Стая на щастието

Темата е заключена.
Прескочи до:

Щом не искаш да спазваш диети ти предлагам просто да си следиш калорииния прием по удобен за теб начин. Изчисли си  калорииния баланс от тази статия ,хапвай си каквото ти харесва и се наслаждавай на малкото ти оставащо свободно време преди университет :D

Едит: По случай нова страница (а и без нея)  ти пожелавам успех във всички начинания.

Мнението беше редактирано от Иван-Асен на 03.05.15 17:06.

Carbohydrate

03.05.15
17:58

казано от Nickie на 03.05.15, 16:25:

Обърка ме малко, аз навсякъде четох, че ако не иска човек да прави обемни мускули трябва да прави много повторения с малка тежест, а не малко повторения с голяма? До сега съм правила предимно малко повторения с голяма (за мен) тежест и все не харесвах крайния резултат, а тогава храненето ми беше по-малко и далеч по-стриктно от сега. Искам някаква функционалност сякаш и просто да не съм толкова слаба физически, да мога да вдигам тук-там нещо в ежедневието си, да не ми е трудно да правя някои по-силови упражнения от йогата, такива неща, не искам свръх голяма сила. Просто да правя нещо за себе си в залата, да се раздвижвам и като плюс да ми бъде по-голямата силата, но не искам пак да ми се издуват бедрата, дупето, ръцете допълнително. Не съм на вълна атлетична физика в момента. :D Ако може да тренирам, ама да не ми личи.

Това основно зависи от храненето. Можеш да тренираш силово и да си с приятна оформеност, ако се храниш подходящо...

03.05.15
18:39

LiftThatShit, мерси, пожелавам ти да си върнеш прическата от началото на дневника, защото на турнира не те познах, аз си те помня от клипчетата, дето пускаше, когато беше на carb backloading и така беше по-готин. :D Ако всички на турнира си бяхте обръснали тия коси и бради нямаше да се притеснявате толкова за влизането в категория!!! (fubar) Иначе, аз съм супер стандартна - към 2000 калории ми е баланса и ми се получава да се храня по усет вече 6-7 месеца не качвам и не свалям, т.е. даже и калории не смятам, пълен айляк, само гледам да ям качествено, за да се чувствам добре и да съм здрава, не за да регулирам тегло. Което, между другото, искам да запазя, защото ми е супер да не броя калории и в този ред на мисли...
Може ли да се дефинира по-конкретно това подходящо хранене, Carbohydratе?

Carbohydrate

03.05.15
19:02

казано от Nickie на 03.05.15, 18:39:

Да, разбира се...просто намали белтъчините малко, като тренираш силово и това е. Колко малко, не мога да ти кажа, трябва да се напипа за теб колко е количеството.

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 03.05.15 19:03.

03.05.15
19:04

Дефинирай си много точно целите и ще оправим храненето. :)

Знам ,че бях по- готин :D ... в момента съм в awkward стадии от пускането на дълга коса . Когато почна да си я връзвам на опашка и вида ,че не ми харесва я бръсна . А за диетата ,поддържането и калориите имаи предвид ,че със започването на тренировки или някаква физическа дейност обикновено се покачва и апетите .

Мнението беше редактирано от Иван-Асен на 03.05.15 19:13.

03.05.15
19:21

казано от Carbohydrate на 03.05.15, 19:02:

Да, разбира се...просто намали белтъчините малко, като тренираш силово и това е. Колко малко, не мога да ти кажа, трябва да се напипа за теб колко е количеството.

Не, не, не, проблемът съвсем не е в белтъчините. :) Дори не си близо.

Carbohydrate

03.05.15
19:27

казано от Boby_ на 03.05.15, 19:04:

тук можеше да спреш ;) да не хвърляме боб ;)...тя пише за преди  в постовете, не за сега и аз пиша конкретно, как при силова тренировка, да не качваш много мускули...

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 03.05.15 19:29.

03.05.15
19:33

казано от Carbohydrate на 03.05.15, 19:27:

тук можеше да спреш ;) да не хвърляме боб ;)

Аз съм ти чел преводите за точното дозиране на белтъчините и връзката им със залтъстяването и ги смятам за несъстоятелни.
Нито проучванията са убедителни, нито останалите аргументи. Значение имат общият калориен баланс, мазнините и въглехидратите. Излишъкът на белтъчини може да е неприятен в дългосрочен план, но за да стане това, трябва да е много голям (над 2,5-3 гр. на килограм телесно тегло) и това да продължава много дълго.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 03.05.15 19:39.

