Peace, Love & Rock 'n' Roll

Темата е заключена.
Прескочи до:

15-20 минути и то в хладилник не са проблем за протеин на прах. :)
Разбъркай го със заквасена сметана - става чудесно кремче (което можеш да “тунинговаш” с още неща, ако искаш).

Ама дай да видим защо не успяваш да достигнеш нужните белтъчини с храна.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 26.01.15 13:54.

26.01.15
13:54

Благодаря! Ще разместя някак нещата! Според твоето мнение, по добре дните на почивка да са 2, или леко да намаля натоварването е по-правилно? Мерси, Дили!

26.01.15
14:01

казано от Cloud in my shoe на 26.01.15, 13:54:

Благодаря! Ще разместя някак нещата! Според твоето мнение, по добре дните на почивка да са 2, или леко да намаля натоварването е по-правилно? Мерси, Дили!

Според мен 3-4 пъти седмично тренировки във фитнеса с 1 ден почивка между всяка е добър вариант. По-конкретно обаче не мога да ти кажа, защото не се чувствам достатъчно напреднала за такива съвети. :)

Мнението беше редактирано от Диляна на 26.01.15 14:02.

26.01.15
14:07

Мисля,че белтъците не могат да се “окисляват” от стоене.
Разрушаването им се нарича денатуриране нещо като разпадане на естествената им структура и утаяване и коагулация- пресичането на млякото за сирене, например, побеляването на белтъка на яйцата при варене, печене...
Но не виждам как от престояване може да стане. В смисъл = това става при загряване, при слагане на киселини (закваска), основи и т.н. вещества.
Дават ли някакво обяснение някъде?

26.01.15
14:07

казано от Кольо Пияндето на 26.01.15, 13:53:

15-20 минути и то в хладилник не са проблем за протеин на прах. :)
Разбъркай го със заквасена сметана - става чудесно кремче (което можеш да “тунинговаш” с още неща, ако искаш).

Ама дай да видим защо не успяваш да достигнеш нужните белтъчини с храна.

Белтъчини гледам да приемам предимно от месо (поне веднъж на ден), яйца и извара. Изварата ще намаля, не ми се отразяват добре млечните продукти. Взех кокосови стърготини и ще вкарам ядки, за да имам достатъчно мазнини. Месото ми е тежка храна, но ще опитам да е поне 2 пъти на ден. Тогава ще се получи. Горе-долу смятам така - трябват ми 120-130 гр белтък.. Ако имам 3 яйца (средни - около 150 гр = към 20 гр протеин) + да кажем пилешко, тъмно месо без кожа, печено ( 2х150 гр = 300гр = 27.37х3=81гр), това са 100гр тотал. Ако добавя доза казеин преди лягане - 124 гр протеин, перфектно :))

26.01.15
14:12

казано от Queen Cobra на 26.01.15, 14:07:

Мисля,че белтъците не могат да се “окисляват” от стоене.
Разрушаването им се нарича денатуриране нещо като разпадане на естествената им структура и утаяване и коагулация- пресичането на млякото за сирене, например, побеляването на белтъка на яйцата при варене, печене...
Но не виждам как от престояване може да стане. В смисъл = това става при загряване, при слагане на киселини (закваска), основи и т.н. вещества.
Дават ли някакво обяснение някъде?

Не, само съм го чувала. Ако не е вярно, още по-добре. :)

казано от Cloud in my shoe на 26.01.15, 14:07:

Горе-долу смятам така - трябват ми 120-130 гр белтък.. Ако имам 3 яйца (средни - около 150 гр = към 20 гр протеин) + да кажем пилешко, тъмно месо без кожа, печено ( 2х150 гр = 300гр = 27.37х3=81гр), това са 100гр тотал. Ако добавя доза казеин преди лягане - 124 гр протеин, перфектно :))

Смяташ добре... всичко над 100 g белтъчини дневно е ОК за теб.
В този смисъл проблем с осигуряването им нямаш. :)

И на казеина нищо му няма за това време. Потвърждавам, че става супер крем! :)

26.01.15
18:26

Всичко за днес в един пост, за да е по-пригледно. :)

