26.03.15
01:06
Притесних се, че утре пак ще се събудя по същия начин и добавям:
- от задушените зеленчуци забърках с яйца - 100-150гр;
- доза протеин + 150гр кисело мляко от... 10% :D
Загладих косъм ;)
казано от Newbie на 25.03.15, 14:04:
Много хора комбинират, но го правят като имат да свалят много килограми и бързат.
Двата продукта имат колкото сходни, толкова и различни сфери, методи и степени на действие, те могат да се допълват, а могат и да се заместват - зависи колко ефективност искаш да извлечеш от всеки отделен продукт, от режима си на хранене, от тренировъчния си режим. Голямото количество килограми за сваляне не е повод да се или да не се комбинират. Бързането при сваляне на тегло от своя страна също не е фактор и комбинацията няма да направаи свалянето по-бързо при липсата на определени условия, а условията са определящи има ли смисъл, във връзка с ефективността при приложение на продуктите, да се комбинират. Така, че комбинирането на двата продукта няма много общо с бързането, а по-скоро с извличането на максимална ефективност от самия прием на всеки от продуктите, сам за себе си, както и от съответния хранителен режим, както и от съответния тренировъчен режим. Даже да бързаш - комбинацията не е решението, от друга страна дори да не бързаш - има доста голям смисъл да комбинираш.
казано от Т. Тодорова на 25.03.15, 13:57:
Поръчах BlackFire - не съм пробвала подобно нещо. Обадиха ми се от магазина да ме съветват да си взема и Л-карнитин, ама аз не искам да прекалявам..
казано от Т. Тодорова на 25.03.15, 14:17:
И аз имам да свалям и бързам, защото ми тежи и пречи ужасно, но не искам да е супер агресивно.
Щом си си израла да използваш термогенен фетбърнър, не виждам как L-canitine-ът ще направи свалянето ти по-агресивно. Това е доста близко до това да тъпчеш шоколад, но да се притесняваш, че една ябълка ще ти вдигне захарта.
казано от Т. Тодорова на 25.03.15, 14:17:
Струва ми се, че в комбинация с други неща, може да е кофти за сърцето...?
Е, баш L-carnitine-ът комбиниран с термогенния фетбърнър, няма да ти навреди на сърцето. Всъщност дори може да се каже точно обратното за комбинацията. Хората приемат L-carnitin именно, най-просто казано, за здраве на сърцето. Както казах - двата продукта имат и доста различни помежду си сфери на действие, поне един от тях не е предназначен само за горене на мазнини. Ето ти и мястото където двата продукта се допълват.
казано от Т. Тодорова на 25.03.15, 13:57:
Обадиха ми се от магазина да ме съветват да си взема и Л-карнитин.... Не разбирам от добавки, затова ще питам вас ..
Всъщност, дори да приемеш, че моето мнение е субективно, може да проведеш форумно (а и не само) проучване, че в магазина са вероятно минимум десетки хиляди пъти по-компетентни от всички нас взети заедно :D :D :D
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 26.03.15 06:50.
26.03.15
09:51
Благодаря, Игличе, за информативното включване.
Ще обмисля комбинирането, но след седмица-две, защото поотупах финансите вече.
А комбинацията, ако я приемам еднократно, преди тренировка (ежедневно), дали ще й убия ефективността?
А йо-йо ефект след използване на такъв продукт? Пила съм някога л-карнитин, но бърнъри - никога.
Въпросите ми сигурно са повече глупави, но като не разбирам, по-добре да питам..мисля :)
казано от Т. Тодорова на 25.03.15, 23:17:
25/03/2015 (WD Week 1) (P-06)
Много малко калории са това, според мен, дори за дебелия хобит! :D
.
Донякъде идеята за фастенето и еднократното хранене е точно да се намали общата калоричност на храната за да има голям калориен дефицит и да отслабваш.
