купя и протеин - този, неовкусения на Синтракс. Пила съм го преди, не беше лош, пък и е в промоция в магазина до нас.
Просто трябва да отслабна, много! Понякога, докато седя права, усещам как тая тежест ме смазва и ми набива и гръбнака, и коленете, и ходилата. Верно, не изглеждам чаааак пък толкова огромна, колкото се изкарвам, когато драматизирам излишно :), нито пък някога съм била много слаба, но на такова чак чудо не съм свикнала. Когато хапвам по-прилични неща, харесвам храненето си, но то би било по-подходящо за поддържане на тегло (ако продължавам да съм активна, разбира се, щото иначе и марулите ще ми се залепят, да не говорим за тахана :D), отколкото за изчистване на толкоз много мазнини.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 16.03.15 15:01.
16.03.15
20:59
16/03/2015 (IF-1) (P-36)
Глад:
- час след ставане: 150мл оризово-кокосово мляко с щипка натрошени какаови зърна (подозирам, че не е много подходящо, но ламя като мен има нужда от преход)
- разделени на два пъти: около 20гр сурови тиквени и слънчогледови семки
Вечеря:
- 1/4 авокадо, 40-50гр сирене Маджаров (БДС), 8 чери доматчета и 15-20бр сурово кашу
- час по-късно: 1/2 доза протеин (Pure Nutrition - малина, ако не се лъжа), който Маги така услужливо ще ми приготви, защото й отивам на гости сега
- чаша вино... може би
Течности:
- 1,2л вода
- 500-600мл чай
- чисто кафе на джезве, защото към 17:00-18:00 вече имах нужда от стимуланти :)))
Движение:
- 20 минути кардио, сравнително спокойно, колкото за раздвижване
- малко планкове във вариации
- 3,5км до работа
- 3,5км от работа
- https://www.youtube.com/watch?v=s9-7yRf-sZ4, от която лекинко ми потреперват ръцете и краката
:)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 16.03.15 21:00.
казано от Т. Тодорова на 16.03.15, 20:59:
16/03/2015 (IF-1) (P-36)
Глад:
- час след ставане: 150мл оризово-кокосово мляко с щипка натрошени какаови зърна (подозирам, че не е много подходящо, но ламя като мен има нужда от преход):)
е точно след ставане е най-добре пълен глад.....до обад поне. После си прави преходи. Ама до обяд не е ок да се поема нещо с калории и въглехидрати.
16.03.15
23:03
И на мен така ми се стори логично, но не издържах- много свикнах да закусвам и сутрин ми е най-свирепият прозорец от деня. Мрън. Но ще трябва да го преживея :) Мерси за поредното вллючване! -<—<@
Йогата е в ютюб - Hatha Yoga 2 with Diane :)
Според мен е строго индивидуално кога да се гладува. Аз не мога да си представя примерно сутрин да гладувам—сутрин съм гладна, из градския, на работа ... Не казваам как е най-добре, сама трябва да решиш!
16.03.15
23:45
Киксън, горе са обяснили хората защо е добре храненето да е вечер :)
На всичко се свиква в тоя живот :P
казано от Т. Тодорова на 16.03.15, 23:45:
Киксън, горе са обяснили хората защо е добре храненето да е вечер :)
На всичко се свиква в тоя живот :P
Ми добре :P
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 16.03.15 23:52.
Не знам дали си наясно и дали не гладуваш, за да можеш по-късно да ядеш просто повече, но целта на фастинга е да не се приемат никакви калории, с цел подобряване на инсулиновата чувствителност и да дадеш повече време на организма си да гори мазнини, тренировките на гладно и кардиото на гладно са със същата цел. Ако ти е това целта, наистина не трябва да приемаш калории по време на фаста. Вода и черно кафе само ...
Мнението беше редактирано от Дuд0 на 16.03.15 23:56.
