@Вероника, благодаря! (sun)
1302, петък
закуска
кафе с оризово мляко и мед
фреш от цитруси (350мл)
предиобед
30г овесени ядки, 1 банан, микс сурови ядки+стафиди, ленено семе, чиа, ашваганда, оризово мляко
обяд (от салатения бар на работа)
броколи и гъби в сос (?!)
салата нахут, червен боб, домат, лук, магданоз
следобед
кафе
1 ябълка
1 портокал
тренировка
вечеря
мароканска храна: 2 фалафела и 1 печен патладжан с таханов сос, 2-3 хапки зеленчуков киш със сирена, малко салата (зелена с моркови), 1-2 парченца тиквичка на грил
марокански ментов чай със захар и кедрови ядки
тренировка
45 Seconds on, 15 seconds off
3 Rounds
Kettlebell Swings (American style, 2xAlternating hands)
Clean & Press (repeat on both sides of the body)
Reverse Lunges (alternating)
Squat + Curl + Overhead Press
1 min Jumping Rope
1 min rest between rounds
45 Seconds on, 15 seconds off
2 Rounds
Burpee Jerk
Renegade Row
Romanian Deadlift @10kg
Squad @10kg
хубав позитивен петък 13ти с много енергия. цял ден нямах търпение да се прибера и да тренирам. (giggle)
ренегатското с 5кг на ръка - доста тегаво, но е едно от любимите ми упражнения. ще свикна с тежестта. clean&press; - доста зле. техниката ми е ужасна. усещам как замятам насам-натам супер неправилно. старая се да контролирам движението във всек иедин момент, но за сега не ми се получава много. ще свикна... надявам се, преди да съм се контузила. :D пу-пу. весела вечер! хау!
П.П. доста странно, след като напиша clean&press;, всеки път се появява точка и запетая, които аз не съм поставяла. ето сега пак! хм... любопитно. :D
Мнението беше редактирано от the bold на 13.02.15 23:30.
1402 и 1502
събота и неделя
хмм... да описвам ли и аз не знам :D от къде да започна?! доста хапнах, уж все качествени неща, но прекалих.
в събота до обяд беше добре: закуска - фреш от цитруси, тичане в парка, обяд - омлет с броколи и спанак, салата с моркови и горгонзола. следобед правих сладкиш за момчето. имам чудни ръчно правени шоколадови бонбони с много хубав белгийски шоколад, от които правих глазура за сладкиша..... мдам! точно така. и тук като се започна, сигурно изядох 70-80г шоколад. стана ми лошо. после една бира (гледах 6те нации!) след това: парче от сладкиша (не ми се получи, въпреки че много се старах), филийки с ементал и броколи.... не помня друго.
днес, неделя, бях зоркият поглед над племенницата ми. (giggle) с нея закусвахме домашна баница с биволско кисело мляко (много вкусна закуска!) след това на обяд отново малко парче баница + парче домашна торта. 4 черни обезсолени маслини (?!) мислех, че съм приключила с обяяд, но..уви! следобяд: салата рукола, спанак, чери домати, броколи, овче сирене + 1 пълнена чушка с булгур. за вечеря домат с козе сирене и отново филийки с ементал и сирене, маслини. преди това имаше и от сладкиша ми, който въпреки че не стана си хапвам. пф! и бира. еми.... дам!
движението през уикедна беше: тичане (с ходене тук-таме) ок. 3-4км в събота. ходене 3км + няколко интервала (ок. 10тина по 1 мин, разхвърляно) различни упражнения с пудовките докато чистих. ииииии това е!
Мнението беше редактирано от the bold на 15.02.15 22:47.
1602, понеделник
закуска
шейк ягоди+банан, шепа микс стафиди и ядки, ашваганда, мака, какови зърна
обяд
купичка леща (супа)
купичка брюкселско зеле (варено)
следобед
кафе
12 фурми
вечеря
салата: рукола, чери домати, тиквичка, червена чушка; дресинг: зехтин, балсамико, горчица, мед
манджичка от червен боб, целина, морков, доматено пюре, къри, масло
движение: 4км ходене
уфф, напоследък пак започнах с неконтролираното хранене. 12 фурми?!?!? доста са. нямам почти никакъв резултат вследствие на режима и това ме демотивира. но трябва да се опитам да променя това. обмислям нов подход. и така! :)
1702, вторник
закуска
6 фурми
1 банан
предиобед
1 ябълка
1 портокал
обяд
по малко от 3 вида салати: домати със сирене; гъби с чушки, лук, маслини; зеле
следобед
кафе
50г сушени смокини (6 бр.)
