Peace, Love & Rock 'n' Roll

Темата е заключена.
Прескочи до:

казано от Queen Cobra на 11.02.15, 16:05:

казано от Boby_ на 11.02.15, 15:45:

По-скоро 8-9. ;)

Хранително вещество Цяло яйце Белтък Жълтък
Белтъчини (g)            6.25           3.52       2.78
Прочети повече: http://www.bb-team.org/articles/3271_yaytsa#ixzz3RRg5rNRn
все тая де :) Ма каква подкрепа само имаш.

Ммм, и аз съм запомнила около 8, в интерес на истината. Помня, че така сметнах като Кольо ме беше питал защо имам проблем с набавянето на белтъците...

Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 11.02.15 16:10.

11.02.15
16:16

Еми... факт :) Или си вземай яйца XXl дето са почти 100 гр. , но пак няма да стигне 8.

Вчера и днес ме е подгонил някакъв вълчи глад. Едвам се владея, активни упражнения по самоконтрол... Снощи сънувах овесени ядки със стафиди, луда работа. Да добавя и храната за днес.

Храна: 11.02
около 30 мин след тренировка - 1 белтък, 2 яйца
около 60-70 мин след тренировка - овесена каша от 1.с.л трици, 2 с.л. овесени ядки, 1 с.л. стафиди, 1с.л. ленено семе, 250мл. пр. мляко
18:00 - 20гр. кашкавал, 20гр. домашно сирене
21:00 -  200гр. пилешко (бутче и малко филе на фурна, с кожа), 200гр. зеле готвено постно, 100гр салата от китайско зеле /тази комбинация, подозирам, че не сме много хората, които я харесваме :D/

100% ще има още нещо, но ще гледам да е още готвено зеле и/или кисело мляко...

12.02.15
09:05

казано от Queen Cobra на 11.02.15, 16:16:

Еми... факт :) Или си вземай яйца XXl дето са почти 100 гр. , но пак няма да стигне 8.

В 100 гр. яйце има 12,6 гр. белтъчини.
Едно нормално L яйце в магазина (щото кой купува други) е 60-65 гр. без черупката (проверено с нееднократно мерене), което прави 7,56-8,19 гр. протеин.

Ако ви е интересно, ето и аминокиселинен профил:

Мнението беше редактирано от Boby_ на 12.02.15 09:06.

12.02.15
09:20

казано от Cloud in my shoe на 11.02.15, 20:39:

Вчера и днес ме е подгонил някакъв вълчи глад. Едвам се владея, активни упражнения по самоконтрол... Снощи сънувах овесени ядки със стафиди, луда работа. Да добавя и храната за днес.

Времето е доста студено, а това веднага изпраща сигнал на тялото, че му трябват повече калории, за да поддържа нормална телесна температура. И аз съм така. Хленч...

12.02.15
09:28

казано от Boby_ на 12.02.15, 09:05:

Едно нормално L яйце в магазина (щото кой купува други) е 60-65 гр. без черупката (проверено с нееднократно мерене), което прави 7,56-8,19 гр. протеин.

Да, но за цялото яйце. Само белтъкът е около 65 %.
Съжалявам, но нали съм към финансово-счетоводния отдел - държа на сметката. :)

12.02.15
09:45

казано от Queen Cobra на 12.02.15, 09:28:

казано от Boby_ на 12.02.15, 09:05:

Да, но за цялото яйце. Само белтъкът е около 65 %.
Съжалявам, но нали съм към финансово-счетоводния отдел - държа на сметката. :)

Че кога съм говорил за нещо друго, освен за цяло яйце? Вие само за белтъка ли си говорите? Ако е така, не съм разбрал. :)

За белтъка, да :) Аз се усетих вчера, че бъркам сметките за цяло яйце, оттам, че е около 8.

