28.04.17
22:05
Обаче тоя пич като го гледам, май кляка с по-малко от теб 😄
28.04.17
22:07
Има какво да се желае по позицията на гърба при тягата. Много сериозна тежест е това, а си направила 7х70 кг?!! Поздравления!
Имам чувство, че флексията при клека се влошава с напредването на сериите, предполагам от натрупаната умора в ядрото. Бих те посъветвала винаги да започваш с клек, а не с тяга, дори ако само експериментираш.
28.04.17
22:15
Иване 😜
Ако не, то скоро ЩЕ кляка с по-малко... хихи.
Кобретка,
Две тройки със 70, през около 90 сек. Гърбът го заоблям леко, защото хватът ми изпуска. Имам мазоли, които ме болят и като сложим и някакво потене, тръгвам да я изтървам напред. Днес бях в едно магазинче да си купя течен магнезий, ама уви - една позната кокошка последния купила. 😂 Признавам си, че и малко ме е страх на тягата, не знам защо. Тия 80 ги обикалях две минути преди да пипна лоста 😂
Ох, аз така се радвам, че изобщо мога да клекна някак, че ми иде само тва да прайкам 😂
28.04.17
22:19
Аз прочетох това:
казано от Т. Тодорова на 28.04.17, 21:32:
И
Тяга:
3х60, 3х60, 3х65, 3х65, 3х70, 7х70 и ХЪЦ!х80 :
Според мен ако хватът компроментира техниката, просто не напъвай на тази тежест. Пробвай я, когато си сигурна в ръцете и позицията си.
28.04.17
22:21
Оп, оправих печатната грешка, хихи, бая батка се изкарах без да искам 🙂)))))
Ще взема магнезий и ще видя дали ще държи повече.
Мерси за съветите, Кобър 🙂
**** възползвам се от поста, за да кажа, че набарах на колежката солетите сега и ометох половин пакетче 🙂
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 28.04.17 22:22.
29.04.17
16:41
29/04/2017 (16)
Движение:
домакинстване, разходка, сериозно пазаруване и предстои тренировка на площадката до нас, ако не вали... дано да запраска, щот’ днес откровено ме мързи да се бъхтя, особено като знам, че трябва нося пудовки до там. 😄 Ще впиша, ако има нещо.
Купих си маратонки за бягане и съм доволна, та доволна. Днес в Декатлон беше адската навалица, не бях виждала такова нещо там. Течен магнезий и те нямат. Тюх. 🙂
Храната:
- кафе с малко мляко сутринта
- 300г ягоди
- 20г крема сирене “президент” с орехи - как може да са толкова вкусни тия боклучави марки? 😄 Мазно, вкусно сирене. Не е па чес’но. Май ще ида да купя още 2-3 кутийки, докато е на поносима цена, щото иначе, предвид състава, не си струва финансовия напън
- чак в 16:00 - пилешка пържола, задушени бейби картофки, задушени зеленчуци (броколи, тиквички, морков, грах, царевица); бая порцийка си стана, ама и аз вече бях толкова озверяла, че даже острото куче ми се виждаше апетитно 😄
- 1 ч.л. сладко от мандарини
- салата от спанак, маруля, червен лук, маслинки, малко маджаровски бекон он дъ сайд
———————————————————————————————————
Планирам едни палачинчички за утре. Мама ми ми връчи гореспоменатото сладко и едно друго, което не мога да разпозная какво е. Не ми се полагат такива перверзии, но ще го обмисля :P
Сега малко Etta James и планиране на оставането в Мордор за Джонито :P
30.04.17
01:15
Повъргалях се, разделихме си една бира с на Ленчето майка й и... газ към площадката.
1. Свалих си 12-ката и 16-ката по стълбите, наведнъж, без изобщо да ми направи впечатление. Новост.
2. Беше ме страх как ще нося пудовка до площадката, която не е чак толкова далече, де - 200-300 метра, но 16 кила ги отнесох кат’ зидар биричка. 😁 Също новост. С Мая все едно дамските чанти си пренесохме.
На площадката:
- загрявката на Вик @12кг
- 5 кръга сумо тяга @16кг + 10 скока с увисване на лоста (и малко придърпване нагоре, което също е ново)
- 6 кръга от 5 лицеви от колене + 10 суинга @16кг)
- разтягане
Не е кой знае кво, плюс, че си правих каквото първо ми скимна, че искам да правя, ама се поизпотих доволно.
Още една новост - изльосках се по светло на площадка на оживено място, насред квартала, без да ми дреме от минувачите. Току-виж стане човек от мен. 😁
Към вечерята добавих две яйца в малко масло, чаша бира и хапка хляб. Ама огладнях много.
