26.01.15
20:47
Ами, здравейте и от мен. Попадането ми тук е съвсем случайно, но четейки открих, че информацията в сайта е полезна. Мненията и критиките на напредналите също. Реших да се включа, пък ще видим до къде ще стигна.
Малко история за мен, хей така за информация. На 32 години съм, 186 сантиметра висока и тежа 68 кг. Пет годишното, ежедневно скачане пред волейболната мрежа преди 15 години беше заменено със същото това време ходене на работа, гледане на дете, ПУШЕНЕ, алкохол и висене пред компютъра (голяма грешка). Добре, че обичам планината толкова много. Та през май месец 2014-та отказах цигарите, купих си колело и като нахлу един кислород .... много хубаво ми стана. Да, но качих 12 килограма и после трудно се разделих с 7 от тях. Стана ми и интересно какво и колко мога все още. Реших да потичам тук-там из парковете. Зимата ме затвори у дома, но на мен не ми се отказва от забравения някъде в годините кислород. Търсейки варианти за домашно разтърсване, попаднах на вас :)
Малко по малко научавам разни неща за храненето и тренировките, но като се има предвид, че във фитнес зала не съм стъпвала и такива контакти нямам за мен всичко е ново. И понеже моята цел е просто да се движа и да се стегна и може би да се простя с още някое килограмче с времето (но не задължително), не мисля да се отказвам от някакви храни тотално . Обичам дребните си удоволствия.
Ще се радвам да комуникирам с вас за да не правя някакви сериозни грешки, които могат да ми се отразят негативно. Ще се радвам и да се уча от вас и да се възхищавам на волята ви (така като чета тук има хора с воля в излишък :) ). Ще се радвам и да се наслаждавам на тренировките си с вас!
Ето какво ядох и правих днес (От вчера съм в двуседмичен отпуск. Разбирайте , че разполагам с време.)
закуска: чаша гореща вода и портокал
обяд: 200 грама ориз на фурна (с гъби и 2 пил. дробчета), един зелен домат от зимнината, половин глава червен лук и десерт 50г. от черен шоколад, яйца и млени бадеми
втора закуска: портокал и 30г ядки
вечеря: 2 варени яйца, 2 печени филийки (пълнозърнест хляб), 50г. обезсолено сирене, блокче черен шоколад
сутрешна тренировка:
първи ден от една 90 дневна програма (не мисля , че може да кача линк към нея) избрах си ниво 2
ей от тук започнах с ден едно ниво 2 и мисля да ги продължа
+ 20 лицеви на колене и 10 обикновени (слабичка съм горе)
2х20 клек собствено тегло
3х50 коремни
2х20 вдигане на крака от лег
20 мин трамбоване на място :) с гири 2х3кг
следобедна разгрявчица: (студено е все пак)
2х20 клек с гирите
2х20 лицеви на коленца и 10 нормални
2х20 кофички с упора личният ми креват :)
50 коремни
малко над 2 литра вода за днес и час с прахосмукачка и парцал
лека нощ
Темата беше редактирана от Весела Беканова на 27.01.15 08:18.
26.01.15
23:55
Как така за 5 години край мрежата за волейбол не се е случвало да стъпиш в залата за фитнес? :)
27.01.15
08:14
казано от Кольо Пияндето на 26.01.15, 23:55:
Как така за 5 години край мрежата за волейбол не се е случвало да стъпиш в залата за фитнес? :)
Ха, аз 95-та не разбирах много от зали. Толкова съм и знаела че ги има :) Нали се сещаш на колко съм била :)
27.01.15
09:29
През 1995 - ОК, но през 1999-2000 (т.е. 5 години по-късно) ми е странно как си минавала без физическа подготовка. Къде си играла?
Започвай да се храниш, че иначе грижи те чакат. :)
И не прави грешката да елиминираш мазнините от храната си.
