02.01.15
16:09
Нова година, нов дневник :)
По моя си традиция, пак кръстен на любим мой сериал.
Новогодишно, нека да започна с цели за тази година:
1. Подобряване на здравословното състояние: нормализиране на щитовидните хормони и сдобряване с МЦ.
2. Максимално изчистено хранене, без млечни и глутен, без бяла захар и минимално преработени продукти (това във връзка с горното).
3. Когато се случи, да не го правя на супер драма и да не прекалявам!
4. От към тренировки - тук няма да ги променям, остават си, както следва: според времето, с което разполагам, както и според моментното ми настроение и желание - зала или пудовка вкъщи. Или и двете, но нека сме честни - тук е малко сферата на фантастиката. Миналата година правих жертви с времето си, с близките, време, което можех да прекарам с тях, аз го прекарвах в залата. Сега ще ходя, ако ми се ходи, а ако не - разцъквам си в съседната стая и съм до човекът, дал ми най-голям стимул да тренирам. По ирония, в момента тренирам само аз от двамата, но... Шанс :)
5. Тук малко по-лично и встрани от физ. състояние и тренировки, но важно за психиката ми - да сменя работата.
Ами... Нека започнем една по-добра година :)
Освен да започна?
01.01.
Цял ден не можех да погледна храна. Направо вечерях - пълнени чушки*, питка*, кюфтета*, туршия*, заешко*, няколко глътки вино*, фъстъци, хапка от ябълков пай*.
Всичко домашно, при на мъжа баба му. Само ориза в пълнените чушки прави изключение. И фъстъците.
02.01
- малко парче кекс*, кафе
Път, тренировка с пудовката 12 кг:
21-16-9-3
Клек + Сумо тяга/хай пул
20 коремни, 20 ножици, 20 крънчове
- Пуешко*, салата от домат и краставица
- Омлет* с лук, китайско зеле със зехтин и ябълков оцет
Такамм... Разбира се, на село снощи ядох питка :D А тази сутрин кекс - как се отказва на баба? Взех най-малкото и тънко резенче, да не я обидя. Това ми беше глутена за тоя месец. Час след това в автобуса щях да си замина от глад. Как да е, избутах до София, тренирах и извадих пуешкото от буркана. Смятате, че свинското и агнешкото са мазни? Тази пуйка сигурно и агнето и прасето беше изяла, а после и една цяла торта. Махнах мазното, доколкото можах, че и на мен ми беше too much.
Много път. От 20 часа, 10 ми минаха в път. Не мога да повярвам, че разстоянието София-Лом може да се взима толкова дълго. Минахме през де що селце има м/у Монтана и Лом и то, ей го - 30 км едно от друго, ама се возихме цифром и словом 2 часа.
03.01
- Тахан с коноп* и какао*
- Пилешко филе, краставица
- Авокадо, орехи
- бъркани яйца* с лют червен пипер*, краставици, репички
Не съм се омазнила кой знае колко, даже водна не се чувствам, а сутринта едвам си влязох в дънките. Само в бедрата, талия и корем нЕма никой, нямах трудност със закопчаването им, а ако омазнявам, това са ми първите места, на които трупам. Или всичко изядено е отишло по предназначение, или нещо съм отекла.
Иначе на работа творих малко, запълних някои липси от посвършили неща, които ние си правим. Значително по-спокойно от онези лудници, слава Богу, че свърши този ад. Но колкото повече наближава действието ми по точка 5 от плана, толкова по-терсене ми е. Направо си ме е страх от промяната.
- Кафе
Тренировка:
10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 @12 кг
Суинг
Гоблет клек
- 2 бразилски ореха, протеин с мака*
- Кисело зеле с пуешко* на фурна, лют червен пипер*, още един бразилски орех
- Тахан, орехи, какао*
- Варени яйца*, още от киселото зеле*, но без пуешкото
Много неделен мързел днес. Но пък пих само едно кафе, да не повярва човек.
