20/01/2015
- Кафе, тахан с какао*, орехи, мака* и ванилия*
- Спирулина
- Яйца със зехтин, куркума* и лют червен пипер*
- Сьомга с броколи
И няма да е само това! (shock) В смисъл, това е само до момента, от ставането ми в 7:30. Събудих се още в 5, така де, котката ме събуди, аз още тогава бях гладна, а снощи вечерях 2 пъти, последния път в 23:00. За пръв път при МЦ, нито ме боли, нито съм изморена и да искам само да лежа, но апетитът ми е страшен. През 2 часа ми става лошо от глад. Но водата, дето я задържах от НГ насам си отива :)
Останалото:
Сурова макадамия, бразилски орехи, пилешко филе (и него не доядох)
Не мога да повярвам, че отказвам меса и карантии. Риба и ядки ми дай!
21/01/2015
- Кафе
Тренировка: @12 кг
3 rounds
10x Thrusters
20x Renegade rows
10 rounds
10-9-8-...-3-2-1x reps
KB Swing
Goblet Squat
3 rounds
10x Burpees
15x KB sumo deadlift high-pull
20x Sit-ups
Храна: протеин, сьомга с доматен сос*, краставици, спанак, спирулина*, мака*, зехтин
Снощи и бъркани яйца ядох :) Бе к’во да кажа, ламята Спаска, приятно ми е!
Мислех си и на зала да ида днес, преди работа. Ми да, ама ме изненадаха с 12 часа смяна, което малко ми бутна плановете - рязах картофи (за мъжа) и салати снощи, тази сутрин, докато тренирам, манджите във фурната. Важното е да се адаптира човек към ситуациите :)
И от тук насетне, маката не я заменям за НИ-ЩИ-ЧКО! (h)
22/01/2015
- Кафе, 3 бразилски ореха
- Тахан с какао*, мака* и орехи
- Пилешко филе с куркума* и лют червен пипер, спанак, айсберг
- Риба тон, спанак, айсберг
Юхууу! Излязоха ми кръвните - захарта е ОК, не съм диабетичка, даже ИР нямам, щитовидните и те са сравнително ОК, има какво да се желае, но поне са в референтни стойности вече, хипофизните са под долна граница (не знам как ми дойде при тези резултати), но вече в понеделник ендокриноложката ще каже какво и как ще правим.
23/01/2015
- Кафе, мака* и спирулина*
Тренировка:
4 rounds, 40-30-20-10x reps
KB swing @12
Alternating floor press @2х5
Goblet squat @12
100 въже
- Оризовки (кафяв ориз), протеин
- Омлет (белтъци, червени чушки*), айсберг, кисело зеле*, зехтин
- Риба тон
- Омлет (белтъци, червени чушки*), айсберг, кисело зеле*, зехтин
Анатема! Отделих жълтъците! Но ще си ги ям утре ;)
И вътрешната част на бедрата ми е Л-Е-Щ-А! Мислех повече въже, ама толкова ми издържаха краката.
Вчера издивях. Отивам за бележка за мантуто на сестричева, чакам цифром и словом час и половина, моя ред беше след един дядо. Идва една жена с дете след мен. Идва реда на дядото, тая овца с овците, като скочи, като гракна “Господина е след мен! Обясних й спокойно, че той е преди мен, а тя СЛЕД мен. Глупости съм й говорела! Че и ми тръшна вратата в лицето! Като се засякохме, й обясних, че й е време за смяна на очилата, понеже явно е кьорава. Хубаво де, ела, кажи ми “детето е зле (макар, че като го гледах как търча из целия коридор, нищо нямаше да му стане да изчака 2 минути, за колкото ми беше работата там), може ли да вляза?”. Ама да се правиш на ударена с мокър парцал, понеже така ти изнася, е, извинявай!
Принципно не че е била права г-жата .... ма да ти кажа моя малкия с 39 градуса температура търчи .... като луд се есно му няма нищо. Дори докторката в спешното единия път не ни повярва и се хвана да му я мери ... и като видя 39 щеше тя да припадне .... малките деца понасят повече от нас ...
