23.06.05
12:45
Понеже съм склонен към качване на мазнини се опитах да си направя режим за сравнително чисто качване, без много въглехидрати и мазнини, дали съм се справил? Аз съм 82кг , 1.87см, смятам да добява и кардио към нормалните тренировки около 4 пъти седмично по 30-тина мин.
Ето го и режима :
10.00 - 2 филиики , 3 яйца
11.00 - 1 ябълка
13.00 - 200гр скумрия
15.00 - тренировка
16.30 - 1 банан, 30гр. глюкоза
16.45.- 30гр. суроватъчен протейн, 5гр. креатин
17.30 - 125 гр. Овесени ядки/ нестле фитнес с мляко и 2 лъжици мед
19.30 - 200гр. телешко
21.30 - 1 купичка кисело мляко 0.5%
23.30 - 200гр. пилешки гърди
1.00 - 30гр. суроватъчен протейн
Белтъчини - ~ 220гр.
Мазнини - ~ 35гр.
Въглехидрати - ~ 210гр.
Калориите няколко пъти ги смятам и ми се струва че нещо бъркам, понеже само към 2000 ги докарвам, пък ми се струваа, че трябва да са около 2500 :?
Здравей! Изчисли още два пъти поне (докато свикнеш). Понеже нещо не ми се върза така на око се хванах само мазнините да сметна и не са ти толкова...
За мен програмата е почти перфектна! Въпреки изчисленията! Които не са толкова важни особено пък за качване на маса.
по-здрави
специално мазнините така ги смятам -
3 яица - 15гр.
всичкото месо - към 10гр.
овесени ядки - 8гр.
кисело мляко - 2гр.
къде бъркам?
аз съм идиот, на месото съм гледал въглехидратите и за въглехидрати и за мазнини, объркал съм графите :)
Хайде сега ще се обиждаме, и аз съм го правил, обаче не се смятам за идиот :lol:
[quote author=“Martin”]Хайде сега ще се обиждаме, и аз съм го правил, обаче не се смятам за идиот :lol:
Абе стига с тия изчисления голяма работа, че не е сметнал мазнините! Важното е, че е хубава програмата. Но Марто можеби е добре да преразмисиш възгледите си за себе си :)
по-здрави :)
Виж Емо, няма начин да не минеш през стадия с изчисленията. Ако имаш съответния опит, можеш и да не смяташ, но иначе може големи грешки да допуснеш. А възгледите ще преразгледам, щом ти ме съветваш :lol:
[quote author=“Martin”]Виж Емо, няма начин да не минеш през стадия с изчисленията. Ако имаш съответния опит, можеш и да не смяташ, но иначе може големи грешки да допуснеш. А възгледите ще преразгледам, щом ти ме съветваш :lol:
Ами братле много е трудно да сметнеш баланса си. Дори и да смяташ колко мазнини поемаш и т.н. е важно кога и как ги поемаш! Поради това, че неможеш да сметнеш баланса леко се обезмислият нещата. И не е задължително сметките да са абсолютно точни, а само преблизителни.
по-здрави
Е да, обаче балансът е някаква база и след това с леки изменения от седмица на седмица разбираш къде точно е твоята конструкция. Иначе е ясно, че хиляди обстоятелства (неичислими и непредвидими) играят съществена роля.
[quote author=“Martin”]Е да, обаче балансът е някаква база и след това с леки изменения от седмица на седмица разбираш къде точно е твоята конструкция. Иначе е ясно, че хиляди обстоятелства (неичислими и непредвидими) играят съществена роля.
Е ти ако смяташ, че всяка седмица ти е еднаква. Трябва разнообразие в диетата да има и тренировката, което прави задачата още по-трудна. И пак ти казвам по-добро мерило от собственните рецептори за мен няма.
по-здрави
За тебе ясно, а за един трениращ с малко или без опит :wink: Поне трябва да знае горе-долу кое какво е, а това най-лесно се получва като си съставя менюта и изчислява... Организмът има гадното свойство да лъже и трябва да знаем как да го хващаме :D
С тия калории просто незнам къде бъркам - все към 2000 ги изкарвам, даже и малко отдолу, а за тях поне графата няма начин да сбъркам :)
а според изчисленията ми ми трябват около 2700 само за поддържане, пък като изям всичко това се чуствам напълно сит и ако се опитам да изям още нещо усещам, че се тъпча.
Е от тебе си зависи. Ще се наложи да хапваш повечко. Ядки, сирене, кашкавал - доста калорични са...
28.06.05
06:17
еййй браво бе марто и емо....а на момчето кой ще му каже че не е добре да си ляга чак към 1-2 часа и да яде към 23-30 ?