Анелия, има логика, вероятно е това, да.
Аз в някакъв момент съм изкълчила десния крак... Боли ме долу, при сгъвката, над стъпалото, както и от външната част, при кокалчето. Оттам тръгва дразнеща болка нагоре, по-скоро отпред на крака. През нощта стягах крака с еластичен бинт, но го махнах... Много неприятно, мислех да ходя с приятели на разходка из Витоша :/

Глезенът ми създава голям дискомфорт, а и вчера правих силова тренировка, така че днес лекичко. Все пак не искам да е празен ден. Все още не съм яла нищо днес, така че тренировката е на гладно.

Тренировка: 12.02
1. клек със собствено тегло -50
2. глутеус мост - 100
3. опъване на крак назад /това така и не разбрах как се казва.../ - по 100 на крак
4. вакуумки (6 секунди задържане на всяка) - 70
5. коремни преси - 150
6. Кардио - 20 минути HIIT на кростренажор - 1:1 (1 мин. на макс. : 1 мин. бързо темпо)

Редакция: Това си го намерих в един дневник и ми допадна много :))))

Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 12.02.15 16:02.

Храна: 12.02
час след тренировка - палачинки от - 2 яйца, 1с.л. ленено семе, 2с.л. овесени трици, 200гр. кисело мляко
18:00 - 100гр. кисело мляко
20:00 - 120гр. пилешко филе на фурна,  300 гр. зеле (готвено).
00:00 - малко протеинов сладолед :)

Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 13.02.15 00:00.

Оооооооу, Йе! (rock)

Понеже размахват около мен разни сладоледи тази вечер, реших да не падам по гръб и в резултат между мен и казеина започва да се заражда силна любов . :D

Протеинов сладолед:
2 дози протеин казеин (моя е вкус на бял шоколад)
200 грама извара
прясно мляко за разреждане

Елементарно - всичко се смесва, разбърква (за да е възможно - малко прясно мляко). Пасира се с пасатор (или каквото ползвате), за да няма бучки) до много гъста (сладоледена консистенция), равна смес. Аз добавих шепа натрошени лешници (ако не ограничавах въглехидратите, бих добавила и стафиди). Във фризера за над час. И на вкус, и на консистенция и на вид е перфектен сладолед. Всъщност, доста по-добър от ниския клас, който масово продават.

Ура, голямо щастие! :) Знам, че не откривам топлата, но за мен си е нещо ново и въглехидрати няма! Nom, nom, nom (y)

Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 13.02.15 04:25.

13.02.15
10:56

казано от Cloud in my shoe на 13.02.15, 00:00:

Знам, че не откривам топлата, но за мен си е нещо ново и въглехидрати няма! Nom, nom, nom (y)

Мда, бягаш от въглехидрати, но се натрисаш на огромно количество изкуствени подсладители : Aцесулфам К и сукралоза - във всички видове протеини и овкусени аминокиселини и всякакви предтренировъчни продукти. 
+ колкото по-ярък вкус, толкова повече ароматизатори и оцветители.
Въпрос на личен избор де. Аз предпочитам да хапна нещо с определено количество обикновена захар, която поне знам как се усвоява и  че ще ми даде енергия, а тези чудеса да са ми на минимум.

Е, няма пълно щастие :) Аз се опитвам да не прекалявам с количествата на каквото и да било. Този сладолед ме очарова с това, че е различен начин за прием на протеин, в случай, че ти липсва доста в дневната норма, също така би задоволил потребност за “сладко”, когато целенасочено го избягваш. Освен това, е повече от подходящ за среднощни бдения, когато понякога мен ми се налага да уча, за да догоня срок.
Ако сега борех “глад за сладко”, бих направила именно този избор, вместо бялата захар или да се “мъча”. В крайна сметка, моето хранене е свръх изчистено от всякакви вредни и обработени храни. Казеинът бледнее пред другите предложения, според мен. :)

Час преди Т - 1 яйце, 2 с.л. извара. Половин час преди - 2 бърнъра, 800мг Л-карнитин + магнезий

Тренировка: 13.02

Хайде и аз се пробвах барабар Петко с мъжете.
СУПЕР СЕРИЯ: (1вата ми сериозна)
1. Клекове с дъмбели пред раменете 10пъти по 10 повторения с 2х15кг
2. Римска тяга - 10пъти по 10 повторения с 2х15кг