03.05.15
19:39

Тренировките с тежести не водят до дисбаланс, освен ако не наблягаш на конкретни упражнения, т.е. да тренираш горна част - бицепс, трицепс, гръб, без например да клякаш :) (говоря някои за мъже, които така тренират предимно). Трите базови упражнения - клек, лежанка и тяга са изключително комплексни и развиват всяка една част от тялото. Комбинацията с колелце, хип тръст, планк, екстензии, лицеви опори, набирания и всичко това дори само със собствена тежест носи само положителни резултати :)

03.05.15
19:40

Искам само да съм здрава и малко по-силна. С това ми се изчерпва цялата дефиниция на целите, които искам да постигна, чрез тренировките.
В моя случай май по-важни са НЕцелите:
* не искам да ми се увеличават никъде обиколките, не искам по-големи мускули никъде, не искам и да свалям мазнини, за да “има място” за по-големи мускули на същите обиколки
* не искам да си губя от гъвкавостта и мобилността (всеки път като започна да тренирам в зала с всяка тренировка се чувствам все по-сковата, въпреки че разтягам)
* иска ми се, ако е възможно, да не влизам в сложни схеми с храната и да си ям каквото ми се дояде (като аз принципно си закусвам с яйца, хапвам месо всеки ден, сладките неща са ми алтернативни разни със стевия, натурално какао и пр. или просто плодове, т.е. нормалното хранене си ми е в здравословните граници, просто не изчислявам калории и нутриенти с точност всеки ден)
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Понеже се заформя някакъв спор, преди, когато тренирах в зала и качих не особено желан мускул така бях на НВД с нормален дефицит, някъде по 1500 калории на ден примерно, не помня точно колко бяха, тогава исках и да свалям, де.

Carbohydrate

03.05.15
19:41

казано от Boby_ на 03.05.15, 19:33:

казано от Carbohydrate на 03.05.15, 19:27:

тук можеше да спреш ;) да не хвърляме боб ;)

Аз съм ти чел тезите за точното дозиране на белтъчините и връзката им със залтъстяването и ги смятам за несъстоятелни.
Нито проучванията са убедителни, нито останалите аргументи. Значение имат общият калориен баланс, мазнините и въглехидратите. Излишъкът на белтъчини може да е неприятен в дългосрочен план, но за да стане това, трябва да е много голям (над 2,5-3 гр. на килограм телесно тегло) и това да продължава много дълго.

Боби, не става въпрос, че белтъчините са нещо вредно и т.н. Мускула расте по два начина: първият е увеличаването на енергетическите съставящи - гликоген; втори - удебеляване на мускулното влакно, свързващият белтък. При силова тренировка се увеличава обема на мускула точно за сметка на белтъка..... това имах предвид

03.05.15
19:42

Nickie, спорът е на съвсем друга основа и няма връзка с теб или твоя дневник. :) Не го мисли.

Започни да тренираш, усети тялото си силно, гъвкаво и здраво и после ела пак ми кажи, че не искаш да промениш нищо в обиколките и пропорциите. :)

Васко, този разговор не е за тук и иска доста по-задълбочено писане и четене, а аз в момента съм на 10 бири. :) Предлагам да го отложим.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 03.05.15 19:43.

Carbohydrate

03.05.15
19:43

казано от Nickie на 03.05.15, 19:40:

Искам само да съм здрава и малко по-силна. С това ми се изчерпва цялата дефиниция на целите, които искам да постигна, чрез тренировките.
В моя случай май по-важни са НЕцелите:
* не искам да ми се увеличават никъде обиколките, не искам по-големи мускули никъде, не искам и да свалям мазнини, за да “има място” за по-големи мускули на същите обиколки
* не искам да си губя от гъвкавостта и мобилността (всеки път като започна да тренирам в зала с всяка тренировка се чувствам все по-сковата, въпреки че разтягам)
* иска ми се, ако е възможно, да не влизам в сложни схеми с храната и да си ям каквото ми се дояде (като аз принципно си закусвам с яйца, хапвам месо всеки ден, сладките неща са ми алтернативни разни със стевия, натурално какао и пр. или просто плодове, т.е. нормалното хранене си ми е в здравословните граници, просто не изчислявам калории и нутриенти с точност всеки ден)
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Понеже се заформя някакъв спор, преди, когато тренирах в зала и качих не особено желан мускул така бях на НВД с нормален дефицит, някъде по 1500 калории на ден примерно, не помня точно колко бяха, тогава исках и да свалям, де.

