Не тренирам - позирам

Темата е заключена.
Прескочи до:
Gogo

17.04.15
13:29

От другия месец започвам плажните тренировки, че няма време вече.

Всяка седмица от месеца, ще ми е съобразена с главно натоварване над една от следните мускулни групи: крака, рамо, гърди, гръб.
Всяка тренировка, ще е уникална за себе си, спрямо останалите през месеца.
Тренировките в седмицата ще са 4. През почивните дни, ще включвам от 1-3 среднощни бягания.

Започвам да описвам седмичните програми, за да мога до старта, да си внеса нужните промени.

До излитането, ще направя няколко встъпителни тренировки с фешън Пешо във фешън залата.

Темата беше редактирана от Gogo на 06.08.15 15:45.

Крака? Плажни тренировки? Не се връзва :D

17.04.15
13:40

Е така на хората им тръгват имена да му се невиди :D :D. Добре си дошъл по всяко време :D.

Gogo

17.04.15
13:41

Е, тук който не кляка, не му обръщат внимание. :>

17.04.15
13:46

При теб парадокса ще е, че стартовата позиция е :
клек = раменна = лично тегло
:)

Gogo

17.04.15
14:21

СЕДМИЦА КЛЕК

Тренировка 1
3хКлек с повече повторения за напомпване :д
3хНапади
3хЛегпреса
3хРазгъване за мошни квадрицепси
3хТяга с прави крака

За природна сила:
3хРаменна преса - Набиране
2хТясна лежанка - Кофички

Тренировка 2
Триъгълник: 3 пъти
Клек с дъмбели от земя
Високо изтегляне от земя
Обръщане прав

Триъгълник: 2 пъти
Клек
Подскоци
Пуш преса

Квадрат: 3 пъти
Набиране
Гребане
Тясна лежанка
Кофички

Тренировка 3
4хРаменна преса
3хПушпреса - Разтваряне на дъмбели встрани
4хНабиране - Кофички
3хБицепс - Трицепс (да засиля спомагателните мускули за рамо, лег и набиране, че са ми слаби движения :д )
В тази тренировка, няма крака.

Тренировка 4
3хКлек - свежи единици
1хКлек - дроп серия

Триъгълник:
Легпреса
Тяга с прави крака с дъмбели
Подскоци

3хТясна лежанка
4хНабиране-Кофички
2хСталкер

——————
Идеята за краката:
1-ва тренировка, кръвонасищане, да ги нахраня малко
2-рата тренировка ги изненадвам малко ас с няколко геометрични комбинации
3-тата тренировка им давам пълен айляк
4-тата тренировка удрям свежи тежки, тестови единички, последвани от дроп серия.  Кръг за довършване на тренировъчната седмица за крака.

През тази седмица, ще съм загрял рамото. Следващата ще му дам малко ток...

17.04.15
14:36

Добре, добре, Триъгълниците имат умението да изненадват мъжките квадрицепси :D

Мнението беше редактирано от Петър на 17.04.15 14:37.

17.04.15
16:46

Извинявам се за лаишкия въпрос, но какво е триъгълник и какво е  квадрат?

17.04.15
17:11

Уоу! Лонг лив дъ кинг! Welcome back Mr. Anderson!

17.04.15
18:05

Оо

Gogo

18.04.15
13:45

казано от Маданеца на 17.04.15, 16:46:

Разчупване на кръговете в по-ръбести форми, според броя точки/упражнения. Скоро до кръг, няма да мога да опра :>

казано от Guy Fawkes на 17.04.15, 17:11:

Уоу! Лонг лив дъ кинг! Welcome back Mr. Anderson!

:Д :Д
Не че ще е кой знае колко често попълван, но да има къде хората да си задават въпросите... хахаа

п.с.: тренировките ще са понеделник, вторник, четвъртък и петък. В сряда може да ходя да крада ноу-хау. Е ся от едно ходене, ме открехнаха на упражнения за раменната. Ай тясната лежанка не я броя, като новост, защото само такава правя, ама за широката военна не ми беше минавало през ум, защото при мен силата се отприщва в раменен или леко по-тесен хват, където лактите са близо до тялото.