26.01.2015

Храна:
*12:00: черно кафе
*13:30: 2 яйца на очи, 10 гр масло
*18:30: (половин час след тренировка ще се падне): 200гр пилешко бутче без кожа (подправки, тиган, без мазнина); 350 гр запарен карфиол с подправки
*към 22:30:  голяма зелена салата (маруля, домати, червен лук, балсамико, 1с.л. зехтин)
*23:00 - доза казеин, 100 мл пр мляко, чаена лъжичка кокос

Тренировка:

1. След ставане, на гладно - Кардио HIIT на степер - 20 минути - 2 минути на макс/2 минути бързо темпо

2. Следобеда фитнес. Тренировка с тежести на машини. Максимални кг за моите възможности, по-малко повторения. Голям зор беше, едва я завърших. По-кратка, много изморителна. Ето я:

3 кръга, 60-120 сек почивка между кръговете. Един кръг:

1. Lateral raise - х12повт@23кг
2. Overhead press -x12@18kg
3. Rotary torso - х12@36кг за всяка страна
4. Abdominal - х12@32кг (мнооого холям зор)
5. Lower back - х12@45.5кг
6. Abduction - x12@36kg
7. Leg extension - x12@23kg

Редакция - храната

Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 26.01.15 23:49.

27.01.15
14:43

Хайде сега да кажа, че не съм доволна. ПМЦ е период, който от много дисциплиниран човек, ме превръща в нещо друго. Едни 4-5 дена водя безчестни битки. При мен проблема - цял ден ми е подуто и не ми се яде и нещо ми става през нощта. Снощи в 3 През нощта озверях от глад и изядох още 200 грама месо. Чисто. Не би било трагедия, макар и неправилно, ако през нощта (6 часа) не станах като сумнамбул и не изядох 50те гр овесени ядки с много мляко, които бях накиснала за сутринта. И това се случва в някакво полусъзнание, като факта го отчитам след свършване (devil) (envy)

За капак се събудих в почти 12, озверяла от глад, качих се на кантара (Кольо хубаво е писал в съседния дневник “ако мразиш жена, подари й кантар”) и се премерих +3 кг (о.О - словом ТРИ ).  Наясно съм, че е физически невъзможно, и че в ПМЦ се задържа вода, но направо ме уби.

Без размисъл, направих обратен завой и двойно кардио тренировка. 40 минути HIIT на степер, 25 минути бяха 1:1 (2 мин на макс, 2мин бързо), като в яда си последните 15 почти само на макс.

И така. Храната ще я пиша в този пост. Засега няма. Когато може, не ми се яде (devil)

Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 27.01.15 14:44.

27.01.15
14:52

Мила, мисля, че малко ядеш през деня и затова така озверяваш. Защо така се измъчваш и самонаказваш с кардио? ПМЦ е период, в който да не се напрягаш много, тялото и без това е подложено на стрес. Повявай ми, дори да си починеш ден повече през седмицата, няма да се отрази кой знае колко на визията ти.
Не схващам -  какво е това?

казано от Cloud in my shoe на 26.01.15, 18:26:

Тренировка:

27.01.15
14:59

казано от Queen Cobra на 27.01.15, 14:52:

Мила, мисля, че малко ядеш през деня и затова така озверяваш. Защо така се измъчваш и самонаказваш с кардио? ПМЦ е период, в който да не се напрягаш много, тялото и без това е подложено на стрес. Повявай ми, дори да си починеш ден повече през седмицата, няма да се отрази кой знае колко на визията ти.
Не схващам -  какво е това?

казано от Cloud in my shoe на 26.01.15, 18:26:

Тренировка:

Хей, мерси за включването! :) Преди цикъл, за жалост е винаги така... И винаги през нощта, дори да съм яла доста. Просто през тези няколко дни нещо ми става по нощите... Кардио така или иначе щях да правя, увеличих х 2, защото ми стана криво :/

Ами, Lower back е машината. Поне така пише на нея, а имената още ми куцат. Пуснах им снимки, защото съм търсила упражнения и за 1 уред, са ми излизали по няколко разновидности. х12 (12 повторения) @46 (с 46 кг).

Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 27.01.15 15:00.