—————————-
Много ми се тренира, а навън е разкошно просто. Когато имам двор някой ден, ще си сложа една щанга, лежанка, стойка за клек и 3 чифта пудовки, и няма да стъпя в зала. Честно.
————————————-
Учудена съм, че се възстановявам доста добре без бцаа и други щуротии. Няма мускулни трески, няма отпадналост. Сутрин само ми е малко по-тегаво, защото пак започнах да се кокоря до късни-късни часове. Но това е. Много хубаво ми стана изведнъж, дано не приключи рязко всичко по някаква причина. 🙂
——————————————-
Утре планът включва трен А и вечерно бягане с Лара, че трябва да я раздвижвам вече лека-полека.
Не ме кефи нещо тая животина, предаде се след като я “фиксираха” и оперираха. Все едно друго куче имам. И продължава да я боли - пуснах я в заграждението да я проверя, направи две совалки и взе да надува бузите, и да диша коремно. Пък му се играе, две не вижда. Започваме ☀️
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 30.04.17 01:18.
казано от Т. Тодорова на 30.04.17, 01:15:
Не ме кефи нещо тая животина, предаде се след като я “фиксираха” и оперираха. Все едно друго куче имам. И продължава да я боли -
Млада е гадинката,а намесата е сериозна-ще влезне в ритъм съвсем скоро.
30.04.17
21:25
30/04/2017 (17)
Движение:
Тренировка + 2х3км бързощък с раница
Храната:
- кафе с малко мляко сутринта + 2 бучки захар
- 200г дроб на скара, повече от половин кило салата - домат, краставица, зеле, морков, пушен кашкавал, варени яйца, много малко млечен сос, без сол, оцет, олио и т.н.
- нещо сладко като че ли ми се нагъва - ако не се прибера много късно, може да ударя една оризовка с масло и сладко от мандаринки
Тренировка А:
Зерчер @30кг
4, 6, 6, 4
Раменна @25кг:
5, 6, 5, 5
Много ми се хлъзгаше лостът и едва не го изтървах напред на няколко пъти. Поръчах си магнезий от Декатлон.
Силово @22.5кг:
5, 6, 5, 4
Заден клек:
1х40кг
Отказах се, защото усетих, че много ще страдам, ако се напъна и днес. Бягането също ми отпадна, заради работата, но май беше за добро.
———————————————————————————————
Хех, има един много контактен и хиперактивен тип, който работи в залата и се засичаме, докато тренираме - дружелюбна гадина като цяло. Днес минава покрай нас и се извика: ИЗРОДИИИИИИИИИИИ!!!!! 😄 😄 😄 😄 (сега изроди - хубаво, ама след 5-6 месеца как ли ще ни наричат? 😄)
Много ни се кефил, щото тренировките ни били супер сериозни, различни от на другите. То верно - откак видях да се прави тяга на смит машина, взех и аз самата много да си се кефя.
———————————————————————————————
С провесен нос и пълно търбухче се връщам към работата - дано сколасам до към 22:30 и да се прибирам да спя.
Бай-бай.
01.05.17
13:12
ЕксклОзивно от пОлсО:
“Мъртвата тяга не е готино да се прави, защото разширява талията.”
- пловдивският Лазар Ангелов
#плача
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 01.05.17 16:15.
01.05.17
17:26
Снощи замених планираното сладко с бира - заспах в 3 и пуших цигари. Не знам защо винаги ме избива на това, когато имам някаква лична драма, но не ми харесва, че ми действа толкова разпускащо.
01/05/2017 (18)
Движение:
щъкане, празаруване (намразих го), тренировка
Храната:
- кафе с мляко и мед
- 2 часа след тренировка: 2 бонбона линд; 120г разбит хайвер с градински подправки, 4 оризовки, 280г жърварска салата
- за вечеря: 1/2 скумрия на скара, салата от спанак, настърган морков, краставица лук
- допускам нещо сладко
Стана топло и започнах да пия повечко вода. Най-накрая. Но иначе - фак дъ топло, прилошава ми непрекъснато.
Тренировка Б:
Тяга
3х60кг, 3х65кг, 3х3х70кг, 3х65кг
Лег:
4х5х30кг
Скрипец с подхват:
4х5х47кг
Заден клек:
2х3х40кг
2х3х45кг
2x3x40кг
1х10х20кг, които изобщо не разбрах, че ги има, хЪ!
