Силови упражнения за ханш

23.02.15
14:51

Здравейте,искам да ви попитам знам че има много подобни теми но никаде не намирам отговора на този въпрос. На 17 съм висок съм 182 тежа около 95кг. тренирам от 6 7 месеца.Като цяло горната ми част гърдите,раменете,бицепса,трицепса гърба трапеца са ми доста добре оформени , тренирам със максимално тежко всеки ден, като се старая да всяко упражнение да го правя от 8 до 10 пъти на серия.Гърба ми е доста широк но талията ми е по широка и искам се консултирам за някои силови упражнения за талия защото ми е по голяма от перките.От един месец правя упражнения за корем 1 2 пъти седмично и талията почна да се свива малко по малко ,също искам да попитам клековете с тежест биха ли намалили и оформили талията и бедрата сущо.Не правя специални диети само не ям мазни неща повече ориз и риба предимно.Много ще съм ви благодарен.:)

Имаш известни пропуски в терминологията, но встрани от това - на прав път си. Клекът с щанга действа благоприятно и на развитието на коремната област.

Ми тя и коремната област като всички останали части на тялото ( гръб, ръце, крака... ) е съставена от мускули и ако тези мускули увеличат размера си и талията ще се увеличи. Тяга и Клек са може би с най-голямо индиректно натоварване на корема, тъй като при тези движения е стабилизатор. Има и други упражнения, които натоварват корема - раменна преса от стоеж, гребане с щанга, суингове, обръщания и т.н. Малко няма логика да правиш упражнения за корем и талията ти да намалява...може и да греша де. Талията се смалява основно с махана на подкожната мазнина в тази област... т.е. диета. Не си дал размери на талията де... може да си е съвсем в норма :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1