11.01.15
19:27
Здравейте. Искам да започна по тази система, тъй като до сега съм тренирал по сплит и искам да видя как ще ми се отрази тренирането на една и съща мускулна група през горе-долу 72 часа. Миля да я правя в тази последователност, защото ще има време за горната част на тялото да се възстанови след бутащите. Искам да ми кажете какви упражнения да правя през първите три дни и какви през вторите. Не знам кога да правя по-тежки упражнения и кога по-леки. Смятах да е нещо от сорта - първите 3 дни с базови, тежко, а вторите три дни да наблегна на изолиращите (кабели, скрипци и т.н.). Какво ще кажете?
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 11.01.15 22:18.
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимА защо трябва да се различават първите три и вторите три?
Иначе аз тренирам точно в тоя ред, 3 тренировъчни дни и 1 почивен, повтаряне на муск.група през 72ч - най-много ми допада. Мисля че се възстановявам добре. За упражнения няма смисъл да ги описвам защото тренирам вкъщи, без нито една машина
Страничен въпрос по темата, за да не правя нова: Pullover-a с дъмбел към кои е по-добре да се включи? Ако го правя при дърпащите (след набиранията, гледам че е близко упражнение), то имам чувството че “развалям” пълноценната 72-часова почивка на гърдите; Ако го правя пък при бутащите, тогава почивката на гърба няма да е 72ч.?
казано от Georgi Stefanov на 11.01.15, 19:27:
Искам да започна по тази система, тъй като до сега съм тренирал по сплит
Това също е сплит.
казано от Georgi Stefanov на 11.01.15, 19:27:
Искам да ми кажете какви упражнения да правя през първите три дни и какви през вторите.
И двата дни правиш базови упражнения, и след това изолиращи. Повторенията може да варират, както и упражненията може да са различни. Пример - ако веднъж почваш бутащите с лежанка, следващия път започваш с полулег или раменна преса. Така ще даваш предимство на различни групи.
казано от Pavel D на 11.01.15, 21:03:
А защо трябва да се различават първите три и вторите три?
Защото си има предимства като са различни.
Иначе аз тренирам точно в тоя ред, 3 тренировъчни дни и 1 почивен, повтаряне на муск.група през 72ч - най-много ми допада.
Всъщност, са през 96 часа, но това са подробности.
Страничен въпрос по темата, за да не правя нова: Pullover-a с дъмбел към кои е по-добре да се включи? Ако го правя при дърпащите (след набиранията, гледам че е близко упражнение), то имам чувството че “развалям” пълноценната 72-часова почивка на гърдите; Ако го правя пък при бутащите, тогава почивката на гърба няма да е 72ч.?
Зависи как го правиш. Ако е с акцент на гърдите - при бутащите. И да товариш малко гърба, това ще му идва като активна почивка.
Мнението беше редактирано от Петко К на 11.01.15 21:29.
aa да, 96 часа стават като се включи и четвъртия почивен ден. Него го слагам, за да не повторя горна част в два съседни дни. Ок, мерси за отговора, при бутащите ще е.
Мнението беше редактирано от Pavel D на 11.01.15 21:59.
Днес я започнах и тренирах по следния начин:
Бутащи
1. Горна лежанка 3х12,10,8
2. Лежанка с дъмбели 3х12,10.8
3. Флайс на машина 3х12,12,12
4. Военна преса 3х10,8,6
5. Раменни преси с дъмбели 3х12,10,8
6. Трицепсово разгъване на скрипец (с обратен хват) 3х12,10,10
7. Кик бек на скрипец 3х12,12,12
Имате ли критики към обема, що се отнася до серии/повторения/упражнения, защото доста ме умори тренировката и ми хареса. Ще съм ви благодарен ако споделите примерна тренировка за дърпащите, а за краката мисля да приложа това http://www.bb-team.org/workout/3171_prioritet-ogromni-i-silni-bedra ... Благодаря.
Пресата след два лега ще ти е трудна ,крива и от там непълноценна мисля.
Защо не помислиш да вкараш краката в самите тренировки ,а не в отделна?
Мнението беше редактирано от sapuna на 12.01.15 10:35.
Аз на твое място бих оставил флайса за след раменната преса. Хем е изолиращо и няма нужда да е със супер много кг, хем идва добре за разтягане в края на тренировката
Искам да правя по-тежки и интензивни тренировки за крака, защото това е “слабото ми звено”. Реших да ги правя в отделен ден поради простата причина, че от известно време им отделям повече внимание и ги натоварвам много добре (има резултати), а ако ги вкарам при бутащите наистина ще ми дойде повече гърди,рамо,трицепси и за капак крака. Струва ми се меко казано самоубийствено. При типа сплит (както ме поправиха вече), който съм избрал мисля, че програмата за крака по-горе ще ми пасне перфектно на времето, което отделям за фитнес и възстановяването естествено. Може и за някои да не съм прав, но аз така ги виждам нещата. Както и да е. Просто малко се затруднявам в избора на упражнения в дните - бутащи/дърпащи. Затруднявам се именно при подредбата на упражненията и сериите, за да преминава тренировката възможно най-гладко, без да съм уморен от някое упражнение за гърди като започна раменната преса например. Затова ще съм ви благодарен ако споделите някакво мнение, респективно ме препратите към някое линк-че за примерна програма от типа.
Така ще претренирваш.. За това се разпределя на 2 пъти във седмицата за да тренираш със по малък обем единия ден както и другия примерно правиш БУтащи: 2 гърди, 1 рамо , 1 трицепс или 2 ти си преценяваш и следващия път пак така. А не да правиш по 3 упр за гърди 2 за рамо 2 за трицепс и след 3 дена да правиш пак същото резултата ще е вместо да растеж ще падаш. Аз я бях почнал тази методика ,но не ми хареса въобще и си минах на 4-дневен сплит.
Успех!!
казано от Georgi Stefanov на 13.01.15, 00:07:
Просто малко се затруднявам в избора на упражнения в дните - бутащи/дърпащи.
Аз примерно си спретнах долната схема ,като не отделям краката:
точна така както каза сапуна - не отделяй краката.Първото нещо което като кажеш бутащо упражнение се сещам за клека.
Искам да правя по-тежки и интензивни тренировки за крака, защото това е “слабото ми звено”
Нека тогава клека да е основата на бутащите. Махай флайсовете и кик-беците ! Намали си упражненията - може 3-4 да са ама та умираш след тях.
Искам да правя по-тежки и интензивни тренировки за крака, защото това е “слабото ми звено”
Тогава нека и тягата да ти е основата на дърпащите.
12.04.21
11:56
Здравейте! Искам малко помощ отностно новите ми цели. Стремя се към рекомпозиция на тялото, като съм 188см 85кг. Около 15% подкожни мазнини съм, но пресата леко се вижда. Въпросът ми е: Какъв тренировъчен сплит да си направя и дали това ще има ефект за (рекомпозицията) изгаряне на подкожни мазнини и качване или задържане на м.м. До сега съм тренирал 5 дни като сплита беше: горна, долна, бутащи, дърпащи, крака ( имаше доста упр. на 5х5 метода). бихте ли ми помогнали с изготвянето на програма за орелефяване и изчистване, като бих искал да са 5 тренировъчни дни в седмицата. Благодяря за отделеното време!
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече