Max Overload Training

18.01.15
11:40

Здравейте, искам да ви попитам относно програмата Max Overload Trainig. Таааа започнах я преди 7 седмици.... 1-4 седмица следвах програмата от форума, след това 5 седмица почивах ( не точно.... ходех понеделник,сряда,петък и правех базови). След това забелязах покачване на силата, но вместо да продължа да следвам програмата от форума, аз реших да си направя собствен вариант за седмици 5-9
Понеделник : Гърди + Бицепс + Предмишница
1. Горна лежанка - 3х4-6
2. Хоризонтална лежанка 3х4-6
3. Обратна лежанка 2х4-6
4. Сгъване с прав лост за бицепс 3х4-6
5. Последователно сгъване с дъмбели 2х4-6
6. За предмишница правя само 1 упражнение 2/3х6-8

Вторник: КРАКА + КОРЕМ
1. Клек 4х4-6
2. Напади 3х4-6
3. За задно бедро - сгъване 2х4-6
4. Прасец 3х6-8
5.  Коремни преси - до отказ
6. има една машина за корем  - 2х40

СРЯДА: ПОЧИВКА

Четвъртък: Рамо + Трицепс + Корем
1. Преси с дъмбели- 3х4-6
2. Военна преса, седнал - 3х4-6
3. Разгъване встрани - 2х4-6
4. Лежанка с тесен хват - 3х4-6
5. Разгъване на дъмбел зад врат - 2х4-6
6. Коремни преси

Петък : Гръб + Трапец
1. Набиране 3х10
2. Придърпване на дъмбел с една ръка ( чукове с дъмбел) 2х4-6
3. V-образна ръкохватка на горен скрипец - 2х4-6
4. Мъртва тяга / Хиперекстензии - 2х4-6
5. Повдигане с дъмбели за трапец.

Та въпросът ми е дали моята програма е близка с принципа на max overload tainig и ако не то дали да продължа да следвам примерната програма от форума или да променя нещо... аа 16г. 180см. 70кг. цел: покачване главно на сила .

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 19.01.15 09:07.

След като си тренирал вече 1 месец по програмата, не си ли наясно с нейните принципи, за да прецениш дали съставения от теб вариант (и изпълнението му) отговарят на тях?
Не знам коя точно програма си правил (в темата за Max-OT, Боби е прикачил няколко варианта), но като цяло не е нужно да правиш някакви кардинални промени - достатъчно е смяна на реда/комбинации на тренирани мускулни групи, смяна на реда на упражненията или на самите упражнения и т.н.

Най-основните принципи са:
- Всяка тренировка да е с продължителност от 30-40 минути.
- Да се тренира 1 или максимум 2 мускулни групи в една тренировка (и за целия ден).
- В конкретната тренировка да се направят общо 6-9 тежки серии за мускулната група.
- Тежката серия да бъде с повторения в диапазона 4-6.
- Почивки между сериите от 2-3 минути.
- Всяка мускулна група да не се тренира повече от веднъж на всеки 5-7 дни.
- На всеки 8-10 тренировъчни седмици е нужна почивка от 1 седмица.

Едно е написано, а друго - какво реално ще свършиш в залата :) Дали ще спазиш тежестта, почивките си и т.н.

Предполагам, че си видял темата във форума, но все пак ще я припомня: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/47897

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 18.01.15 21:17.

19.01.15
16:27

Просто питам дали програмата става, защото това е първата, която си правя сам. Иначе темата съм я чел и знам принципите.

Имах предвид, че много е важно как точно си изпълняваш програмата реално във фитнеса - нещо, което ние няма как да знаем :)
То голяма част от принципите именно там важат.

Програмата ти ми допада като избор на упражнения.
Единствено имам забележка в подредбата - мисля, че ще ти е по-добре, ако тренираш гърба преди рамото. Тоест, да размениш двете.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1