Ядките към ябълката можеш да добавиш. А защо мислиш, че яйца и омлет е нещо различно, може би в омлета ще сложиш още нещо.. :? , става..
Снежко, човекът пита за хранене! Какво да му обяснявам сега - ей я да си лягаш по-рано че... :lol:
[quote author=“snEjk0”]еййй браво бе марто и емо....а на момчето кой ще му каже че не е добре да си ляга чак към 1-2 часа и да яде към 23-30 ?
ХАХАХАХАХАХАХАХ :) :) Марто щи дърпам ушите, защо не го каза на човека ве?
по-здрави
[quote author=“Martin”]Ядките към ябълката можеш да добавиш. А защо мислиш, че яйца и омлет е нещо различно, може би в омлета ще сложиш още нещо.. :? , става..
Снежко, човекът пита за хранене! Какво да му обяснявам сега - ей я да си лягаш по-рано че... :lol:
омлет със сирене имам в предвид, мисля да го правя в зехтин :)
[quote author=“Emil_mlo”][quote author=“snEjk0”]еййй браво бе марто и емо....а на момчето кой ще му каже че не е добре да си ляга чак към 1-2 часа и да яде към 23-30 ?
по-здрави
Да бе Марто я земи се стегни? Кви са тия работи? Верно ли не си му казал на човека ;) е падна ми в очите направо.. :)
Спамери, ейии :wink: :D
bbd, да, много е добре омлет със сирене в зехтин. Ако може и в тефлонче нещо.. То там зехтина няма да ти трябва, но е яко, мазничко...мммм, спирам, че почнах да се лигавя (буквално) :lol:
28.06.05
13:51
Не се прави Кала ти лягаш в 5 най-рано ... :P
Това пък каква връзка има?
К
По темата:
Направи си тренировъчен дневник и си запиши мерките си преди да започнеш режим-а. Мери се на всеки 7 дни и си вади изводи какво, къде и колко си качил...
28.06.05
16:50
[quote author=“kaloian.georgiev”][quote author=“Emil_mlo”][quote author=“snEjk0”]еййй браво бе марто и емо....а на момчето кой ще му каже че не е добре да си ляга чак към 1-2 часа и да яде към 23-30 ?
по-здрави
Да бе Марто я земи се стегни? Кви са тия работи? Верно ли не си му казал на човека ;) е падна ми в очите направо.. :)
добре ..или аз съм изключително тъп и не мога да чета в другите теми или нещо съм се объркал колко пъти сте казвали че е хубаво когато човек спазва режим да си ляга навреме?
Така е, абсолютно! Просто мисълта ми беше, че не можеш на всеки да бълваш хиляди съвети, разбираш ли. Иначе си прав. Но можеше да напишеш на човека да си ляга навреме, вместо да ме укоряваш, че аз не съм го написал :wink: Идеята е, ти като вече напреднеш малко да започнеш и ти да съветваш, нали така.
Аз пък се чудя какво значи да си лягаш навреме? Аз лично никога не си лягам преди 1 - 2 часа вечер :) За мен това е навреме ;) И си хапвам късно вечер, защо не? Само гледам да е поне 2 часа преди лягане.
Разбира се, не казвам, че това е най - правилното и не го препоръчвам ;) Ама тези неща са относителни.
28.06.05
18:21
Не се прави Кала ти лягаш в 5 най-рано ...
Това пък каква връзка има?
К
Връзката е, че при добро суплементиране може да се качва дори и при не добър режим на сън.
за лягането - има ли някаква разлика дали ще лягам в 2 примерно и ще ставам в 10 или ще лягам в 12 и ставам в 8, нали пак са си 8 часа сън?
Ааа да Владо, аз не спазвам никакъв режим на сън - понякога спя по 2-3 часа на нощ, лягам си не по рано от 4-5 сутринта. Обаче добавките и храната го компенсират определено.
[quote author=“bbd”]за лягането - има ли някаква разлика дали ще лягам в 2 примерно и ще ставам в 10 или ще лягам в 12 и ставам в 8, нали пак са си 8 часа сън?
Определено има! Хормонът на растежа се отделя в по-значително количество между 22:30 и 23:30. А при достигане на първата фаза на дълбок сън също се отделя известно количество. Ако по времето, когато е настъпил момента на отделяне,ние сме във фаза на дълбок сън (около 30-40мин след заспиване), това би могло да подейства като катализатор на процеса. Но както Петко каза, тук всичко е относително. На практика през последните няколко месеца имах възможност на няколко пъти да спя като “по учебник” и се чувствах невероятно след това. И тренировките ми бяха супер.
Поздрави
Вярно е това. Аз от години си лягам винаги в 22 и ставам в 7 и всичко е много добре. После няма значение в колко си лягам, дали в 12 или в 4.. винаги след това ми е терсене.
