Въпрос относно протеин (за жени) и моля за опитни в тази област:)

06.04.15
22:35

Здравейте:) На 17 години съм, висока съм 178см и тежа 65кг горе долу, тренирам във фитнес зала. Въпросът ми е кратък-този протеин подходящ ли е : Scitec Nutrition 100% Whey Protein Professional ... или ме посъветвайте с друг, благодаря много предварително (y) :)

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 06.04.15 22:55.

06.04.15
22:44

За какво дали е подходящ ?
Иначе протеина си е добър . Добра разтворимост , вкус (ванилия + мед препоръчвам) и има повечко BCAA , което помага за възстановяването после :)

06.04.15
22:49

За мен :д имам предвид, че не разбирам много много от протеини и за това се чудя какъв да си взема и реших да попитам тук. Брат ми ми го прати този, но той е мъж, за това не знам колко му разбира главата от протеини за мъже и жени, а дали изобщо има такава разлика, но е логично да има?

06.04.15
22:53

Разлика няма :D , но нужно ли е да го приемаш на всяка цена ?
Ако имаш добър хранителен режим тези прахове не са ти нужни + това цената на този специално е високичка :) !

06.04.15
22:55

казано от Aniii на 06.04.15, 22:49:

За мен :д имам предвид, че не разбирам много много от протеини и за това се чудя какъв да си взема и реших да попитам тук. Брат ми ми го прати този, но той е мъж, за това не знам колко му разбира главата от протеини за мъже и жени, а дали изобщо има такава разлика, но е логично да има?

Мъжкия е светло-син, а женския е розов :D

Вероятно с протеина целиш да стегнеш дупето и по-оформен корем ( но не прекалено ) и не ядеш и тренираш тежко за да не натрупаш огромни мъжки мускули нали?

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 06.04.15 23:03.

06.04.15
23:03

Хаха м/у другото това го попитах, защото искам с розов шейкър :D но сериозно, мисля, че би трябвало да има някаква разлика, ако наистина няма си го взимам този и готово. А за хранителния режим, на мен там ми е проблемът като цяло..в залата правя всичко, но дойда ли си в нас става лошо:(

Ти прочела ли си в някой сайт за химия ( протеина е тежка химия при това )да има раздел “протеин за жени”

06.04.15
23:08

FitMiss Delight Womens - този например ?

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.04.15 23:12.

Търсачката знае много неща, но това явно ще трябва да го кажем и още веднъж.

Не съществуват протеини, оптимизирани за единия пол.
Приемането на протеин няма пряка връзка с намаляването на телесните мазнини и промяната в телесната композиция.

Протеинът си е протеин. Ако един производител предлага протеин за жени, то този продукт е пълно маркетингово творение и обикновено надскача с малко цената на напълно еквивалентни продукти.

Посоченият продукт не е лош, но преди всичко трябва да се изясни причината, поради която се обмисля прием на белтъчини от такъв източник. Той няма да ти реши проблемите с храненето. Видимо има нужда от актуализация на знанията ти за хранене и добавки. Прегледай си и уроците по биология.

Наистина не е нужно да слагаш линкове към магазини тук.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.04.15 23:13.

06.04.15
23:13

Те не са така или иначе в България, но пращам, за да се добие ясна представа

Това фитнес индустрията вече се гаври с хорицата.... :D сега и ако измислят и протеин за блондинки и брюнетки, мисля че някак си ще е запълнета гамата от асортимент.

казано от Aniii на 06.04.15, 23:13:

Те не са така или иначе в България, но пращам, за да се добие ясна представа

Чудесно виждам за какво става въпрос и въпреки това смятам, че не е уместно да го правиш.
Името е достатъчно. Познаваме повечето продукти на пазара, за останалите Google казва всичко с няколко движения на мишката.

06.04.15
23:19

казано от Кольо Пияндето на 06.04.15, 23:09:

Търсачката знае много неща, но това явно ще трябва да го кажем и още веднъж.

Не съществуват протеини, оптимизирани за единия пол.
Приемането на протеин няма пряка връзка с намаляването на телесните мазнини и промяната в телесната композиция.

Протеинът си е протеин. Ако един производител предлага протеин за жени, то този продукт е пълно маркетингово творение и обикновено надскача с малко цената на напълно еквивалентни продукти.

Посоченият продукт не е лош, но преди всичко трябва да се изясни причината, поради която се обмисля прием на белтъчини от такъв източник. Той няма да ти реши проблемите с храненето. Видимо има нужда от актуализация на знанията ти за хранене и добавки. Прегледай си и уроците по биология.

Наистина не е нужно да слагаш линкове към магазини тук.

на мен ми е пределно ясно, че проблемът с храната мога да си го реша само аз, форумът е, за да се пита все пак и ако някой има отговор да го напише, но се радвам, че ме подсетихте за уроците ми:)

06.04.15
23:23

Мисля , че доста опитни момчета ти отговориха доста подробно и ясно :) .

06.04.15
23:25

казано от Радо на 06.04.15, 23:23:

Мисля , че доста опитни момчета ти отговориха доста подробно и ясно :) .

да и благодаря за което:)

Съжалявам, ако отговорите не те удовлетворяват.
Това, че нещо е логично за теб, е чудесно... но все още не го прави истина.

В съветите ми няма сарказъм, ползата от следването им ще е само твоя.
Ако не желаеш - не ги следвай. Така или иначе това няма да промени нещата - няма ‘мъжки’ и ‘женски’ протеини. Вярно е, че форумът е за въпроси... само че някои от тях са получили отдавна твърде много ясни отговори.

Ето и нещичко за четене:
Протеин (част 1)
Протеин (част 2) - тук са нещата, които пряко касаят този разговор, под статията има чудесни допълнителни материали на тази тема.
Протеин - какво има в него?

Давай следващите въпроси. :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.04.15 23:35.

07.04.15
02:23

разликата в протеина за жени и този за мъже и като разликата в суроватката за мъже и тази за жени

07.04.15
10:05

Само добра култура на хранене може да ти помогне и не говоря за 1 месец ‘’диета’‘.За жалост много малко хора в днешно време я имат,още по-малко жените.Така ,че с протеин и без него резултата ще е един и същ,а имено нула ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1