17.03.15
01:31
Поизясниха ми се някои неща, но според мен, за човек, който е свикнал да си яде когато си поиска и каквото си поиска, би било шок, ако от първия ден мине на 0 калории... Ще ми се да е по-плавен преход, без освинване, разбира се, и без кокосо-оризовото мляко, но нещо миниатюрно като супер постна зеленчукова супа, може и да е подходящо за случая? Може да бъркам, нека бъда поправена, ако има нужда :)
Днес, въпреки че бях хапнала нещо малко през деня, докато приключа с йогата и приготвя чинията с вечерята, вече ми ставаше лошо и ми се гадеше :/
И със съня нещо не е наред- и в 4 сутринта да стана, като се стъмни вечер, аз си се оцъклям и не мога да заспя до 2 поне (очевидно). Изведнъж се изпълвам с енергия и мога да вися до сабахлен, ако има какво да правя.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 17.03.15 01:32.
17.03.15
14:16
Продължавам аз да разсъждавам. Mного хубаво, но ако цял ден си бил на 0 калории, как после ще се усвои добре всичко, което поемеш на вечеря? Aко пък се приема малко количество храна вечер, за да може да се усвои, няма ли да се окаже крайно недостатъчна и ако си активен, да започнеш да се влачиш като парцал след 3 дни?
Не е ли по-разумно, ако ще се прави тотален фаст, да е от 20:00 на единия ден до 14:00-15:00 на другия ден, примерно? Пак са си 18-19 часа без храна, след които, в прозореца от 15:00 до 20:00, ще можеш да приемеш част от полагаемите хранителни вещества? Нямам предвид пълнени чушки или мусака, но някаква храна - свежа, зелена, с малко ядки, с протеин..? Да може да се разпредели така, че да не затормозява храносмилателната система?
Кога се ядат плодове при такъв режим? Фрешове? Нъц?
Ами тахан?! :D
Колкото повече го мисля и прочитам някакви неща, толкоз повече ахвам и не знам какво да направя - чак сънувах снощи, че философствам нещо по темата :D
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 17.03.15 14:17.
Стига да не ядеш час и половина-два преди лягане, няма да имаш проблем с усвояването или храносмилането.
Наясно ли си обаче с негативите от фастинга при жени и с факта, че при около 80% от тях вредите от този начин на хранене са повече от ползите?
За да не се повтарям, ето тук бях писал повече за фастинга и за компромисния му вариант (частичен фастинг), който се прилага доста по-успешно при затлъстели хора и жени:
http://www.bb-team.org/forums/viewreply/1038617
Мнението беше редактирано от Boby_ на 17.03.15 14:36.
17.03.15
16:46
Браво, Боби - не стига, че при хора е приложимо, ами и при жени! :D
И така като ме гледаш, дЪли съм наясно? :D
Майтапът настрана - благодаря за полезното включване :)
Не съм наясно, изобщо даже. Има толкова противоречива информация, че се чудя къде да гледам - затова реших да се оставя на мнението на съфорумците (на които имам доверие).
Това, което си написал в дневника на адашката, е супер и като опция за адаптация на режима се припокрива до някаква степен с това, което аз си представям за себе си. Не, че лежа на същата обосновка, разбира се, но ми се струва по-разумно периодите на глад да са по-кратки и най-малкото да не се стига до състояния, в които да ти се повръща, да ти се вие свят или да припадаш по време на тренировка.
* Двата видео файла ще ги прецъкам довечера и утре сутрин с кафето, което вече очевидно пак пия поне 2-3 пъти седмично.
* Поръчах си протеин - Pure Nutrition, шоколад с лешник - за да си задоволявам желанието за сладкотии с по половин доза, вместо да чудя кой буркан с тахан и коя каца с мед по-напред да натъпча.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 17.03.15 17:00.
17.03.15
18:03
Цитираният пост на Боби и за мен беше много интересен!
Ето малко и за моят опит:
Като студентка бях едно лято на бригада в Америка и се върнах доста мазна ;) Без да знам, че периодичното гладуване има разни фенси имена, четейки учебника по биохимия ме осени гениалната идея, че аз ако ям в рамките на 4-5 часа в останалото време ще горя мазнини. Аз ядях сутрин и в ранният следобед. Може да е имало и междинно хранене, не помня. Ядях си всичко (любими ми бяха бисквити Орео с Активия (dull) ) за закуска :D и първите 5-6 месеца имаше много добър ефект. Три пъти седмично ходех на степ-аеробика и доста вървене пеш. След шестте месеца дънките започнаха да ми стягат на задника и бедрата и смених режима. Та така... Общо взето това, което Боби е написал, но на практика...
