Peace, Love & Rock 'n' Roll

Темата е заключена.
Прескочи до:

Благодаря! Ще си взема бележка за техниката.

Гледам да ставам по-рано, за да оправя съня. Не винаги ми се получава. За снощи - 4 часа сън (6:30 - 10:40). Гледах да “бутна” тренировката по-рано днес, за да не се скапя по-късно и да я пропусна... Изморена съм, не е да не съм. Ще опитам и чайчетата, мерси! :)

Храна: 04.02

15:30 (половин час след тренировка) - 2 с.л. микс овесени и ръжени ядки + 1с.л. стафиди (запарени с вода) + 20мл. пр. мляко
16:30 - 200гр. извара (Маджаров)
20:00 - 500 гр. (омг... :Х) готвено постно зеле, 90гр. домашна наденица от свинско и телешко месо на скара
22:00 - 120 гр. свинско месо с вино на фурна

Добър ден! :) Мисля, че последните две тренировки с тежести бяха чудесни. Не се оказах лош пророк, крайния вариант на мускулна треска ме затруднява да се добера от кревата до банята, явно съм натоварила добре. Съня също беше по-приличен. Едвам написах, каквото имах снощи и към 2 съм заспала. Будих се на няколко пъти от мускулната треска, когато се местех, но се събират 8 часа сън.
Днес почивка от тренировки. Евентуално, само кардио по-късно.

Винаги съм изпитвала голям респект към йогата. От около три години имам желанието да се запозная с практиките й. Поне да започна да се запознавам, де. Далеч съм от мисълта, че трябва да бъде подценявана, точно обратното. Последните няколко години преминаха в доста сериозно учене и работата, нямах време да поразуча по-сериозно, а някак не исках да претупвам, тъй като освен физическа е и умстевена, и духовна практика. Иска ми се да я включа в ежедневието си с цел по-голяма хармония със самата себе си. Съпътстващите я “бенефити” са повече от прекрасни и мисля, че биха поблазнили всеки :) Сега ми е паднало да разполагам с повече време и дойде време и за това. Малко ми е трудно, обаче, да преценя откъде да започна. Какво да чета, какви клипчета да гледам...  Ако някой желае да ми помогне със съвет, ще бъда благодарна! :)

Ето едно забавно клипче, на което попаднах :) С глас съм се смяла :D Enjoy!

Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 05.02.15 12:59.

Да опиша папкането вчера. Опитах да правя нещо като зареждащ ден, като храни е горе-долу с някои уговорки,  тяхното позициониране в деня е още по-зле. Просто ще ги изредя, за да не се ядосвам. Тренировка нямаше, защото имам мускулна треска, която мога да сравня само с първото ми трениране с тежести. Това клякане с 30кг. дъмбели и нападите с 20кг, мога да го правя, но явно беше твърде неочаквана изненада за мускулите... Ръцете и гърба са добре натоварени, боли, но там мога да го преживея в тренировка.
Храна: 05.02
50гр. домашно мюсли,  микс от овесени, ръжени ядки
2 с.л. ленено семе
100 гр овесени трици, 2 с.л. стафиди
500мл пр. мляко
120 гр домашна наденица на скара (телешко и свинско), 150гр готвено зеле
50 гр свинско месо с вино и подправки (от младо прасе, мно9го мазно, изчоплих само месото)
доста голяма зелена салата (маруля, домати, краставици, червен лук, балсамихо, половин с.л. зехтин)
1 малка ябълка (под 100гр.)
——————————————————

Нещо съм в застой, затова и реших да вкарам повече въглехидрати вчера.  Откакто започнах да тренирам по-активно (във фитнес), промяна в огледалото има и не е малка, също и минус 1см и половина от талията (не съм взимала мерки на повечето места). Кантара мърда само с грамове, обаче. Абстрахирала съм се от него, но все пак не говорим за 2-3 дни, а за половин месец. Не е много, знам, но все пак. Храненето ми е доста чисто, не присъстват никакви боклуци, не пия алкохол редовно (веднъж за този период). Водата малко ми понакуцва напоследък, но мисля, че под 1,5 литра не е падала. Все още имам да чистя достатъчно, за да има и някакви промени в кантара.
Имам фатбърнър (термогенен), не бързам да го включвам преди да ми минат изследванията на 17ти февруари.  Не съм много сигурна как да постъпя. Мислех си за някаква ротация на въглехидратите за няколко дни, хм...

Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 06.02.15 12:21.

06.02.15
15:02

Ами дай една снимка преди и след и да видим има ли проблем или само така си мислиш. Може да си качила някой мускул :)

Ти, хубаво ме питаш. Аз, обаче, от суетня и срам не си направих... Усещам, че съм се постегнала и съм сигурна, че до някаква степен има увеличена мускулна маса. Не вярвам, обаче, да е толкова много, че чак да не мърда кантара хич. По-скоро е плато... :/
Трябва да взема да се снимам...

Направих си няколко снимки. Срам или не, да си имам, тъкмо после да се радвам на разликите.

Преди това тренировката.  Дъмбелите по 15 кг. ги беше взел един мъж (това ме остави замислена и със смесени чувства), заместих с 2 по 10кг., но това ми е леко за римска тяга, усещам, че мога с повече. Тренировката беше на гладно, но взех 2 таблетки бърнър, за да не капна по средата.
————————————————————————————————
Tренировка: 06.02

3 кръга наведнъж, без почивки
1. Изпъване на ръце в страни с дъмбели по 3 кг всеки х 5 повт.
2. Изпъване на ръце напред с дъмбели по 3 кг всеки х 5 повт
3. Клек с 2 дъмбела по 10кг всеки - 5 повторения
4. Вертикален скрипец широк надхват - 5 повт@40кг
5. Вертикален скрипец с подхват, с 40кг - 5 повторения
6. Издърпване (хоризонтално, пак на скрипеца, днес го открих) - х5@40кг
7. Римска тяга с дъмбели - 5@2 дъмбела по 10кг всеки
8. Абдуктор - 5 повторения@40кг

Още имах сила:
Гребане с дъмбел 10кг - 10 повт. за всяка ръка

Кардио - на пътека - 4 минути много бързо ходене + 20 (ура!) минути тичане с 6,2 мили в час (9,92 км/час)
—————————————————————————-
Като свърших с тренировката валеше сняг, тичах към къщи мокра и затоплена, да се надяваме, че не съм настинала...

Ето малко снимки, вижда се, че имам да свалям доста от горната част на тялото (корем :X :X :X, паласки, мъка...)

Целувки /знам, че съм лигла, да/ и мерси много за подкрепата и насоките на всеки, който се е включил! :)

Много си хубава! :)

Не виждам къде пък толкова имаш да сваляш :) Понякога просто не гледаме реалистично образа в огледалото.
Тренирай, наслаждавай се, храни се добре, нещата ще се случват. Не се тормози за нищо, сама казваш, че забелязваш прогрес.:)

06.02.15
21:29

Жено, нямаш нищо за сваляне. !!!!
Просто стягай наличния мускул и с времето всичко ще изглежда все по-добре.

06.02.15
21:30

Подкрепям Вероника. :) Изглеждаш много добре! Аз ако имах такива слаби краченца...

Наскоро една моя приятелка, с която споделяме общи мъки по свалянето на килограми и влизането във форма, ми каза: “Just enjoy the journey. You know you’re doing your best.” (на английски е,тъй като не е българка) Та и аз бих искала да го кажа на теб :) Промените се случват - да, бавно, но пък така може да се насладиш на пътят, който ще изминеш и на всичко, на което не си мислила, че тялото ти е способно.

