31.01.15
13:35
казано от Cloud in my shoe на 31.01.15, 13:11:
Аз съм болна от грип :/ 2 дни се опитвах да се разболея.
казано от Cloud in my shoe на 31.01.15, 13:11:
Започнах да пия бисептол днес, много е неприятно...
Две НАПЪЛНО изключващи се понятия! Грип и антибиотик!
За Бога, защо се самонаказваш така! Как па избра точно този антибиотик?
Бисептол 400 mg/80 mg е комплексен антибактериален лекарствен продукт, който съдържа Cotrimoxazole - смес от сулфаметоксазол (сулфонамид със средна продължителност на действие) и триметоприм в подходящо съотношение.
...
Уроинфекции, причинени от чувствителни щамове ...
Остър Otitis media, причинен от чувствителни щамове на Str. pneumonias и Н. influenzae…
Влошаване на хронични бронхити, причинени от чувствителни щамове на Streptococcus pneumoniae lub H. Influenzae, ....
Стомашно-чревни инфекции, причинени от бактерии Shigella;
Микробиологично потвърдена пневмония, причинена от Pneumocystis jiroveci (P. carinii) и предпазване от инфектиране с микроба при пациенти с намален имунитет (напр. СПИН);
Диария на пътешественика при възрастни, причинена от ентеропатогенни щамове Е. coli.
При грип - истински - за профилактика бих взела и вземах миналата година през периода на епидемиите Ремантадин (примерно)- противовирусен препарат за лечение и профилактика. По препоръка на предишната ми лична лекарка.
31.01.15
13:59
Мерси!
Хм, джипито винаги това изписва за грип :O Аз от доста време не съм боледувала. Попринцип, гледам да карам на аспирин, лимони, чайове, до парацетамол най-много. Майка ми ме натиска с този бисептол... А в UK джипитата ти дават винаги парацетамол, трябва наистина много зле да станеш, за да добавят нещо. Абсолютно сериозно това.
Ти се оправяш, надявам се? Видях, че не си добре, но не мога да помогна със съвет и си замълчах...
Редакция: 2 дни усещах, че започвам да се разболявам. “Болки” в костите, отпадналост, неприятно усещане, когато си докоснеш кожата. Опитах да го пресека с витамин Ц и аспирин. Сега - температура, треска, болки в гърлото, гадене...
Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 31.01.15 14:07.
31.01.15
14:09
казано от Cloud in my shoe на 31.01.15, 13:59:
Хм, джипито винаги това изписва за грип :O
WTF ??!!!
казано от Queen Cobra на 31.01.15, 14:09:
казано от Cloud in my shoe на 31.01.15, 13:59:
Хм, джипито винаги това изписва за грип :O
WTF ??!!!
Често вирусните инфекции водят до бактериални усложнения - отслабената имунна система става лесна жертва на бактерии.
Но да изписваш антибиотик профилактично е пълен нонсенс в наши дни.
31.01.15
14:18
Ще цитирам по памет: “Има ли грип, бисептола винаги ще се отрази добре, няма да навреди.”
31.01.15
14:24
казано от Cloud in my shoe на 31.01.15, 14:18:
Ще цитирам по памет: “Има ли грип, бисептола винаги ще се отрази добре, няма да навреди.”
Аз продължавам да си повтарям WTF ???!
Не може да го е казал лекар!
http://ecdc.europa.eu/bg/eaad/antibiotics/Pages/antibiotics.aspx
31.01.15
14:29
казано от Queen Cobra на 31.01.15, 14:24:
казано от Cloud in my shoe на 31.01.15, 14:18:
Аз продължавам да си повтарям WTF ???!
Не може да го е казал лекар!
http://ecdc.europa.eu/bg/eaad/antibiotics/Pages/antibiotics.aspx
Съвсем отговорно, това каза лекарят. Друг е въпроса за компетентността. Помня, че питах дали антибиотик трябва да се включи така, тя се възмути и каза, че бисептол е изключително лекарство с лек антибиотичен ефект и не е проблем, а точно обратното - само ползи. Това беше 2011 година, няколко месеца преди да замина, така че си го спомням ясно. Жената посъветва да си взема, да си имам, тъй като се местя в друга държава и не знае как се нарича там.