26.03.15
10:42
И ти си права, но ми се струва, че поне 1500-1600 калории дневно трябва да поемам - 1,74/5, на тия килограми и ежедневно активна, сънят ми е сравнително къс... Ще се самоизям накрая, особено пък миналия ден с тия 1000 калории :-X
Иначе съм поприбрала любовните дръжки, корема, дупарката ми седи една приятно заоблена и не е мека - доволна съм 8-)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 26.03.15 10:43.
казано от Т. Тодорова на 26.03.15, 10:42:
И ти си права, но ми се струва, че поне 1500-1600 калории дневно трябва да поемам - 1,74/5, на тия килограми и ежедневно активна, сънят ми е сравнително къс..-)
Не е фатално..и на 500 да си нищо няма да ти стане, защото се балансират със следващото захранване примерно. Тук не важат правилата за коефиценти, килокграми , сън, движение и т.н. Гладуваш поне 16 часа, ядеш докато се нахраниш, може да се случи с 500 калории , може и с 2000. Просто е
26.03.15
12:19
Така погледнато е просто :)
Благодаря -<—<@
26.03.15
12:54
Изненаадааа!! :D
Пак съм аз и пак с въпрос. Четох, четох, четох как трябва да се приема този файър, който току-що дойде и ме очарова с малката си, симпатична опаковка :), но не мога да стигна до никакво заключение - едни казват сутрин и преди тренировка, други казват само преди тренировка, трети твърдят, че е добре да се пие в тренировъчни и в не тренировъчни дни, а на опаковката е написано : 1 капсула сутрин, на гладно.
казано от Т. Тодорова на 26.03.15, 09:51:
Благодаря, Игличе, за информативното включване.
Ааа, моля, моля, няма за какво :)
А комбинацията, ако я приемам еднократно, преди тренировка (ежедневно), дали ще й убия ефективността?
казано от Т. Тодорова на 26.03.15, 12:54:
четох как трябва да се приема този файър... но не мога да стигна до никакво заключение - едни казват сутрин и преди тренировка, други казват само преди тренировка, трети твърдят, че е добре да се пие в тренировъчни и в не тренировъчни дни, а на опаковката е написано : 1 капсула сутрин, на гладно.
Това, което е написано е абсолютният минимум. Аз бих те посъветвала да пиеш една капсула сутрин на гладно и една преди тренировка, като първо може да се пробваш как влияе върху твоя организъм, защото, ако на мен 3 кафета (условно) ми е ок, на теб може да са ти малко множко.
Относно ефективността на комбинацията - както ти казах двата продукта работят както самостоятелно, така и в комбинация, а когато са в комбинация хем всеки сам работи за себе си, хем се сработват помежду си, просто казано. Не мисля, че ще убиеш ефективността на комбинацията, ако приемаш комбинацията от двата продукта само преди тренировка. Т.е. напълно ок е, ако тренираш всеки ден, да приемаш една капсула Black fire сутрин на гладно, а преди тренировка една капсула от него + доза L-carnitine. Напълно ок е и ако тренираш всеки ден, да приемаш само комбинацията преди тренировка. Напълно ок е, ако не тренираш всеки ден, да приемаш една капсула бърнър сутрин на гладно в тренировъчни дни, а комбинацията - преди тренировка в тренировъчни. И последно - напълно ок е, ако не тренираш всеки ден, да приемаш една капсула бърнър сутрин на гладно в нетренировъчни и една капсула сутрин на гладно в тренировъчни, като преди тренировката пък приемаш карнитина. Това ако тренираш следобед. За вечер - аз бих пила бърнъра сутринта, а преди тренировка - само карнитина. Ако пък тренираш сутрин - можеш да приемеш комбинацията преди тренировка, а пък следобед, евентуално да приемеш още една капсула. Когато и да тренираш, започни, мое лично мнение (но базирано на база употреба на този фетбърнър в стария му вариант и на други подобни продукти, но не и на този бърнър в този му вариант), с една капсула дневно, независимо кога тренираш - ако е сутрин - значи в комбинация преди тренировка, ако е следобед - сутрин, а за следобед преди тренировка само карнитин. Разбира се “бест ъв дъ бест” за мен си е винаги преди тренировка да си приемаш двата продукта. Но и в другите варианти, които ти посочих, двата продукта се комбинират и допълват много добре. Ако имаш още въпроси - на линия съм.