Ръцете и лоста - същата хлъзгавица. Докато не пристигне магнезият, няма да се напъвам с килограми, щото си е и опасно.. пък си се обичкам. 😄
Поразтегнах и газ.
* Чудя се дали да не се разбуча за т’ва, че никой не си разтоварва тежестите.
Днес всички дискове бяха натоварени някъде и зарязани, и 1. трябва да обикаляш като халтав, за да си намериш една 15-ка в единия край и една в другия край на залата, 2. трябва да питаш и да гадаеш дали нещото се използва от някого, 3. трябва да разтоварваме по 50-80 кила, защото някой си тюфлек е преценил, че ще му е по-удобно женичките да му разчистят кочината... Една табела да им сложат.
И да, страшни мазници. Прилагам визуализация долу. 😄
———————————————————————————————————
Поръчах си неовкусен изолат и още една ББ тениска, и течен магнезий, и си ги чакам от сега. 😄 Много обичам да ми носят пакети и кутийки - може да не е всеки ден Великден, ама мини-Коледа винаги мога да си спретна. 😄
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 01.05.17 18:46.
01.05.17
18:33
По въпроса за хлъзгането- аз не ползвам нито ръкавици, нито магнезий, но не ми се хлъзгат дланите по лостовете. Най-елементарният и много ефикасен начин е да си измиваш хубаво ръцете със сапун преди упражнението - отстранява потта и мазнината и дланите получават много добро сцепление. Изпробвано. 🙂
01.05.17
19:58
Ръцете ми са винаги чисти, измити със сапун. Не мога да търпя нещо да ми лепне, филм от прах и т.н. В залата е доста топло, а аз се потя допълнително и заради йохимбина, който пия.
Засега само магнезий е решението, а то хич не е лошо, мисля - просто поредният разход... (примирено каза тя)
02.05.17
14:40
02/05/2017 (19)
Движение:
Строго почивен, офис ден с малко придвижване пешком.
Мисля, че дойде време за ден, в който почти да не мърдам - натрупва се, особено като се разкляках като невидяла на всяка тренировка.
Чудих се дали е време да променяме схемата, ама май така ми харесва - ще опитам вече наистина да вкарам по малко допълнително кардио в тренировъчните дни.
Иначе всеки ми казва, че изглеждам по-добре и че съм отслабнала. Първото не мога да потвърдя, но във второто има някаква истина. 🙂
Храната:
- кафе с оризово-ванилово мляко
- задушен свински джолан с доматен сос и картофено пюре, пърленка с масло и чесън, малък наливен Старопрамен - много обичам на шарена сянка да си хапвам 😄
- (предстои към 17:00) какао с мед и енърджи микс (мака, зелено кафе и гуарана), един банан
- за вечеря: като снощната салата с орехите, крема сирене, оризовки
———————————————————————————-
Това за днес, а утре ще си поклякам :P
02.05.17
14:45
казано от Т. Тодорова на 02.05.17, 14:40:
Това за днес, а утре ще си поклякам :P
Елате ми повече 😄.
03.05.17
14:45
03/05/2017 (20)
Храната:
- кафе с оризово-ванилово мляко
- сандвич от маркета, айрян
- една бисквито-курабийка с разни суперхрани и шоколад... ама такъв шоколад, на парченца вътре, дето се топи по време на преживянето 😄
- протеинов бар на Now, страчиатела (предстои); не съм очарована от състава, ама квото е
- топло какао с мед, енърджи микс и малко изолат
————————————————————————————-
Одеве получих една фалшива тревога, майна, и.. паникьосах се за миг, поех си въздух, събрах всички пари, които намерих в офиса и ударих такъв невиждан спринт до таксито, че... Баси, на к’во е способен човек, пък било то и тромава трътка като мен, когато го налегне зор... Както и да е, де, оказа се, че няма нищо, но в момента, в който разбрах, че всичко е наред, главата ме блъсна ужасно, заболяха ме всички възможни органи и се оказа, че Доренцето, чието кръвно не скача над 100 евър, е вдигнало за първи път на 160. кАжи чеСно.
Добре, че ми дойде новата тениска от бибито, да има с какво да се преоблека, че се изпотих като... Оу, уел.
Тренировката отпада. Ще си свърша работата и, ако се освестя до довечера, ще бягам от офиса до нас.
Утре ще тягам с магнезий. Йей! 🙂
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 03.05.17 14:45.