Може. Аз съдя по мен като малка, сестра ми, малкия ми братовчед... Допускам, че не съм права. Но ела, помоли ме като човек, а не да предреждаш двама души, макар без деца. Все пак, това, че не съм завела малката там, не значи, че моята (а и на дядото) вечер е безкрайна и мога да си стоя там до затварянето на поликлиниката. Но пак, с молба бих отстъпила ред, макар аз самата, когато стм с малката, стоим и чакаме. Като дете, с майка ми също съм чакала. И други с деца имаше, пак си изчакваха реда, да му се невиди. Такива прояви на наглост просто ме вбесяват.
Опс забравил съм да се извиня за острото влизане в дневника ти бай дъ уей ... да наглоста като цяло е отврятително качество на много хора ... не казвам че си в грешка .. не ме разбирай погрешно ... тая че е била тъпа била е ... просто констатацията за дете по външен вида само е много сложно нещо.
Лек ден! Спирам да ти спамя дневника :)
24/01/2015
- черен чай*
- Кафе
Тренировка:
4 мин 20 сек работа/10 почивка
Бърпита
Скачащи напади
Скачащи клекове
Лицеви опори
8 мин корем
4 мин 20 работа/10 почивка
Клекове
Катерач
High knees
Бърпита
4 мин корем
- яйца с куркума*, кисело зеле с лют червен пипер*
- бразилски орехи
- Шам фъстък
- Риба (каквато падне), броколи
Мнението беше редактирано от Дона Флор на 24.01.15 12:56.
25/01/2015
- кафе
- сурови ядки микс (бадем, кашу, лешник, орех, браз. орех, стафиди)
- Риба, броколи
- Сурови ядки микс, кафе
- Сурови ядки микс
- Риба, броколи
Бих яла само сурови ядки...
И ако с Блага не бяхме в тотално различни сфери на работа, бих се замислила дали не работим за една шефка. От месец се знае за 3, че напускаме, още една колежка се махна от днес за утре, наета е само 1, която според всички е тотална трагедия. Ама се чудя що ли се нервирам, но някак това място за тези 3 години го приех за “моето си” място и се отчайвам в чии ръце ще го предам. Днес цял ден подреждам, сменям цени по възходящ ред, така че всичко да е изцяло прегледно и да им е по-лесно на тях после да работят. И за това ми се крещи “теб ли да слушам или да се обучавам”. Колкото и да ми остават 20 дни там, колкото и да броя вече дните, криво ми е как място, в чието разработване съм участвала пряко, давала съм всичко от себе си да има оборот в най-слабите месеци, сега ще го оставя на хора, които, цитирам “ми сега да се обучавам ли, вафла ли да ям? Ми, вафлата ми е по-важна, разбира се, хахха”.
25.01.15
18:16
Колко ядки (като тегло) изяждаш за един ден? :)
И аз бих постъпила като теб, ако бях на твоето място, но за съжаление това не се оценява.
Зависи от това... Колко ми се яде. Минимум 50 грама, максимум 200.
Еми, това е, Вери. Каквото - такова. Аз своето съм си го свършила, каквото съм могла съм дала, сега предавам. Който иска - да възприема.
26/01/2015
- Кафе, шейк от спирулина*, мака* и какао*
Тренировка:
53 суинга
53 сумо тяга + хай пул
30 въже
20 суинга
15 бърпита
Малко корем
100 въже
- Протеин
- Крем от тахан, авокадо и какао*
- Свинско със зеле
Ще дописвам :)
На 2-3 кг отгоре (началото на месеца бях към 42-3, в момента 44-5)
Останалото:
- Пилешко филе, корнишони
- Бадеми
- Сьомга, броколи
Уау! Днес ме гони някакъв безумен глад. Явно днес е от ОНЕЗИ дни. Залъгвах се по едно време с някакъв Орбит, цял пакет издъвках, видях, че така няма да стане и ядох. И шоколад ми се ядеше, от тоя със стевията, но след бадемите някак ми мина мерака.