А йо-йо ефект след използване на такъв продукт?
Значи, първото нещо, което аз съм разбрала за фет бърнърите, специално за термогенните, които съм използвала (старият Black fire и старият OxyElitePro), е, че работят сравнително добре, дори без да се напъваш да тренираш на макс, т.е. резултат от самия прием и едни сравнително приемливи тренировки, винаги има. Обаче, не може да се очакват чудеса. Бърнърът е добавка, като всяка друга, която е ДОБАВЕНА, има подпомагаща функция, т.е. определени усилия трябва да се положат - сравнително стриктно хранене, приемливи тренировки и за да можеш да извлечеш повече от тези усилия - прибавяш един бърнър. Сега, ако тренираш на макс, храната ти е максимално изчистена, спиш добре, е тогава фетбърнърът още повече ще ти помогне да извлечеш максимума от етзи максимални усилия. Но при нищо правене - няма как да работи максимално и доабавката, защото няма към какво да се добави. И именно в тази връзка искам да кажа за йо-йо ефекта - ако при приема на фет бърнър ти положиш макс усилия в хранене и трениране, постигнеш един добър резултат, а при прекратяване приема зарежеш всичко и започнеш да се обездвижваш, и да ядеш боклуци - йо-йо ефектът е неминуем, но той няма да е следствие наспирането на приема, а на спирането на всичко. От друга страна - ако положиш едни добри усилия в другите насоки (ядене и трениране) и добавиш бърнъра, и постигнеш един добър резултат, а после промениш само наличието ан бърнъра, т.е. премахнеш го, но запазиш едно редовно приемливо физическо усилия и едно сравнително изчистено хранене, сирането на бърнъра в никакъв случай, според мен, няма да доведе до заличаване на резултатите и връщане в първи клас. Т.е. един йо-йо ефект може да се дължи не на самостоятелното спиране на фетбърнъра, а спирането на всички усилия в комбинация със спирането на бърнъра.
Въпросите ми сигурно са повече глупави, но като не разбирам, по-добре да питам..мисля :)
Да, хубаво е да питаш :) Съветвам търсиш и вземаш предвид и мненията на професионалистите, определено, както казах и в горния си коментар, нито аз, нито (мисля всички ще се съгласят с мен) някой друг тук (без да подценявам знанията и заниманията на когото и да било, напротив) може да ти даде по-добра насока, съвет, информация от милите господа, наши добри познайници.
27.03.15
11:32
26/03/2015 (WD Week 1) (P-07)
През деня, след 14-15 часа фаст:
- 150мл кефир
- шепа тиквени семки
- сок от половин голям лимон, пчелен прашец, МСМ
- сок от 1 грейпфрут и половин лимон, супена лъжица конопено семе
- доза протеин с вода
Вечеря (от 20:00 до 00:00)
- 250мл бира
- бърканка от елда с малко домашно масло, брюкселско зеле, яйца и микс – грах, царевица, чушка, броколи, карфиол... домати
- доза протеин с по-малко от 100гр кисело мляко
- малко шоколад
- малко тахан с мед
Течности:
- 2л вода
Добавки:
- MSM, Black Fire
Движение:
* йога клас
* 600кв офиси
Калории:
Домързя ме да ги сметна, но не са кой знае какво, защото въпреки тежкия вид на храните, които съм описала, количествата са малки – исках всичко да си изям (очи големи,хих), ама усетих, че не става.
Карфиче, благодаря отново :)
За йо-йо ефекта имах предвид по-скоро дали може да забърка някаква трайна каша в организма – явно не. Иначе съм наясно, че няма такова чудо, което да замени волята и труда, това е отделен въпрос.