04.05.17
14:59
03/05/2017 (20)
Храната:
- кафе с оризово-кокосово мляко
- кафе с две захарчета
- салата от маруля, домат, краставица, кашкавал, авокадо, 2 маслинки; 3 кифтьета 😄
- какао с мед, енърджи и изолат
- ако приритам - ще довпиша 🙂
Движение:
- тренировка
- 2х3км с тежка раница
Тренировка:
Заден клек:
1х10 @20кг
2х5 @40кг
2х5 @35кг
Лег:
4х5 @30кг
Тяга:
3х5 @60кг
1х5 @55кг
После малко раменна, щото нямаше какво да правя, докато Габ хип-тръства:
1х5 @25кг
2х1 @30кг
1х2 @30кг
1х1 @30кг
🙂
Много ми тежеше всичко. Тия 60 кила все едно бяха 80, клека няма да го коментирам. Легаът беше най-приемлив.
Така или иначе утре няма да мога да ида в залата (уговорих се за вечерно с пудовки поне, де) - реших да си правя квото ми е кеф днес. Смлях се. 🙂
——————————————————
Майчето снимала госпожиците миналия път, нямам търпение да ги размятам пак на открито утре:
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 04.05.17 15:05.
10.05.17
08:41
Позачезнах малко. Нямам сили и желание да пиша. Хвърлям по едно око чат-пат и като видя писанията на всезнайки и всезнайкивци, ми се отщява.
Ще нахвърлям набързо: в залата не тренирам, правя само раздвижвания в офиса и вървя много пеш. Храната е абсолютно безобразна, което започна да се променя вчера.
По-тежък пмс не съм имала скоро и съвсем не си помогнах.
Днес щях да тренирам, но се оказах в командировка. Неспането и ангажиментите ми идват точно толкова в повече, колкото бирата, цигарите и лошата храна.
Наричам го кратък период и започвам да работя за връщане в норма, че тъй не се живее. Не знам как съм била така постоянно преди. Депресиращо и унищожително е.
Ще се демонстрирам подпухнала на Джонито. 🙂
казано от Т. Тодорова на 10.05.17, 08:41:
Депресиращо и унищожително е.
Махалото отива и в двете посоки. Точно заради това е ценен житейският опит - позволява ни да преминаваме през такива периоди, без да ги приемамеме за унищожителни.
казано от Т. Тодорова на 10.05.17, 08:41:
Депресиращо и унищожително е.
Дано живота не те среща с нещо наистина унищожително, в сравнение с което формата и обема на тялото са смехотворен проблем.
Това е нещо, което зависи пряко от твоите действия. Има неща, върху които не можеш да упражниш контрол. Радвай се на сегашните си проблеми и не използвай толкова силни думи. 🙂
Мнението беше редактирано от Margi на 10.05.17 11:34.
10.05.17
12:02
Боби,
така е, но по-скоро имах предвид пиене+пушене+стрес+недоспиване+лоша храна в дългосрочен план. Стоя зад думите си, защото съм живяла така и знам в какво съм се превръщала отвътре. Знам как се променят навиците и съзнанието, как се пренареждат приоритетите.
Ясно ми е иначе, че кой знае какви щети няма да понеса с една седмица проблематичен лайфстайл. 🙂
Марго,
изобщо не визирах формата и обема на тялото. 🙂 Прекомерната употреба на алкохол и цигари наистина може да бъде унищожителна за хора като мен, които имат склонност да се увличат.
Иначе, изморена съм, но това, че примрънквам, изобщо не значи, че смятам проблемите си за най-тежките и драматични на света - напротив, ценя факта, че ме тревожат най-стандартни неща и неведнъж съм споменавала, че се имам за щастлив човек с късмет във всяко отношение.
Щастлив-щастлив, ама човек. Със своите си падения и възходи. 🙂
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 10.05.17 12:04.
11.05.17
20:30
Срещу депресия и лошо поведение:
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 11.05.17 20:31.
12.05.17
13:47
12/05/2017
- две кафета, 1/2 от голям кроасан
- сандвич с катък, печени чушки и мръв
- пържола със салата
- малко сладолед може би
Движението -
Ще се насиля довечера с Мая на площадката, загрявката на Вик, нещо.
————————————-
Нямам грам желание да тренирам, квото искам да изям, все е в шарена опаковка и струва до 1.50.
Настроението е... ай посегне някой към мен, ай съм му отхапала ръката. 😄
Реагирам малко неадекватно остро и сама си се изнервям. Кукувица. 🙂
Не ми се и пише, още по-малко пък такива сдухани публикации, но го чувствам като първата крачка наобратно към спаначените салати и тренировките. ПМС ме разцепва.
Ще си направя един тримесечен експеримент от понеделник, но по-нататък ще споделя какъв точно.
