Съвети за тренировъчен режим

Здравейте, пичове. От известно време чета форума и статиите и реших в крайна сметка да се регистрирам и да попитам - все пак не съм специалист и няма как да знам повече от хора, които имат дългогодишен стаж в залите. Аз съм човек, който обича спорта и като цяло обичам движението. На ден вървя по около час, тренирал съм различни спортове /не съм тренирал силови/. Тежа 73 килограма и съм висок 180см, на 20 години съм. Когато започнах да тренирам зимата, се случи така, че се разболях от грип, който ме повтори, та и потрети. После си купих тежести - тренирам у дома и имам възможност да ходя на лостове. По празниците бях достигнал 78-79 килограма, като имах и доста мазнини. Затова спрях цигарите, хванах щангите и започнах. Рафинираната захар се мъча да я огранича до минимум, алкохола също. В момента тренирам по тази програма - http://www.muscleandstrength.com/workouts/dumbbell-barbell-home-workout.html . Може ли да ми дадете съвети дали е достатъчно добра, или ако не е - какво ще е добре за мен? Целта, която се стремя да постигна, е лично тегло от около 78 до 80 килограма максимум с относително нисък процент мазнини /около 10-12%/, които мога да поддържам спокойно. Не пия хранителни добавки и нямам желание :)

Това е за мен най-накратко. Ще се опитам да се вслушам в съветите ви за един по-здравословен живот. Ще се радвам да дадете идея за подобряване на програмата. Благодаря предварително, пичове.

Темата беше редактирана от Никоай Калоянов на 17.03.15 21:03.

17.03.15
22:05

Здравей,  правилно си направил, че си спрял цигарите и си започнал с тренировките :).
Ще е добре ако имаш възможност да посещаваш зала поне 2 пъти седмично. Може да стане нещо такова :
1 ден - кофи, набирания
2 ден - почивка
3 ден - клек, тяга ( в залата )
4 ден - почивка
5 ден - кофи, набирания
6 ден - почивка
7 ден - клек, тяга ( в залата )

Аз съм тренирал така, защото ме мързеше да ходя в залата 4 пъти седмично, а и реших да разнообразя малко. Ако нямаш възможност да тренираш в зала, може да си направиш стойка за клек или да си купиш. Ако почнеш да тренираш с базови упражнения ще има по - голям ефект. Може да включиш и някое упражнение за ръце, ако имаш сили :D.

Успех :)!

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1