Мъжът ми мери кръвното - 90/60. И се чувствам добре, не ми е от състоянията, в които едва се влача. Ей така, за експеримента. Да не ви разправям за физиономията, с която ме попита “Ти как въобще мърдаш?!”
Пс: Зачетох статията за кълновете. Някой с опит, дали мога да си покълна конопени семена?
Мнението беше редактирано от Дона Флор на 04.01.15 12:51.
05.01.2015
- Кафе
- Шейк от спирулина* и мака*
- Тахан с орехи, какао* и мед*, 3 бразилски ореха
- Пуешко* с кисело зеле на фурна, лют червен пипер*
- Варени яйца, авокадо, краставица, лют червен пипер*
Мислих я тая спирулина, мислих я, накрая взех, че вчера си купих. На миризма е отврат, на вкус - не чак толкова?
Може да се каже, че тренирах сутринта - фигурно пързаляне в улични условия.
Втори ден само на едно кафе. То още не е минал, де. Обаче явно организмът ми е привикнал много и вчера цял ден ми се спеше. Но пък заспах много по-лесно.
Мнението беше редактирано от Дона Флор на 05.01.15 10:21.
05.01.15
10:25
Не съм запозната с конопеното семе - срещала съм и двете мнения.
А за кафето.. до навик е, ще свикнеш :)
Преди години пиех много кафе - по 6-7 дневно. Постепенно намалих до 2-3 дневно. В момента пия 2 пъти седмично :)
Дя, Вери, права си. Трудно ми е, обаче, признавам. Но щом навремето спрях чипсовете и Макдоналдс, то значи и тук ще успея.
06.01.2015
- Кафе с кокосово масло*, шейк от спирулина* и мака*
Тренировка:
Тяга 30@20 кг
50 скока на въже
Скрипец 30@20 кг
50 скока на въже
Преден клек 6х5@30 кг
50 скока на въже
Лицеви опори 3х10
50 скока на въже
Пуш преса 3х10@10 кг
50 скока на въже
30 коремни преси
100 скока на въже
10 мин гребане на скрипец - тук не броях
- 3 мини тиквени палачинки*, 2 с мед*, 1 с тахан
- Пилешко филе с куркума*, лют червен пипер* и къри*, малко едросмляна лютеница*, китайско зеле
- 2 бразилски ореха
- пилешко филе с куркума*, лют червен пипер* и къри*, китайско зеле
Продуктивен ден. Тренирах хубаво в залата. Задника вече не ме боли. Ядох и лежах, лежах и ядох. Това пиле стана БО-ЖЕ-СТВЕ-НО!
И сега същественото: явно започвам плана отзад-напред:
Подадох предизвестие. Във фирмата съм още най-много 2 месеца. Шефката реагира нормално, нямаше ексцесии, даже каза, че ако не ми потръгне, мога да се върна. Да можеше всички шефове да са като нея...
Страх ме е. Мъчно ми е. “ами ако...?!”. Но, както тя каза, всичко има начало и край. Дано ме чака по-добро. Пожелавам си го.
- Кафе
- Бъркани яйца
- Шейк от спирулина*, мака* + 4 бразилски ореха
- Сьомга с броколи
- Яйца на очи с куркума*, къри* и лют червен пипер*, китайско зеле, авокадо
Сутринта ми стана тежко от тия бъркани яйца. Явно преди 10 часа съм отвикнала да ям като хората. А как ми се допи кафе следобед... Ама няяяма! Стига!
И! Утре (т.е. Днес) съм на интервю. Точно от там, където исках! Стискайте ми палци!