29.06.05
12:23
[quote author=“Martin”][quote author=“bbd”]за лягането - има ли някаква разлика дали ще лягам в 2 примерно и ще ставам в 10 или ще лягам в 12 и ставам в 8, нали пак са си 8 часа сън?
Определено има! Хормонът на растежа се отделя в по-значително количество между 22:30 и 23:30. А при достигане на първата фаза на дълбок сън също се отделя известно количество. Ако по времето, когато е настъпил момента на отделяне,ние сме във фаза на дълбок сън (около 30-40мин след заспиване), това би могло да подейства като катализатор на процеса. Но както Петко каза, тук всичко е относително. На практика през последните няколко месеца имах възможност на няколко пъти да спя като “по учебник” и се чувствах невероятно след това. И тренировките ми бяха супер.
Поздрави
можеш ли да обясниш как се спи като по “учебник”
Лягаш в 22:00 и ставаш в 7:00. Е, много е индивидуално все пак. Може и от 23:00 до 6:00.
Абе за отделянето на хормон на растежа ако може да не говорите на изуст само! Ако някой извади от медицински и т.н. източници (достоверни!), че иначе само на изуст говорите! Много се спекулира с тая секреция не е истина. Даже казват, че при упражнения се секретират, което според една позната ендокринолог само по време на сън в фазата на дълбокия първите 15 минути. Само тогава. Но знаете каква бъркотия е в тая свера на медицината сигорно. Владо може да ви обясни :) :)
по-здрави
Еми аз тея неща съм ги чел в сериозна литература. И много други неща... :D Обаче сега се сещам, че може и да бъркам. Може да беше във някаква втора фаза, а не при дълбокия сън, мда :? Но това не е важно, темата е за друго.
Абе Марто пишеш, че клека помагал за секрецията на хормона и че се секретирал в някви часаво там. Еми дай обосновка, защото не изглежда сериозно. Въпреки, че не си медик, но пак ги говорите едно към гьотере.
по-здрави
За тестостерона става въпос принципно, не за хормона на растежа (при клека). И то е защото клекът е упражнението, което товари организма най-много като цяло. Тягата също, но тук е индивидуално, зависи кое упражнение влиза по-добре. Нали знаеш, че като цяло всякакви упражнения стимулират производството на тестостерон и хр, това е част от “мерките” за възстановяване, които предприема организмът. Клекът е най-тежък и работи най-много в тая насока. Затова казват “клякане за всичко”. Иначе има множество други фактори, които оказват влияние.
[quote author=“Martin”]За тестостерона става въпос принципно, не за хормона на растежа (при клека). И то е защото клекът е упражнението, което товари организма най-много като цяло. Тягата също, но тук е индивидуално, зависи кое упражнение влиза по-добре. Нали знаеш, че като цяло всякакви упражнения стимулират производството на тестостерон и хр, това е част от “мерките” за възстановяване, които предприема организмът. Клекът е най-тежък и работи най-много в тая насока. Затова казват “клякане за всичко”. Иначе има множество други фактори, които оказват влияние.
А за тестостерона. Значи не съм го чел от теб братле извинявай, защото наистина имаше мнения преди според, който точно в момента на клекове се секретира хормон на растежа. Та хипофизата е доста мудна и заспала жлеза. Има изменения и болести, които могат да я накарат да секретира като луда. Та незнам дали клековете помагат братле. Сигорно помагат. Между другото това със затварянето на костните епифизи нали рецепторите и че нараствали костите само на дебелина или някви такива теории имаше след 25 години губи обосновка. Защото доста хора с болести на хипофизата растът и на 50 годишна възраст. На височина, на ширина на всякък. И хрущяли и всичко им расте.
по-здрави
Ами това се водят аномалии някакви. Нормален (според общоприетото) човек дали ще може да расте на височина? Надали! То не е само до самия хормон, има генетично някакви ограничения, обаче не съм навътре в нещата....
[quote author=“Martin”]Ами това се водят аномалии някакви. Нормален (според общоприетото) човек дали ще може да расте на височина? Надали! То не е само до самия хормон, има генетично някакви ограничения, обаче не съм навътре в нещата....
Темата завива в интересна, но различна посока!
Не е тайна вече за никой, че баскетболист в НБА почти няма, който да не е взимал растежен хормон. И доста баскетболисти са пораснали с няколко десетки сантиметра от синтетичното растежно хормонче.
То това е ясно, нали на идолите ни им расте какво ли не :lol: Имам предвид, че е ограничено самото производството, а не способността за производство. Но сравнението с баскетболистите е добро, явно има голяма разика между приложението на собсвените хормони и вкараните отвън. Знам ли... май вече сме доста извън темата...