27.01.15
15:13

Да де но какво се прави на нея? :)

27.01.15
15:15

казано от Queen Cobra на 27.01.15, 15:13:

Да де но какво се прави на нея? :)

А, прощавай, не съм те разбрала. Ето :)

27.01.15
15:19

Аха! Имитира хиперекстензия :) Много странни машини имате във фитнеса.

27.01.15
15:31

Аз пък “ходих” до гугъл да погледна хиперекстензия какво е :D

Да вършат работа е важно :) Ако взема, че се задържа в бг до март, а не до края на февруари, както очаквам, може да пробвам и друг, по-богат фитнес. Този има очарованието да е на минута и половина от вкъщи, което ми спестява преобличането.

Здравей,мисля,че имаш прекрасен дневник :) продължавай все така напред.Имам няколко въпроса при тренировките с тежести не се ли качва маса и дали е подходяща за хора които искат да свалят? Кардиото ли е най-подходящо за сваляне на килца,благодаря предварително и успех :ДД

27.01.15
16:01

казано от Ники Асенова на 27.01.15, 15:43:

Здравей,мисля,че имаш прекрасен дневник :) продължавай все така напред.Имам няколко въпроса при тренировките с тежести не се ли качва маса и дали е подходяща за хора които искат да свалят? Кардиото ли е най-подходящо за сваляне на килца,благодаря предварително и успех :ДД

Здравей, благодаря! Ами, че то и аз искам да чистя. :) С тази разлика, че не искам да правя само кардио и ефекта да бъде skinny fat,  слаба, но грозно отпусната. Да не говорим, че именно мускулите горят много мазнини, не са обемни, но пък са точно тези, които ти придават спортния, красив и релефен вид на тялото.
На предната страница и аз задавах доста въпроси за обема на мускулите, как да се тренира, за да се търси ефективност, но без техния голям обем (както при бодибилдърите)и т.н.  Дили ми постна една статия, която намерих за много полезна и съм сигурна, че ще отговори и на много  от твоите въпроси :)  ЦЪК

Поздрави! :)

Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 27.01.15 16:03.

Благодаря много и последно от дъмбелите качвам ли кила :)

27.01.15
16:13

казано от Ники Асенова на 27.01.15, 16:08:

Благодаря много и последно от дъмбелите качвам ли кила :)

Ти прочете ли статията, която НЕ ти постнах случайно или питаш просто за по-лесно? Инвестирай малко време във себе си, за да научиш нещо. Иначе няма да стане.

Благодаря,видях статията и видях много истини от които ме е страх и някак трябва да се престраша и да опитам...

27.01.15
16:18

Успех! :)

Благодаря :)

27.01.15
20:09

Всичко за днес.

27.01

Тренировка:

1. Сутринта след ставане на гладно кардио HIIT - 40 минути на степер

2. Вечерна тренировка:

Вкъщи.

2 кръга, без почивки:

*  изпъване на ръце в страни с дъмбели 5 кг х 10 за всяка ръка
*  изпъване на ръце напред с дъмбели 5 кг х 10 за всяка ръка
* напади с дъмбели 5кг х 20
* клех със дъмбел 5кг  х 10
* коремни преси х 30
* повдигане дупе от легнало състояние х 30

20 минути кардио HIIT на степер

Храна:
12:45: черно кафе, половин супена лъжица канела
15:00: палачинка от 1 яйце, 150 гр кисело мляко, 2с.л. овесени трици
17:00: пълна супена лъжица кокосови стърготини; 200 гр  пилешко бутче без кожа (подправки, тиган, без мазнина)
20:00 половин мандарина след тренировка (нали малко бърз въглехидрат трябва)
20:30: салата китайско зеле, домат, червен лук, чесън (балсамико, 1сл зехтин), 50 гр домашно сирене
23:30: 120 гр пилешко
Заспиване - към 5 сутринта.

Течности - 2 литра
Добавки - мултивитамин, калции+калий+магнезий, витамин Ц

Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 28.01.15 13:25.

28.01.15
13:53

Много висок кортизол. Висок тестостерон също. Странно, защото двете се самоизключват. Вероятна причина - микроаденом на фипофизата - малко под 4 милиметра.