18.03.15
08:35
Боби малко по-различно нещо е написал май - по-кратък период на пълен глад, следва късна, много лека закуска, после зелен обяд, примерно и основното хранене пак е изнесено към вечерта... (нали?). Не мога да отворя да видя поста, но това е, което аз си спомням.
Бисквитки орео с Активия... Аз много обичах вафла Боровец с нея :D Пък с мойта приятелка като ходехме някога заедно на фитнес (преди повече от 10 години сигурно), правихме и диетата на Майкъл Търмънд, а вечер се разхождахме из квартала и хапвахме Активия по пътя, за да се възнаградим с нещо леко и здравословно :D Добре, че попаднахме на BB-Team - преди четях един друг форум, в който беше по-важно да се обсъжда дали е нормално да пикаеш в банята, докато се къпеш и да се обменят снимки на силиконови бюстове, дупета, устни и скули (със съответните под тях коментари), отколкото каквито и да било теми за здраве и спорт. Бързо ми втръсна :)
17/03/2015 (IF-2) (P-37)
Тъкмо се похвалих на АГ-то, че цикълът ми е часовник и гледай к’о става... Почти 40 дни няма никой.
Не успях за кардиото, защото изскочиха ангажименти, но стартирах с 30 минути бързане по улиците, което пак си става, пък и е по-приятно - времето беше прекрасно сутринта
<3
13:00 Кефир (100мл)
14:30 Зеленчукова супа: филтрирана вода, гъби, праз, карфиол, чесън, морков, зеле, доматен сок, подправки, доста - стана сууупер вкусна :)
16:30 Зеленчукова супа
18:00-19:30 Йога с учител
20:00-22:30 Прахосмукачка и моп на 600кв, като в 21:00 набутах 50гр печено кашу - най-свястната храна, която има в тия офиси - другото е вафли, шоколад, Кола и уиски. Там са си сложили рафтове, пълни с изтеглени по 50гр пакетчета ядки + хладилник с всякакви боклуци - взимаш си и оставяш пари в близкото чекмедже.
Йогата беше мн добре. Имам мускулна треска (mooning)
Вода не ми се пие особено - не мога да изпия повече от литър и половина.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 18.03.15 08:49.
600 кв (envy)
А, то било офис. Ама много културни? С тези пакетирани стоки на доверие? Работи ли?
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 18.03.15 08:52.
18.03.15
08:55
Еми, културни са - работят за по доста пари и са добре образовани хора- съмнява ме някой да си открадне нещо за 50 стотинки или за лев. Купуват количества, всеки взима и плаща, и като се поопразни, купуват пак със събраните пари. Ако има липси, ще спрат да купуват и ще седят гладни на края на града :D
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 18.03.15 09:01.
Ние така сме правили със сладолед. Добре правят, щом са и дисциплинирани.
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 18.03.15 09:04.
18.03.15
10:03
казано от Т. Тодорова на 18.03.15, 08:35:
Боби малко по-различно нещо е написал май - по-кратък период на пълен глад, следва късна, много лека закуска, после зелен обяд, примерно и основното хранене пак е изнесено към вечерта... (нали?). Не мога да отворя да видя поста, но това е, което аз си спомням.
Аз имах предвид за промените при инсулина и естрогена. Иначе конкретно за храната и аз не помня какво беше писано
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 18.03.15 15:37.
18.03.15
10:38
Оф, явно трябва да чакам да се събудя напълно преди да започна да разговарям с хора.
Това обаче не означва, че концепцията е неприложима, а само, че трябва да се адаптира и да не е толкова крайна. Идеята е периодът на фастинг да е по-кратък - от вечеря (например в 20) до късно на следващата сутрин (10). Това прави 14 часа, без в същото време да е прекалено стресиращо. След това самата закуска може да представлява малко плодове. Обядът също трябва да е лек и нискокалоричен - супа, салата. Основната част от калориите за деня да са изнесени към вечерното хранене.
В същото време не бива да се забравят основните принципи на всеки успешен хранителен режим по отношение на подбора на храни и количеството калории - фастингът не ги отменя в никакъв случай.
тази извадка от статията ти дава отговор какво да ядеш през фастинга. И аз ти писах - нискокалорични и нисковъглехидратни храни. Най-добре зеленчуци.