Тренировка:
Загрявка стави
За загрявка: 50 суинга @12 кг, 50 скока на въже
3 кръга, @12 кг
Въже - 42-30-18
Суинг - 21-15-9
50-40-30-20-10
Въже + коремна преса
За финал: 100 въже
Или как да се разбием за 15 минути :)
Храна:
- Телешки кюфтета, задушено броколи
- Спирулина* + мака*, доза протеин
- Телешки кюфтета, задушено броколи, авокадо
Може и някакви ядки, таханец нещо да вкарам... Ще дописвам най-вероятно. Нямах време за закуска, че не ме събудиха навреме. Сложих кафеварката, сложих кафе, вода няма кой да сложи. Котлона вече червен, кафе - няма и няма. Сипах вода, ама то една гняс безподобна. Изсипах го и по пътя си купих. После - чакане 40 мин на спирката, аз имам 15 минути. Ааайде такси. Стигнах 5 мин преди интервюто.
Интервюто мина. Чакам до седмица да ми кажат ще ходя ли, няма ли да ходя на втори кръг. Питаха ме кога ще мога да започна, което за мен е добър знак :)
Сънувах, че отивам в залата и пейките за лег-а са разфасовани - има само къде да легнеш, ама къде да си оставиш щангата - йок :D И се е напълнило с кифли и една ми обяснява как да ползвам кростренажора. Гледах я, гледах я, казах й “Бе аз да не идвам от вчера тука?” И отидох да си правя лежанка на разфасованите пейки. Сигурно защото днес трябваше да правя floor press, ама НЯМА ВРЕМЕ.
И малко актуално състояние. Предвид празниците, баниците и питките, става. Мисля, че е защото не спрях да тренирам, да се движа, и макар храната да не беше ОК, явно това, че не се залежах, ме е спасило от тотално омазване.
казано от Дона Флор на 08.01.15, 12:57:
Теленор :)
- Ало Топлофикация ли е?
- Не, Теленор.
- Аха, и на вас да ви ... майката :D
Дано заплащането и условията са адекватни, не знам на каква позиция кандидатсваш, но в тези компании трябва да имаш адското търпение, поне ако ти се налага да общуваш с абонати като мен. Даже наскоро ми се случи да разговарям с човек, който вече ме беше обслужвал и му трепереше гласа. :D
Но това няма значение, важното е, че ти го искаш и усещаш, че постъпваш правилно и имаш нужда от промяната.
Наясно съм с напрежението, което ме чака. То и сега не е малко. Както казва една позната - “навсякъде те навикват (клиенти и шефове), поне да те навикват за повече пари”. А за 4-те и кусур календарни години, в които работя - все към продажби ме тегли :) Факт е, че е нещо, което умея, просто вече приключи периода, в който си търсех “каквото ще да е, само да изкарвам пари”. Сега е ред на “искам да изкарвам добри пари и да имам поле за развитие, да има значение дали си върша работата или се подпирам”.
Сегашната ми шефка е готина. На изпроводяк си заслужи бонбоните и виното. Но е факт, че за заплащането ми грам няма значение правя ли й оборот или не. Все пак правя по-добър такъв от колежките ми, ама искам вече и аз файда от тая работа :D
Въже - 8 кръга, 20 сек работа/10 почивка
- Изостанало от вчера телешко кюфте на мъжа
- Крем от авокадо, тахан и какао*
- Яйца на очи с куркума*, къри* и лют червен пипер*, задушено броколи, едросмляна лютеница*
За после имам орехи, браз. орехи, шейк от спирулина* и мака*. И не знам какво ще вечерям, сьомга или шишчета, ще видя.
Имам много енергия и днес пак ми се скачаше на въже. Това е единственото кардио, което не ми е досадно и омразно, дори интервалното бягане (лятото, когато го правя) само му гледам таймера да свършва.
Много ми е студено! За сетен път се убеждавам, че не съм за минусови температури. И гуарана пих, че тоя студ, заедно с намаленото количество кофеин, ме правят тотално сънлива, щом изляза навън.
Еми... Пих още едно кафенце вчера. И ядох И сьомга и броколи, И пилешко със спанак.