От известно време имах съмнения. Направих изследвания, включително и въпросния скенер ли е, какво е, на мозъка и надбъбречната жлеза. Аз не качвам в крака и ханш, за сметка на горната част на тялото. Изглежда неестествено. Както се оказа, защото е неестествено. Сега въпреки всичко успях да сваля, защото централно промених хранене и навици, мобилизирала съм се на макс и гледам всичко да е правилно, но проблема си го има. На 17 февруари влизам в болница за повторни, но този път абсолютно пълни изследвания и разполагам (за щастие) с един от най-добрите ендокринолози в бг. Без празни хвалебствия. Това е и причината да съм в БГ :)

Не съм го писала, защото не съм с пораженческа психика и няма пък да се смачкам и просто да стоя зад проблема. След всичките изследвания, ако микроаденома е проблема - операция, но този път ще оправим всичко. Е, казала съм го вече, ако някой има съвети по въпроса - моля :)

Прегледах на бързо какво-що и трябва да оправя някак съня. Изморявам се физически и пак не ми се спи... Това е по-трудната част. Другата е късното хранене. Не ям нищо “грешно”, но все пак е в късните часове. Не е голяма драма да ядеш в 12 като заспиваш в 4-5, но все пак е време, в което не си много активен...

Ох, понеже се изсилих точно с този Lower back, за който ме питаше Кобричката и ме боли кръста, днес ще е дългото монотонно кардио и малко почивка за мускулите. Без много опит и 9 дена с един почивен ден не е особено интелигентно, чувствам умората в мускулите.

Храната до тук - 10 часа - пробвах лещата - 2 супени лъжици и 1 доволно пълна с. лъжица кокосови стърготини. Класика, а? :D :D Бас държа, че сме единици хората, които бихме могли да го измислим, аааа :D
11:30 - кафе със захарин
12:30 - 1с.л. овесени трици, 1 яйце, малко кис.мляко във вид на палачинка :)

Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 28.01.15 13:56.

28.01.15
14:14

казано от Cloud in my shoe на 28.01.15, 13:53:

Много висок кортизол. Висок тестостерон също. Странно, защото двете се самоизключват. Вероятна причина - микроаденом на фипофизата - малко под 4 милиметра.

???! Наистина ли? Това е много сериозно! Доказано ли е с скенер?

казано от Cloud in my shoe на 28.01.15, 13:53:

Нали знаеш - 72 часа между тренировка на мускулна група. :) 2:1, 3:1 тренировка -почивка.

28.01.15
14:22

”???! Наистина ли? Това е много сериозно! Доказано ли е с скенер?”

Ами, наистина. Много ми е мъчно и ми горчи, но са два вариантите. Тръшкане и тръшкане с правилно хранене зад някоя машина във фитнеса :) Човек не трябва да се оставя и искам да се обърна към младите девойки. Ако нещо не изглежда нормално, ако свалянето е много бавно, обърнете си внимание и си пуснете едни изследвания. Не знаеш какво може да се окаже.
И все пак, когато човек дава всичко от себе си, все пак ще има резултати.

Да, доказано е със скенер. :(

”Нали знаеш - 72 часа между тренировка на мускулна група. :) 2:1, 3:1 тренировка -почивка. “

Ох, не знам. Може ли да ми дадеш някакъв пример, моля те, защото макар старанието да вникна, още ми позакуцва фитнес терминологията...

Редакция: Оф, премина ми умопомрачението и разбрах, че говориш за дни. Мерси!

Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 28.01.15 16:04.

28.01.15
20:19

Хайде едно обобщение за деня преди да забравя храната. 10 дена въглехидрати в храната почти нямам, днес зареждащ ден.

28.01

Храна:

10ч - 2 пълни супени лъжици леща, 1 с.л. кокосови стърготини ( :D )
12:30 - 1с.л. овесени трици, 1 яйце, малко кис.мляко във вид на палачинка
14:30 - 250 гр пилешко на тиган, без мазнина, подправки, 20 гр кашу
17:00 - 30 гр овесени ядки, 20 гр стафиди, прясно мляко
21:00 - шкембе чорба към 300мл (шкембето е сварено, мазното изрязано, не е добавяна мазнина, само пр. мляко, без запръжки)
23:30 - пресни картофи на фурна без мазнина, 40 гр биволско сирене

Ако има нещо, ще допиша.