50г леблебия (по-късно)
1 ябълка (още по-късно)
вечеря
салата: рукола, сушени+мариновани домати, морков, слънч.+тиквено семе с обичайния дресинг
2 яйца в доста масло на тиган, 60г козе сирене, ок. 150г кисело мляко
тренировка:
3 кръга, 1 мин почивка между кръговете, без почивка между упражненията
1. Front Squat KB – 15 reps
2. Alternating Split Lunge Jumps BW – 16 reps (8 each leg)
3. Alternating Bent Over Row KB – 20 reps (10 each arm)
4. Push-ups BW – 10 reps
5. Dead Clean KB – 20 reps (10 each arm)
6. Mountain Climber BW – 30 reps (15 each leg)
7. Arnold Press KB – 10 reps each arm
8. Jumping Rope – 1 min
30x Alternating Swing
8x Burpee Jerk
20x Swing (10 each arm)
6x Burpee Jerk
10x Swing (American Style)
4x Burpee Jerk
доста фруктоза днес. опитах се да направя яйца по панагюрски, но отново не ми се получиха. сложна работа е това поширането. затова ги запържих леко в масло на тиган. млечните продукти към тях са от една екоферма, доста са вкусни. потренирах около 40 мин всичко. малко ми е притеснено, но се опитвам да мисля позитивно. :)
Мнението беше редактирано от the bold на 18.02.15 11:20.
отбелязвам си няколко полезни линка, за да не ги забравя после ;)
http://kettlebellsworkouts.com/free-kettlebell-workouts/
http://www.bodybuilding.com/fun/mahler96.htm
http://www.bodybuilding.com/exercises/finder/lookup/filter/equipment/id/10/equipment/kettlebells
1802, сряда
закуска
кафе с прясно мляко и мед
200г кисело мляко с 40г микс стафиди+ядки и 30г овесени ядки
обяд
салата (300г): маруля, нахут, 2-3 чери домати, малко биволско сирене; 4 с.л. дресинг
1 купичка крем-супа печурки и манатарки
следобед
кафе
рообар с мака (30г)
преди вечеря
4 фурми
вечеря
салата: маруля, царевица (доста, поне 200г), домат, морков, зехтин, балсамико
1 купичка целина+лук в масло и зехтин с къри
преди лягане
чай от фенхел с мед
много ми е студено. брррр! лека мускълна треска на гърба. насочвам се към завивките рано-рано.
1902, четвъртък
закуска
кафе с прясно мляко и мед
200г кисело мляко с 30г овесени ядки, стафиди + 2-3 ядки микс, канела
6 фурми
обяд
салата (350г): киноа, спанак, червен боб, чушки, морков; дресинг 4 с.л., табаско
следобед
1 ябълка
1 портокал
кафе
вечеря
салата: маруля, рукола, чери домати, морков; дресинг: зехтин, балсамико, горчица, мед
1 печен картоф, поръсен с гауда
3 парчета печена целина
1/3 чаша мерло
тренировка: 30 мин. с 2х5кг пудовки: swing, clean&press;, squad&press;, deadlift, reverse lunges, bent-over row, push-ups, abs
тренировката беше доста хаотична, но натоварваща. изтеглих едно приложение за упражнения с пудовки 300 challange и го следвах през 1/2 от времето. остатъкът си беше моя импровизация. мисля, че натоварих цялото тяло, събраха се сигурно малко над 100 суинга. лягам рано да гледам филм. туй то! :)
за почти двата месеца, в които се опитвам да вляза във форма, нямам никакъв резултат в теглото. може би се чувствам малко по-добре и по-енергична. старая се да се храня здравословно и да не прекалявам (отпускам се понякога уикенда). това е важно, но все пак ми се ще да има и резултат. целя спад в теглото, добър вид и ... да си вляза в дрехите. :D струва ми се, че усилията ми са недостатъчни.
започнах да консумирам доста яйца и млечни. по принцип ми се иска да избягвам млечните, но започвам да налитам на много въглехидрати, което не ме кефи. избягвам глутена, но май искам да го спра съвсем. много рядко ям хляб и тесто, може би веднъж седмично, по изключение. и все пак не мога да преценя, кое от менюто ми в последно време е излишно. прекалено много фруктоза? мазнини? хм....
обичам да ям плодове и зеленчуци, ядки (не повече от 30г на ден, сурови), въпреки че не ми се отразяват добре. яйца. риба. сирене+кашкавал. и това е май. но от време на време ми се струва много еднообразно. (dull)
тренировките ме удовлетворяват за сега. кръгови, кратки, интензивни, с малки тежести, в домашни условия. перфектно! с нетърпение очаквам да се постопли и да стане по-дълът денят, за да тичам навън.