10.01.2015
Тренировка:
10 кръга:
100 въже
10 лицеви
10 коремни
Храна:
- 2 тиквени* мини палачинки, едната с тахан, другата с мед*
- Шейк от спирулина*, какао* и мака*
- Бутче с кожата (с куркума*, лют червен пипер* и къри*), салата краставица, чери доматки, магданоз, яб. оцет, зехтин
- Пилешко филе
- Орехи, 3 бразилски ореха
- Салата спанак, домати, черни маслини, магданоз и балсамико
- Доза протеин
Много накъсано хранене днес, много. Ама така се получи. Случва се. След последната салата вече ми просветна, че преди това 2 часа ходех като умряла. Ще ме прощават Милко Георгиев и компания, но зеленчуците СА важни. Чувала съм абсурдни твърдения, от типа на “ескимосите като карат на тюленска мас и без зеленчуци и са в чудесно здраве”. Да, така е, но нито съм ескимос, нито водя техния начин на живот, нито климатът е същият и пр. фактори.
И с тежко не ми се тренираше, малко въженце, малко СТ, enough ;)
От вчера: пилешки крилца, салата
Днес: пилешко, краставици, червени боровинки, оризовки, roo bar (черния), 3 бразилски ореха, шепа орехи
12.01.2015
- Кафе, шейк от спирулина* и мака*
Тренировка:
Загрявка
Тръстери - 5@12 кг, 5@15 кг, 7@20 кг
21-15-9
Тръстери@15 кг
Лицеви опори
- Тахан с какао*, бразилски орехи и орехи
- Протеин
- Пилешки бутчета с китайско зеле
Днес приготвям и бабините зъби, почвам ги от утре :)
Мен много ми даваха : )))))))))))))))) Пиех преди трибойските тренировки едно време. Никой не ми вярваше, че ми дават по време на тренировка, главно ми повишаваха концентрацията и активността, оттам ми се вдигаха постиженията.
Аз ще го взимам заради другите му ползи (хормонален баланс, умората и т.н.)
Но ако това е вярно
Бабини зъби се счита за мощен природен стероид, които подпомага растежа на мускулите. Поради това действие, билката е много известна сред спортистите. Тя се включва и в състава на някои хранителни добавки.
Добре дошло :)
12.01.15
12:55
Трибулус е това.
казано от Дона Флор на 12.01.15, 12:44:
Аз ще го взимам заради другите му ползи (хормонален баланс, умората и т.н.)
Но ако това е вярноБабини зъби се счита за мощен природен стероид, които подпомага растежа на мускулите. Поради това действие, билката е много известна сред спортистите. Тя се включва и в състава на някои хранителни добавки.
Добре дошло :)
Всъщност, за балансиране на женските полови хормони има далеч по-доказано работещи билки, в зависимост от това накъде клонят стойностите ти. Остави трибулуса за мъжете - там поне ефекта е по-доказуем.
Може би е така... Ама е взет вече, няма да хвърлям, я :) Най-много мъжа да го изпие.
Марги, а спирулина и мака ОК ли ти се вижда като комбинация? Че аз добре ги смесвам, ама честно казано ОК ли е, не е ли, съм в голяма чуденка.
Освен че си представям мега-гаден вкус, друг проблем не виждам. Двете неща имат различно действие, и не си пречат.
Аз лично пия маката с какао, и спирулината с какао, но мака и спирулина заедно не мисля че някога ще пробвам.
ПП: Мисля че и двамата ще сте по-щастливи, ако му оставиш бабините зъби. :)
13.01.2015
- Тахан с какао*, орехи и бразилски орехи
- Яйца на очи, авокадо
- Пилешко с къри*, печени чушки* от буркан
- Сандвич (2 ф. протеинов хляб, печено пилешко)
Днес записах профилактичен при ендокриноложката. Едно, че ми е време за профилактичните, и второ - КОСАТА МИ ПАДА!!! Вярно, тормозя я много, но такова чудо не е било никога!