31.01.15
15:42
Благодаря още веднъж за съветите, Кобричке. Разгледах дневниците на момичетата, гледах клипчета за самите упражнения и ето какво си събрах оттук, оттам. Моля за всякаква критика и корекции. И един лаишки въпрос. Казвали са ми, че няма смисъл от упражнения за корем, тъй като те трябва да бъдат включени на етап, когато вече се гони преса, а не когато се чистят мазнини. Съвета получих от господин с доста солиден стаж във фитнеса... Мисля да тренирам корем 2 пъти седмично, за да не увеличавам обиколки излишно преди да се поизчисти мазно, но и да не го изключвам.
Упражненията, които си извадих:
1. Гръб:
Вертикален скрипец с широк хват
Кофички на пейка
Гребане с дъмбел
(Over press?)
2. За крака:
Суингове с дъмбел
Клекове с лост
Напади с дъмбели
(Тяга с дъмбели)
Корем:
Коремни преси с едновременно сгъване/разгъване на крака (намерих си едно клипче с различни видове - ЦЪК), може допълнително и на този уред с тежест - ЦЪК
Вакуумки за прибиране на корема/Abdominal Vacuum
Странично навеждане (?!?) с дъмбели (за паласки?)
Кръговете - редуване на упражнения от 1 и 2? По-голяма тежест, по-малко повторения. 2 дни тренировки с тежести + HIIT за финал, един само кардио (сутрин на гладно), за да стане 2:1. Кардиото мисля да не намалявам, тъй като идеята е най-вече чистене...? Ще оставя един изцяло почивен ден в седмицата.
Как ви се струва?
/не съм сигурна колко разбираем ми се получи този пост/
Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 31.01.15 16:09.
31.01.15
16:51
Кофички на пейка - това е упражнение за трицепс :)
(Over press?) - предполагам overhead press? ако е това то това е раменна преса
Странично навеждане (?!?) с дъмбели (за паласки?) ХАХАХХАХА няма такъв мускул. По-добре крънч коляно-лякът, коремни преси с извиване встрани и други подобни без тежест. При мен от тежести ми расте талията.
Как ти звучат следните комбинации:
1. клек с лост http://www.bb-team.org/exercise/3663_klasicheski-klek-s-shtanga-zad-vrat
2. Вертикален скрипец широк надхват http://www.fittrax.com/wp-content/uploads/2013/12/BS_GLM83_LatPull-300x300.png
3. Избутване на дъмбели от лег
4. тяга с дъмбели
5. Гребане с дъмбел
6. Раменна преса с дъмбели седнала http://www.bb-team.org/exercise/3803_ramenni-presi-s-dambeli-ot-sedezh
1. напади http://www.bb-team.org/exercise/1185_napadi-sas-sobstveno-teglo-i-s-dambeli
2. вертикален скрипец с подхват http://www.bodyrecomposition.com/wp-content/uploads/2009/07/ugpulldownbottom.jpg
3. лицеви опори http://www.bb-team.org/exercise/1175_litsevi-opori
4. сумо клек http://www.bb-team.org/exercise/1528_plie-klek-s-dambel-ot-razkrachen-stoezh
5. гребане хоризонтален скрипец тесен хват http://www.bodybuilding.com/exercises/exerciseImages/sequences/45/Male/m/45_2.jpg
6. военна преса с лост права http://www.bb-team.org/exercise/4782_voenna-presa
1. лег преса
2. гребане на машина за гръб нещо такова http://www.scholastic.com/content/images/articles/c/coach_images_co32005_6_Hammer_Horizontal_Row.jpg
3. лег с лост http://www.bb-team.org/exercise/3367_povdigane-na-shtanga-ot-tilen-leg-klasicheski-variant
4. суинг http://www.bb-team.org/exercise/2806_preden-suing-s-pudovka-ruski-suing
5. раменна преса на машина
31.01.15
17:07
След този пост имам само един въпрос. Кога си свободна да те почерпя? :D
31.01.15
20:33
Храна: 31.01
12:00 - 150 гр от ябълковия пай, който описах по-рано
15:00: 1 с.л. ленено семе, 1 ч.л. кокосови стърготини
17:30: 3 яйца, печени на керамичен тиган без мазнина
20:30: 3 яйца, печени, без мазнина, 20 гр. пушено сирене, голяма зелена салата (маруля, домат, червен лук, чесън, половин супена лъжица оризово олио, балсамико)
Температура пак имах, тренировка нямаше.
Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 31.01.15 20:33.
01.02.15
14:45
Доообър ден, мили хора! Днес ме изкараха от кревата сравнително рано (за мен, де). Закусих 100 гр домашен ябълков пай с трици, едно черно кафе, един парацетамол и след час и половина във фитнеса. Много съм доволна от тренировката, поразтреперих се :D
——————————————————————-
Тренировка: 01.02
3 кръга (с по 30-40 секунди почивка между всеки)
1. Клек с лост - х10повторения
2. Вертикален скрипец широк надхват - х10повт@40кг
3. Римска тяга с дъмбели - х10@2 дъмбела по 15кг
4. Гребане с дъмбел 15кг - 10 повт.
5. Раменна преса с дъмбели, седнала - 10повт@2 дъмбела по 5кг
6. Избутване на дъмбели от лег - х10@2 дъмбела по 5кг
Кардио: 30 минути HIIT на пътека (5 минути тичане и нататък 1:1 - 2 минути много бързо ходене, 2 минути тичане)
——————————————————————-
Забелязах на няколко пъти, че след силовата част, когато правя кардиото (особено в началото), понякога има болка в очите и носа (горната част, към очите)... Все едно са сухи. Пуснах една търсачка и ми излиза
ето тази тема. Доколкото разбирам, повишено налягане, неправилно дишане...
Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 01.02.15 15:04.
01.02.15
19:13
Храна: 01.02
11:00 - закуска: 100гр пай от овесени трици и ябълки
15:00 - час след тренировка: 2 сварени яйца, 70гр кайма (домашна) с доматен сос (домашен), подравки
19:00: 1 яйце, варено, 15гр топено сирене, 1 с.л. ленено семе, 1 среден домат
към 10:00: 150гр телешко месо, задушено
Ако огладнея по-късно, ще си направя салата от китайски зеле.
01.02.15
19:35
казано от Cloud in my shoe на 01.02.15, 14:45:
6. Избутване на дъмбели от лег - х10@2 дъмбела по 5кг
Доста си якичка... А ако тренираше и на серии с почивки, съвсем щеше да ме сложиш в малкия джоб.
Евала , момиче, само така! Натовари ли се хубаво ?
01.02.15
20:10
казано от Queen Cobra на 01.02.15, 19:35:
казано от Cloud in my shoe на 01.02.15, 14:45:
6. Избутване на дъмбели от лег - х10@2 дъмбела по 5кгДоста си якичка... А ако тренираше и на серии с почивки, съвсем щеше да ме сложиш в малкия джоб.
Евала , момиче, само така! Натовари ли се хубаво ?
О, повече от чудесно! Надявам се, че повторенията са ок като бройка. Избирах тежести по максимата, че 8мо повторение - трудно, 9тото доооста, а десетото е до отказ. Като свърших с третия кръг ми трепереха мускулите (те от преди това даваха заявки, но тогава вече доста качествено :D ). Мисля, че се справих и съм доволна. Със свободни тежести е съвсем друго нещо.
Със сериите не съм се запознала още. Аз в кръговите се стремя към максимална интензивност (естествено, правилно изпълнение преди всичко!) и малки почивки. Вече не си спомням къде четох, че когато се гони не обем, а сила, почивките трябва да са малки. В резултат, тичам като заек, между което, където е за следващото упражнение :D
А бе, хубава тренировка. :) От сега усещам утрешната мускулна треска.
Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 01.02.15 20:17.
Привет от мен! Следя дневника ти и искам да ти кажа, че просто съм впечатлена от дисциплината ти - тренировки, меню, без алкохол - уау, браво на теб, само така. :)
01.02.15
20:20
Благодаря ти, старая се! :)
01.02.15
20:40
Благодаря,благодаря спасяваш ме :* по колко ленено семе трябва да запарявам и по 1път на ден ли?
01.02.15
20:43
Ама защо ми отговаряш тук? :D Аз запарвам по една пълна супена лъжица, веднъж дневно.
01.02.15
21:41
Реших,че съм прекалено досадна и няма да ми отговориш,иначе благодаря за помощтта, много голяма упора си ми!!!