от няколко годни спазвам постите. великденските започват от следващата седмица. докато постя обаче, ям много въглехидрати. затова мисля, че този път ще ги пропусна. и все пак ще въведа прочистващи дни всяка седмица (сряда и петък вероятно) на чай и плодове/сокове. така мисля.... но дали? ще видим. освен това се изкушавам от мисълта да направя отново един 5-дневен соков детокс. последно правих миналата есен и се чувствах С-У-П-Е-Р! ще помисля... иска ми се да видя резултат, че това шкембе и тези крачка изобщо не ми се нравят.
2002, петък
закуска
50г овесени ядки с червени боровинки, какaо, канела, бадеми и оризово мляко
предиобед
2 портокала
обяд
качамак със сирене (големичка порция и... мазничка)
следобед
чисто кафе
преди тренировка
2 фурми
вечеря
салата: червено зеле, морков, чери домати, магданоз; зехтин, балсамико
омлет (3 яйца) с масло и манатарки
чаша мерло
тренировка: 30 мин. с 2х5кг пудовки
3 Rounds
Around the World – 20 Reps in each direction
Kettlebell Figure 8’s – 20 Reps in each direction
Two Handed Kettlebell Swing – 22 Reps
Kettlebell Cleans – 12 Reps on each Side
Kettlebell Halos – 10 in each Direction
Straight Leg Dead Lifts – 24 Reps
Squat Curls – 14-18 Reps
Bent Over Rows – 12 Reps on each Side
Мнението беше редактирано от the bold на 20.02.15 21:44.
2102, събота и 2202, неделя
уикенда положението с хапването отново беше ...хм, тестяно. :D без тренировки, тесто, сладко. имаше филийки с лютеница, филийки с пастет от грах, палачинки, домашен солен кекс със спанак, домашен сок от арония, домашно сладко от арония, чушка бюрек, малко брюкселско зеле... такива неща.
от днес започват Великденските пости. както казах, тази година мисля да не ги изпълнявам стриктно. ще въведа два пречистващи дни (сряда и петък). може би 70-80% от храната ми е растителна така или иначе. продължавам да хапвам млечни и яйца, но само качествени и чисти (еко). млечните ще са кисело мляко, козе сирене, кашкавал (по-рядко), масло. риба рядко. събота ще е ден, в който ще си позволявам волности. :D обмислям кратък соков детокс в началото на март.
отбелязвам си:
-> да не спирам маката!
-> да пия повечко вода
-> да тренирам през ден!
-> 67,8кг
имам въпрос: удачна ли е употребата на MSM или добавката Animal Flex при остеопороза?
придружаващи остеопорозата проблеми са дископатия и коксартроза, проблеми с бъбреците, проблеми с очите (лазерна корекция на диоптър и астигматизъм е правена преди 7-8 месеца), менопауза, хронична констипация.
четох някои статии по въпроса и в общи линии останах с впечатление, че MSM приемът би се отразил добре, но не съм сигурна. някъде пишеше, че не е уточнено как действа при проблеми с бъбреците. от друга страна пък за останалите проблеми е с посочено благоприятно действие.
ще се радвам на коментари и препоръки! или съвет към кого да се обърна за повече информация.
Мнението беше редактирано от the bold на 23.02.15 22:31.
2302, понеделник
закуска след 6 часа сън
кафе с оризово мляко и кафява захар
1 банан
1 портокал
предиобед
200г извара
130г зелени маслини с подправки
обяд
салата Ница (320г): маруля, домат, картоф, зелен фасул, 4-5 малки маслини, риба тон, 1 яйце; 3 с.л. дресинг
50г рообар с какао
кафе
следобед
400г кисело мляко 2%
тренировка
вечеря
салата: спанак, авокадо, брюкселско зеле, морков, 3 сушени/мариновани домата; дресинг: зехтин, балсамико, горчица
1/2 чаша мерло
тренировка: 40 мин. с пудовки
4 мин обща загрявка
3 Rounds, no rest
1. biceps curls x5 each arm
2. clean x5 each arm
3. push-ups (knees) x10
4. alternating russian swings x20
5. high pull swing x10 each arm
3 Rounds, 30 sec. rest between rounds
1. around the world x20 each direction
2. reverse lunge + front kick x12 each leg
3. bent-over row x20 alternating arms
4. deadlift x12
5. windmill x5 each side
6 min.: figure 8s x80, vertical swing x20, high pull swing x10, figure 8s x20, vertical swing x20
добре се получи тренирoвката - моя импровизация. нещо се вдъхнових. ново любимо упражнение - high pull swing. беше ме малко страх да го правя, но все пак опитах и се получи чудно. много ме радва! мелницата... пфф, трудно е. едва 6 повторения, почти се отказах след първия кръг. накрая си пуснах любимо парче дъб степ и си правих свободна интерпретацийка. :D
въпрос: какво мислите за късното трениране?