И на зала ми се ходи, тежки (като за мен) 1-ци ми се правят, мислех днес, пак ми натресоха 12 часа на работа. И това ще направя, да видим само кога.
27/01/2015
- Кафе, тахан с ленено семе*, какао* и мака*
- Крем от авокадо и какао*
- Омлет от яйца*, гъби и кис. краставички* с куркума* и червен пипер*, кисело зеле
- Същият омлет*, краставица, люти чушки*
- Сьомга с доматен сос* и гъби, краставица
Тъй де, ще качваме ли, или ще се лигосваме ;)
- Кафе
Тренировка:
12 кг, 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1
Суинг
Гоблет клек
Сумо тяга + хай пул
Бърпи
100 клека със СТ
60 лицеви
- Ориз “Баланс” (с гъби, доматено пюре*, подправки*, морска сол) на фурна, протеин, варено яйце*
Останалото от храната ще го дописвам по-късно
Вчера ми попадна ей те това предизвикателство от снимката. Реших - почвам го! Ще ставам Батман!
Мнението беше редактирано от Дона Флор на 28.01.15 09:25.
Останалото:
- Сьомга, броколи
- Телешки кюфтенца, салата моркови + черна ряпа, няколко скилидки маринован чесън*
29/01/2015
- Кафе
Раздвижване: ден 2 - 60 коремни преси + 240 скока на въже (от мен)
- Бразилски орехи
- Пилешко филе
- Тахан с какао* и ленено семе*
Пия сега едни лекарства за стимулиране на FSH хормона. Едно, че ми отварят ЗВЕРСКИ апетита, второ (то е може би следствие от първото), по-подпухнала май се чувствах, докато пиех оргаметрил.
И понеже вчера нямах много време, да си кажа новина, която много ме развълнува вчера - най-близката ми приятелка от детството чака бебче (sun) Ходихме вчера с нея на пазар за свинска мас, да се маже, и да си пълни хладилника с разни плодове, зеленчуци, на заплати ще ходим меса да купуваме... Никакви кренвирши за нея повече, кръщелникът ми трябва да се роди здраво, право бебе и трябва да го захранва качествено още от сега! Ще се продължи традицията, моите баба и дядо са й кръстници, а дай Боже да е живо и здраво бебче, аз ще съм кръстница на нейното.
Много ми е готино! (sun)
Мнението беше редактирано от Дона Флор на 30.01.15 09:27.
Редактирах си храната от вчера - извикаха ме на работа спешно, нямах време да си приготвя плануваното и цял ден ядене в движение. На края на деня реших поне яйцата да изям, извадих ги, гледах ги, няма апетит, братко! Забърках си тахана, да не е без хич. Ако имам и 1000 калории - супер.
30/01/2015
- Кафе
Тренировка:
3 кръга:
7 бърпита
10 колене към лакти
15 клека
30 катерача
21-16-9/42-30-18
Тръстери@12 кг на ръка (редувах ги)/катерачи
Ден 3: 120 клека, 80 лицеви опори
- Протеин, банан, киви; мака* + спирулина*
- Телешки кюфтета, спанак, краставица, зехтин
Останалото ще дописвам, поне тази сутрин успях да си направя кюфтенцата за обяд :) На никаквия ми апетит вчера, не очаквах да издържа тренировката, но явно съм по-упорито магаре, отколкото си мислех :D
Мнението беше редактирано от Дона Флор на 30.01.15 09:41.
- Още 1 банан, шоколад със стевия (към 70 гр да кажем, че черпих колежката)
- Риба, броколи
Ау, Анелио! Ой, ламьо! Така - който не яде, а после тренира на гладно, след това през 2 часа огладнява. И все пак 12 кг на ръка, това не го бях правила досега. Мисля да не ям повече днес. Ама засега, само мисля, до довечера има още време.