02.02.15
15:13
Bonjour! :)
Явно няма да се даде толкова лесно този вирус, днес ми беше още по-лошо след ставане. Изпих едно черно кафе, 1 аспирин с витамин Ц и си направих тренировката за днес.
—————————————————————
Тренировка: 02.02
На гладно, час след ставане.
Заграявка с дъмбели 2х2кг.
Кардио HIIT на степер 1:1 (2 минути на максимум, 2 минути бързо темпо) - продължителност 40 минути. Поддържах пулс между 165-180. Станах вир вода.
—————————————————————
Както очаквах, мускулната треска след вчера е впечатляваща :)
02.02.15
16:39
Домашен хляб от овесени трици:
Всичко се разбърква добре в купа, след това изсипва в голяма форма за торта, така че да остане сравнително тънко (запича се по-добре), аз печа на 200градуса към 40-45 мин.
Продукти:
4 яйца (350ккал)
200гр овесени трици (500ккал)
250гр килело мляко 3% (140ккал)
15гр ленено семе - (80ккал)
Тотал: 1070ккал, от които
- мазнини са 51гр;
- въглегидрати - 149 гр;
- белтъчини - 77гр
Аз го разделям на 8 равни парчета. Тогава в едно парче: 134 ккал, (мазнини - 6,4 гр; въглехидрати - 18,6гр; белтъчини - 9,6гр)
02.02.15
17:48
Аде, моля ти се -спри с тези трици. Може да е вкусно, но почти няма хранителна стойност (тези въглехидрати не се усвояват). Сложи истински овесени ядки. Така ще си “остържеш” червата с тия груби фибри, че си нямаш представа. В дългосрочен план по-скоро ще си навредиш- газове, подуване, възпаления. Ако се притесняваш за храносмилането си, наблегни на пресен плод и зеленчук и млечнокисели продукти и ферментирали такива, фибрите не са най-полезното нещо (когато се прекалява ) :)
П. П. Надвам се да имам “пръст” в мускулната ти треска. Ще има да ме проклинаш занапред :)
02.02.15
17:54
И аз да се обадя с един глас “против” тия трици... Имам чувството, че оня Дюкан се е хванал на бас с приятелите си как ще накара половината жени на света да тъпчат трици и е спечелил :D :D :D
02.02.15
19:09
казано от Queen Cobra на 02.02.15, 17:48:
Аде, моля ти се -спри с тези трици. Може да е вкусно, но почти няма хранителна стойност (тези въглехидрати не се усвояват). Сложи истински овесени ядки. Така ще си “остържеш” червата с тия груби фибри, че си нямаш представа. В дългосрочен план по-скоро ще си навредиш- газове, подуване, възпаления. Ако се притесняваш за храносмилането си, наблегни на пресен плод и зеленчук и млечнокисели продукти и ферментирали такива, фибрите не са най-полезното нещо (когато се прекалява ) :)
П. П. Надвам се да имам “пръст” в мускулната ти треска. Ще има да ме проклинаш занапред :)
Как пръст, много повече! Супер доволна и благодарна съм и мерси пак! :) Днес ми се тренираше, но от грипа съм като парцал. Утре на обяд, тамън няма да има много народ във фитнеса. Мисля да направя същата още един път и след това започвам да ги въртя трите. Ще се пробвам с повече кг, но още по-малко повторения, до 6. Четох тук: ЦЪК
Триците, че не се усвояват въглехидратите от тях, не знаех, честно казано... Както при пектина? Хлебчето става едно вкусно и хрупкаво... Не е заради Дюкян, Веселушке! :D Другия път може да сложа ръжени и овесени ядки освен триците... Хем вкусно, хем полезно.:)
Я, да опиша и храната за днес...
Храна: 02.02
12:00: черно кафе
15:00 (1 час и половина след тренировка): 1 парче от овесения хляб, 20 гр твърдо козе сирене, 2 бъркани яйца с подравки,
към 20:00: 20 гр твърдо козе сирене, 2 бъркани яйца с подравки, 8 средни, обезсолени маслини
Ако огладнея по-късно - имам домашно кисело мляко :)
Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 02.02.15 22:01.