Много е силен тоя бърнър, направо ми ври душата, мисля, че на този етап няма да го комбинирам и ще вложа парите за карнитина в следващата карта за йога ;) Виждам го като :
- в тренировъчни дни: една капсула сутрин на гладно и една капсула следобед, преди тренировка
- в тренировъчни дни, когато тренирам сутрин: една капсула преди тренировка
- в нетренировъчни дни: една капсула сутрин на гладно
* под нетренировъчен ден да се разбират дните, в които правя само йога и офиси
Снощи ме похвалиха, че имам напредък! Направих си всички асани доста по-добре от предишния път, без халасана (рало), защото ми пречат екстрите да се нагъна толкоз :D
От свещта (направих я почти) успях да се пусна сравнително плавно и контролирано – предните пъти бях като бръмбар по гръб, хехе!
Изпробвах и супта вирасана (обтегач), стана много по-добре от предишните пъти, но стелката е много тясна за моите дълги крайници и като опра в паркета, се хлъзгам, губя опора и усетих, че мога да си направя беля в коленете от неконтролираното усукване, което се получава.
До момента липсват 6,5кг.
казано от Т. Тодорова на 27.03.15, 11:32:
Изпробвах и супта вирасана (обтегач), стана много по-добре от предишните пъти, но стелката е много тясна за моите дълги крайници и като опра в паркета, се хлъзгам, губя опора и усетих, че мога да си направя беля в коленете от неконтролираното усукване, което се получава.
Супта Вирасана има много варианти, така че да не се сучат клоленете. Защо не ти ги показват?
ПП: Както преди малко писах: спрете да се чекнете и започнете да практикувате йога! Не такава, където се диша, медитира и се правят “асани” е едно занимание - това не е йога.
Мнението беше редактирано от Margi на 27.03.15 14:22.
27.03.15
14:29
Не знам :)
Той ми каза в началото да стоя в японски седеж и да не се напъвам, обаче аз не искам да седя като на кафе, а пробвам сама разни варианти, *много внимателно, бавно и контролирано- усетя ли, че ще изгубя контрол над това, което правя, веднага връщам в изходна позиция*.
Само че, както казах, в залата постелката е мноого тясна за мен (може и да не е от височината, защото има едно момче, което е 2 метра и става супер компактен по време на часа :))и крайниците ми се оказват на паркета - от там идва глъзгането на посоки => усукването.
На К. сестра му каза, че си чете от интернет и от разни книги за йога,и изпробва обяснените там варианти - и аз така ще постъпя май май ..
Досега съм успявала да се опазя по време на всякакви активности, да видим дали ще стане и в йогата :)
Това, което правим в часа там, честно казано, ми е приятно, хората също ми харесват, но и аз мисля, че не това е същинската практика, която би трябвало да се провежда.
Не знам къде да отида в Пловдив. Мислих си да пробвам при Лана в Тотал Спорт, ако нещо ти говори, но трябва първо да си използвам картата в този център и тогава да влагам пак, че иначе става сложно :)
Ела да живееш в Пловдив най-накрая! :D
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 27.03.15 14:33.
Сам там не съм живяла. ;)
Щом ви се налага да четете варианти на пози от интернет, за да ги правите, защо по дяволите плащате на инструктор?!
27.03.15
14:46
Не знам как да отговоря на този въпрос :D
Аз ходя, защото ме кефи средата и ми харесва да си бърборя с него. Иначе доста неща коригира, не мога да кажа, че не обръща внимание, но практиката там е по-скоро... не знам как да го дефинирам.
Ако го питам, сигурно ще обясни и повече, но той е малко по...По-айляк, да речем :).
Абе, не знам. Сега четох на Мирела дневника и да кажа, че и аз съм същата - тоя форум ме прецака :D - нямам доверие на треньорите, критична съм и не се оставям да ме убеждават в неща, които сама преценям, че не са ок :D Тоест, проблеми с подчинението и авторитета ;)
И някак си мисля, че за да тренираш хора, трябва да имаш поне базови медицински познания, за да си наясно с механизма на движенията, моментните възможни проблеми, както и тези в дългосрочен план...