Мнението беше редактирано от Дона Флор на 30.01.15 16:13.
31/01/2015
- Кафе
Движение: Ден 4, 80 коремни преси
- Тахан с какао*, орехи*, мака*
- Яйца на очи* с лук*, краставица, зехтин, яб. оцет, морска сол
- Пилешко филе, бразилски орехи
- Пилешко филе, краставици
Трябвало 70 коремни. Здраве да е :)
Седнах от последните дни да си смятам калориите (това, че не пиша количества, не значи, че не помня) - под 1800, без зелените зеленчуци (тях не смятам), не падам. Е, с изключение на онзи ден, ама 1 такъв ден за цяла седмица, не вярвам да е фатален, пък и вчера компенсирах с има-няма 2500+. Проблемът е, че трудно ходя до WC, откакто смених схемата на високи ВХ в тренировъчни дни и ниски - в нетренировъчни. И разхлабителни пих, НЕ помага. Уж нямам ден с под 1 кг зеленчук, водата е между 3 и 4 л, но докато се хранех основно високомазнинно, нямах този проблем. Ще пробвам пак с хуск всяка сутрин, дано помогне... :/
Мнението беше редактирано от Дона Флор на 31.01.15 15:18.
- Свинско контрафиле с кисело зеле* на фурна
2300+ калории
Според калкулатора на Руми, за да поддържам ми трябват 1600 калории :D Смятах си го с 4 тренировки седмично, т.к. тренирам през ден. На практика, обаче, днес на 1800 калории аз умирах от глад. Не да съм леко гладна, хора, аз само дето не виех в края на работния ден! За не знам кой път се уверявам, от законите на термодинамиката никой не може да избяга, но и не всичко може да се сметне по готови формули. Може би и факта, че МЦ се върна да играе роля - предполагам си текат някакви възстановителни процеси, които също се нуждаят от енергия?
Еми нА, а майка ми и мъжо ми обясняват, че не съм била ядяла? :D
Ще се измервам след месец, да видим.
Мнението беше редактирано от Дона Флор на 31.01.15 23:23.
01.02.15
00:12
Не си сама в глад :D В последно време все ми е гладно :D Къде го намери този калкулатор за калории на Руми :)
Напиши в гугъл “калкулатор за калории” и ще ти излезе :) Че не ми дава да пусна линка.
За дефицит - 1300 и нещо пише при мен. Да де, ама щом практиката показва, че 1600 за мен са равнозначни на гладна смърт, 1300 сигурно ще са равни на фотосинтеза...
01.02.15
09:58
При мен г/д се получи това, което си и правя :) 1 300 калории- дефицит. Аз едвам смогвам да ги изям, защото проблема е, че преди и толкова не съм приемала, но това разделение на няколко пъти ми помага. Според мен е важно също и през колко време се храниш и това може да е причина да изпитваш глад, също и ПМС (при мен е това :D ) Така, като гледам не описваш и колко вода поемаш. Понякога жаждата ни кара да изпитване чувство на глад, замисли се колко литра вода приемаш на ден. Мисля, че калориите не са толкова важни, по-скоро от какъв източник са приети, за това уж гледам да са толкова, но повече гледам качеството :) Хубав неделен ден (sun)
На 4-5 часа ям, по 4-5, понякога и 6 пъти. Вода... Ами достатъчно пия. 3-4 литра на ден е ОК, мисля, даже много ми се струва, ама толкова ми се пие.
Баба ми каза, че краката ми са по-големи :D Та отидох контролно на зала, да видя какво се случва:
Клек до 1@35 кг
Преден клек до 1@35 кг
Лег до 1@35
Набиране ш.нх 3х3 (можех и повече, но възглавничките се бяха обелили и от болка се изпусках)
Хоризонтален скрипец до 1@55 кг
10 мин стълби, 10 мин пътека
140 клека, 100 лицеви опори
По-късно ще спретна и с пудовката вкъщи :) И храната ще си опиша. За 2 месеца не съм мръднала откъм сила, с изключение на лежанката - там е паднала. Me no like!