Във войнската диета е описано перфектно в каква последователност да ядеш в периода на .....ядене :) , за да се усвои храната както трабва. И да ти кажа че съм яла доста непосредствено преди да легна и на сутринта корема ми беше залепнал на гърба. За мен това е перфектната диета за лятото.
Друго важно нещо е тренировките да не са прекалено интензивни и да са към края на фаста. Опивала съм сутрин да тренирам и да не ям вечерта...ами зле е. Много кортизол ужас. Но като съм хапнала лека салата или шепа семена или плод някак леко издържам до следобеда. Тренирам си и после вечерям обилно.
Само, че пак казвам..........този режим съм го правила по инстинкт. Не бях чувала за съществуването на подобни диети. Затова най-добре да усетиш сама кой вид фастинг ти понася
18.03.15
17:51
Разбрах, благодаря ви много. Мисля, че от днес е в действие, после ще опиша.
Малко ми се плаче в момента, буквално. Опитахме с Мая /треньор в залата/ да снимаме клипове с упражнения за фейсбук страницата. Ми не става. Как да покажем такова видео на хората?! С тоя гъз и корем, дето съм завлачила, елеметарни упражнения са неизпълними.
@ Лицева опора от колене - като се вдигам нагоре, пускам кръста към земята и не мога да го изправя - като чувал.
@ Бърпи без лицева - след като съм изтласкала краката назад, не мога да направя скока напред като хората - коленете ми се кривят и не мога да се върна до изходна позиция - стъпалата остават назад някак. СПОРЕД МЕН, ми липсва мобилност в таза и ми пречат коремите и екстрите около тях, според Мая структурата на краците ми е хиксообразна и трябва да коригирам тоя момент. Има го Х-моментът, но това стана откакто се освиних. Иначе вадя прилично копито :D
@Напади - при по-дълга крачка губя баланс при връщането назад, при по-къса не мога да пусна до долу, защото малко след средата задното коляно блокира и се усеща едно... съпротивление. Според нея се лигавя нещо и ми показва как тя го прави - “Ей на, виж”. Ми виждам, ама не мога. Не е като да не искам :/. СПОРЕД МЕН, просто съм дебела и с проблемни колене.
Много гадно. Имаше един момент, в който си ги правих като хората.
Добавям за вкъщи: клекове, напади, модифицирани бърпита, за да мога лека-полека да надграждам над минимума, силови упражнения разни - може би програмата с тежести на Шалийн пак. Това автоматично значи, че кростренажорът слиза на 5-10 минути, колкото за събуждане, че иначе трябва да започна да ставам в 5.
Както сам може човек да се довърши... Срам, срам!
18.03.15
22:20
18/03/2015 (IF-3) (P-38)
11:00 50мл кокосово-оризово мляко с 50мл вода, малко ленено семе и щипка какаово зърно (вероятно не е мн окей, но ако не го изпия лека-полека, ще трябва да изшиткам съвсем прилично мляко в боклука)
13:00 10 тиквени семки
16:00 Кафе
18:00-19:00 Тренировка:
* Загряване, което по принцип ме изморява супер много, а пък гладна направо ме довършва (whew)
* 3 кръга:
- 10бр. излазване от стоеж до планк+ лицева, до където мога (2 санта, примерно)+ излазване до изходна позиция
- 10бр. суинг+ спиране на пудовката пред гърди+ пуш преса+ напад с ляв+напад с десен крак - @8kg
- 20бр. коремни сгъвания (свити, леко разтворени крака, ръцете тръгват от пода зад главата и крайната им точка е отстрани на глезените)
+ един 4-ти кръг, но наполовина: по 5 от първите две+ 10 коремни
* Лек разтяг, лично на мен ми идва късичък и бих го удължила, за сметка на загрявката, примерно
20:00-21:00
- 1 суров морков
- около 300мл от зеленчуковата супа
- 2 варени яйца
- много тънка филийка пълнозърнест хляб с ... някакво количество :) уж качествена лютеница
- исках нещо сладко, затова си забърках и протеин (скоро опитах червената боровинка на Pure Nutrition и беше много вкусна- един плътен вкус такъв, сладък - този е малко по-блудкав като че ли, а може и да не съм преценила добре съотношението прах/течност) с 50мл кокосово мляко и малко филтрирана вода
:)
- 1,8л вода (през втората част на деня основно)
- МСМ с вит. Ц преди лягане
- ZMA преди лягане
(nok) капсулите ги махам, защото ми се повдига от тях - изсипвам и разджурквам с вода, с дървена лъжичка
:P
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 18.03.15 22:24.