А в Пловдив ще те лапнат като топъл хляб :P, плюс, че е по-уютен и симпатичен от София (ай ся скочете ми всички :D)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 27.03.15 14:54.
27.03.15
15:01
Адаш, в Пловдив има мисля само един същински йога учител, поне доколкото съм чувала. Преподава в една къща, аз самата никога не съм ходила понеже ме хвана страх :D Възрастен е и не приема всеки, разказваха ми че дори за да си говори с теб например ще мине време. За мен това е ненужно отношение, но щом е толкова мъдър задължително си заслужава и съм убедена в това, просто аз не искам да се отнасят студено с мен без причина и предпочитам по-топли среди. Доколкото знам провежда професионални обучения също,но рядко. Как обаче да му намеря координатите отново е въпроса хаха. Чух за него от Живко,само това помня. Може да поразпиташ ако все още е тук (че това беше преди 2-3 години). :)
Мнението беше редактирано от Teddy на 27.03.15 15:02.
27.03.15
15:03
Той и Живко, според мен, знае какво прави, но онази зала ме кара да се чувствам като в ковчег, а винаги ми е било важно да чувствам емоционален комфорт в залата, в която тренирам, както и с хората в нея.
А такова отношение би ми създало същия дискомфорт - аз съм си слънчице :D и обичам слънчица :)
Да не е Иван Гарабитов (не знам той дали води някакви часове, но той е учителят на този човек, при когото аз ходя и в най=общи линии, го е спасил от сигурна смърт преди години, когато е бил много, много болен).
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 27.03.15 15:24.
27.03.15
15:34
Цък за информация.
Това, което ми харесва в него е, че е простичък (нямам предвид ПРОСТ), добър и земен човек. Доставя ми удоволствие да прекарвам време с такива хора.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 27.03.15 15:51.
27.03.15
20:01
Изглежда страхотно това :) Иначе не, не мисля че говорим за един и същи човек но все пак не знам името му.
28.03.15
10:37
Четох повече за тази Лана, изглежда доста... образована, не знам как ще е, но ще я пробвам. Аз всичко искам да пробвам и накрая да си избера това, което най ми пасва. Не обичам да се закотвя на първото място и другото да не ме интересува, защото някой ми бил казал, че е добре и защото на мен по някакъв начин ми е харесало след първия път. И по други градове ми се обикаля, ама уви. Ако додрапам до София, Маргото и Инес бял ден няма да видят от мен :D
Снощи бяхме на вечеря с моите дружки и едната обясняваше какво е видяла в сайта на една туристическа/WAT агенция...
Доброволческа програма в Аржентина - плащаш си билета и програмата (общо около 2600лв), отиваш там (на 60км от Буенос Айрес), където те ти покриват спането и три хранения дневно, И : работиш от сутрин до обед в йога парк някакъв, градинарстваш, помагаш за троителството на еко къщички, може да учиш дечица на разни неща, да им помагаш, а следобедът си е за теб - йога, медитации... Имало и за за Африка - да храниш големи животинки и да ги обичаш :D
Викам й : ОТИВАЙ!!!!
Аз, ако съм на 22-23, нямам кредити, нямам връзка и родителите ми са в топ форма, няма да се замисля - един вързоп с гащи и чорапи на рамо, и газ :D Пък тя се чуди, защото парите били много - почти ги има, но май се двоуми в какво да ги вложи. На мен окото ми няма да мигне в подобна ситуация.
27/03/2015 (WD Week 1) (P-08)
През деня, след 14-15 часа фаст:
- кафе с малко мляко
- няколко сурови семки – тиквени и слънчогледови
- салата от домати, малко овче сирене, няколко точки маслинова паста и две гризини – бях на обяд колежките в заведение и това беше най-приятното в менюто. Добре ми дойде, но ми дойде и множко.