Нататък:
3х10повт.@40кг  - вертикален скрипец с подхват (15 до 20 сек. между кръговете)
5х10повт.@40кг - абдуктур (същите почивки)
2х25повт.@20кг (2х10кг дъмбели) - избутване на дъмбели от лег
1х20повт. за всяка ръка@10кг - гребане с дъмбел

Кардио: HIIT на пътека 1:1 (2мин. тичане : 2мин. бързо ходене) -> 26 минути

Редакция: 3 белтъка от яйца XL след тренировка

Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 13.02.15 15:12.

13.02.15
16:08

казано от Cloud in my shoe на 13.02.15, 14:45:

клекове с дъмбели пред раменете 10пъти по 10 повторения с 2х15кг
Римска тяга - 10пъти по 10 повторения с 2х15кг[/color]
....

Ай, ай - това е бая сериозно. Даваш голяма заявка :) На мен ми излезе джигера с тия клекове, днес бе боли д-то, па ти и в супер серия с тяга си ги правиш.
И гърдите - много здраво. Защо си играеш с 10ките, щом спокойно правиш толкова много бройки?

казано от Queen Cobra на 13.02.15, 16:08:

казано от Cloud in my shoe на 13.02.15, 14:45:

клекове с дъмбели пред раменете 10пъти по 10 повторения с 2х15кг
Римска тяга - 10пъти по 10 повторения с 2х15кг[/color]
....

Ай, ай - това е бая сериозно. Даваш голяма заявка :) На мен ми излезе джигера с тия клекове, днес бе боли д-то, па ти и в супер серия с тяга си ги правиш.
И гърдите - много здраво. Защо си играеш с 10ките, щом спокойно правиш толкова много бройки?

Наистина благодаря! :)))

Аз се рових в твоя дневник, всъщност... Реших да предизвикам себе си за нещо по-сериозно и се постарах. Стана, но и доста проклетия си трябваше, и на мен ми се разтрепери душата...

10-ките се усетих, че може да са повече, но мисълта за предстоящото кардио ме спря да ходя да ги сменям. Другия път. Капнах днес :)

Впрочем, забравих да се похваля. С кантара се сдобрихме :D Минус кг и половина след дългичък застой. Даже чаках няколко дена да видя дали не е загубена вода, не, трайно е, ура! Интересното е, че чистя най-много в корема, което и искам. В дупето няма никакви мазнини, като камък.  :D Kраката са порастнали, сега остава и мазното да се махне... В момента съм във фазата - отеснели дънки, защото мускула е повече, а има още за чистене. И все пак, визията е друга. Доволна съм :)

Храна: 13.02
предтренировъчно - 1 яйце, 50гр. извара
следтренировъчно - 3 белтъка; омлет от 2 яйца, 20гр. трици, 20гр. извара, 10гр. ленено семе, 50гр. кис.мляко
20:00 - 200гр. домашно телешко (задушено), 15гр. краве масло, 250гр постно зеле, половин чаена лъжичка горчица
По-късно - 200/250гр. кисело мляко

Редакция: и половин среден размер грейпфрут :)

Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 14.02.15 10:05.

Tренировка - не. Почивен. Разходка извън София, малко танци-манци.

Храна: 14.02
30gr трици, 10гр ленено семе, 200мл. пр. мляко
2 кебапчета (180гр), голяма салата (домати, червени чушки, пресен лук, люти чушки, 40гр. сирене, без мазнина)
60гр трици, 5гр ленено семе, 200мл. пр. мляко
4 какови зърна
250гр. задушено телешко месо в подправки, зелена салата (с лимонов сок, без мазнина), 40 гр. сирене, половин греипфрут
/доооста храна днес/

PS: Попаднах на анализ на “50 нюанса сиво” във фейсбук. Цитирам:
”Най-силната сцена е оставена за самия край, когато Анастейжа е набита от своя любим 6 пъти с кожен камшик.”