02.02.15
19:42
Няма една истина. Май всичко е в мярката. Според мен ако са в натуралните плодове, зеленчуци и зърна, са ок. Но дали има смисъл от допълнително? 200 гр фибри (трици) са си много, ще ти стигнат за 10 дни (по 20 гр на ден).
http://lichentrenior.com/fibrite-v-poveche-sa-vredni/
http://www.bengreenfieldfitness.com/2013/01/is-fiber-bad-for-you/
при колит http://medipop.eu/?p=434
02.02.15
20:27
Мммм, да. Мярка трябва. Няма да наблягам на триците. Май се получава така заради пая от трици, сега хляб. Попринцип, на мен ми се събираха общо 250гр пай за 2 дни (целия пай е над кило, триците са 300гр.), а хляба е от 8 части, по една на ден (25гр трици/ден)... Като цяло не е много. И все пак, ще имам едно на ум за тях. Нямам търпение да дойде по-читав сезон и с него хубавите зеленчуци, тогава салата почти със всяко ядене. Вкусно, полезно. Тези пластмасовите боклуци по магазините са ми толкова безвкусни... То си “мирише” на нитрат :/
Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 02.02.15 20:30.
02.02.15
20:54
Моля, ама много- говори с някой агроном преди такива изказвания :) (Откакто работя в безопасността на храните много се дразня на абсурдни и некомпетентни изказвания - особено за ГМО, нитрати, пестициди, производствени процеси, сори, не е лично :)
Нитрати се слагат и пролет, и лято и есен и зима. :) Какво му трябва на едно растение- малко азот в почвата, малко въглероден диоксид във въздуха и светлина. Липсата на естествена светлина се компенсира със стимулатори на узряването, които са смес от органични торове, минерали, растителни хормони и пр. Това ги прави “безвкусни”, липсата на качествен и естествен процес на узряване.
02.02.15
21:08
ГМО са много скъпи процедури, използвани за малък брой култури, като царевица, ориз, соя, а не наред, доколкото ми е известно.
ОК, резултатът от компенсацията със стимулатори на узряването, има ужасен вкус и ме кара да не се чувствам добре след консумацията му...
02.02.15
22:23
Не е заради Дюкян, Веселушке! :D Другия път може да сложа ръжени и овесени ядки освен триците... Хем вкусно, хем полезно.:)
Я, да опиша и храната за днес...
Храна: 02.02
12:00: черно кафе
15:00 (1 час и половина след тренировка): 1 парче от овесения хляб, 20 гр твърдо козе сирене, 2 бъркани яйца с подравки,
към 20:00: 20 гр твърдо козе сирене, 2 бъркани яйца с подравки, 8 средни, обезсолени маслини
Ако огладнея по-късно - имам домашно кисело мляко :)
Знам, че не е заради Дюкян, ама от него започнаха да ме дразнят тия трици :D
Тия яйца засищат ли те? Мен изобщо - трябва да им слагам бая повече сирене или да ги направя на омлет с още нещо (шунка, капкавал и т.н.) иначе след час пак съм гладна :(
02.02.15
23:28
казано от Весела Съм си на 02.02.15, 22:23:
Знам, че не е заради Дюкян, ама от него започнаха да ме дразнят тия трици :D
Тия яйца засищат ли те? Мен изобщо - трябва да им слагам бая повече сирене или да ги направя на омлет с още нещо (шунка, капкавал и т.н.) иначе след час пак съм гладна :(
Яйцата ме засищат. Даже спасяват. Аз не обичам много месо. Никак.
Освен това аз съм оперирана от киста и съм с един бъбрек. Което е ОК, напълно здрава в това отношение, но месо не трябва да ям много , защото натоварва, не където трябва :)
Живи и здрави, само да се прибера вкъщи и да мина обратно на личен избор в магазина (не искам да се мешам в дома на родителите ми какво да купуват и какво не), мисля да поекспериментирам доста сериозно с вегетарианство и всякакви алтернативи на месото. Нещо, за което този град предлага възможности. Не си потърсил от пиле мляко, не си намерил :D
Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 03.02.15 00:06.
03.02.15
00:13
Аааа, ясно, е, тогава добре че не обичаш :) Като гледам и по колко мъничко ядеш, със сигурност ще намериш доста заместители.