Продължавай все така упорито! :)

О, много сте милички, мерси! :*  Има доста какво да се желае, но с времето ще си дойде на мястото. На мен ми доставя удоволствие спорта, така че се надявам само към по-добре да отиват нещата! Важно е човек да се грижи за себе си :)

Храна: 06.02
Получи се някакъв фаст (пак), но нищо...
20:00 (около час след тренировка) -  3 яйца (печени, без мазнина), 50 гр. извара Жоси (2 пъти погледнах опаковката, наистина така се казва :D)
21:45 - зелена салата (маруля, домати, краставици, пресен лук, балсамико, половин с.л. зехтин); 25гр. твърдо козе сирене.
23:00 - 2 малки свински карета (120гр заедно) на тиган, без мазнина, 200 гр домашно кис. мляко

Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 07.02.15 11:51.

Супер си! И ръката ми хареса много :)

А тоя бърнър дава ли сила за тренировка? Аз това за карнитина го знаех, за бърнъра не съм чувала?

Мерси! :)

Не просто дава, а дава много! Лошото е, че го изпих непосредствено преди тренировка. Хвана ме като хората след нея и като се прибрах, бях леко като дрогирана (само 1вите приеми са така), мих стълбите, чистих, разхождах се из къщи, пълна с енергия. Гледай им съдържанието. Повечето съдържат голяма доза кофеин.

Чак сега я правих, вкъщи :) Баща ми е отнесъл другия дъмбел, имах само един :/
Тренировка: 07.02

1. Повдигане на дъмбел 5кг нагоре (над глава) - 20 повторения за всяка ръка
2. Повдигане на дъмбел 5кг напред -  10 повторения за всяка ръка
3. Повдигане на дъмбел 5кг настрани - 10 повторения за всяка ръка
4. Клек с въпросния дъмбел - х20
5. Римска тягага (дъмбела :( ) - 20
6. Напади с дъмбела - х 20 повторения за всеки крак
7. Изтегляне на крак назад (за дупе) - 40 повторения за всеки крак
8. Коремни преси - х50

9. Кардио: Кростренажор - 50 минути = 30 мин монотонно (добро темпо) + 20 мин. HIIT.

Ето километри и изгорени калории според уреда (като гледам снимката, се извинявам, че не забърсах малко :/ ):

Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 07.02.15 23:45.

Храна: 07.02
10:00 - 15гр трици + 10гр стафиди + 15гр ленено семе + 100 мл. пр. мляко
14:00 - 130гр. свински карета (тиган, без мазнина)
....
00:20 (около 45 минути след тренировка) - 3 средни варени яйца, 300гр. готвено постно зеле

Нещо... не изглежда много добре... Не се опитвам да гладувам, просто нямам никакъв апетит. Каретата си ги направих, защото трябва, не защото бях гладна... Водата също е малко, около литър. Поне вода ще пийна повечко, 2л. да стане.

Редакция: С това зеле губя самоконтрол, толкова обичам. Към 2:00 още 200 гр + 50гр. луканка (не ям попринцип, но това ми се намираше)

Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 08.02.15 12:15.

08.02.15
09:42

Мила, тренировките не са за “игаряне” на калории-за един час най-много да “изгориш” една мъничка закуска. Те си имат други полезни функции -която прекрасно знаеш. :) Така че не се вглеждай в цифрите на машинката- важното е, че си се натоварила пълноценно.

казано от Queen Cobra на 08.02.15, 09:42:

Мила, тренировките не са за “игаряне” на калории-за един час най-много да “изгориш” една мъничка закуска. Те си имат други полезни функции -която прекрасно знаеш. :) Така че не се вглеждай в цифрите на машинката- важното е, че си се натоварила пълноценно.

Не ги гледам отдавна, мен километрите ми харесаха, ако са верни, де :P Няма значение, спах като бебе 9 часа. Натоварване преди сън е една прекрасна идея. В последно време ходя в залата все изморена и гладна, не заради физическото натоварване, което ми идва супер, а заради съня. Днес съм фреш, фреш, фреш и мисля да направя нещо по-сериозно във фитнеса. Много хубав ден! Започвам с кафенце, овесени ядки и музичка, да се помотая по пантофи, после слагам котките (Боже, тоя сняг...) и отивам да тренирам. :) (sun)

Поздрав!