Вечеря (от 20:00 до 21:30)
- 5 спаначени кюфтенца (спанак, сирене, синьо сирене, кашкавал – леко панирани)
- 180гр катък с две малки, прясно изпечени гризини
- една бира
Течности:
- 1,5л вода
Добавки:
- 2х1 Black Fire, вит. Ц 1000мг, EVE
Движение:
* малко ходене – много валеше и реших да си опазя лаптопа, та се качих на рейс, но по едно време видях, че спря и слязох две спирки преди работа, да раздвижа трътка
* Тренировка: След поредната загрявка, дошла от ада - 5 кръга, всяко упражнение по 40 секунди:
- скок-клек на TRX
- БГ клек на гума (ляв крак)
- БГ клек на гума (десен крак)
Много ми е трудно това упражнение, уж правих, правих, ама все с лош баланс – чак в последния кръг си го намерих от първите секунди
- колелце за корем – пробвах и в крайна сметка правих butterfly crunches
- нисък планк, медицинска топка до мишницата, с едноименната ръка избутваш до зад другата мишница и обратно, и обратно – докато пукнеш :D
Калории:
Не искам да знам :D Всъщност съм любопитна, но ми отнема много време да ги сметна и... мда, предпочитам да си вложа свободните минути в нещо по-читаво.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 28.03.15 10:38.
28.03.15
11:02
казано от Т. Тодорова на 27.03.15, 15:34:
Цък за информация.
Това, което ми харесва в него е, че е простичък (нямам предвид ПРОСТ), добър и земен човек. Доставя ми удоволствие да прекарвам време с такива хора.
Гарабита е адския търгаш и хитрец.
28.03.15
15:33
Ами склонна съм да ти се доверя - първо, защото по принцип будиш доверие :P и второ - защото нищо не ме учудва - вярно е, че за каквото и да говорим, винаги става дума за пари. В депресарските си периоди често се замислях дали изобщо ми се живее с такива хора и в такива условия - сега просто си казвам : “А, и тоя ли?”
Иначе Иван Гарабитов не съм го срещала никога. Говорих за Васко, че е добър, земен, един такъв смирен ми се струва :) С някои от нещата, които твърди, лично аз не съм съгласна и няма да ги приложа никога, но вибрацията му е много блага :)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 28.03.15 15:35.
28.03.15
20:27
28/03/2015 (WD Week 1) (P-09)
Днес:
Малко елда с яйца и зеленчуци
20-30гр пилешко с 20-30гр печен картоф
салата от краставици, репички, маруля, гъби и т.н.
3 оризовки с домашно масло и мед
сладолед
Течности:
- 1,5л вода
Добавки:
Black Fire
Движение:
2,5km ходене
* Тренировка:
Нье
Спи ми се като на куче, а трябва да работя.
28.03.15
21:14
Поласкана съм, Киксън, и съм доволна, че успявам да одставя радост някому, хехе :))
Дано скоро успея да го развия така, че и на мен да ми харесва да си го чета :D
28.03.15
22:53
Избрах него (за проба). Има и видео материали.
Някой, освен кмета :D, да го е виждал, чувал или помирисвал? :D Изглежда обещаващо на фона на останалите (направих многочасово проучване на всички пловдивски йоги), но не знам дали ще мога да си го позволя точно този :)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 28.03.15 23:10.
Човекът изглежда супер, ама прочетох в графата “Интересно”, че всички думи от йогата и Санскрит произлизали от българския език—аз мислех, че е обратното хах
“Tat Tvam Asi“ – Това съм аз! (аз съм Истината!) – Този религиозен израз на санскрит е от древните индийски Упанишади и дори от още по – старите индийски Веди! Той е основният постулат, върху който се гради религията Веданта (отново от ведам – зная), религията на духовно познание и единение с Бога, навлязла в Индия чрез древните българи.
