Въпрос относно кардио тренировките

31.03.15
20:07

Здравейте, казвам се Крум на 18 години 67 килограма и 180 см. висок. Спазвам програма в която имам 2 почивни дни ( събота и неделя ) та въпроса ми е мога ли примерно в почивните дни да отивам във фитнеса само за да правя допълнително кардио на пътечката или на велоергометъра примерно в продължение на час ? Питам защото съм си поставил за цел да кача малко килограми - мускулна маса и релеф, а някой ми каза че по този начин има опастност да започна да горя мускул ? Подщи нямам мазнини, но пък не виждам нищо лошо да правя кардио допълнително.  И дали ще пречи ако правя допълнително тренировки за коремните мускули през почивните дни ,ако примерно вече съм ги тренирал 1 ден преди това защото са ми в програмата ? Ще съм ви много благодарен, ако ме посъветвате какво да правя.

Ами напарви две-три кардио тренировки по 30-40минути за да ‘’влезе в час’’ сърцето ти и после лека полека започвай HIIT кардиото според мен е доста подходящо при всякакви цели... корема може да го правиш и два пъти не е проблем... но така или иначе упражненията за корем не са най-добрата тренировка за корема...

казано от Крум Василев на 31.03.15, 20:07:

Здравейте, казвам се Крум на 18 години 67 килограма и 180 см. висок. Спазвам програма в която имам 2 почивни дни ( събота и неделя ) та въпроса ми е мога ли примерно в почивните дни да отивам във фитнеса само за да правя допълнително кардио на пътечката или на велоергометъра примерно в продължение на час ? Питам защото съм си поставил за цел да кача малко килограми - мускулна маса и релеф, а някой ми каза че по този начин има опастност да започна да горя мускул ? Подщи нямам мазнини, но пък не виждам нищо лошо да правя кардио допълнително.  И дали ще пречи ако правя допълнително тренировки за коремните мускули през почивните дни ,ако примерно вече съм ги тренирал 1 ден преди това защото са ми в програмата ? Ще съм ви много благодарен, ако ме посъветвате какво да правя.

Сладур, не стига, че си супер кльощав ами и кардио в почивните дни си тръгнал да правиш. Ако ще качваш мускулна маса кардио макс 15мин преди тренировка колкото да загрееш. Направи си тренировката от 5 на 3-4 дни и вдигни приема на калории тялото ти няма нужда от допълнителен разход на енергия, а от повече ядене.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1