Тренировка: 08.02

3 кръга наведнъж, никакви почивки:

1. Вертикален скрипец широк надхват - 6 повт@40кг
2. Вертикален скрипец с подхват, с 40кг - 6 повторения
3.. Издърпване (хоризонтално, пак на скрипеца) - х6@40кг
4. Повдигане на ръце с дъмбели по 3кг всеки напред -  6 повторения за всяка ръка
5. Повдигане на ръце с дъмбели по 3кг всеки настрани - 6 повторения за всяка ръка
6. Римска тяга (2 дъмбела по 15кг. всеки  ) - 6 повт.
7. Напади с 2 дъмбела по 3кг всеки - х 6 повторения за всеки крак
8. Гребане с дъмбел 10кг - 6 повт. за всяка ръка
9. Раменна преса с дъмбели, седнала - 6повт@2 дъмбела по 10кг всеки
10. Избутване на дъмбели от лег - 6@2 дъмбела по 10кг
11. Клекове с 2 дъмбела по 10кг всеки - х6

Финал - Кардио - HIIT на пътека - 20 минути = 5 минути тичане, нататък 1:1 (2 мин. мн. бързо ходене:2 мин. тичане)

Храна: 08.02
8:00 - 20гр. овесени трици, 5гр. ленено семе, 100мл. пр. мляко
12:00 - 1 парче портокал (към 20гр), 1с.л. ленено семе, 1с.л. кокосови стърготини
15:30 -  2 малки яйца на очи, 5гр. краве масло, 100гр. постно зеле
19:30 - веднага след тренировка - 15гр стафиди, 25гр ябълка, 1 яйце (тиган, без мазнина)
21:30 - 110 гр (печен на плоча) котлет от риба зъбатка. За пръв път ям, суха риба, чисто филе, на плоча става малко като дъвка. Не е толкова зле, де.
00:00 - 200гр зеле, 150гр кис. мляко

Редакция: забравих клековете в тренировката...

Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 09.02.15 13:31.

08.02.15
19:53

казано от Cloud in my shoe на 08.02.15, 19:40:

12:00 - 1 парче портокал (към 20гр), 1с.л. ленено семе, 1с.л. кокосови стърготини
19:30 - веднага след тренировка - 15гр стафиди, 25гр ябълка
/ще допълня/

След тренировка е хубаво да приемаш някакъв протеин.
П. П. Поздравления за тежката тренировка. Как успяваш без почивки?

казано от Дили на 08.02.15, 19:53:

казано от Cloud in my shoe на 08.02.15, 19:40:

19:30 - веднага след тренировка - 15гр стафиди, 25гр ябълка
/ще допълня/

След тренировка е хубаво да приемаш някакъв протеин.
П. П. Поздравления за тежката тренировка. Как успяваш без почивки?

Мерси! Ами, давам всичко от себе си. Повечко упорство. Да, много ме изморява. След тренировка, обикновено, ми треперят крака, ръце... Свикнах се така в началото и сега, ако си давам почивки и не съм като изцеден лимон накрая, имам чувството, че не правя максимума.

Добавих и едно яйце преди малко (трябваше сравнително бързо да си сготвя риба, но някой я е върнал във фризера...).

:)

Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 08.02.15 20:17.

fire.is.my.nature

09.02.15
09:59

За снимките: наистина нямаш да сваляш размери. Ако целиш нещо, нека то да е здраве и повече мускулен тонус. : ) Поне според мен..

Благодаря за съвета, ще се постарая! :)

Днес имам рожден ден. Черпя ви всички виртуално (поради липса на друга възможност)! :) :) :) :*

Днес тренировка няма да има /ще поразкърша снага танцувайки/. Храната - фаст до вечерта и после домашна пица (тестото е мое дело, така че е ок), домашен пай в ролята на торта (този с овесените трици, стафиди, ябълки и орехи) и вино! Хубав и успешен ден! :) :) :)

Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 12.02.15 14:30.

