Как да премахнем бричовете и да предотвратим мазолите по време на бягане?

Кети Георгиева

10.02.15
20:58

Здравейте,
прекалено нова съм в сайта и форума. Прегледах някои теми, но тази най-много ме засяга. Интересува ме как да премахна бричовете от горната част на краката и не само това, но и как да направя, така че мазнината, която се е натрупала там да не се превърне цялата в мускул, защото така пак ще имам фигура на “гръцка амфора”, малко или много. Сега правя силови упражнения (тия във фитнеса дето приличат на гинекологичен стол и разни други за бедра), комбинирани с кардио (карам колело (велоергометър, когато не мога да карам навън, заради снега) и бягаща пътека (която ми осигурява предимно мазоли). Наблягам на кардиото, обаче. Правилно ли е това като методика специално за бричовете? Проблем е когато реша да бягам повече от 15 минути - веднага почват да ми се образуват непоносими на болка мазоли. Не знам, но може би имам плоско стъпало и затова така става. Нося съвсем удобни и достатъчно широки маратонки, както си трябва. Вече знам как да ги лекувам, но това изисква време, а до тогава губя около седмица най-малко, за да заздравеят. После пак се образуват и така до безкрайността. Имам силата и издържливостта да бягам повече, а единственото, което ме спира са тия гадни мазоли, които болят безпощадно. Интересува ме как да ги предотвратя от появяване, което ще ми е от най-голяма полза...и за бричовете, ако може да споделите...

Здравей!

Първо: мазнините не могат да се превръщат в мускули!
Щеше да е прекалено хубаво, ако такава фантастика съществуваше.

Второ: в твоят случай по-добре е да не наблягаш на кардиото, а на тренировки с тежести. Но по-скоро със свободни тежести и собствено тегло, отколкото на описаните от теб уреди (аддуктор машина и абдуктор машина).

Жените и тренировките с тежести

Относно мазолите - може би тази статия ще ти е полезна. :)

(Между другото, замисли се какви са ти обувките през по-голямата част от деня, а не само тези, с които тренираш.)

Кети Георгиева

13.02.15
11:50

Благодаря за съветите и материалите. Ще се пробвам. Жалко наистина за мазнините, че не се превръщат магически в мускули. ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1