казано от Кольо Пияндето на 27.01.15, 09:29:
През 1995 - ОК, но през 1999-2000 (т.е. 5 години по-късно) ми е странно как си минавала без физическа подготовка. Къде си играла?
Вероятно е тренирала в някой училищен отбор, в периода от 6-ти до 11-ти клас, както повечето от нас ;)
Жив свидетел съм как и през 2005г. се тренираше волейбол без каквато и да е друга физическа подготовка. Просто треньорът (да се чете учителят по физическо) беше същия като от 1995г. Въпреки методите му, обаче има няколко доста стабилни представяния на републикански първенства за момичета и девойки(2-ри, 3-ти места), а дори произведе и една професионална състезателка, която все още играе в Гърция. Като за град с 8 хиляди население си е постижение :)
Тук е мястото да се извиня за цапането и да пожелая успех с дневника и целите.
27.01.15
11:23
казано от Кольо Пияндето на 27.01.15, 09:29:
Само в училище , по такива турнири. после се забавлявах с университет и дете и някак неусетно отвикнах да се движа. Като прибавиш силното влияние на тютюна и хоп, скокнах в дупката. От храната нищо не искам да махам , чипсове и купешки пасти и без това не ям. научила съм семейството си на домашно приготвена храна.(обичаме да си готвим и да си го ядем :) ) Искам да увеличавам движението вместо да ограничавам храната. Само че ми е трудничко още.
27.01.15
12:37
Не говоря за чипсове и тортички.
Имам предвид качествени мазнини - сурови ядки и семена, тахан (всякакъв), маслини и зехтин, авокадо, краве масло, сметана, жълтъци от яйца, сирене и кашкавал (с едно на ум, млечни продукти са все пак), зрели сирена (бри, камембер и подобните). Със сигурност има и още добри идеи, тези ми идват на prima vista.
27.01.15
17:49
27.01.2015г.
днешното хапване:
закуска и обяд откраднати от вчера от чист мързел, някъде из между тях и един зелен чай
следобедна закуска: чаша мляко и 5 овесени бисквити без захар
вечеря: домашна пица с блат от пълнозърнесто брашно и кисело мляко и плънка домат, чушка, гъби, малко шунка, ако ме изнуди 9 годишната, кашкавал за нея и сирене за мен и едно чайче мисля
знам, че може да ме изкритикувате за пицата, но на две девет годишни очета не се отказва лесно :)
тренировчиците:
сутринта:
ден 2, ниво 2 от 90 дневната +
10 лицеви (нещо не ги правя май както трябва) + 20 на колена
3х20 клек (20 сумо)
2х20 кофички (до любимото легло)
3х50 коремни преси + 2х20 вдигане на крака от лег
2х30 повдигане на таза (това със сгънатите колене, идея нямам как се казва, но ще го потърся)
малко планински катерач, малко заигравка с гирите и накрая 3х100 скока
следобедна:
3х20 лицеви на колене
3х20 клек
3х20 кофички
3х20 повд. на крака от лег
3х50 коремни преси
3х100 скока
и кухнята ме зове, народа е гладен
Мнението беше редактирано от Весела Беканова на 28.01.15 18:57.
28.01.15
14:17
казано от Кольо Пияндето на 27.01.15, 12:37:
Не говоря за чипсове и тортички.
Имам предвид качествени мазнини - сурови ядки и семена, тахан (всякакъв), маслини и зехтин, авокадо, краве масло, сметана, жълтъци от яйца, сирене и кашкавал (с едно на ум, млечни продукти са все пак), зрели сирена (бри, камембер и подобните). Със сигурност има и още добри идеи, тези ми идват на prima vista.
Е аз принципно съм всеядна де, склонна съм само да се замислям колко ям :) Разбира се не говорим за вредните храни.
28.01.15
18:57
28.01.2015g.