09.02.15
15:47

Жива и здрава да си , радвам се, че вече си част от нашия скромна група :) Да си все така дейна и активна във всичко, с което се заемаш и да постигаш успехите си с лекота. Днес хапни и пийни с удоволствие- един ден в годината е :)

Благодаря от все сърце, аз също се радвам, че си намерих едно местенце сред вас! :))

Всичко най-хубаво ти желая!
От далеч личи, че си позитивна и добра, и заслужаваш само хубави неща! :) Весело празнуване.

Мерси за почерпката - на външен вид прилича като нещо, което мога да ям. Ще си взема 3/4 от количеството и ще оставя ядката пекан за останалите :D

09.02.15
16:36

Честит рожден ден! Желая ти здраве, много успехи в залата и извън нея и удовлетворение от това, което правиш!

09.02.15
22:14

Честит рожден ден! Бъди жива и здрава,много усмихната,успешна и щастлива! :) :*

Честит рожден ден,преди всичко ти пожелавам мн здраве,защото то е най-важното!! Пожелавам ти само успехи,мн достигнати и покорени върхове и отдавай внимание само на наистина важните неща в живота,все така даваща съвети и приятно искарване!!!

Saudade

09.02.15
23:40

Честит рожден ден, beautiful creature! (F)

Много благодаря на всички!

Saudade, теб те прегръщам, знаеш си!

Много хубав ден беше. Прекрасни емоции! Радвах се като свърши 2014, сега се радвам, че започва и една нова (за мен си)  година. Доста танци имаше, храната е, както си я описах по-рано (малко пица с тънко, пълнозърнесто тесто (под 150гр всичко), 100тина грама домашен пай) и 2 чаши вино. Доволно! Между другото, пая не звучи вкусно, но напротив, чудесен е, горещо препоръчвам. Всички ядоха и го предпочетоха пред тортата.
За мен си отбелязвам, че съм започнала да изпитвам отвращение към всякакви боклуци (чипсове, сладки, баници, Кола лайт). Нищо не ме блазни. Кола без захар си пийнах. Не събуди нищо в мен, освен почуда защо преди залитах по нея...

Не знам как се стигна до там, но в един момент се играха карти - пълен факир съм. Ако някой приема предизвикателства, моля, очаквам ви :D

Хубава нощ на всички!

Нещо, на което попаднах днес, може да ви се стори интересно. Статията е на Белчо Христов.

Аз днес съм като парцал, не мога да преценя от кое... Няма значение, правя си един чай да се сгрея и почвам тренировката.

Храна: 10.02

8:00 - 250гр  ( :X ) домашен пай от овесени трици и ябълки
12:00 - 100гр пай (утешавам се, че в целия пай, а той стана над килограм и половина, има общо 300гр трици, другото са ябълки, яйца, мляко, без захар)
15:00 - 100грама пушено свинско филе, 20 гр. кашкавал, 100гр. постно зеле
20:30 - яйце и половина (варено), 50гр. пушено, свинско филе
23:30 - (след тренировка) - 2 белтъка
01:00 - половин доза казеин със 100мл. пр. мляко

Редакция: Легнах си много късно, към 6. Добавям към храната още едно варено яйце, 100гр св.филе, 20 гр пуш. сирене

Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 11.02.15 15:02.

10.02.15
19:49

казано от Cloud in my shoe на 10.02.15, 19:30:

Нещо, на което попаднах днес, може да ви се стори интересно. Статията е на Белчо Христов.

Да, интересна е. Но не е нищо ново или впечатляващо. Това са неща, които се знаят от десетилетия. Преди с теб да се родим :) Пък и това, че нещо е “открито”, не значи, че досега не е действало през целия ни живот.
50 000 години еволюция на рода Хомо е показала правилният начин на хранене. Сегашните модни течения няма да открият нищо ново.