Мнението беше редактирано от the bold на 23.02.15 22:50.
2402, вторник
закуска
кафе с оризово мляко, кафява захар и рейши
шейк: спанак, грейпфрут+портокал сок, ашваганда, мака
предиобед
150г кисело мляко, 30г овесени ядки, червени боровинки, 4 фурми, канела
обяд
салата (300г): маруля, 3 чери домата, 4 маслини, 25г биволско сирене, 50г нахут; 4 с.л. дресинг
50г рообар с какао
кафе
преди тренировка
1 банан
вечеря
салата: спанак, броколи, червено зеле, червена чушка; дресинг: зехтин, балсамико, горчица
тренировка: 40 мин. с 2х5кг пудовки
3 min. обща загрявка
3 Rounds, no rest netween rounds
Around the World – 20 Reps in each direction
Kettlebell Figure 8’s – 20 Reps in each direction
Two Handed Vertical Swing – 20 Reps
Kettlebell Cleans – 10 Reps on each Side
Kettlebell Halos – 10 in each Direction
Straight Leg Dead Lifts – 24 Reps
Squat Curls – 15-20 Reps
Bent Over Rows – 12 Reps on each Side
4 Rounds, no rest between rounds
walking lunges - 6 Reps on each leg
push ups (knees) - 10 Reps
leg raises (lower abs) - 10 Reps
вместо разсъждения ->
Мнението беше редактирано от the bold на 25.02.15 21:40.
2502, сряда
закуска
фреш от ябълка с ашваганда и мака
черен чай
обяд
1 портокал
салата (330г): киноа, червена чушка, грах, морков, червен боб, 1 авокадо, стафиди; 4 с.л. дресинг
50г рообар с какао
кафе
вечеря
салата (огромна!): спанак, броколи, червено зеле, червена чушка, печени семена (слънчоглед+тиква); дресинг: зехтин, балсамико, горчица
15тина зелени маслини
2 филийка хляб Вита с елда
домашен пастет от грах
днес трябваше да съм на сокове. станах, изпих си фреша и... едва се занесох до офиса, доста зле се чувствах: мускулна треска, отпадналост, подут корем. ужас! по обяд трябваше да ходя до дерматолога... същата работа. чувставах се зле. реших, че все пак ще се храня, но без животински продукти. и така! взех си хляб с елда. вкусен е.
дерматитът ми е значително по-добре. лекарят каза, че имам хубава кожа. още 3 месеца ще мажа по 2 пъти седмично с лекарството. лошото е, че не е препоръчително да ползвам био козметика заради етеричните масла, което е малко срещу моите възгледи... но ще видим. може би ще въведа това-онова от маслата. туй-то!
25.02.15
21:54
Здрасти :) Зависи кога имаш време и ти е комфортно, според мен. Вече, дали имаш пред/следтренировъчно хранене и ти е удобно да го пригодиш към вечерно натоварване...
Имаш интересно хранене, аз следя с интерес. :)
казано от the bold на 23.02.15, 22:47:
Против. :)
25.02.15
22:21
казано от Маргарита Манева на 25.02.15, 22:18:
казано от the bold на 23.02.15, 22:47:
Против. :)
А, защо? :) Срещала съм различни мнения, но повечето клонят към това, че няма голямо значение, стига да се чувстваш добре.
25.02.15
22:33
Според мен, зависи какво точно ще тренираш и колко часа преди да легнеш да спиш ще приключиш с тренировката.
Има доказателства, че много хора спят по-добре, когато тренират вечер и между края на тренировката и лягането има 3 часа.
Някои хора пък заспиват трудно след тренировка вечер и не се чувстват добре. Тук вече идват допълнителни подробности - интензивност на тренировката, възстановяване, цялостен стрес.
Смятам, че човек трябва да се наблюдава и сам да прецени дали вечерното трениране се отразява добре или не. Със сигурност, ако има неблагоприятен ефект, то той ще се усети. (нарушение на съня, трудно заспиване, трудно събуждане и т.н.).
Например, аз не се чувствам добре при вечерни тренировки, но не по-малко зле се чувствам и при сутрешни. Така че: индивидуални усещания, вид натоварване, и на какво отстояние от лягането за сън е тази вечерна тренировка. :)
здравейте, момичета! благодаря за отговорите! (sun)
като цяло и аз отчасти споделям мнението, че не е ок да се тренира прекалено късно, точно поради идеята, че може да се отрази негативно на съня. истината обаче е, че смятам, че на мен ми се отразява по-добре да тренирам вечер. нямам много опит с това, но преди време се опитах да наложа малко повече воля и да тренирам сутрин след ставане, между 7-7.30. резултатът беше, че в 10ч. след тренировка, душ, закуска, отиване на работа и т.н. вече бях изморена.