Никакво настроение
закуската: зелен чай, портокал
втора: 200гр. кис. мляко с 3с. л. овесени ядки, 20 гр ядки
обяд : салата от 200гр. домат, половин огромна зелена чушка, половин глава червен лук ; 2 варени яйца; 30гр пълнозърнеста филийка
след около час бях почерпена с парче бишкотена торта, която заради мен била направена с крем от цедено кис. мляко и малини (сякаш има превес над бишкотите...) та справих се с около 100гр
следобедна закуска: 200гр. кис. мяко с 3 с.л. овесени ядки, портокал
вечеря: 150гр. печена риба, 150гр зелева салата, 5 боцнати картофчета от другата салата ;) , бокче черен шоколад
тренировката: сутринта:
ден3, ниво2 от 90дневната+
15 мин упражнения с гирите
3х20 лицеви на колене + 10 обикновени
3х20 клек с гирите (?)
3х20 кофички на познатото място
3х50 коремни преси
3х20 повдигане на крака от лег
3х30 повдигане на таза ( трябва да науча как се казва това)
3х100 скока
седобедна:
3х20 лицеви на колене
3х20 клек
3х20 кофички
3х50 коремни преси
3х30 повдигане на таза
3х100 скока
30.01.15
08:17
29.01.2015g.
Кошмарен ден, започнал със силно женско неразположение и без брой задачи.
Тренировката: половинчата (нищо недокарано до край), съпроводена от 3 часа пешеходен туризъм заради задачите.
Храната: смесица от всевъзможни и невъзможни бабини и лелини гозби и десерти.
Денят завърши с умора и чаша бяло вино за капак.... Днес трябва да се стегна!
30.01.15
18:16
30.01.2015
Страхотно време днес!
закуска: чаша гореща вода, портокал
втора закуска: кис. мляко с мюсли
обяд: 2 пълнозърнести филийки, 100 гр. сирене, една ябълка
следобедна закуска: зелен чай с 4 овесени бисквити без захар
вечеря: порция картофена яхния с праз и едно карначе, 1 пълнозърнеста филийка
тренировката:
ден 4, ниво 2 от 90дневната
2х20 лицеви
3х20 клек
3х20 кофички
3х30 повдигане на таза
3х50 коремни
15 мин с гирите
3 часа пешеходство в парка с 9 годишната
01.02.15
08:19
31.01.2015
закуска: зелен чай
втора: кисело мляко с овесени ядки
обяд:2 филии пълнозърнест, 100 гр. сирене , портокал
следобедна: зелен чай, парче торта ( бисквитен блат, кре от кисело мляко и мед)
вечеря: яхния от праз с картофи, зелен домат от зимнината, 50гр пилешко - гърди, парче черен шоколад
тренировката:
2х20 лицеви
2х20 клек
2х20 кофички
2х30 глутеус
2х50 коремни
2х20 повдигане на крака от лег
8км. кобинирано бързо ходене с бягане
Мнението беше редактирано от Весела Беканова на 01.02.15 08:20.
01.02.15
08:23
01.02.2015г.
Днес се отдавам на селски туризъм и почивка за психиката.
И както всички знаем, на село малко неща работят добре за талията, ако си на гости :)
01.02.15
08:59
казано от Весела Беканова на 01.02.15, 08:23:
01.02.2015г. на село малко неща работят добре за талията, ако си на гости :)
Ахааа, има доста - цепене на дърва например , ринене на сняг, обръщане на градината. :) Сезонен фитнес :)
Ако си позволяваш само по 1 парче - по 50 гр да речем от баничката, питката и пр. лошият ефект ще е минимализиран.
03.02.15
08:13
Два дни без интернет и се чувствам все едно съм била на 10 дневна почивка. :) Резултатите ... тотален срив на десния глезен , господ знае от какво, много ми се ядат плодове след селсата скара, и ми е подут коремът. Дърва не цепих, но пък изчистих 2 етажа и май сбърках с ходенето до язовира в тоя студ.
Да видим каква ще я свърша до довечера... :)