03.02.15
19:10
Тренировка: 03.02
3 кръга (с по 20-30 секунди почивка между всеки) + 1 кръг (не го броя, същия като упражнения, но експериментирах с по-леко, по-тежко)
1. Клек с 2 дъмбела по 15кг всеки, общо с 30кг - 6 повторения
2. Вертикален скрипец широк надхват - 6 повт@40кг
3. Римска тяга с дъмбели - 6@2 дъмбела по 15кг всеки
4. Гребане с дъмбел 15кг - 6 повт. за всяка ръка
5. Раменна преса с дъмбели, седнала - 6повт@2 дъмбела по 5кг всеки
6. Избутване на дъмбели от лег - 6@2 дъмбела по 5кг
7. Абдуктор - 6 повторения@40кг
Кардио: 30 минути HIIT на пътека (2 минути много бързо ходене + 15 минути тичане (ура!) и нататък 1:3 - 1 минута много бързо ходене, 3 минути тичане)
——————————————————————-
Парче ябълка след тренировка.
03.02.15
19:38
Мисля си, след като каза това за бъбрека - притесни ме. Следиш ли си редовно показателите и бъбречната функция? Може би не е толкова просто това с ограничаването на протеина. Дали растителният ще ти се отрази по-добре?
Все пак ако мислиш да тренираш силово, а не само кардио или йога (а ти тренираш доста силово като ти гледам тежестите) протеинът е необходимост за организма, иначе ще си навредиш. ..
03.02.15
19:47
казано от Queen Cobra на 03.02.15, 19:38:
Мисля си, след като каза това за бъбрека - притесни ме. Следиш ли си редовно показателите и бъбречната функция? Може би не е толкова просто това с ограничаването на протеина. Дали растителният ще ти се отрази по-добре?
Все пак ако мислиш да тренираш силово, а не само кардио или йога (а ти тренираш доста силово като ти гледам тежестите) протеинът е необходимост за организма, иначе ще си навредиш. ..
Здравей :)
Честно казано, в чужбина не е толкова лесно да си следиш показателите като у нас... Обикновено се минава през лекари и трябва да има повод, на частно цифрите са впечатляващи, а аз съм последна година студент - изяснява ти се картината. Сега, на 17ти февруари, това ще е едно от изследванията, през които ще мина. Днес във фитнеса се замислих, дали е добре за мен да тренирам с тежко или не... Понеже, досега не съм имала подобни терзания, нямам отговор на незададен въпрос...
За месото - изрично лекари са ми казвали, не повече от веднъж на ден. Затова, от 1000-те диети, май само Дюкян беше отгоре-отгоре, за да не се затрия... Мъча се да ям яйца, накупих риба и извара днес. Малко ми е неясно, но досега никой не ми е казвал нищо за растителни протеини.
03.02.15
20:27
Е, защо да не е добре :) Ако здравият бъбрек е напълно здрав и не вземаш някакви утежняващи добавки - креатин, протеин и пр. или лекарства и си набавяш достатъчно храна и минерали - защо не?
А, и имай предвид - като каза за Бисептола, антибиотиците се метаболизират чрез бъбреците и един от основните ограничения е за хора с нарушена бъбречна функция. Макар и здрав, единият бъбрек си е един. Така че много много внимавай като пиеш антибиотици да е в краен случай, а не “превантивно”. Не съм лекар, но бих внимавала особено много с всякакви лекарства , че дори и просто кафе, тъй като бъбреците са фабриката за извеждане на повечето вещества от организма.
03.02.15
20:49
казано от Queen Cobra на 03.02.15, 20:27:
Е, защо да не е добре :) Ако здравият бъбрек е напълно здрав и не вземаш някакви утежняващи добавки - креатин, протеин и пр. или лекарства и си набавяш достатъчно храна и минерали - защо не?
А, и имай предвид - като каза за Бисептола, антибиотиците се метаболизират чрез бъбреците и един от основните ограничения е за хора с нарушена бъбречна функция. Макар и здрав, единият бъбрек си е един. Така че много много внимавай като пиеш антибиотици да е в краен случай, а не “превантивно”. Не съм лекар, но бих внимавала особено много с всякакви лекарства , че дори и просто кафе, тъй като бъбреците са фабриката за извеждане на повечето вещества от организма.