14.01.2015
- Кафе, шейк от мака* и спирулина*
Тренировка:
3 кръга, 12 кг
30 лицеви
30 сумо тяга & хай пул
30 гребане
30 суинга
- Филия протеинов хляб с едросмляна лютеница*, 2 купички грах (сготвен в тенджера с домати)
- Сьомга с броколи (кога ли ще ми писне)
- Свинско контрафиле с къри* на тиган (пържено), салата краставици и чери доматки
Комплекса днес беше... Уж нищо работа. Да, ама не. Още в първия кръг установих, че ще се боря за завършване, а не за време. И реших - ще закуся грах, малко повечко ВХ да вкарам. Протеиновия хляб няма да го коментирам, не ми влияе добре на стомаха, ама майка ми ми донесе, та ще си го изям, с домашната лютеница е убиец. Утре за закуска ще го доям и приключвам с него.
В Теленор съм на втори кръг в петък и на още едно интервю утре. Само дето се шашкам :)
казано от Дона Флор на 14.01.15, 18:33:
- Сьомга с броколи (кога ли ще ми писне)
Ако си като мен, няма да е никак скоро ;)
П.П. Успех на интервюто!
15/01/2015
- сандвич (2 ф протеинов хляб, 2 яйца на очи, лютеница*, краставица)
- Св контрафиле с къри*, краставица
- 2-3 сандвичета от франзела с квас, сьомга и лайм, кюфтенца, малко тирамису*, луканки (на банкет)
И какво за млечните и глутена казах?
Бясна съм. С шефката ще си имаме разправии. В един момент едно, после - друго. Еми, майната й. Не я интересувало, че с колежката може да си провалим възможностите, нас не ни интересува, че за МЕСЕЦ И ПОЛОВИНА не може да си намери хора. Значи всеки декември назначаваме хора, които след седмица започват да работят, а сега трябвало 2 месеца да се обучават??? И ние да стоим 3??? Ще стане грозна история, усещам, и колкото и да ми се иска всичко да е коректно и от двете страни, май... Няма да се получи :(
Какво пише в договорът ти? Ако имаш едномесечно предизвестие, значи е едномесечно и си тръгваш, ако обаче по клауза имаш 3-месечно, тогава за съжаление ще трябва да стоиш до края иначе плащаш неустойки.
Виж как стои въпроса.
16.01.15
13:36
Може и прекратяване по взаимно съгласие и си тръгваш утре, без да влизаш в каквито и да било предизвестия :) Само че, щом шефката ти е гаднярка може и да не мине.
А ти предизвестието ти писмено ли го даде?
И всъщност предизвестие ли е, или предложение за прекратяване по взаимно съгласие?
Писмено предизвестие. Попринцип е 3 месеца, освен, ако не се договорим друго. Уж се договорихме. Уж нямаше проблем, даже много загрижена да не ми се провалят нещата. 10 дни по-късно мнението става на 180 градуса.
Аз съм 1 заплата назад, отделно имам отпуски 14 дни от мин. година, които не съм ползвала и трябва да ми плати. От предизвестието си изработвам месец и половина, демек станаха 3 заплати, айде, без някакви дни. Сега ми задържа заплатата за декември, докато ТЯ САМАТА ПРОВЕРИ. Аз както и да го смятам, тази, декемврийската заплата, трябва да си я получа, а заплатата за януари и отпуската не ми ги плаща, ако не успеем да се разберем.
Кога го даде предизвестието?
По принцип, ако не го спазиш, дължиш на работодателя неустойка в размер на брутното ти възнаграждение за неспазения период.
Малко по спомени го карам, но мисля, че нямат право да ти задържат заплатата. Заплата си е заплата, а неустойката - неустойка.
Но иначе, ако работиш до края на януари е горе - долу така:
казано от Дона Флор на 16.01.15, 14:25:
Аз както и да го смятам, тази, декемврийската заплата, трябва да си я получа, а заплатата за януари и отпуската не ми ги плаща, ако не успеем да се разберем.
Дано я пуснат лудите и стигнете до консенсус!
Мнението беше редактирано от Светлето на 16.01.15 14:36.
Миииии, стискай палци тогава да и размине!
