Тренировъчна програма 6 дни в седмицата - за любители или професионалисти?

19.01.15
21:13

Здравейте отново. Попаднах на подобна тренировъчна програма, която ми хвана погледа и интереса. (За сега само това) Като я разгледам по-обстойно ми се струва, че този сплит е доста тежичък за любителни, напреднали да кажем.. Честно казано, желая да я пробвам, но ми се струва, че ще си разбия нервната система :D

Понеделник - Крака

Клек 4х7
Клек тясна позиция – 4х7
Лег преса – 4х7
Разпъване от седеж 4х7

Вторник – Гърди, Бицепс

Бенч преси 3х7
Наклонен бенч прес 3х7
Кофички 3х дроп серия
Дъмбел преси 3х7
Наклон дъмбел преси 3х7
Съгване на щанга 3х8
Чуково сгъване 3х8
Сгъване с кабел 3х дроп

Сряда – Гръб, Трапец

Мъртва тяга 3х7
Гребане с щанга 3х7
Мечка 3х7
Хоризонтален скрипец – 3х дроп серия
Повдигане на шанга трапец – 3х8
Повдигане за трапец с дъмбели 3х8

Четвъртък – Рамене, Трицепс, Преса

Военна преса 3х7
Вертолет 3х7
Разгъване встрани (дъмбел/кабел) 3х дроп
Пек дек -3х дроп
Френско разгъване – 3х7
Разгъване на скрипец трицепс – 3х8
Разгъване на скрипец над глава трицепс – 3х8
Молитва навеждане на скрипец 3х10
Коремни преси лег 3х10
Хоризонтални коремни преси 3х10

Петък – Гърди, Прасец, ХИЙТ

Флайс с наклон 3х7
Хоризонтален флайс 3х7
Флайс с кабели хоризонтален – 3х7
Пек Дек 3х7
Прасец повдигане с щанга  3хдроп

Събота – Гръб, Преса

Набирания 3х7
Вертикален скрипец 3х7
Вертикален скрипец тесен хват 3х7
Коремни преси 3х20
Повдигане на краката от вис 3х15

23.01.15
11:11

Много интересно! Голямо наблягане на тренировките за горната част на тялото. Изглежда ми интересна подредбата рамо и трицепс а на следващия ден гърди - хубаво е заложено да няма бутащи упражнения, тъй като и рамото и трицепса ще са изморени.
Като цяло прекалено обемна. Спазването й ще ти коства по-леки тежести и  доста суплементи и хубава храна и сън.
Би ми звучало добре гръб с трицепс в сряда и рамо с крака (по-леки упражнения) четвъртък.
Нужно ли е да са 6 поредни дни без почивка? Може да я разпределиш в двуседмичен цикъл с почивен ден по средата 3:1:3:1 и пак завърташ.
Може би имаш предвид разГъване а не Разпъване от седеж 4х7 :)

08.02.15
16:23

Аз не бих си го причинил, е ако имаш 3-4 години стаж, окей, даже и тогава не се знае дали ще извлечеш полза от него :). Тези сплитове са за хора с много добро възстановяване и много опит в залата. Защо не тренираш цяло тяло? Ще забележиш много по - добри резултати, отколкото със сплита :).

Тренировките за цяло тяло изграждат много по - здрава мускулатура, има време и за сплитове..

Мнението беше редактирано от DEADLIFT на 08.02.15 16:24.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1