Тъй. Ще си гледам руснаците спинкам сега.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 12.05.17 13:49.
Госпожице Тодорова 🙂 Тези експерименти най-добре се започват от днес, или в най-лошия случай от утре :-Д
Това от понеделник, звучи като „след нова година спирам цигарите и т.н.”. Ако няма уважителни причини, няма смисъл отлагането с няколко дни. Или почваш или не 🙂
12.05.17
14:39
Не мога да отрека правотата ти, г-н П. 🙂
Приемам ритника и се захващам. 🙂
14.05.17
12:52
13/05/2017 (01)
Джони Спорт, готини хора, голяма веселба - толкоз глупости не бях чувала и приказвала скоро 😂
Една малка и една голяма бира през деня. Вечерта - 1/2 пица в кръчмата, две ракии с кола.
Много беше весело, имах нужда. 🙂
МЦ - наличен, а с това и всякакви свински пориви отшумяха. Но пък имам други. 😁
Като най-старша си заплюх голямата спалня, спах на отворен прозорец като порче и станах в топ форма.
Прибирам се към Пловдив и и отивам да тренирам.
След толкоз инхалация на тестостеронови пари трябва да избухна 😁
14.05.17
17:10
14/05/2017 (02)
Е, не избухнах на тренировката. 😄 Зерчерът беше непосилен. Съкратих я наполовина, но пък мернах на Надя щангата за тягата и реших да дръпна. Първия път я хванах и я пуснах от шубе, после пак заходих и мисля, че никога не съм дърпала 70 кила с по-голяма лекота.
25кг на зерчера пък бяха пълна инквизиция, гребането и раменната също не ме зарадваха. Иди рАзбери.
Яденето горе-долу скромно - 2 кафета, мешана салата, 150г пилешко филе на скара, ягоди (доста ягоди), пак салата, яйца.
Едно душче и ще почета. <3
15.05.17
12:50
15/05/2017 (03)
Храна:
- кафе с прясно мляко
- гриловани тиквички, патладжани, моркови; котидж
- варени яйца, маруля, авокадо, зехтин, коноп, оризовки
- какао с изолат и мед
- ягоди
Движение:
- 4-5км пеш
- тренировка в 7:00 сутринта
Трен Б:
Тяга:
3х3 @60кг
3х3 @65кг
1х1 @70кг
Неуспешни 80кг
Магнезият е лудница.
Лег @30кг:
1х4, 1х5, 1х4, 1х3
Горен скрипец с подхват @47кг:
3х5, 1х4
——————————————————————————
Имам мускулна треска на краката и гъза. И под двата ката либофни дръжки. 😄
Добре, че не се излъгах да се опитвам да клякам с лоста - нямаше да мога да се мърдам ич. Който се разплува по една седмица, така му се пада.
🙂
16.05.17
12:01
16/05/2017 (04)
Сън:
Крайно недостатъчен. 00:00 - 09:30 и се събудих като ритана зелка.
Храна:
- две кафета от капсули + 100мл прясно мляко Олимпус
Преди работа си накупих разни неща, салатата замина първа, другото предстои:
- великденска салата (възмазна, трябва да намеря начин да си я приготвям вкъщи - ако ще е цялата в лой, поне да не е с олиото на Лекси)
- гриловани тиквички, патладжани и морков
- кутийка котидж
- 500г ягоди (трол фейс), които може и да намалеят, ако някой се домъкне да работи при мен 😄
- 50г бадеми (които всъщност са 100г... за всеки случай 🙂)
- топло какао с неовкусен изолат и мед
Движение:
Запланувани за деня:
- 100 клека със СТ, със задържане долу
- 100 степ-ъпа на копитце
- 50 лицеви от колене
—————————————————————
На където и да завие тая жена, все й се получава. Даже като прекалява, пак си е добре. 🙂
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 16.05.17 12:43.
17.05.17
18:08
17/05/2017 (05)
Сън:
7 часа
Храна:
- кафета
- първото ядене в 17:30 - 280г грилнати тиквички, патладжан, морков; 125г моцарела
- 400г ягоди, топло какао с изолат
- таратор за вечеря
Ако има нещо друго, ще го довпиша. Има мегдан. 🙂
Edit:Дописвам си към таратора салата от домат, авокадо, краставица и маруля, и малко сирИни. Мързи ме да ги добавям в пал-а.
О, да - 50г узо.