Язък за виното, дето уж си го беше заслужила :(
И аз това си мислех.
А даже й бях казала, че и парите от отпуската няма да си търся.
Много не исках така да стават нещата, ама и никой не би ме чакал 3 месеца, докато хора, търсещи работа - бол. Декември обучаваме за 1-2 седмици макс, сега 2 месеца реши. Според както й изнася повече.
16.01.15
15:39
Май трябва да й се обясни кой кара влака (devil)
Ааабе май има шанс да се разберем. Нещо опитва да ни настрои с колежката една срещу друга, че и тя напуска, ама няма да стане.
16/01/2015
- Повече тахан, по-малко орехи, още по-малко фъстъци
- Сьомга с броколи
- Салата спанак + магданоз + домати + черни маслини с дресинг от зехтин, лимон и балсамико, пилешко филе, за десерт повечко фъстъци
Цял ден обикалях и седнах да ям чак в 13:40, после тичах на работа. Надявам се интервюто да е минало добре, иначе с дребната ходихме да й видят мантуто и за пръв път, откакто се в родила, чух от лекарката “Браво, всичко е наред”. Обикновено е “мммм, не ми харесвааааш...”
17/01/2015
- Кафе
Тренировка:
5 кръга, 12 кг
20 суинга
15 лицеви опори
10 сумо тяга + хай пул
10 клека СТ
80-60-40-20-20-40-60-80
Въже
После още 100 въже, за да ги закова на 500 бр
3 кръга
50 въже
30 сек планк
храната:
- Тахан с фъстъци, мака* и какао* (яде ми се Сникерс!)
- Св котлет, домати и краставици
Довечера съм на рожден ден, та ще видим.
Имах енергия за още, ама кафето все да поема по пътя нагоре, уж изчаках, ама... Пак добре, де, доволно се получи. Не мога да повярвам, че доброволно правя някаква кардио дейност, допреди месец се кълнях, че няма шанс да го правя и да не мрънкам. Детското в мен не е умряло :D Трябва да ида на зала!
От вчера останалото:
- Салата риба тон + маруля + зелен лук + домат + краставица, пилешко с тиквички, чушки и гъби, чипс от тиквички, малко проба от някакво печено телешко (2-3 вилички, примерно), 300 мл водка, 5-600 мл фреш портокал
Да се отбележи за протокола, че този път се ограничих с водката и не изпих половин бутилка! А майка ми се опита да си пробута гофретата на мен, аз геройски отказах. Геройски, защото от всички сладкарски изделия, гофретите са ми голяма любов. Пък и де бях наяла вече и реших, че няма смисъл да се тъпча, само защото би ми било вкусно. Ей, ама готино готвят там!
18/01/2015
- Кафе, тахан с какао*, орехи и мака*
- Сьомга със сос от броколи
- 2 бразилски ореха, спирулина
- Агнешко* на фурна, някаква салата, която още не съм решила каква ще е точно
Има вероятност за промяна във вторите 2 хранения, но надали :)
Единствената промяна беше, че си добавих 50 гр бразилски орех преди лягане, че умирах от глад.
19/01/2015
- Кафе
Тренировка (директно копи пейст от Membaris)
30 sec work/30 sec rest, 5 rounds of:
- burpees
- push ups
- ab wheel
- KB 12kg.
- prisoner squats
- mountain climber
Мислех и въже да добавя, но това ме изцеди тотално :)
- оризовки с варени яйца и краставици
- оризовки, кози черен дроб*, козе сърце*, краставица
- Пилешко или риба, ще видим
Щитовидната е ОК, утре изследваме хормона, изследваме и кръвна захар. А тоя дроб и това сърце... За пръв път срещам трудност да ям нещо от този род. Едно, че ми осмърдя кухнята на обор, и второ, че... Ами, гадно беше. Не можах да го доям.
Кака Анка е шокирана!
Както си написах поста, 5 мин след това - МЦ! Не го вярвам чак!