предполагам има връзка с факта, че съм от типа хора, които трудно се активизират сутрин, с други думи - по-бавно се задействам и съм по-енергична вечер. от друга страна аз лично свързвам спорта и с (умствено) разтоварване/раздвижване след цял ден на бюро и от тази гледна точка предпочитам да тренирам вечер, за да се отърся от умората през деня и да се енергизирам за оставащите часове преди лягане.
опитвам се да тренирам между 19.30-20.30ч., но май по-скоро успявам между 20-21ч. предвид факта, че не си лягам по-рано от полунощ, се падат 3 часа между тренировката и съня. това за което, мисля Вероника говореше. иначе и за мен най-оптималният вариант би бил тренировка следобяд, но към момента няма как да се случи.
та така. разсъждения разни. мерси за включването отново! ;)
26.02.15
10:31
При мен нещата са точно по същия начин. И с ранните тренировки, и часовете, в които си лягам и т.н. Открих, че едно кардио късно вечер, дори по-малко от три часа преди сън, ме кара да спя по-спокойно и дълбоко, да си почивам по-качествено. Гледам да не превръщам в практика късното трениране, но определено не ми създава дискомфорт. :)
казано от the bold на 25.02.15, 23:28:
като цяло и аз отчасти споделям мнението, че не е ок да се тренира прекалено късно, точно поради идеята, че може да се отрази негативно на съня. истината обаче е, че смятам, че на мен ми се отразява по-добре да тренирам вечер.
Не говоря за съня. Говоря за секрецията на кортизол, която преди сън би трябвало значително да е намаляла, за сметка на мелатонина.
Когато кортизола преди лягане е висок, не само че сънят страда, а и голяма част от хормоните, които се секретират по време на сън също.
Това дали ти се отразява добре или не, можеш да кажеш като минеш 35-40 години. Ако сутрешният ти кортизол е висок, а вечерния - нисък, значи ти се е отразявало добре. Ако е обратното обаче, т.е. сутрин трудно “отлепяш”, а вечер се активизираш, значи не е ок.
Имаш един известен “гратисен период” в най-активните си от хормонална гледна точка години, когато няма да можеш да направиш разликата.
26.02.15
11:33
Докато си писах миналото мнение, точно това се замислих, за гратисен период /сравних за себе си в войнска диета, която доколкото ми е известно, след години дава отражение в хормоналния фон/.
Сигурно са дъвкани тези неща много пъти и не му се пише на човек едно и също по 100 пъти, но е наистина полезно. Мерси за изчерпателното мнение!
Да споделя и аз, че тренирам предимно вечер и се чувствам идеално. Пробвала съм и други варианти, но за мен вечер е оптималното. Сутрин съм по-способна за интелектуална работа, а вечер, особено след натоварен ден, тренитовката ме разтоварва и ми разчиства съзнанието от стрес и хаотични мисли. Тренирам до 20-20:30, заспивам 22-23 без никакъв проблем, после ставам в 5 супер енергична. И така всеки ден от поне 4-5 месеца насам.
2602, четвъртък
закуска
кафе с оризово мляко, кафява захар и рейши
предиобед
смути: 1/2 авокадо, 1 банан, спанак, сок от 2 портокала, ашваганда, мака
обяд
зеле на фурна (мазно, солено и не-вкусно)
30г рообар с мака и боровинка
кафе (също гадно, бляк!)
следобед
135г извара с подправки
20тина зелени маслини
вечеря
омлет (3 яйца, масло) с кашкавал (40г) и рукола
2 филийки Вита с елда + домашен пастет от грах
чай от фенхел с мед
тренировка: 27 мин. с 2х5кг пудовки
3 Rounds, 1 min rest between rounds
1. Double KB Goblet Squad x15
2. Vertical Swing Burpee x10
3. Glute Bridge x20
4. Bent over Row x10 each arm
5. Alternating Lunges x20
6. Alternating Shoulder Press x20
7. High Pull Swing x10 each arm
8. Plank Elbows-Palms x10
Мнението беше редактирано от the bold на 26.02.15 22:45.
2702, петък
закуска
кафе с оризово мляко и кафява захар
шейк: 1/2 авокадо, 1 банан, сок грейпфрут+портокал, какаови зърна
предиобед
2 зелени ябълки
обяд
салата (330г): киноа, червен боб, грах, морков, черв. чушка, стафиди, спанак; дресинг 4-5 с.л.