Божеее, ела си събери вересиите... :D

Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 15.02.15 14:51.

Ставане, черно кафе, 1200мг л-карнитин, магнезий
Тренировка: 15.02

Кардио на кростренажор - интензивно, интервално (пулс между 165-185) - 65 минути

казано от Cloud in my shoe на 14.02.15, 23:26:

... Анастейжа е набита от своя любим 6 пъти с кожен камшик.”

Кожен, кожен, колко да е кожен? :D :D :D

казано от Весела Съм си на 15.02.15, 17:03:

казано от Cloud in my shoe на 14.02.15, 23:26:

... Анастейжа е набита от своя любим 6 пъти с кожен камшик.”

Кожен, кожен, колко да е кожен? :D :D :D

Мани... Остави, че е кожен! Доколкото разбрах, това е пикът във този апокрифен мастърпийс. Забележи, 6 пъти ! Сериозна работа! :D

15.02.15
17:38

Abее... не съм ги чела тия... не знам теб били ли са те с камшик (истински, а не плюшените от секс шопа), но мисля, че 6 пъти не е малко (ако е качествен удара) :)

Храна: 15.02
18:00 (три часа и половина след кардиото, 1во хранене за деня) - каша (от 2 с.л. о.трици., 200мл. пр. мляко, 10 гр. ленено семе), 50гр извара, 50гр свинско месо на фурна, 1 яйце (варено), 4 какови зърна

/Ужас, манджа с грозде, знам/
Нататък ще гледам да огранича до извара и кисело мляко. Нещо много ми се ядат плодове, но е вечер, така че...

Редакция: Добавям 21:00 - омлет (15гр. кашкавал, 2 яйца, 100гр. извара), 200гр. кис. мляко, 6 какови зърна (мнооого ми харесват)

Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 15.02.15 22:08.

Закуска - 4 часа преди тренировка.

Тренировка: 16.02

Загрявка - става по става, клекове, коремни преси, ритници

СУПЕР СЕРИЯ:
1. Клекове с дъмбели пред раменете 5 пъти по 10 повторения с 2х15кг
2. Римска тяга - 5 пъти по 10 повторения с 2х15кг

СУПЕР СЕРИЯ:
1. (за всяка ръка) Гребане с дъмбел 15кг - 4х10повт.
2. Избутване на дъмбели (2х15кг) от лег - 4х8повт.

СУПЕР СЕРИЯ:
1. Абдуктор - 5х10повт.@40кг.
2. Адуктор - 5х10повт.@40кг.

СУПЕР СЕРИЯ:
1. Вертикален скрипец с подхват - 4х7повт@40кг
2. Вертикален скрипец с надхват - 4х7повт@40кг

Протеинов бар.

Кардиото отива в по-късните часове.

Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 16.02.15 14:41.

Храна: 16.02

8/9 часа: 4с.л. трици, 5гр. ленено семе, 250мл. пр. мляко
14:30 (след тренировка): протеинов бар
15:30: една ч.л. кокосови стърготини, 1ч.л. ленено семе, 15 какаови зърна (ужас), омлет (от 3 яйца размер М, 50гр сирене, 50 гр. извара, много куркума)
23:00 - таратор, зелена салата с варено яйце (зехтин, балсамико)

Бележки към мен си: БЕЗ повече прясно мляко!!!!

Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 16.02.15 22:01.

Втора тренировка за деня:

х50 на крак - издърпване на крак назад (за дупе)
х100 - глутеус мост от лег
х100 - коремни преси
х50 - вакуумки (задържане по 6-7 секунди всяка)

Кардио - 40 минути HIIT на кростренажор 1:1 (1мин. на макс : 1мин. бързо темпо) + 3 минути нормализиране на сърдечния ритъм

Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 16.02.15 21:24.

казано от Cloud in my shoe на 16.02.15, 15:56:

15 какаови зърна

O_o Наведнъж ли ги изяде?