И как може, по дяволите, заден, преден клек и лежанка да са ми на едни кг? Е, вярно, имаше момент едвам кляках с 20 и бутах 45 без проблем, но... Ай ш’ти’а бе!
01.02.15
14:05
Тая Руми е bro science. Надникни в iifym.com - най-точният според мен и ти изчислява грамове, проценти за секунди. : )
Готино дупе. : )
Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 01.02.15 14:07.
Мерси :)
Там излезе по-реално - малко под 1900…
Тренировка 2:
Warm-up:
30x reps each
Jumping jacks
Box jumps
Walking lunges
Knees to elbows
4 rounds
5x KB thruster, left arm @12
10x Deadlift @12
5x KB thruster, right arm@12
10 Burpeе
- Храна: свинско контрафиле, кисело зеле, яйца, червени чушки*, зехтин*
Така. След домашната тренировка се усетих тренирала :)
02/02/2015
- Кафе
- Тахан, какао*, орехи*, мака*; спирулина + хуск (бляк)
- Бразилски орехи
- Шок. бонбон (почерпка от колежка); безкофеиново кафе
За работа: пилешко, салати, сос винегрет със захар и сол...
Довечера Ден 6: 80 коремни преси
Калории: 1540, като не изключвам опцията да скокнат, но ще се постарая да не са над 2000.
Еми... Да... Обичайно си завърших на 2000+ - кисело зеле*, ленено семе*, тахан, луканка, enough said…
03/02/2015
Тренировка:
5 мин кростренажор (загрявка)
Преден клек - 1х5@20 кг, 3х5@30 кг
Лег - 10@20 кг; 3х5@30 кг; 1@40 кг
Гребане - 2х10@20 кг (щадях се тук)
Движение ден 7: 160 клека, 120 лицеви опори
- Кафе
- Салата червено цвекло, моркови, слънчогледови и житни кълнове, зехтин; доза протеин
План: пъстърва, айсберг; ако има нещо друго, ще допиша (а доколкото гледам в последно време - ще има).
Мерих се във фитнеса - 56 кг ме изкара. Е, на какъвто и излишък да съм, 56 не тежа със сигурност :D Пак сметнах в сайта, който Мирелка даде - баш си е вярна формулата на Руми, или аз си смятам с грешен коефициент, или и аз не знам. Или не си усвоявам добре храната?
Поне проблемът с Wc се оправи. Явно ориз и банани - по-рядко.
Бразилски орехи от вчера.
Даже влязох в дефицит, да не повярва човек. Апетитът ми явно влиза в релси, ще направя още 2-3 дефицитни дни, колкото да неутрализирам безобразните си количества, а после излишъкът смятам да е маааалко по-разумен :)
04/02/2015
Движение: Ден 7 - 90 коремни преси
- Кафе
- Суров шам фъстък, безкофеиново кафе
- Печен бадем
- Риба тон, спанак
- Свинско контрафиле, маслини, спанак
Утре ще си правя ноктопластика и после с нея ще дърпам тяга и ще клякам. Kifla mode: on!
Мнението беше редактирано от Дона Флор на 04.02.15 13:46.
05/02/2015
- Кафе
Движение: Ден 9+10: 180 клека, 140 лицеви, 100 коремни
- Зелен чай с канела
- Фъстъци, пушена пъстърва
- Тилапия, броколи
Ми... Не тренирах. Не съобразих, че след ноктопластиката съм на стаж, после на работа. Смятах да ида сутринта, звънна ми алармата и установих, че няма да го бъде ставането ми. Утре също ще си тренирам с пудовката, така че на зала ще ида чаааак в неделя. Но пък със скъпия пихме кафенце сутринта и поне малко от малко се видяхме <3 Той с удоволствие ме прати да си слагам изкуственяци по ноктите, белким спра да ги гриза :D
Малко прецаках лака, че бързах, ама... Whatever. Втората е най-дългото, което съм имала - моя си нокът с гел отгоре.