черен чай
сушени червени боровинки (ок. 25-30г)
следобяд
1 банан
няколко парченца портокал
вечеря
супа от амарант, тиквички, моркови, чушки
100г баба гануш
2 тънки филийки хляб от “Слънце и луна” (там вечеряхме)
500мл жива бира
без тренировка
2802, събота
закуска
кафе с оризово мляко и захар
кисело мляко с овесени ядки, сушен ичервени боровинки, канела
обяд
2 филийки Вита с елда + кашкавал и масло
следобед
малка пълнозърнеста сиренка
2 шоколадови бонбона
вечеря
нахут, кус-кус със зеленчуци
2 фалафела
марокански чай с мента и захар
0103, неделя
закуска
кафе с оризово мляко и захар
4 домашни мъфина
парче баница
вечеря
20г сурово кашу
салата: спанак, рукола, домат, морков, козе сирене; дресинг: меден оцет, захтин, лимонов сок
1 домашен царевичен мъфин
пастет от червен боб и печени чушки със стебла целина
бира
домашен веган чийзкейк
тренировка: 25-30 min.
AB, AB format
45 sec. ON / 15 sec. OFF
1. Squat and Press
Figure 8 Curls
2. Single Arm Swing
Single Arm Row
3. Lunge Pass
Squat with Side Leg Raise
4. Halo
Curtsy Lunge with Static Press
5. Kettlebell Chop
Kettlebell Swing
Мнението беше редактирано от the bold на 01.03.15 23:27.
0203, понеделник
67,5 кг
закуска
бананов омлет (2 яйца, 1 банан, кокосово масло, чиа) с мед
малко кисело мляко
малко фреш от портокал с мака и ашваганда
кафе с мляко и мед
обяд
2 тънки филийки хляб с пушена сьомга, авокадо и босилково песто
следобяд
2 филийки Вита с кашкавал и малко масло
вечеря
1/2 пъстърва на фурна
малко варени картофи
салата табуле
бира
1 бисквита
преди лягане
1 шоколадов бонбон, 1 мъфин, 1 домашна курабийка
0303, вторник
68,8 кг
закуска
кафе с мляко и мед
2 мъфина, 1 домашна курабийка
обяд
20тина грама кашкавал
салата: спанак, морков, червена чушка, френска леща, малко козе сирене
бананов омлет (2 яйца, 1 банан, кокосово масло, чиа, канела) с мед
преди вечеря
джънк ядки
вечеря
2 филии пълнозърнест хляб (доста дебелички)
картофи, морков, манатарки в йенско стъкло (мммм! доста голяма порция)
козе сирене
бира
МЦ, много емоционални дни, много нерви, имаше и хубави емоции. безразборно и калорично хранене. разходки. излизам от ритъм в почивните дни и това е. не виждам особен резултат от режима и се демотивирам. ще опитвам да вляза в ритъм отново.
Мнението беше редактирано от the bold на 03.03.15 23:22.
0403, сряда
закуска
смути: спанак, 1 банан, портокалов сок, ашваганда, мака, какаови зърна, чиа
обяд
салата Ница
50г сурово кашу
кафе
500мл портокалов фреш
следобед
1 банан
300г овче кисело мляко
вечеря
малко зеленчуци (морков, картоф, целина, манатарки) в йенско стъкло
50г шоколад
сладолед (много!)
подпухнала съм, тежко ми е, имам киселини. ужасно, ужасно! не знам защо така ме мъчат тия дни от месеца. може и много да се фиксирам в тях просто. при всички случаи, исках просто да се натъпча. нот со прауд! (blush)(dull)
Мнението беше редактирано от the bold на 04.03.15 20:59.
0503, четвъртък
закуска
кафе с малко мляко и мед
2 банана
1 ябълка
предиобед
100г оризовки с чубрица и сол
обяд
салата червено цвекло и ряпа
варени+печени картофи с подправки
30г рообар
кафе
преди вечеря
фъстъци с черен пипер (доста, над 100г)
вечеря
киноа с малко маслини и червен боб
400мл бира (живо пиво)
лакомията продължава.... не мога да разбера защо протсто ми идва да се натъпча?! няма никаква логика. надявам се днес това вече да спре. отново без тренировки. но в скоро време ще продължа с тях. туй-то!