БОГАМ – така се нарича на ведически санскрит състоянието на върховно блаженство и единение с Бога (с Богам);
БОГАР (човек на Бога, българ) е името на древен мъдрец от Южна Индия, прочут мистик, познавач на древните билки и скрити знания, за когото се твърди, че се е появил в Китай като Боян, където се е прочул като Лао Дзъ;
ДИРА (от българското диря, дира – търся) – човек, който търси и реализира единението с Бога и оставя диря и у другите със своето просветление!
ЖИВА – душа, това, с което върховният Бог Първичното съзнание Пуруша вдъхва живот в Първичната Праматерия Пракрити
ПЪРВАТИ – Първата Богиня-майка или още Деви
БУДА – Будният, просветленият, осъзнатият.
(rock) :D
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 28.03.15 23:20.
28.03.15
23:31
казано от Т. Тодорова на 28.03.15, 15:33:
Ами склонна съм да ти се доверя - първо, защото по принцип будиш доверие :P и второ - защото нищо не ме учудва - вярно е, че за каквото и да говорим, винаги става дума за пари. В депресарските си периоди често се замислях дали изобщо ми се живее с такива хора и в такива условия - сега просто си казвам : “А, и тоя ли?”
Иначе Иван Гарабитов не съм го срещала никога. Говорих за Васко, че е добър, земен, един такъв смирен ми се струва :) С някои от нещата, които твърди, лично аз не съм съгласна и няма да ги приложа никога, но вибрацията му е много блага :)
Аз много добре разбрах за кого говореше, но гледам, че и Гарабитов е намесен, та само предупреждавам... ;)
Много интересен дневник :)
казано от Т. Тодорова на 27.03.15, 11:32:
Много е силен тоя бърнър, направо ми ври душата,
Аз пия същия, но ми е добре. Ти да видиш предната версия какво чудо беше :D Ядрено гориво направо. Заради това може би сега ми се струва по-лек.
29.03.15
14:27
Сашо, благодарско за предупреждението, важно е да се знае кой кой е, особено като става дума за здраве :) Проучвах го вчера по-подробно, но освен, че един мъж е щял да почине заради глупостите му с дългосрочното гладуване и “измиване на организма” с вода и джинджифил, не намерих нищо (не, че е малко).
Ако искаш, може да споделиш лични впечатления :)
Ани, радвам се, че ми харесваш тефтера :)
Май само първите няколко хапчета така ми се отразиха - кипнах отвътре, виеше ми се свят по странен начин, но сега няма нищо :)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 29.03.15 14:27.
казано от Т. Тодорова на 28.03.15, 22:53:
Избрах него (за проба). Има и видео материали.
Някой, освен кмета :D, да го е виждал, чувал или помирисвал? :D Изглежда обещаващо на фона на останалите (направих многочасово проучване на всички пловдивски йоги), но не знам дали ще мога да си го позволя точно този :)
https://www.youtube.com/watch?t=143&v=iAlMz1DSwgE
НЕЕЕ!!! Не само че са изпълнени скандално, но и нямаше име, което да съвпадне с показаното (то не че нещо от показаното беше реална асана, де). Продължавай да търсиш.
Мнението беше редактирано от Margi на 29.03.15 20:13.
казано от Кико Сан на 28.03.15, 23:19:
...
Може би тогава ще ти е интересно да се научиш да броиш на санскрит:
екам - едно
две - две
трини - три
чатвари - четири
панча - пет
шат - шест
шапта - седем
ащау - осем
нава - девет
даша - десет...и т.н.
:)
Идеята беше, че повечето езици, в това число и българския са произлезли от Санскрит, ама не и обратното (че Санскрит е произлязал от българския—както го изкарваш, явно и ти) ЛОЛ
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 29.03.15 20:39.
Изобщо не изкарвам това, което казваш. Санскрит е изключително древен език и не е от нашата цивилизация, а от доста по-стари. Нямам намерение да навлизам в подробности, тъй като ще породя много недоволство, но от Тибет, Непал и Индия е произлязло много повече отколкото можем да си представим, и това набира все повече доказателства. :)
казано от Маргарита Манева на 29.03.15, 20:49:
Изобщо не изкарвам това, което казваш. Санскрит е изключително древен език и не е от нашата цивилизация, а от доста по-стари. Нямам намерение да навлизам в подробности, тъй като ще породя много недоволство, но от Тибет, Непал и Индия е произлязло много повече отколкото можем да си представим, и това набира все повече доказателства. :)
Интересно!