просто си изчистила до показването на релефа и за това сигурно мислиш, че си качила мускул, ...

казано от Boby_ на 03.05.15, 19:42:

Nickie, спорът е на съвсем друга основа и няма връзка с теб или твоя дневник. :) Не го мисли.

Започни да тренираш, усети тялото си силно, гъвкаво и здраво и после ела пак ми кажи, че не искаш да промениш нищо в обиколките и пропорциите. :)

Васко, този разговор не е за тук и иска доста по-задълбочено писане и четене, а аз в момента съм на 10 бири. :) Предлагам да го отложим.

Боби, как така си на 10 бири? :D

Натали, всичко ще се напасне в самия процес. Боби правилно ти е казал - като започнеш да усещаш тялото си по конкретен начин и да свикваш с новите промени, ще нагласиш и останалите неща. А и ако ще тренираш с него и Зозо - имай им доверие. :)

03.05.15
19:54

казано от Вероника Налбатска на 03.05.15, 19:48:

Боби, как така си на 10 бири? :D

Мога ли да се позова на чл. 292, ал. 1 от НК?

Мнението беше редактирано от Boby_ на 03.05.15 20:00.

03.05.15
19:55

Всеки човек в даден момент си чувства по определен начин тялото - било да яде повече, да тренира повече (зависи какво), да ходи повече, да плува, да бяга, да скача и т.н., да не прави нищо, защото сега не иска - всеки в някакъв момент си намира баланс на това, което иска да постигне, а ти, според мен, си го намерила :-)

03.05.15
20:06

Никои дънки не ми ставаха, до каквото и да съм изчистила, бедрата ми бяха с по-голяма обиколка от преди да започна да тренирам - това сега не искам да става, имала съм по-дефинирани мускули, знам как изглеждам с тях, била съм много по-изчистена, даже и плочки имах по едно време - питате ме за точни цели, казвам - не искам атлетично тяло, не ми харесва да имам такова. Не искам да ми личат тренировките на физиката, само на силата и здравето. Няма ли такива варианти, ‘баси?! :D
Edit: А, само Зозо ме разбра! (F)

И аз смятам, че балансът е важен за всеки обаче той не е константа.
Днес, за да постигаш този баланс, са ти необходими Х+Y.
Утре, за да продължиш да усещаш себе си балансирана, може би ще трябва да правиш Х+У-Z.

Каквото и да се нахвърля като съвети тук, може съвсем да не е всичко нужно за твоя баланс. Ти започни, ще описваш, ще помагаме, когато можем. И аз те подкрепям в начинанията. :)

Боби, не ги разбирам тия работи. Ако е това: “Съдържанието на първата хипотеза,отразена в нормата на чл.292ал.1т.1НК  се отнася за тази ситуация  когато,ако лицето каже истината би обвинило себе си в престъпление.Самообвинението е мотивът да не изнесе истината свидетелят пред надлежният орган на правосъдието.Това е основната причина законът да намери компромисно решение, като даде законна възможност на извършителят да се отрече от неистинските обстоятелства.”, то НЕ, не може да се позовеш на този член! :D

03.05.15
20:20

казано от Вероника Налбатска на 03.05.15, 20:07:

И аз смятам, че балансът е важен за всеки обаче той не е константа.
Днес, за да постигаш този баланс, са ти необходими Х+Y.
Утре, за да продължиш да усещаш себе си балансирана, може би ще трябва да правиш Х+У-Z.

Рони, Балансът е константа, само участващите променливи са различни :)

Да, това имах предвид, но лошо съм се изразила. Благодаря ти, Зозо. :D

Балансът е равностранен триъгълник. Винаги. :)

/Мисля че тук е мястото да копирам любим цитат от една статия, подготвянето на която ми даде отговори на много неща:/

“Всяка от страните му представлява съответно структурна,  биохимична и психологична част от човешкото тяло.

За триадата на здравето важат следните неща:
- Ако трите страни са равни, то човек е в хармония и отлично здраве.
- Ако една от страните се скъси (появи се здравословен проблем), то това директно оказва въздействие на останалите две и оптималното здраве се намалява.

- Структурна част – връзката и взаимодействието между мускули, кости, нерви, стави и сухожилия, гръбначен стълб.
- Биохимична част – приложната кинезиология разглежда храната, хранителния режим и биохимията на пациента. На биохимично ниво протичат хиляди реакции и в това отношение хората са различни и уникални.
- Психологична част – тя е решаваща. Много от психологичните проблеми са следствие на физиологична причина и обратното.”