0603, петък
закуска
“бронирано” кафе (с краве и кокосово масло)
шейк от спанак, банан, портокали, ашваганда, мака, какови зърна
предиобед
35г сурови бадеми
обяд
салата Ница
следобед
45г кокос (пресен)
2 банана
2 мандарини
вечеря
салата (айсберг, домат, маслини, авокадо)
ориз със зеленчуци
малко картофи
2 тънки филийки хляб с квас + лютеница
преди лягане
шепа бадеми с мед
чай
0703, събота
закуско-обяд
“бронирано” кафе
3 пържени в кокосово масло и яйца пълнозърнести филийки
1 яйце на тиган
малко спанак със семена
козе сирене
мед
следобед
шейк: банан, спанак, сок грейпфрут + лимон, ашваганда, мака, какаови зърна
30г сурови бадеми
400мл билков чай
преди вечеря
джънк (пържени) ядки
15тина маслини
вечеря
200г сьомга на тиган
салата моркови; дресинг: меден оцет и зехтин
чай с мед
иии... мед (1-2 лъжици)
0803, неделя
закуско-обяд
2 фпх със масло, сирене и печена чушка
150г биволско мляко с 2с.л. домашно сладко от арония и ябълка
следобед
150г биволско мляко с 2с.л. домашно сладко от арония и ябълка
сурови бадеми (доста, поне 50-60г)
мед (доста за целия ден)
1 банан
вечеря
качамак (огромна порция!) със сирене и масло
салата: айсберг, тиквичка, морков, семена от слънчоглед и тиква (печени със сол); дресинг: меден оцет и зехтин
чай с мед
мдам. преяждам от стрес. не е добре. вчера буквално усетих как не съм гладна, но искам да ям защото ми е нервно. май доста трудно се преборва такава зависимост. ще се справя обаче!
момчето скъса колянна връзка. сега е със шина и му е много гадно. съответно и на мен. :(
Мнението беше редактирано от the bold на 09.03.15 09:51.
0903, понеделник
закуска
кафе с мляко и мед
1 банан
предиобед
2 банана
300г овче кисело мляко
обяд
салата (300г): спанак, мариновано цвекло, грах, морков, козе сирене, магданоз, тиквени семки; дресинг: горчица, зехтин, оцет
80г нахут печен (леблебия)
кафе
следобед
1 ябълка
вечеря
омлет (2 яйца, масло) с 1/2 тиквичка и 30г гауда
салата: айсберг, морков, тиквичка, сусам, печени семена, малко авокадо
1/3 чаша мерло
по-добре и качествено е храненето от вчера. може би прекалявам с плодовете, но все пак е по-добре от фурми, ядки или мед... знам ли. :)
почти всеки ден ям кисело мляко (по принцип не обичам). купувам хубаво - гъсто и мазно, или еко с каймак и ми харесва. обикновено имам 5 хранения, в общи линии ям през 2-3 часа. ако не закусвам вкъщи, си взимам закуска в офиса. ако пък закусвам нещо по-обилно вкъщи, предиобед ям само плод или шепа ядки. опитвам се да не пропускам следобедната закуска към 16-17ч., защото после нямам енергия да тренирам и съм много гладна преди вечеря и ям що видя. :D за обяд обикновено взимам салата или супа от едно кафе до офиса, в което ползват качествени и здравословни продукти, според мен. малко по-скъпо е, но си заслужава мисля, а и са вкусни. старая се да ям поне 2 пъти дневно салата със зеленолистни. определено трябва да намаля тестото (глутена като цяло) през почивните дни.
такъв ми е режимът към момента. не чистя, не свалям кг, но се чувствам добре като се храня задравословно. определено има подобрение в нивата на енергия. не съм така отпаднала следобед. опитвам се да пия мака и ашваганда всеки ден. усещам, че ми помагат с ПМС-драмите, които са доста тегави... рейши почти не пия вече, освен понякога в кафето. определено ям повече мазнини и млечни от преди, което не знам как ми се отразява. приемам и витамин Б комплекс и магнезий на таблетки.
тренировките съм ги изоставила в последните 10тина дни, но ми се ще да ги подновя. определено моят начин на трениране е в домашни условия (или навън през топлите дни), с кръгови тренировки с комплексни упражнения + кардио. супер много се радвам на пудовките и мисля да си взема и по-тежка по-натам. очаквам затоплянето определено. иска ми се да направя едно лечебно плодово гладуване. както и да започна да тичам навън поне 2-3 пъти седмично.
та така. една малка равносметка за изминалите 2 месеца на режим. :)
1003, вторник
закуска
кафе с мляко и мед
кисело мляко с овесени ядки, 1 банан, канела, 1 с.л. ябълково брашно
обяд
салата (300г): мариновано цвекло, спанак, морков, грах, магданоз, козе сирене; 4 с.л. дресинг (зехтин, оцет, горчица)
крем-супа (350мл) от печени чушки
следобед
зелен чай
1 ябълка
вечеря
салата: червено зеле, моркови, сусам, печени семена; зехтин, балсамико
омлет (2 яйца, масло) с лютеница
чай с мед (доста мед, поне 2-3 с.л.)