Мисля да няма дори кардио днес, но ако будувам през нощта (много вероятно), вместо да си вадя очите с таблета, мисля да направя 45 мин/1час монотонно.

Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 29.01.15 15:02.

29.01.15
17:08

Добър ден и от мен! :) Ставане в сто часа пак (12:30).

Половин чисто черно кафе, много скоци из къщи и 2 часа по-късно, на гладно, тренировка.

Тренировка: 29.01

3 кръга(без никакви почивки)
1. Вертикален скрипец с широк хват - 10 повт. на 2ра степен (кг не пишеше, не знам защо)
2. Lateral raise - 10повт.@27кг.
3. Разпъване на ръце в страни с дъмбели 3 кг. х5 повт.
4. Повдигане на ръце напред с дъмбели 3 кг. х5 повт.
5. Rotary torso - за всяка страна по 10 повторения@36кг.
6. Abdominal - по 10повт.@27кг.
7. Аbduction - по 10повт.@40 кг.

Допълнително извън кръговете:
30 клека с фитнес топка
Издърпване на ластик над глава със смяна на упората в краката - 2 пъти по 10 на крак
30 клека с топката пак

Завършек HIIT кардио на пътека - 20 минути - първите 9 минути 2:1 (тичане:бързо ходене) + 4 минути тичане + 1 мин. бързо ходене + 5 мин. тичане
Доволна съм, защото съм пооправила дишането. Поддържам пулса висок без да се задъхвам.

Докато имам смелост,  преди да съм се отказала, да покажа паласките :( Огромни!!! И сланинката от вътре на бедрата. И още, и още... Колко работа има навсякъде да се свърши...

И, разбира се, на края на тренировката, съм като разплетена кошница в главата... :D

Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 29.01.15 17:28.

30.01.15
01:14

Храна: 29.01
След тренировка - 100 гр. пилешко, тъмно месо, тиган, без мазнина, подправки
Вечеря: 4 бири (за около 3-4 часа), половин зелена салата, половин свински джолан (среден), чистото месо, без кожа, печен.

Много смях, хубав Български ресторант, почувствах се прекрасно. Владеех се,  без изкушения. Доволна съм. :) Лека нощ!

Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 30.01.15 12:40.

Ммммм, любимата ми вечеря - 4 бири :)

30.01.15
13:14

Хаха :)

Хванах се да си направя домашно мюсли :) Та, смесих равни части ръжени, овесени, ечемичени  и пшенични ядки, добавих доста ленено семе, малко суров слънчоглед, тиквени семки. Та, 50 гр. от това за закуска + 1 супена лъжица кокосови стърготини. Много вкусно :)

30.01.15
19:12

Тренировка 30.01

3 кръга, без почивки:
1. Вертикален сцкрипец с широк хват: 10повт.@2ра степен (20 кг предполагам)
2 Издърпване на въже над глава със смяна на упората в краката - 2 пъти по 10 на крак@30кг.
3. Literal raise: 10повт@27кг
4. Rotary torso:  за всяка страна по 10 повторения@36кг.
5. Abdominal: 10повт@27кг
6. Leg Adductor - 10повт.@36кг
7. Abduction: 10повт.@36кг
8. Leg extension:  10повт@23кг
9. Prone leg curl: 10повт@18кг

Храна:
10:00: 1с.л. кокосови стърготини, 1 и половина с.л. ленено семе
13:00: 50 гр домашно мюсли със 150мл. мляко
18:30: 2 яйца на очи, 5 гр. масло, шкембе чорба към 200мл (шкембето е сварено, мазното изрязано, не е добавяна мазнина, само пр. мляко, без запръжки)

Ще дописвам храната.

Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 30.01.15 19:19.

30.01.15
20:09

Хай! Омръзнах ли ти вече? (имам много свободно време :) ) Никой не коментира тренировката ти. Гледам, че правиш еднакви тренировки всеки път- няма лошо, но използваш някакви феноменално странни необясними упражнения :) Иска ми се да  разбера смисъла на тренировката ти. Някой ти я е разписал така или сама си я избра? Каква ти е целта? Аз лично, когато тренирам цялото тяло се стремя да натоваря основните групи- крака, гръб и гърди (и рамена). При теб не мога да разбера подбора на упражненията.