Движение:
Тренировка вкъщи + 4км до работа, с раница (ако спре да вали, ще се прибера пеша и ще станат общо 8)
Трен А, импровизЕ:
Гоблет:
5х20кг, 8х16кг, 7х16кг, 8х16кг
Обръщане + пуш преса с 12кг:
4х10 на всяка ръка
Гребане с 16кг:
4х10 на всяка ръка
1 табатка с въжето и разтягане после
Уж щях да тренирам в залата до нас рано-рано, но реших да поспя един час повече. После се захванах с мега чистене в нас, водих добитъка да тича и признавам, че ми се отщя. Но беше много приятно вкъщи - отворени врати и прозорци навсякъде, гола, боса - айляк. Пък и пудовките малко да пораздвижа, че кой знае как се сърдят. 🙂))
—————————————————————————————
Скумрийката вече я пускам да търчи на площадката. Пак контролирано, де, но няма коремно дишане, няма кашляне и надуване на бузи. Нарочно я оставям със строгия нашийник на врата, за да й създава дискомфорт и да не се изсилва. С’я трябва да мисля какво да правя с тая маласезия, дето има. Ни един доктор не ми дава конкретен отговор, е*а*ти хората.
Кучелюби, лекували ли сте тая напаст?
—————————————————————————————
И ся... ще ви покажа гъза си. 😄 Не за друго, ами да се похваля, че наистина ми расте някакъв, като тенденцията е скоро да стане по-голям от мяхчето. 😄
Доживях да си кача снимка по гащи, майкооо...
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 17.05.17 21:53.
Уф тая гадост по лапите...тоест между пръстите на лапите преди мнооого време(23-4 год) лекувах на единия гад с някакъв препарат за овце...,който се слага във ваните преди кошарите -тоест минават през такава вана преди да се приберат.
Нещо като неговон май се казваше.
п.с...дали пък не ми даваха готов р-р за тези вани...така или иначе неговон присъстваше .
Мнението беше редактирано от nervak на 17.05.17 23:53.
18.05.17
09:55
Ще питам Шишков тия дни. Всички ми казват: оф, ми тегаво е лечението, обливки се правят, хапчета се пият, дай по-нататък да го мислим, сега еди какво си. (?!)
То това май няма лекуване - четох, че винаги има рецидив. Мазах с бетазон трио (кортикостероид & анибиотик), успокоява го и като спреш, веднага пак избива. Не само между пръстите, ами по корема вече отива, по дупето
и преддупието. Козинка малко губи (на петна).
Препарат за овце викаш... ще й подхожда 😄
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 18.05.17 09:58.
19.05.17
00:11
18/05/2017 (06)
Сън:
7 часа
Храна:
- кафета
- първото ядене в 13:00 - филия пълнозърнест хляб, малко домат и 40г домашен пастет
- домат, хумус, авокадо, 3 яйца, таратор
- 50г линд шикулат
- домат, оризовки, шунка
- бира и половина
*** смятах до преди бирата - към 1400 калории ми идват общо май.
Движение:
2 тренировки, домакинстване
Трен Б в залата до нас, 8:30
Тяга:
3х3 @60кг
3х3 @65кг
Много хубава, стегната, чак с драйв 😁 Видимо доволна Точка.
Лег:
4х5 @30кг
Нямаше кой да ме пази и много фокусирано го правих, знаейки, че ще си кеся под лоста завинаги, ако се затисна. Направих си го идеален и ей де бил ключът от тая барака.
Горен скрипец, подхват:
1х50кг + 4х45кг
3х6 @40кг
Машината в тази зала е малко калпава и много тегаво й вървят кабелите - 40кг се усещат като 50, едвам ги издърпах. Ама издърпах ги - къде с безгласна псувня, къде не 😊
Тренировка 2, площадка с пудовки:
- загрявката на Вик, претупана
3 пъти:
- Табата руски суинг @12кг (в третия кръг до верикала);
12-ката не я усещам вече на друго, освен на мазолите си и това важи и за следващото движение, което за мен си е мега-гига-ултра събитие 🤘🏼
- 20 снача с редуване на ръцете
- 10 в първия кръг, във втория и третия по повече, защото забравих да броя, редуващи отпади с подаване под опорния крак
- 10 скока на лоста, където бележа прогрес, макар и минимален - успявам да задържа в негативната част и да се пускам надолу по 2-3 секунди... до към петия скок, ама все пак. Тежат си тия дръжки. 😁
После:
1 табатка планк, също без зор
Разтяг
Много е яко навън, че и социално. Ако не си държах на двете тренировки от сър Джеймс, които очевидно дават резултати, нямаше да стъпя в зала.