Аз коментирах, защото в сайта на инструктора по-горе пише, че Санскрит произлязал от българския и ми стана малко смешно.
от ... и Индия е произлязло много повече отколкото можем да си представим, и това набира все повече доказателства. :)
Да. Тепърва ще им берем плодовете на произлезлите от северозападна Индия наши “сънародници”. Жалко, че не само не си ги искат обратно, но имат и още от същия тип за износ. :D
Майтапът настрана. Най-важното, произлязло от Индия, са съвременните цифри, с които записваме числа в момента, също както и концепцията за нулата. Няма как да се преувеличи важността на това за излизането на Европа от тъмните векове (с посредничеството на арабите, разбира се) и съответно за съвременната наука.
Псевдонауките се опитват да черпят от индийските традиции и сега, само че са сбъркали с около 1000-1500 години, защото за съжаление на всички по ред политически и икономически причини индийската цивилизация и до ден днешен си стои някъде там в миналото.
29.03.15
22:33
от ... и Индия е произлязло много повече отколкото можем да си представим, и това набира все повече доказателства. :)
Ами ако индийците не са открили топлата вода? :D
Санскритът е донесен в Индия. Затова е толкова близък в някои отношения със славянските и балтийските езици. Езикът изобщо не може да се категоризира като местен за Южна Азия и неговото население. Според източниците се е ползвал от религиозната и управляващата класа, които пък може и да са чуждоземци. Произходът му може да се търси около Урал, макар и не със сигурност.
Стига с това силно възхваляване на Средния и Далечен изток. Понякога толкова се обсебваме в чуждото и непознатото, че се говорят недоказани твърдения.
Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 29.03.15 22:42.
Точно затова писах, че няма да се задълбочавам. Нищо не възхвалявам - има доказани факти, които нямам намерение да обсъждам тук (или където и да е).
29.03.15
23:00
казано от Маргарита Манева на 29.03.15, 22:48:
Точно затова писах, че няма да се задълбочавам. Нищо не възхвалявам - има доказани факти, които нямам намерение да обсъждам тук (или където и да е).
Това прозвуча като “Щом ви казвам, значи е така, но не ми се обяснява”.
Сега сериозно, винаги съм се радавал на плодотворни дискусии, но това става като темата с консумацията на месо през средните векове. Едно празно твърдение, за което няма доказателства, като за обратното се представят такива.
Никой не отрича постиженията на древните източни цивилизации, но не са нито единствени по рода си, нито еталон за бъдещето развитие на света. Ако се радваш на постиженията им, предполагам си запозната и с тъмната им страна?
ПП: Па що санскрит да не идва от българския. Нали казват, че Ной е акостирал във Варна. Това, че някои от синовете му е решил да поеме към Индия си е изцяло проблем на индийците :D
29.03.15
23:11
Уау, избягах за 3 часа и какво станало! :)
Като цяло, след като почетох повече, този човек ми изглежда крайно несериозен и комерсиален - още преди да ми кажеш, Марги, че и физическата част му куца (благодаря за, което, защото аз трудно мога да преценя такова нещо, предвид, че нямам грам опит и познания в областта).
Намерих друг обаче. Дамян. Тедка за него сигурно каза - не приемал всеки и не взимал пари за индивидуалните занимания. Избирал си учениците и изисквал изключително отношение, ежедневни практики по 2-3-4-5 часа, отдаденост. Отделно има йога клуб, в който има групи - не знам дали ги води лично той, ще разбера скоро (Йога клуб Патанджали).
Нооо... ако това, което казват за него е истина, аз мисля, че не съм дорасла да се появя там. Както каза на К. сестра му преди малко : Нямам очи да ида :D
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 30.03.15 00:27.