03.05.15
21:14

Хубава дискусия се получи, очевидно ще се пусна пак в залата, пък каквото стане. Аз съм си авантюрист. :D Ако случайно не харесам ефекта върху тялото си, спирам и чакам да си замине както миналия път - нищо не е непоправимо. Мисля си от известно време да започна и хип-хоп танци, между другото, или в школата на един съфорумник, или при един приятел, който е инструктор по попинг. Трябва повече екшън, много ми е скучно напоследък.
Отчет за днес
Храната:
кафе с мляко
омега 3 + витамин Е
две яйца, кашкавал с маслини, филе на тиган с масло
2/3 порция мусака + таратор (мислех да си доям последното после, но забравих да си го надпиша и някой ми го беше изял)
1/2 кофичка кисело мляко 4% с натурално какао и стевия
1 малка ябълка
пилешко месо със салата
4 бодвания бисквитена торта
Вода: около 2,5 литра - голяма жажда днес, цикълни работи
Тренировката (реших, все пак, да ги пиша):
слънчеви поздрави
започнах едно 30-дневно предизвикателство от Yoga With Adriene

04.05.15
19:06

Днес храната ми е под всякакъв вид критика, ако успея да огладнея ще хапана някакво месо преди лягане.
6:30 кафе с мляко, три яйца, омега 3 + витамин Е
12:30 две обикновени вафли (Ронкаа, Ронкаа)
18:30 две земелчета, сирене, зеленчуци, 1/2 кофичка кисело мляко 4% с натурално какао и стевия
Изобщо не мога да държа на фастове и не мога да ям много на веднъж, към 17 часа мислех, че ще умра от глад вече и мога да погълна света, после се наядох със супер малко и вече ми е тежко. Тия две седмици училище + веднага след това работа са УЖАС!
Тренировката е втория ден йога.

Teddy

04.05.15
19:22

Adriene ми е любимка (nlove5) Ако искаш нещо малко по-предизвикателно има и 90 дневна, и то по-трудничка от това :D
ЦЪК :)

04.05.15
22:07

И на мен много ми харесва, спокойна и усмихната, прави нещата да изглеждат лесни и достъпни за всеки. (F) Доста имам да се по опъна, разпъна, разтегна, претегна и, образно казано, позавържа, докато стигна 90-дневното предизвиквателство. :D Надценяваш моя скромен няколко-месечен по-сериозен опит, до скоро си бях средностатистически дървен фитнес човечец, който тудно си пипаше пръстите на опънатите крака от седеж.

06.05.15
07:55

Честит имен ден, Георги! :* (Бас ловя, че 1/4 от форума се казват Георги! Целувам ви всичките! :D)

Обикновено не пиша часовете сън, но днес би било интересно - вчера едвам се довлачих от работа и в 17:30 заспах - събуждам се сега, към 7:30 и то, ако не беше благославянето на слънчевата светлина от птиченцето ми ранобудничко, можеше и да не се събудя още. Това са...12 часа (май)?
Вчера се събудих с ужасни болки в корема, направо не можех да стоя права, нагълтах се с лекарства и хайде на училище, защото всички изпитвания, разбира се, са в последния възможен час, ако не се явиш - служебна двойка. :) Чудно! Един учител имам по Свят и личност (част от философски цикъл), който е нов - от тази година, и се е помислил за Господ, за първия срок от всичките паралелки, в които преподава - от 8. до 12. клас няма нито една шестица! Вчера 30 секунди преди изпитването разбрахме, че няма да е устно, а писмено, защото в другия клас не стигнало времето да се изпитат 25 човека за 2 учебни часа? Гледай ти! Както и да е... После бях на работа, сега правим едни кастинги и е доста оживено, идват разни момичета през целия ден, днес ще е същото...
Храна:
2/3 печена филийка, сирене, чай от джоджен
1/2 пакет обикновени бисквити

Исках да хапна някакво месо за вечеря, да си правя йогата - ама как да предположа, че ще спя до следващата сутрин?! (tmi)
Днес пак се събуждам със същите болки в корема, така че не може да се очаква по-добро меню. Май е някакъв вирус, ще го боря, няма к’во! (muscle)

Мнението беше редактирано от Nickie на 06.05.15 07:56.

Аз като най-големия критик и човек ,който обича да показва грешките на другите :D само ще отбележа ,че от 17:30 до 7:30 са 14 часа :D

Тъкмо се бях засилила и аз да нанеса корекцията. :)
И така, мила ми Nickie, честито! Ти би последния ми рекорд по спане за тази година!