19.03.15
14:19
Предлагат ми цял ден филета, шоколади, манджи и сандвичи - НЬЕ, не ме изкушават изобщо. Месо ми се дояде за минута, но мина почти веднага.
Обаче от няколко часа насам, един мазен, тлъст кашкавал ми се върти в главата... Ако ми дойде превода със заплатата, ще скоча да си взема за вечеря :)
Кога стана такова скъпо удоволствие хубавият кашкавал? Преглът. :)
19.03.15
23:13
19/03/2015 (IF-4) (P-39)
Храна:
10:30 Toпла вода с мляно ленено семе
13:00 Какаов чай i 20гр смесени семена – слънчогледови и тиквени
16:00 Купичка от зеленчуковата супа, лъжичка мляно ленено семе
17:30 Mалко кефир
20:00 Салата от зеле, праз, краставица и авокадо, подправена с няколко капки шарлан и домашен ябълков оцет, който първоначално ми се стори съмнителен, защото е един такъв... леко млечен на цвят (?), но се оказа супер вкусен и свеж, много ми хареса ; 2 кюфтака, малко кашкавал, тънка-тънка филийка пълнозърнест хляб, изпечен вкъщи
Вода – 1,5л
Добавки- МСМ с лимон и вит. Ц преди лягане, ZMA
Движение, разпределено през целия ден:
- 10 минути кростренажор и едно видео Plank-A-Thon – хареса ми, ще го правя за кръста
- 30-40 минути ходене
- 10 минути кростренажор и 60 минути асаните от йогата в залата (не ходих там, защото бях за направлението за ендокринолог и не можах да приключа в поликлиниката навреме)
- 600кв офиси
Майка ми направи крем карамел и бисквитена торта – опитах и от двете около 2 часа след вечерята.
Захарта в тях е тази... Мусковадо... една черна, мокра, млякото е домашно, яйцата също, а бисквитките са Роден Край за торта – уж без хидрогенирани мазнини, подсладители, оцветители и т.н.
Голямо мрънкане му удари тая жена, че такава захар съм взела – „кален“ й бил крем-карамелът, сложила много захар, щото я било СТРАХ да не стане не-сладък, нишестето (за което, между другото, търся заместител – какъв крем от свестни продукти би бил подходящ за целта.. ако някой си е правил?) било станало тъмно, грозна била тортата.... Като почна да обяснявам, все едно слага пръстите в ушите и почва да крещи „Ля-ляя-ляяя-ля-ля-ляяя“ ... (nbat)
21.03.15
15:09
20/03/2015 (IF-5) (P-01)
На 40-тия ден се сдобих с МЦ. Не мога да кажа, че съм очарована от последствията :D , но пък се и радвам, че не прескочи.
Изкарах и работен ден... огромен и абсолютно безрезултатен : от 7:30 сутринта до 20:30 вечерта. На бюрото.
През деня:
- зеленчукова супа
- няколко семки
- понеже много ме боли и много обилно ми върви, започна да ми става лошо - толкова, че щях да се свлека от стола по едно време, затова “прегреших” и си разбърках протеин с прясно мляко
Вечеря:
- бях супер гладна, а от всичко ми се повръщаше, освен от каквото имаше в хладилника на нашите - направих си малка филия със свинско филе и малко лютеница
- час след това - кашкавал с оризовка
Движение:
- Plank-A-Thon
- Лежерно кростренажоруване за 20 минути :)
- Едночасова разходка
21/03/2015 (IF-6) (P-02)
Днес още по-зле с МЦ. Повдига ми се, вие ми се свят, изнервена съм и съм супер слаба - доготвям тука някаква манджа на Камен и ми беше трудно да извадя тавата от фурната, за да разбъркам - тежка ми дойде, разбираш ли :/
През деня:
- черно кафе от Krups машината на мама
- преди малко, за енергия - 2-3 лъжици тахан с мед
Вечеря:
- кисело зеле с ориз и свински гърди, много малко, колкото да ям нещо
Движение:
- дъъълга разходка
- 30 минути йога
Режимът като цяло ми е лесен. Е, лигавя се чат-пат на дребно, но ми харесва и смятам да си поседя на него известно време, поне до юли (зa баш летните месеци планирам да се самоубивам с диня, пъпеш и череши 24/7 :D, а после пак да започна по тази схема) - не ме натоварва психически или физически, удобен ми е като време и всичко. Вчера и днес само, дето хапнах протеин и малко тахан, но предпочитам така, вместо да ми е лошо и да не мога да си върша работата или да си вдигна чашата с кафето - първите два дни от МЦ всеки месец ще бъдат с някакво хапване през деня, което да е различно от позволеното за режима.