Започнаха ми изследванията официално на мен. Тази седмица, цялата ще бъде взимане на кръв и каквото се сетиш. Надявам се да не се налага да повтарят ядрено-магнитния резонанс. Мразя болници, но трябва да се разбере окончателно от какво идва този хипер кортицизъм и причината да се отстрани. Много съм изнервена...

Веселушке, горе-долу наведнъж, като ядки... Или нещо в каковите зърна много ми липсва, или просто са ми слабост :D

Почивка днес.

Храна: 17.02
15 какаови зърна, 10гр. ленено семе, 15 гр. кокосови стърготини
3 яйца, размер М (варени)
30 гр. кашкавал, 100 гр. извара
50гр. скумрия (филе от консерва)
зелена салата (половин с.л. зехтин, балсамико)
печени картофи на фурна (без мазнина) с домашен  сос (дом. основа, босилек, чесън, подправки) чийтинг

17.02.15
19:30

казано от Cloud in my shoe на 17.02.15, 19:08:

печени картофи на фурна (без мазнина) с домашен  сос (дом. основа, босилек, чесън, подправки) чийтинг

Защо да е чийтинг? Това е една страхотна и вкусна домашна храна.

казано от Queen Cobra на 17.02.15, 19:30:

казано от Cloud in my shoe на 17.02.15, 19:08:

Защо да е чийтинг? Това е една страхотна и вкусна домашна храна.

Така е, хубава храна. Водя си го чийтинг, защото ще са готови към 9, което си е доста късно за толкова въглехидратна храна. А и е ден без тренировка...

Вдъхнових се от дневника на Анелия и реших да не ме мързи толкова и да не оставям деня съвсем празен.

Добавям си 30 минути HIIT на кростренажор, 50 клека, по 50 напада на крак, 100 коремни преси и няколко лицеви опори :)

На гладно е всичко, минимум 3 часа от последно хранене.

Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 17.02.15 20:56.

Такааа, отказах се и от картофките. Всичко може с мярка, но няма нужда да са вечер. Ето една рецепта и снимка на достойния заместител - в никой случай по-малко вкусен.

Суфле от карфиол: (няколко порции)
1 глава карфиол
2 яйца + 2 жълтъка (бяха ми останали, може с 4 яйца)
150 гр. извара
70 гр. сирене
50 гр. кашкавал
10 гр. масло
подправки (аз ползвах чер. пипер, червен пипер, чубрица)

Карфиолът се почиства, слага в тенджерка с вряла вода, капак и да се позадуши малко, без да омеква прекалено. След като е готов се реди в намазнена (маслото) тавичка, хубаво е да е по-висока. В отделна купа разбиваме яйцата, добавяме сиренето, изварата и кашкавала (нарязан на дребни парченца), както и подправките. Заливаме карфиола и слагаме в предварително загрята фурна на 250 градуса, печем до получаването на златна коричка. Ето го и резултата :) Nom, nom, nom :P

Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 17.02.15 22:55.

Да помрънкам и аз. Оспах се, в 7 и 15 се изстрелях от къщи към лабораторията. Студ, студ, студ. Стигнах посивяла от замръзване, взеха ми кръв за 8 (осем) епруветки на гладно, наложи се да обиколя болницата и няколко пъти качих и слезнах 10 етажа, пих едно капучино, че ми се зави свят, след което се прибрах пеша през целия център. Както и да е, свърших каквото трябваше, намръзнах се, но когато се прибрах, бях много свежа.
Реших да си взема пилешко филе и се спрях на пушено. Отрязах си парче от суфлето, сложих филенцето на скара, колкото да се опърли малко.  Бях много гладна и изядох част от него. Epic facepalm! Ужасно, воднисто, липса на каквото и да е качество, с вкус на подметка и ужасна миризма. За първи път от години повръщам от храна и изпитвам такива болки в стомаха. Много зле. Как ги продават тези боклуци... :(

Направих си голям зелен чай с лимон, ще си накисна малко овесени ядки, за да успокоя стомаха и след 2-3 часа към фитнеса...

Много съм отпаднала цял ден от взимането на кръв...