06.05.15
10:43

Много пъти съм казвала и пак ще го кажа - не мога да смятам, цифрите ме объркват ужасно. :D Благодаря за корекциите! (F)
И да се оплача... Според майка ми ме боли корема от добавките, които пия, забележете - витамин Е и рибено масло. Винаги съм я имала за интелигентна жена, ама с тия “химии” не можем да се разберем и това си е. (shake)

06.05.15
13:14

казано от Вероника Налбатска на 06.05.15, 09:20:

Тъкмо се бях засилила и аз да нанеса корекцията. :)
И така, мила ми Nickie, честито! Ти би последния ми рекорд по спане за тази година!

Има да гоните моя - 24ч. ( с едно ставане до тоалетна ) :D
P.S. На 14 бях и не съм злоупотребвал с нищо, просто 1 седмица сън по 2-3ч. на ден на 1 лагер и накрая като се прибрах Хррррррр... :D

06.05.15
17:42

А да сте се успивали за лекции в 16:00? Защото аз съм. :D

06.05.15
18:43

Е, зависи, напълно възможно е, ако не си спал през нощта и си си легнал, например, в 12-13 на обяд... :D Аз съм се успивала за дискотека, т.е. за 1 часа през нощта... :D

06.05.15
18:46

Само аз ли никога не съм се успивала :D нито пък обичам да спя до късно.

Мнението беше редактирано от Silvia Koleva на 06.05.15 18:46.

06.05.15
19:11

И аз така :) Цял живот съм се събуждала без аларма, не съм лягала след 12, не съм ставала след 10 и съм будувала цяла нощ само на Нова година 7-8 пъти :)

06.05.15
19:56

Кобре, била ли си студентка? Ако да, задочно ли? :D

06.05.15
21:54

Днес нямаше училище, но, за сметка на това, беше лудница в офиса, поток от кандидатски за миски, някои идваха с по 5 човека придружители - страшна работа. Пък звъним на тези, които имат запазен час и една отвръща “Олиии, нИе, нИе, някой ви е подхвърлил моята апликация, аз нИе ща да ставам важна клИечка, зачиркнете ме.” - паднах от смях, с колегата просто се смяхме на почивки до края на работния ден. :D Корема продължава да ме болиии зверски, не мога да ям, не мога да стоя права, нищо не мога да правя. Има ли някакви вируси сега с болки в корема? (puke)
Храна:
две препечени филийки, сирене
няколко парчета черен шоколад (много ми пада кръвното като не ям)
малко ориз
Пия си чайчета във вълшебната чаша на BB-Team и се надявам да ми мине скоро тая гадна болка. (coffee)
Тренировка: направих към 1/3 клипче от йогата, но не мога, просто не се издържа

Иииии... ми се обадиха, че единия от малките е със счупена ръка, нашите са по болници тая вечер/нощ, пък другия има класно по математика утре, та - както се зарекох, че след моето класно математика няма да пипна... Сега ще помагам по математика. Еб@ти деня, очертава се и еб@ти нощта. Поне да можех да ям и да пия кафе, за да имам енергия - ама не! Който ме е проклел така е много, много лош човек! (fubar)
Пожелавам си по-хубав ден утре!

Боли те корема, защото храненето ти е много хаотично и некачествено

07.05.15
07:05

В момента се храня така, защото ме боли корема, не обратното. Не мога да ям повече и други храни на раздразнен стомах. Вчера вечерта вдигнах и температура, така че май съм с вирус.
За справка: Храненията от 3. май назад, нагъвай ти месо на неразположен стомах. :D По принцип си хапвам, не е като да не си.

Мнението беше редактирано от Nickie на 07.05.15 07:09.

07.05.15
19:16

Определено съм с вирус. Ужасно стомашно неразположение + температура.
Храната за днес:
пакет солети
няколко бисквити
предлагат ми някакъв картоф за вечеря, но ми се гади при мисълта

Ужасен ден имах, отново. Постоянно се убеждавам, че:
- хората са масово ужасно нагли и неблагодарни
- женската злоба е по-силна от тока

казано от Nickie на 07.05.15, 19:16:

Ужасен ден имах, отново. Постоянно се убеждавам, че:
- хората са масово ужасно нагли и неблагодарни
- женската злоба е по-силна от тока

И все забравяш, че имаш мутра под ръка (devil)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1