3 кръга, без почивки:
1. Вертикален сцкрипец с широк хват: 10повт.@2ра степен - ок, основно упражнение за гръб
2 Издърпване на въже над глава със смяна на упората в краката - 2 пъти по 10 на крак@30кг. това какво е? Не мога да си представя друго освен трицепсово разгъване над глава, http://www.bodybuilding.com/exercises/exerciseImages/sequences/220/Male/m/220_1.jpg
нооо ... какво прави тук и защо точно това изолиращо упражнение )и какво общо има Опорният крак? Защо не ползваш доста по-популярни и базови упражнения като лег с тесен хват, полукофички на пейка, френско разгъване?
3. Literal raise: 10повт@27кг - ясно, странично рамо. Но ако не си тренирала редовно преди , защо правиш едно много изолирано уипражнение, вместо стандартното такова- раменна преса с гири/ лост, машина? (или хеликоптер/хай пул)
4. Rotary torso:  за всяка страна по 10 повторения@36кг.  ??? странични коремни мускули?
5. Abdominal: 10повт@27кг това не го разбирам, линкът в началото не работи
6. Leg Adductor - 10повт.@36кг
7. Abduction: 10повт.@36кг
8. Leg extension:  10повт@23кг
9. Prone leg curl: 10повт@18кг виждам че правиш великата божествена четворка за бедра за момичета, които не искат големи мускули - предно,задно, вътрешно, външно ....
А къде ти е основното упражнение?
КЛЕК (с лост, с дъмбели до тялото, с дъмбели пред раменете, с дъмбел пред гърди, на смит машина, на хакен машина, плие клек)
НАПАДИ - с лост, с дъмбели, на място, ходещи, отпади,
римска тяга -  с дъмбели или лост, суинг, лег преса и пр.
Извод: имаш 4 изолиращи упражнения за крака (без базово такова), за горната част - 1 скрипец и 1 изолиращо за рамо и ... това е. Почти няма натоварване за гърба- гребни движения (на скрипец, с лост, с дъмбел, с ластик). Няма нито едно упражнение за гърди (преса  с дъмбели, лост, лицеви опори). Няма основно бутащо движение за раменете. Няма упражнение за бицепс (не че има особена нужда).
Ако мислиш, че твърде много се меся, извинявай.
Целта ми  не е да те критикувам - макар че ТОЧНО това правя ;)
а да ти покажа, че може да си направиш малко по-ефективна програма, с която да имаш по-добри резултати. Ако разгледаш мъжките дневници и женските - на тези дами, които тренират редовно - ще видиш, че използват набор от десетина основни упражнения - клек, лег, тяга, набиране, лицеви опори, гребане, раменна преса, бицепсово сгъване, разгъване за трицепс в различните им варианти.
Ефектът - отслабване и “стягане” (боже, няма такова нещо!) или качване  на мускули зависи от храната и тежестите, с които работиш , но упражненията и мускулите са еднакви.
4-5-6 изолиращи упражнения за бедра без базово такова няма да те “отслабят” или оформят повече, отколкото клек и римска тяга, или напади и суинг, даже има вероятност последните да ти повлияят по-добре.

30.01.15
20:46

Не само, че не се месиш и не досаждаш, а ми се дощя да те почерпя! И мисля да го направя :)

Кобричке, аз съм си правила тренировката и далеч не бях сигурна, че е достатъчно добра... Опитвах, очевидно безуспешно, да разнообразявам и макар да има повтарящи се неща, да не е същото.
Ще се възползвам от всичко, което си ми написала. С повечето упражнения, които си изброила не съм запозната.  Ще ги намеря едно по едно в нета и ще изгледам по някое клипче, за да видя правилното изпълнение. Утре тук ще напиша една примерна нова тренировка и ще се радвам ако и хвърлиш едно око! :)

Благодарна съм ти и ценя отделеното време. Аз не съм от хората, които не носят на критика, напротив. За мен е важно да се науча и да вървя в правилната посока. Плюс, компанията ти ми е приятна. :)

Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 30.01.15 20:46.