—————————————
Голяма атракция бяхме с Мая, засрамих се за минута, защото до площадката има заведение, което е фул (а точно днес едни специални махленски дебили го бяха окупирали). Всички ни зяпаха - все едно мач им бяха пуснали, ама голям праз, егати. Трябваше да ударя 30, за да спра да позволявам на сульо и шмульо да ми смущават съществуването. Ех, детски травми! 😁
По-важното от Пульо и брат му е, че децата се зарибяват лесно и искат да подражават. Мая вика - половин час тука и след нас цяла култура ще покълне. 😁
Децата са супер. Родителите им - не чак толкова. 🙂 Не знам защо някой би си оставил хлапетата на 1-5г на пълна с пудовки и мятащи се по лостове хора площадка, очаквайки друг да ги опази. И не, че не им ги пазя, пазя им ги повече от очите си, ама wtf…
Как да е, тия дни пак. Голям кеф. 😍
——————————————
Малко ми поспадна подпухналото 😊
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 19.05.17 00:31.
казано от Т. Тодорова на 19.05.17, 00:11:
Трябваше да ударя 30, за да спра да позволявам на сульо и шмульо да ми смущават съществуването.
Споко, натам все по-добре ще става! 🙂
П. П. Не е вярно.
20.05.17
15:28
Боби, 🙂
19/05/2017 (07)
Храна:
Не е като да не си хапнах - , банан с изолат, бобена манджа по някое време, сирене, оризовки, покрити с черен шоколад и около тях - ягоди, малко рататуй, който ми се получи много, много, много добре, вечерта... някакво количество узо.
Хората си мелят корени и треви в нутрибулетите, аз в моя си правя айрян за мастиката. 😄
Движение:
Цял ден на крак, много чистене, готвене, пране, разхождане на кучета, пазаруване. Седнах към 18:00 май за първи път.
——————————————————————————————————-
Изморено ми е. Ходи ми се на мини-почивка в някоя малка къщичка в балкана - 3-4 дена зеленина, палачинки и.. тия три неща. 😄
Понеже няма как да стане скоро, ще си дремна и ще ида на площадката. Гора няма, ама пък лостовете са зелени поне. 🙂 💪🏽
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 20.05.17 15:30.
21.05.17
00:17
20/05/2017 (08)
Сън:
8 часа, с милион събуждания
Храна:
Към 1600 въглехидратно-мазни калории, без хляб и без джънк
Движение:
2 тренировки, домакинстване
Трен А
Зерчер @30кг:
5, 5, 3+3, 4
Снимах го - доста е дълбок, а в първите 2-3 повторения е и много стабилен.
Раменна@25кг
6, 6, 5, 3
Силово гребане
10х17.5кг
8х20кг
2х7х20кг
Тренировка 2, площадка с 12-ката:
- загрявката на Вик, без пуш-пресите
4 кръга интервалки, 60:30, с една минута почивка между кръговете:
- не знам как се нарича, но да речем... клек с подаване на пудовката през краката така, че да описва 8-ца
- обръщане с редуване на ръцете (то за почивка, защото тежест не усещам почти - Мая посъветва да обръщам от земя, но не съм пробвала и не ми се експериментираше)
- редуващи отпади с подаване на пудовката под опорния крак (гъзът ми гори 😂)
- скок на лоста, с надхват, бавно пускане, колкото мога (а то не е много)
Разтяг
Пак малки деца наоколо - тоя път се скарах на едно. Уж да не им обръщаш внимание, за да изгубят интерес и да се махнат, да не ги заговаряш, да не ги пипаш, да не ги каниш вкъщи, да имаш в джоба чесън и дървен куршум 😄, ама няма, братче - кибик пред веещата се пудовка, а мама шпори бири и паниран лук в кръчмата отстрани. Стана ми гадно малко, че се озъбих на малко момиченце, ама пак е по-добре, отколкото да й пръсна черепа с гюлето... 🙂
Така, де. Прибрах се, биричка с благоверния и с’я ме е страх да заспя, щото ще трябва да се събудя утре и да ходя да тягам. Звезди ще видя в тая красива неделна утрин 😄
Бай-бай 😘
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 21.05.17 00:20.
21.05.17
15:16
21/05/2017 (09)
Сън:
8 часа, като труп
Храна:
- кафе
- салата от маруля, краставица, маслини, елда, печени чушки, зехтин; 3 яйца на тефлон, 100г сирене; 20 солети—-> това на два пъти
- топло какао с мед и изолат;
Ако има друго, ще го впиша в следващия отчет
Движение:
2 тренировки
Трен Б
Тяга:
3х3 @60кг
3х3 @65кг
0х 80кг
3х1 @70кг
Лег:
4х5 @30кг——-> много лек ми беше (?)