06/02/2015
- Кафе
Тренировка:
2 rounds
100 Jumping jacks
30 Squats
15 Push ups
30-20-10
Push ups
KB swing @12
Lunges
- печени фъстъци, печени бадеми
- тилапия, броколи
И фъстъците, и бадемите - със сол. Яде ми се солено, мноооого. Последен ден дефицит, ура!
За вчера си добавям една страхотна салата от червено зеле, марули, риба тон, варени яйца и лимон, с много зехтин (снимка) (толкова, че дори на мен ми стана тежко и още нямам апетит). Милия се беше постарал. Навремето бях казала, че искам мъж, който да може да готви. Някой ми чува молитвите!
07/02/2015
Движение: ден 11 и 12 - 200 клякания, 150 лицеви, 110 коремни
Храна: салата зеле, царевица, марули, риба тон; ризото с грах, царевица и бейби моркови; довечера на РД, та и там може нещо дребно...
Мнението беше редактирано от Дона Флор на 07.02.15 15:02.
На рождения ден хапнах малко варени картофки, няколко вилички зеле, моркови и майонеза, няколко кубчета сиренце с червен пипер и парче домашна бисквитена торта. Пих и една бира и станах леко гладна от масата. Въпреки това днес съм +1 кг от водна задръжка.
08/02/2015
- Кафе
Тренировка:
Клек - 2х10@25 кг
Лег преса - 10@60 кг, 10х75 кг
Тяга - 2х7@30 кг; 6х30 кг
Набиране ш.нх. - 3х3
Лег - 2х20 кг
20-30 мин вело
Храна: агнешко*, домати и другото... Ще го дописвам.
Храната, освен агнешкото - тахан, какао*, орехи*, мака, яйца, марули, домати, зехтин, хим. сол, печени бадеми
09/02/2015
- Кафе
Движение: Ден 13 и 14 - 220 клека, 160 лицеви, 120 коремни
- Портокал, 1/2 доза протеин, мака*
За през деня: телешки кюфтета, задушено червено зеле, зехтин
Ах... Започва ми последната работна седмица. Утре на интервю. Впрочем, в Теленор не ме взеха, може би за добро. Сега си приготяих храната и учебниците по немски, и ако няма много работа, ще си уча там.
09.02.15
09:46
Чек ся... :Д
Ти да качваш ли искаш? Всъщност сори за спама, но какви са ти целите точно? Повечко ММ? Щото ако ти е трудно да качиш добре дошла в клуба. При мен се получава САМО над 2500 кал., най-добре 3000, пък като ти гледам храната е доста малко. Освен това ми бие на палео тук и съм установила, че нормалните калкулатори важат с 500 по-малко от нужното при палеото или просто има нещо, което пропускам в метаболизма си/ движа се повече отколкото осъзнавам. :Д IIFYM e добър калкулатор, но ако след мерене пак си на същите кг (горе четох нещо за 56 кг) и не виждаш прогрес... просто хапвай :D
P.S. Лилавите нокти са супер :Д Спомних си едно време колко беше яко ноктите да са ти като бижу и да не се развалят на 2рия ден :D
Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 09.02.15 10:19.
56 кг не тежа в никой случай, кантата във фитнеса се беше прецакал и изкарваше някакви нереални цифри. Един рахит го изкара, че е 90 кила, no chance :D
Иначе, искам да кача едни 2-3 кг макс, т.е. до 47 някъде.
Иначе, не се впечатлявай от 2-3 неща изброени, ям си в стабилни количества и както и да го смятам, каквото и да правя, под 2000 не мога да падна, явно и аз нещо бъркам в сметките :) Направих едни дефицитни дни на 1500 калории, ама бяха 2-3. Даже мъжО си го надминавам и ще взема да се почервя малко :)
Уж засега се получава с качването, началото на декември бях 42 кг, сега 44-5. Бавно, но сигурно.