по-късно
кисело мляко с 1 с.л. домашно сладко от арония и ябълка
1103, сряда
закуска
кафе с мляко и мед
300г овче кисело мляко
100г оризовки с чубрица и сол
обяд
салата Ница (360г): маруля, домат, картоф, зелен фасул, 4-5 малки маслини, риба тон, 1 яйце;
дресинг: зехтин, оцет, табаско, подправки
следобед
1 ябълка
кафе (чисто)
вечеря
салата: лоло россо, морков, сусам, печени семена (тиква+слънчоглед)
варени картофи с извара и копър (малко)
1 малка нахутена палачинка (нахутено брашно, 1 яйце, мляко, кокосово масло)
брюкселско зеле с кокосово масло, джинджифил, лук, стафиди и сос от тамаринд
1/3 чаша мерло
мислех да тренирам снощи, но така и не ми дойде музата. за сметка на това имах муза да готвя. 2+ часа прекарах в кухнята. купих голямо количество спанак и сега ще има да го яяяям. та го почистих, накиснах, измих и подсуших. взех нахутено брашно и правих палачинки за проба. много ми допаднаха. уикенда ще приготвя повечко. вчера ми дойде идея за гениална рецепта с брюкселско зеле и я приготвих, но не стана това, което очаквах. :D трябва да се усъвършенства. правих и зеленчукова супа с амарант без мазнина. и тъй! :)
1203, четвъртък
закуска
кафе с мляко и мед
шейк: спанак, 1 банан, какаови зърна, конопено брашно, ашваганда, мака, клеева тинктура, вода
обяд
брюкселско зеле с лук, чесън, джинджър, тамаринд и кокосово масло
варени картофи с извара и копър
30г рообар с инка бери
кафе (чисто)
следобед
1 ябълка
преди вечеря
1 малко капучино
2 средни варени картофа с 2 с.л. лютеница
вечеря
зеленчукова супа с амарант без мазнина
чай с мед
Мнението беше редактирано от the bold на 13.03.15 10:08.
1303, петък
закуска
кафе с мляко и мед
шейк: 1 банан, спанак, стафиди, какаови зърна, клеева тинктура, кокосови стърготини, мака, ашваганда, вода
обяд
салата (300г): спанак, морков, грах, цвекло, козе сирене; дресинг: зехтин, оцет, горчица
крем-супа (350г) от броколи и синьо сиребе
30г рообар с мака и боровинка
1 чисто кафе
вечеря
салата: варено цвекло, резени ябълка, слънчиглед, малко орех, сирене
2 бири
30-40г печени бадеми
1403, събота
закуска
50тина грама печени бадеми
шепа стафиди
обяд
5 нахутени палачинки (нахутено брашно, яйце, вода, кокосово масло, подправки)
спанак с морков, маслини, лук, чесън, джинджър, сотирани в кокосово масло
2 яйца с 30г гауда
следобед
бронирано кафе
2 ябълки
вечеря
салата: лоло россо, морков, сусам, стъбла целина; меден оцет, зехтин
1 нахутена палачинка с малко от плънката
чай с мед
1503, неделя
закуска
бронирано кафе
бананов омлет (2 яйца, 1 банан, чиа, кокосови стърготини, кокосово масло) с мед
тренировка
след тренировка
шейк: спанак, 1 банан, 20г сурово кашу, стафиди, кокосови стърготини, лимонов сок, ашваганда, мака, клеева тинктура, вода
следобед
салата: 1 домат, 1 краставица, копър, козе сирене; зехтин и балсамико
кисело мляко с 2 с.л. домашно сладко от арония и ябълка
кафе с мляко и мед
вечеря
салата: айсберг, спанак, домат, сушен босилек; зехтин, балсамико
2 фпх
лютеница с козе сирене
20г орехи
25г гауда
преди лягане
чай с мед
шепа сурово кашу
тренировка на открито
7 км за ок. 57мин
2км тичане, 1км ходене при наклон, 1км тичане; в останалите 3км редувах 500м ходене с 500м тичане;
1вия км за 6:35мин, което е и най-доброто време за тренировката; 2км за 13:51 мин
Мнението беше редактирано от the bold на 16.03.15 23:37.
1603, понеделник
закуска
кафе с мляко и мед
шейк: спанак, 1 банан, 20г сурово кашу, клеева тинктура, кокосови стърготини, ашваганда, мака, вода
обяд
салата (300г): табули (булгур, магданоз, мента, домати, краставица, дресинг)
супа(350г): минестроне с червен боб, нахут, ориз, зеленчуци
1 чисто кафе
следобед
1 ябълка
вечеря
малко паста с червен боб
крем-супа: морков, целина, джинджър, кокосово масло
малко преди лягане
4 с.л. кисело мляко с 2 с.л. домашно сладко от арония и боровинки и орехи
дджинджифилов чай с мед
шепа сурово кашу .... ииии направо се улях ази вечер!
Мнението беше редактирано от the bold на 17.03.15 00:38.