Обещах се на шефката ми, че днес ще работя, но със сигурност няма да е през деня, просто не мога да гледам в монитора - по-добре да почина, за да мога да съм ефективна утре, когато ще си посветя целия ден на нея.
Купих си много приятно издание, старо, с твърда, червена корица и златни букви - Андерсенови приказки. За 4 лв. Умирам си за стари книги (но в добро състояние, като тази, защото имаше разни.. които хвърляха прах наоколо само като ги погледнеш и миришеха на гняс). Прекрах половин час в това магазинче - затрупано отвсякъде с книги, нищо не е подредено, нищо не е сортирано, влизаш и си ровиш по всички стени, кашони и редици- доставих си някаква радост)
<3
отчетите - през няколко дни вече, само сутрин с кафето ще мишкувам наоколо, за да видя с вас какво се случва :PМнението беше редактирано от Т. Тодорова на 21.03.15 15:27.
22.03.15
15:09
Свалих си книжката на Ори Хофмеклер. Изглежда супер лесно за спазване - за пръв път виждам режим, който да не ми се струва като изскочил от Ада :D Пасва идеално на нуждите на тялото ми по принцип и ще опитам да го спазя през следващите три седмици така, както е описан в оригиналния му вариант.
Хехе (sun) :
24.03.15
16:40
22/03/2015 (IF-7) (P-03)
Знаех си, че до ден 3 ще отмине и отпадналост, и глад, и лудост – всичко :)
След 15 часа фаст (между 13:00 и 17:00)
- Кафе от капсула (никога не съм разчитала на кофеин да ме ободрява или поддържа във форма – никога не ми е действал; но изпия ли едно кафе, после ми е трудно да се откажа пак – почти нищо не ми мирише тоооолкова приятно, луда работа. Може пък да си правя кеф с 1-2 капсули седмично..)
- 100мл кефир – първият от гъбата, която вече си имам и гледам. Оказа се доста приятен на вкус, не очаквах :)
- Зеленчукова супа
- Бърканка от ½ сок от лимон, пчелен прашец, МСМ и малко вода
- 3-4 лъжици кисело зеле, готвено (отвратително солено)
- Втората половина на кафето (оставих си за по-късно, защото знаех, че ще ми се допие пак)
Вечеря:
- салата от спанак, домат, краставица, орехи, домашен ябълков оцет, гроздово олио;
- хумус: нахут, тахан, подправки, ленено семе, конопено брашно, лимон
- филия домашен, пълнозърнест хляб с ядки
Течности:
- 2л вода
- 250мл Самърсби
1200 калории (50% мазнини, 34% въглехидрати, 16% протеин...хъ.)
23/03/2015 (WD Week 1) (P-04)
Активност:
- Силова тренировка на гладно.
Успявам да си създам някакво съпротивление по изкуствен начин, като просто много се флексвам, но тежестите, които имам, наистина са много малки – между 3 и 7 килограма.
Поразтреперих се, изморих се, след контрастния душ пък бях още по-добре
- Асаните от класа по йога, който посещавам (прикачен jpeg), вечерта.
- През деня: раздвижвания, една кучешка разходка
След 13 часа фаст:
- две сварени яйца, супена лъжица хумус
- кефир с ленено семе
- доматен сок (домашен)
- Упси! - резен козунак (дегустация за Великден, щото не ни се занимава да правим тази година)
Вечеря:
- салата от спанак, краставица, праз, броколи и моркови, подправена с дом. ябълков оцет, хималайска сол и шарлан
- хумус, сирене, пълнозърнеста филия (една идея по-голяма от вчерашната)
1862 калории за деня, много малко протеин, основно въглехидрати...както си и личи.