Тренировката бие повече на раздвижване... Вкъщи.
Тренировка: 18.02
100 клека
100 глутеус мост от лег
х100 на крак изпъване на крак назад (за дупе)
100 избутване на дъмбели (2х2кг) от лег
х100 на крак, напади с 2х2кг
100 раменна преса с дъмбели, седнала
100 коремни преси
100 римска тяга с дъмбелчетата
х100 на ръка, бицепсово сгъване с дъмбелче

Кардио - без. Последните 7/8 дни не съм пропускала, даже наблегнах, така че малко почивка от него.

Храна:
капучино без захар
6 какаови зърна
овесена каша (70гр. трици, 1 с.л. ленено семе, 300гр. кисело мляко)
резен от суфлето
1 ч.л. тахан, 30 гр. пресен кокос
печени картофи без мазнина

Редакция: Забравих малко сирене (20-30гр) и купа таратор.

Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 18.02.15 19:40.

Въпрос. Понеже планувах за утре много сериозна тренировка, а съм насред изследвания (всякакви) относно висок кортизол (открит хиперкортицизъм), уместно ли е да има тежко натоварване, което би стимулирало производството му? Светна ми червената лампичка, че май не е удачно... Попринцип утре плануват да следят нощен кортизол (ще трябва да преспя в болничното заведение).

19.02.15
07:24

Почивай задължително през целия период на изследванията. Според мен и вчера трябваше да почиваш. Самите изследвания са си страхотен стрес за тялото, може и да не го усещаш съзнателно. Не виждам защо се вманиачаваш така за 3- 4 почивни дни. Спи, храни се добре, както всички забелязваме-нямаш никакво излишно тегло, даже трябва да сложиш някое кило-2-3 мускул отгоре. Гледам, че си почти на НВД, и се чудя защо.

казано от Queen Cobra на 19.02.15, 07:24:

Почивай задължително през целия период на изследванията. Според мен и вчера трябваше да почиваш. Самите изследвания са си страхотен стрес за тялото, може и да не го усещаш съзнателно. Не виждам защо се вманиачаваш така за 3- 4 почивни дни. Спи, храни се добре, както всички забелязваме-нямаш никакво излишно тегло, даже трябва да сложиш някое кило-2-3 мускул отгоре. Гледам, че си почти на НВД, и се чудя защо.

Мерси за отговора, ще почивам. Усетих се вчера вечерта, всъщност... Нищо, хубаво е, че последните дни  не се претоварвам. Днес има взимане на кръв отново, вечерта пак, утре също. Наистина правят пълни изследвания хората. Утре е и обременяването с глюкоза.
За натоварването си права, усещам. Едно на ръка нервите, не е за пренебрегване и постоянното взимане на кръв. Вчера наистина взеха доста. Аз попринцип не обръщам внимание на тези неща, но за да ми е зле цял ден, явно си се отразява. Може и да има връзка със системното лишаване от въглехидрат в по-дългосрочен план, не съм сигурна.
Кобричке, може да не се вижда толкова добре на снимките,все пак не съм по бански, но си има за чистене... Нещо друго, което ми прави впечатление е, че макар да не съм чак толкова енергична с НВД, цялостно се чувствам по-добре. След зареждащ ден, например, винаги има една тежест и един лек дискомфорт. Не само зареждащи дни, въглехидратните храни като цяло. Не мисля, че си въобразявам, защото и преди ми е правило впечатление...
Е, аз съм в кафето на болницата, да видим след половин час на визитацията какво ще кажат...

Храната можеше доста по-добре да е... Много е, а движението никакво го няма. Много прясно мляко, много въглехидрати, мазно... Взимам си бележка.

Храна: 19.02
мляко с нес
50 гр. какови зърна
80гр. микс овесени ядки + трици, 20 гр. ленено семе, 10гр кокос, 30 гр. стафиди
600мл. прясно мляко
половин чаена лъжичка тахан (не знам какво му харесвате)
50 гр. сирене
180гр. суджук
зелена салата (половин с.л. зехтин, балсамико)
2 яйца (печени, без мазнина)

Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 19.02.15 18:44.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1