В крайна сметка всички знаем, че не се упражняваме да “горим” калории. Не сме печки/калориметри/ , в които нещо се гори или изпарява. Калориите не изчезват във въздуха или в тоалетната.
Тренировката не ни прави по-слаби. Структурните и химични изменения в клетките(по-скоро на още по-дълбоко ниво- вътре в клетките), следствие на тренировката, ни “отслабват” и “заздравяват”- като подобрената инсулинова чувствителност, която подобрява усвояването на глюкозата за енергия, а не за запасяване с мазнини. И други по-сложни неща, които не мога да обясня, но съм чела  ;)

Биохимиците чудесно знаят кое как се метаболизира- всяка хранителна съставка си има свой начин на метаболизиране и според него се определя колко % ще отидат за енергия в митохондриите, колко за гликоген в черния дроб, колко за образуване на холестерол, колко за натрупване на мазнини и пр. 
Разни статии, копнати и прочетени оттук и оттам не ни правят специалисти, нито ни помагат , особено, ако нямаме общ поглед върху функциите на живия организъм и всички гледни точки.
Пък и лично за мен- всяко залитане в крайностите не води до нищо добро. :)
Сори че ти оспамих. :)

Тренировка: 10.02

Кардио – на кростренажор - 15 мин. монотонно + 30 мин HIIT + 15 мин монотонно (по-интензивно)

казано от Queen Cobra на 10.02.15, 19:49:

казано от Cloud in my shoe на 10.02.15, 19:30:

Да, интересна е. Но не е нищо ново или впечатляващо. Това са неща, които се знаят от десетилетия. Преди с теб да се родим :) Пък и това, че нещо е “открито”, не значи, че досега не е действало през целия ни живот.

Разбира се, че няма да е ново :D Това е статия, която споделих, защото макар тези неща да се знаят от десетилетия, изпитвам силни подозрения да се знаят от всички.

Не ме оспамваш, аз се радвам на интересни мнения и ти благодаря за твоето! :)

Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 10.02.15 23:11.

Изморих се доста в залата днес. След ставане - черно кафе и 2 капсули бърнър. Тренировката е на гладно.

Тренировка: 11.02

3 кръга (по 40-60 сек. почивка между кръговете)

1. Клек с лост - 10 повторения
2. (Това не знам как се казва) Издърпване на въже закачено за крака с тежест 20 кг - 10 повт за всеки крак
3. Вертикален скрипец широк надхват - 10 повт@40кг
4. Вертикален скрипец с подхват, с 40кг - 10 повторения
5. Издърпване (хоризонтално, пак на скрипеца) - х10@40кг
6. Сумо клек с дъмбел 15кг - 10 повт.
7. Римска тяга (2 дъмбела по 15кг. всеки  ) - 10 повт.
8. Lower back - 10повт@36кг
9. Абдуктор - 10повт.@40кг
10. Адуктор -  10повт.@40кг
11. Избутване на дъмбели от лег - 10п@2 дъмбела по 5кг

Кардио - 26 мин. пътека = 16мин HIIT (2 min тичане : 2 мин. бързо ходене) + 5 мин. тичане + 5 бързо ходене под голям наклон

Белтък от едно яйце след тренировката.

11.02.15
15:42

казано от Cloud in my shoe на 11.02.15, 15:18:

Хлъц :) Около 2-3 гр белтъчни ... Що се излагаш :)

11.02.15
15:45

казано от Queen Cobra на 11.02.15, 15:42:

казано от Cloud in my shoe на 11.02.15, 15:18:

Хлъц :) Около 2-3 гр белтъчни ... Що се излагаш :)

По-скоро 8-9. ;)

Това е от вратата веднага след тренировка :D Половин час след това (душ), 2 яйца на очи без мазнина, след още половин час ще хапна и малко овесени ядки и стига толкова за след тренировъчно хранене :P

Редакция: Впрочем, белтъците трябваше да са три, но котката е задобряла и е успяла да ги открадне от хладилника :D Уж не се качваше там... Робокот...

Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 11.02.15 15:54.

11.02.15
16:05

казано от Boby_ на 11.02.15, 15:45:

По-скоро 8-9. ;)

Хранително вещество Цяло яйце Белтък Жълтък
Белтъчини (g)            6.25           3.52       2.78
Прочети повече: http://www.bb-team.org/articles/3271_yaytsa#ixzz3RRg5rNRn
все тая де :) Ма каква подкрепа само имаш.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1