2л вода
24/03/2015 (WD Week 1) (P-05)
След 13 часа фаст:
- Кафе
- Кефир с ленено семе
- Сок от половин лимон + МСМ + пчелен прашец
- 1 варено яйце, с.л. конопено семе, 10-15гр тиквени семки
- 1 варено яйце
Вечеря:
- 1 морков, ¼ авокадо, задушен зеленчуков микс с малко домашно масло и подправки, кашкавал, доза протеин със 100мл прясно мляко
1060 калории в по-добро съотношение на хранителните вещества, но.... 1060 калории?!
Не ми се и яде, честно казано, изобщо.
Чудя се тези дни дали да си взема Pure Nutrition Black Fire?
Активност:
- Йога клас от 18:00 до 19:30
- 600кв офиси
Над 2л вода
25.03.15
13:57
Поръчах BlackFire - не съм пробвала подобно нещо. Обадиха ми се от магазина да ме съветват да си взема и Л-карнитин, ама аз не искам да прекалявам.. Не разбирам от добавки, затова ще питам вас - окей ли да е да приемам самостоятелно?
Според мен е ок, аз го пих така. Много хора комбинират, но го правят като имат да свалят много килограми и бързат.
Мнението беше редактирано от Дuд0 на 25.03.15 14:04.
25.03.15
14:17
И аз имам да свалям и бързам, защото ми тежи и пречи ужасно, но не искам да е супер агресивно.
Щом работи и самостоятелно, ще го пия така :)
Струва ми се, че в комбинация с други неща, може да е кофти за сърцето...?
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 25.03.15 14:19.
25.03.15
23:17
25/03/2015 (WD Week 1) (P-06)
През деня:
- след ставане: Кафе
След 17 часа фаст:
- 250гр млечна салата и едно картофено кюфте (60гр) – бях почти умряла от глад, а от главоболие ми се плачеше
- 1 банан и едно 3в1
- Един Нурофен, защото не издържах на главобола
Активност:
1) 2,5км до работа (нов маршрут ;))
2) Тренировка:
* загряване тип „Insanity”
* 4 кръга, AMRAP:
- 30сек джакове
- 30сек бицепсово сгъване + клек (10кг WOW Bag)
- 15сек почивка
- 30сек джакове
- 30сек трицепсови лицеви с уау торбата под коленете
- 15сек почивка
- 30сек джакове
- 30сек кръстосани напади назад (кръстосани отпади- не знам вече как да ги наричам, то всеки различно приказва) със същата тежест
- 15сек почивка
- 30сек джакове
- 30сек руски туист пак с 10-те кила
Имаше и 5-ти кръг, но аз прецених, че трябва да спра :). Разтегнах се в един ъгъл и дим да ме няма.
3) 1,5км на връщане от работа – качих се на рейса, за да ме изведе след криминалната зона, че по тъмно не ми е приятна идеята да минавам от там – дилъри, труженички и труженици, сутеньори и всичко това – удобно събрано около Младежкия хълм (гористо тепе, заобиколено от тъмни, пусти по това време улици) – де ли е полицията...?
Вечеря:
- 200мл кефир
- половин-един час след него: задушени зеленчуци (моркови, грах, царевица, чушки, броколи, карфиол) с малко домашно масло, 50-60гр сирене, ¼ от едно голямо авокадо, две оризовки : умишлено смесих всичко, защото никога нямаше да мога да го изям, ако бях започнала със салата/задушени зеленчуци, както е по книжката.
- чаша вино... или две, още не мога да преценя :P
Добавки преди лягане:
- МСМ с лимон
- ZMA
Течности:
1,5л вода
Калории:
1300
Много малко калории са това, според мен, дори за дебелия хобит! :D
Сигурно затова днес взимах-давах – още сутринта се събудих като препила, това после с главата, кръвното в петите... Беше ужасно, не знам как да го опиша – зверско главоболие, размазано виждане и пламнали отвътре очи... Бях се притеснила, че ще трябва да моля някой да ме прибере вкъщи, за да си легна. Може да не съм свикнала да ме боли кафеза :D, а може и да трябва да се сетя, че имам нужда от повече храна, предвид, че съм относително активна.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 25.03.15 23:39.