02.04.15
20:51
Такаа изчетох доста от темите, свързани с моя проблем, но все пак искам да споделя и моя случай и да задам и няколко други въпроса.
Започнах с фитнеса през октомври 2013 и тренирах без прекъсване до края януари. После ми се наложи да прекъсна и оттам нататък ту тренирах, ту прекъсвах. Проблеми - никакви. Тази година януари месец (за последно бях тренирал няколко месеца по-рано) както си стоях изведнъж усетих слаба болка ниско долу, горе-долу по диагонал от пениса, от дясната страна. Няма подуване, няма деформации, няма топчета. Същата тази болка я има и от лявата страна отвреме навреме, пак без видими деформации. Когато я получих за пръв път бях в чужбина и нямаше как да отида на лекар. Прибрах се в България и отидох на уролог (след като личната ми даде направление) в Токуда, който ме прегледа на ехограф, хвана ми тестисите и ми каза да кашлям и след това ми каза, че имам 2 хернии, но няма нужда от операция и няма място за притеснение. Попитах го може ли да ходя на фитнес, той каза може, нищо няма да се промени. Също така ми каза да не се побърквам и да не мисля непрекъснато за това, да не си втълпявам, че съм болен, че ми има нещо и така нататък. След този преглед болката от дясната страна за няколко дена зачести и се усили, даже за 1-2 дена я усещах в десния тестис и вътрешната страна на бедрото.
След 2 седмици реших да отида на втори уролог във Военна болница, за да чуя и друго мнение. Човека ме прегледа на ехографа, погледна ми и тестисите и каза, че херния няма. Отидох и при личната и тя каза, че след като на ехографа нищо не е видял втория уролог, значи няма нищо. След това болките като че ли изчезнаха и това беше до скоро, когато се замислих за тия неща и те отново се появиха (слаби са, нищо нетърпимо).
Въпроса ми е към тези, които са имали същите оплаквания или имат някакво познание в тази област. Какво мислите и как да подходя ? Със сигурност смятам да отида на трети лекар, защото не искам да оставям нещата така. Обаче на какъв лекар да отида ? Пак ли на уролог или този път директно при хирург да отида ? Откакто бях първия уролог не съм стъпвал във фитнеса и се старая да не вдигам нищо тежко, просто за всеки случай. Както казах доста съм нередовен във фитнеса, а болките се появиха във време, в което не съм имал абсолютно никакво физическо натоварване. Напротив, учех за изпити и по цял ден лежах или седях.. На 23 съм. Благодаря на всички отговорили и се извинявам, че пускам поредната тема, свързана с херния, но както прочетох почти навсякъде всеки случай е строго индивидуален и затова предпочитам и аз да разкажа подробно моя.
02.04.15
23:35
Мога да ти препоръчам наистина добър специалист в София - Стоян Чакъров работи в св. Анна/окръжна, но мисля че не работи със ЗК и прегледа при него е солен.
03.04.15
00:26
казано от Ивайло Валентинов на 02.04.15, 23:35:
Мога да ти препоръчам наистина добър специалист в София - Стоян Чакъров работи в св. Анна/окръжна, но мисля че не работи със ЗК и прегледа при него е солен.
Благодаря за отговора ! Той какъв е, уролог, хирург.. ?
След като двама уролози ти казват, че няма урологичен проблем, а в същото време имат различно мнение относно хирургичен проблем, е абсолютно наложително да отидеш на хирург.
Иди и сподели резултатите от прегледа, пък ако няма реална медицинска причина за състоянието ти, ще коментираме пак.
03.04.15
15:14
Топче не е задължително да се появи на 1вия месец или 2рия ... мен топче взе да ми се образува чак след началото на 2рия месец и излезе хидроцеле ... имах бокли и някой път в левия тестис но много за кратко и рядко.Дано не е херния щото..... отиди на още един уролог или директно на хирург.
03.04.15
17:04
Благодаря момчета другата седмица отивам на хирург и ще пиша как е минало.
03.04.15
17:26
Иначе според мен в голям процент (не ,че съм спец но така си мисля) едва ли ще е херния щом от “нищото” си усетил болка.
Иначе пък може и фалшива тревога да е .. и аз някой път като се застоя и усещам кратка така болка .. или някой път когато нося вече ставащите все по тесни дънки ,че пълнея лека полека ... пак за кратко ме болят
Иначе моето стана от простата ми глава ... един 30кг чувал на гърба друг в ръката и при пускането ме преряза и чак ~~2рия месец видях ,че имам топче и започва да се уголемява десния тестис и отидох ...така ,че дано изобщо да нямаш нищо времето ще покаже... както вика един приятел редовно гледам да нямам някой деформация по тестисите ей така за всеки случай.Избягвай да дигаш тежко и така ! ; )
Мнението беше редактирано от Свилен Киров на 03.04.15 17:27.
Емилия Георгиева
Кв.”Надежда 4”,, бл. 424, вх.В ет.1
Лечебен масажен център РЕМБАТ
приемни дни: Вторник и Четвъртък
тел: 0877080035
Свържи се с нея, разбира си от работата изключително добре..
Взима 60 лева на терапия..
Когато отидох за първи път и легнах на масажното легло, за не повече от минута ми каза всичките травми които лекарите са ми отклири в продължение на месеци и ми препоръча самолечение, което действа.
Лекаря ще ти препоръча лечение, което има за цел само да премахне болката от даденото място.. Но така това дава основа за бъдещи травми!
Когато една травма започне да се лекува с първоизточника и той се елиминира и така бъдещите травми са сведени до абсолютен минимум...
Успех и попътен вятър!
04.04.15
17:05
Благодаря за отговорите ! Ще го проверя този масажен център и ще отида и на лекар. Ще пиша като има развитие.