Горен скрипец с подхват:
3х5 @45кг
1х6 @40кг
Пак в залата до нас, затова и по-малко килограми на скрипеца.
Тренировка 2
Ще бягам до нас довечера - 2.5-3км
——————————————————————————
🙂
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 21.05.17 15:26.
22.05.17
08:19
Дописвам за вчера:
3 оризовки, малко луканка, сирене, домат, авокадо; 2 реда шоколад с цели лешници.
Бягането - ох, майко! Може би в ден с тяга не трябва да се тича. Или поне аз не трябва да тичам. 🙂 Щях да умра три пъти, докато изляза от моя край на Градската. 2.5км + още 1км ходене. Краката ми бяха дроб, слязох по стълбите на подлеза едвам-едвам, защото ми се подгъваха 😁 И досега ми подскача дясното бедро. ⚡️
Днес ще почивам и ще ям, и ще се постарая да приключа до утре с работата за седмицата, за да замина с чиста съвест за София и да се отдам само на спане и тренировки (и чийзкейк) няколко дни. 💪🏽🐷❤️
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 22.05.17 08:21.
23.05.17
12:54
22/05/2017 (10)
Сън:
6 часа
Храна:
Биваща, но хапнах едно малко парче френска селска торта (не бях опитвала и реших да проверя какво ядат френските селяни 😄), която никак не беше сладка и запълних с 4 дребни шоколадови бонбона. 😄 После лисичи сайдер с вишни - на пейка. Пейка парти винаги е супер.
Свеки имаше рожден ден и решихме да я разведрим с компания, шарени балони с хелий и малко цветя. Получи се по-добре, отколкото очаквах. 🙂
После в нас ядох сутляш с кокосова захар - много готино се беше получил, но той пък много сладък.
Движение (почивен):
_|_
————————————————————————————-
23/05/2017 (11)
Сън:
7 часа. Събудих се подпухнала и като пияна.
Напоследък толкова много ми се спи, че ми се реве.
Отворих очо в 7:00, уж се набутах под възглавницата, за да спя до 8, но на петата минута бях свалила копитца от леглото, за да “свърша нещо полезно”. Първото, което чух и видях, беше новината за Манчестър. Бахти. Ужасно се разстроих, но побързах да се освестя преди да ме залее обичайното нежелание за живот в такъв прогнил свят.
Исках да ида в залата, но нещо не ми достигна ентусиазъм. Бърза работна среща извън офиса, а по пътя към него спонтанно реших да се отбия до сестра ми, за да видя малката. Оф. 🙂 Вече ме познава и ми се радва, знае коя е леля, както и че леля е супер 😄, но май е наясно и колко лесно може да я манипулира. 🙂
Като ми се ухили и всичко забравям. Искам да си дойдат тук и винаги да ми е пред очите. 😄
Повдигна ми духа, ама вече съм на работа и май ще нощувам тук. Имам бая, но и много се мотам.
Храна:
- кафе
- пилешка супа с 4 оризовки
- половин кило ягоди
- протеиново какао с мед
- може би сандвич от маркета по някое време, съвсем евентуално
Шоколад ми се тъпче, но сигурно ще се въздържа. Прекалено много ме мързи да мина тия 30м до магазина. 😄
Движение:
- 4-5км щъкане
- клекове със ст - 5х50
- лицеви от колене - колкото станат покрай клековете
Тъжно ми е, че не отидох в на зала, но не се чувствам във форма. Изсмукана съм и дори на раницата се нацупих одеве - все едно чувал цимент си сложих на гърба.
—————————————————————————————-
Ийй, фейсбук ми напомни една много приятна разходка, от която ще ви покажа само колко ми е красива скумрията 😄
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 23.05.17 12:58.
24.05.17
12:06
Честит празник! 💡📚
24/05/2017 (12)
Сън:
7 часа, много накъсан
Храна:
- парче домашна баница
- салати
- ягоди
- шоколад
Движение:
- супер много домакинстване и стягане на багаж за София
- лека тренировка с пуфките
———————————————-
Снощи се прибрах по нощите - към 1:30 май. Над час не можех да си викна такси, накрая ми казаха, че абитутурутките празнували. Свърших още малко работа, докато чаках.
Страшен кръвоизлив в окото, болки в главата - разпадам се. 😄
Нямам търпение да си легна утре вечер в малката квартирка и да няма кучета, кашлящи съседи, звънящи телефони, монитори.... Ще спя като пън, обещавам.