30.01.15
20:48

Abdominal:

30.01.15
21:02

Всичко го има в нета :) Напоследък много давам акъл, та в някои дневници ще намериш да поствам линкове за упражнения. Не всеки линк и снимка показват правилно упражнението.
Иначе за хубава идеи за класическа тренировка - разгледай дневника на Светлето, на Златина Цонева, на Дили, на Вероника - макар че тя вече е културистка :) Не че другите не са супер, просто имат по-различен уклон от “стандарния” бодибилдинг - към йога, към кардио, към пудовки, към упражнения със собствено тегло. Аз се старая да включвам от всичко, без кардио  ;)
Иначе според мен 2 упр. за гръб, 1 за гърди, 2 за крака и 1 за рамо - но базови - за начало са ок. Може да ги разнообразяваш- вариантите са стотици! Корем когато и както искаш.
Колкото по-тежки гири ползваш, толкова повече почивка ще ти трябва между сериите/кръговете.
Прецени си как да ги подредиш: раменете се натоварват при упражнения за гърди, така че ги разделяй с друго упражнение. Може да ги съчетаеш като редуваш бутане - преса / клек / с дърпане- гребане/тяга, за да не се изморяват еднакви мускули един след друг.

Едит: пак казвам-това е моята визия - малко статичен фитнес. В много дневници -на Алекс например и др. се тренира високоинтензивно  в кръгове.  Наталия отдавна не си води дневника, но в него има много добри съчетания. Докато не пробваш различни неща, няма да разбереш какво ти допада най-много.Учи се сама, така е най-сладко :)

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 30.01.15 21:10.

30.01.15
21:11

Супер, почвам да чета :)

31.01.15
13:11

Това не мога да не го споделя. Вкусно и леко. Приготвя се бързо и лесно. Получава се едно доста внушително количество (около килограм), без калоричността да е голяма. 100-150 гр от пая за закуска е една доста добра идея. :) Да ви е вкусно! :)
————————————————————————-
Домашен ябълков пай
Продукти:
около 1л. прясно мляко
250-300 гр. овесени трици
4 яйца
2 бакпулвера
150-250 гр стафиди (в зависимост дали предпочитате паят да стане по-сладък)
1 с.л. кафява захар (мисля, че може да се замени със стевия)
6 средни ябълки (аз предпочитам зелени, но не от най-киселите)
канела по желание

Овесените трици се кипват с мляко,  трябва да се получи каша, не много гъста, да се бърка лесно.
С миксер се разбиват яйцата и 1 с.л. кафява захар (на пяна). Към тази смес се добавя овесената каша, 2та бакпулвера и стафидите. Разбърква се добре. Добавят се ябълките, обелени и нарязани на малки парчета (така е по-вкусно, отколкото настъргани).  Сместа се изсипва във голяма форма за торта (става доста) и се пече на 180 градуса за около час. Моята е тефлонова и не залепва, ако не, може да се намаже с масло.
—————————————————————————

Аз съм болна от грип :/ 2 дни се опитвах да се разболея. Успях, за жалост. През нощта имах температура. Започнах да пия бисептол днес, много е неприятно...

Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 31.01.15 14:20.

31.01.15
13:31

казано от Cloud in my shoe на 31.01.15, 13:11:

Домашен ябълков пай
Продукти:
около 1л. мляко
250-300 гр. овесени трици
4 яйца
2 бакпулвера
150-250 гр стафиди (в зависимост дали предпочитате паят да стане по-сладък)
1 с.л. кафява захар (мисля, че може да се замени със стевия)
6 средни ябълки (аз предпочитам зелени, но не от най-киселите)
канела по желание

Овесените трици се кипват с мляко,  трябва да се получи каша, не много гъста, да се бърка лесно.
С миксер се разбиват яйцата и 1 с.л. кафява захар (на пяна). Към тази смес се добавя овесената каша, 2та бакпулвера и стафидите. Разбърква се добре. Добавят се ябълките, обелени и нарязани на малки парчета (така е по-вкусно, отколкото настъргани).  Сместа се изсипва във голяма форма за торта (става доста) и се пече на 180 градуса за около час. Моята е тефлонова и не залепва, ако не, може да се намаже с масло.

Звучи вкусно, ще се пробва. :) Бързо оздравяване! С две ръце препоръчвам джинджифил и лимони за засилване на имунната система да се справи по-бързо с грипа! Джинджифилът сваля и темепературата. ;)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1