Да чукна на дърво, бъбрека си е съвсем наред. Аз съм оперирана седмица след раждането. Здравия бъбрек е станал доста по-голям и работи чудесно за 2. Никога не е имало никакъв проблем. Да сме живи и здрави! :)
Не искам да намалявам тренировки. Чувствам се прекрасно. Спорта е здраве и хармония. Аз културист няма да стана, нито да почна да се изсилвам, така че се надявам, че всичко е наред. Но, за протеина, няма да променям нищо. Количествата визирам. Да, по-малко е от 2-та грама на кг, но колкото толкова. Както ти сама каза - мярка във всичко :)
Така, като се гледам в огледалото, и с по-малко става. Мускулите не само, че не изчезват, а започват да се показват и да придават друг вид на тялото. За сметка на сланините, ура! :D Ръцете ми много са се изчистили, гърба също, краката позапочнаха да се чистят от вътре и минуст 1 сантим и половина още от талията (аз продължавам само нея да си я меря :D ). Достатъчно добре.
Нека се стопли, ще вкарам кънки, аху-иху и това е :)
А, взех си 2 убийствени, прилепнали рокли. Много е терапевтично! Тия дни, когато майка ми реши да подложи волята ми на изпитание (с 3 вида домашни торти в хладилника), ходиш да ги пробвам за закаляване на волята (роклите, не тортите). Действа ми безотказно. Тортите са 4ти ден в хладилника (което баща ми ще поправи, разбира се...) :D
03.02.15
23:00
Храната: 03.02
7:30 - парче от хляба от овесени трици (25гр трици вътре)
...
19:30 (45 мин. след тренировка) - 120 гр. извара (Маджаров), 2 печени яйца без мазнина
20:30 - чаена лъжица кокосови стърготини
22:30 - 200 гр. домашно кисело мляко 3% +; огромна салата от домати, краставици, чесън, пресен лук, 8 малки маслини, 25гр. твърдо козе сирене, 1с.л. зехтин, хималайска сол, босилек.
00:30 - 200гр. готвено, постно зеле
Никак не ми се яде днес...
Редакция: Легнах си към 6:30 сутринта. Още два пъти ядох зеле (2х200гр). Не от глад. От лакомия. Обожавам печено зеле...
Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 04.02.15 14:31.
04.02.15
15:07
Имам доста чувствителна мускулна треска от вчера.
——————————————————————————-
Тренировка: 04.02
3 кръга без почивки
1. Напади с 2 дъмбела по 10кг всеки - 5 повторения за всеки крак
2. Вертикален скрипец с подхват, с 40кг - 5 повторения
3. Лицеви опори - държа да отбележа, че такова нещо през живота си не съм правила. 5 лицеви във всеки кръг. От колене, разбира се. Мнооого мъчно беше... Добре, че нямаше хора във фитнеса, щях да се притеснявам.
4. Сумо клек с дъмбел 15 кг - 5 повторения
5. Гребане на машина за гръб* - 5 повторения@18кг
6. Военна преса с лост, права - 5 повторения
Кардио: HIIT на пътека 1:1 (2 мин. тичане : 2 мн. бързо ходене) - 20 минути
——————————————————————————-
* - замених гребането на хоризонтален скрипец - няма такъв във фитнеса :/
30 мин. след тренировка - 2 с.л. микс овесени + ръжени ядки, 1с.л. стафиди запарени с вода + малко прясно мляко, колкото за вкус.
Малко размисли и страсти.
- Трябваше да ям преди тренировка, а не на гладно...
- За 1ви път имам нова мускулна треска още по време на тренировката. Утре не ми се мисли.
- Липсата на сън ме побърква. Не знам вече какво трябва да направя, за да започна да спя и откъде идва тази енергия. През деня си пускам и клипчета със зумба, които не пиша, скачам, подскачам и гледам и да уча (по британско право, което също е изморително). Не и не!
Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 04.02.15 17:09.
казано от Cloud in my shoe на 04.02.15, 15:07:
- Липсата на сън ме побърква. Не знам вече какво трябва да направя, за да започна да спя и откъде идва тази енергия. През деня си пускам и клипчета със зумба, които не пиша, скачам, подскачам и гледам и да уча (по британско право, което също е изморително). Не и не!
Виж тази статия: http://vivata.bg/melatonin-tablets. В колко часа ставаш сутрин? Ако е по-късно, може да опиташ да ставаш по-рано с аларма, да пиеш ментови чайчета преди лягане (успокояват), да видиш как ще ти се отрази.