Мнението беше редактирано от Gogo на 18.04.15 13:57.

18.04.15
22:09

казано от Gogo на 18.04.15, 13:45:

казано от Маданеца на 17.04.15, 16:46:

Разчупване на кръговете в по-ръбести форми, според броя точки/упражнения. Скоро до кръг, няма да мога да опра :>

Благодаря за разясненията - хич не ми дойде на акъл да мисля в тази посока :) Викам си Гого ще да е измислил някакви нови мистериозни упражнения ;)

20.04.15
12:57

И понеже Тренерът е много скромен и го е срам да си каже, аз да го накова с 1х75кг на раменна от вчера и два неуспешни опита на 80кг (докара го до половината да му се невиди :D)

Gogo

20.04.15
13:21

80-те ги стартирах от щангата на нивото на гърдите, да чийтна при старта с тях, но и това не помогна. Поне направих изометря 5 сек в средно положение на раменната. На едно кебапче с препечена филийка хляб, толкоз.
В събота отивам за креатин, глутамин и бцаа, и ще ги вдигна, голямо важно :Д

Начи за старотови позиции можем да приемем:
Тегло с дрехите: 82 кг

Клек - 1х110
Раменна - 1х75
Кофички - 2х40
Набиране - 4х20
Тясна лежанка - 2х90

Абе мечтата ми е, да си имам една 100 кг-ва щанга и да си правя всичко с нея, само повторенията да са различни :Д

21.04.15
13:22

Гого, нещо ми се струват занижени килограмите :)

Gogo

21.04.15
13:30

Така е с щангите. Спреш за малко/много и после почваш отначало. Само теорията ти остава за постоянно :>

Тук едно клипче, Пешо ме пази на клека:

Мнението беше редактирано от Gogo на 21.04.15 13:33.

21.04.15
15:06

Адаша много е заякнал от последните снимки, които е качвал. А и жълтата шапка много му ходи. Както и на теб лилавия колан :)

Gogo

21.04.15
21:35

Днес бива. Или миналия път съм скатал, или съм станал по-силен :Д
Натиснах на всяко контролно, да видя кво става:
Клек: 115 - кой ти ги дава
Раменна: 2х1х80 - да ги затвърдя един вид :>
Кофички: 3х40
Набиране: 4х30
Тесен лег: 1х100

Мнението беше редактирано от Gogo на 22.04.15 14:06.

Gogo

22.04.15
10:53

Начиии.. втора тренировка събирам впечатления от тяга с дъмбели с прави крака. Получава се едно добро натоварване на задното бедро и приятно натягане на кръста, без болка.

Странното е, че с килограмите на макс клека ми, мога да направя 10ка на машината за разгъване на бедрата и то със задържане в разгънато положение, без отлепяне на задника. Нещо генерално ми куца в клека. Ще натоварвам краката по различен начин, барем ударя и развия слабото звено. Надявам се и тичането да окаже роля в това.

Мнението беше редактирано от Gogo на 22.04.15 11:40.

24.04.15
15:18

Мини да ти поопресня теорията, че нещо виждам грешни неща ;)

Gogo

24.04.15
21:31

Аз, че ще мина, ще мина. Ама кажи кои са грешните, според твоята логика, да ти обясня моята :)

24.04.15
22:48

Няма нужда да ми обясняваш твоята, моята е правилната :)

25.04.15
09:18

казано от James Hinks на 24.04.15, 22:48:

Няма нужда да ми обясняваш твоята, моята е правилната :)

Сашо, бъди демократ! Не забравяй основния принцип - всеки има право на грешно мнение. :)

Gogo

25.04.15
09:35

Да я видим тогава, непоклатимата логика ;)
..., защото моята грешна логика е, че построяването на упражненията, може да различно, за всеки индивид, спрямо целите му, възможностите му, физическо и здравословно състояние, и др.

Точно пък в тази сфера, нещата с логиката, са като истината - всеки си има своята.

Вече, всеки, според умнствения си багаж, може да прецени, дали да приеме чуждата такава, като единствена или да я допусне, защото не може да бъде сигурен и в своята.

Мнението беше редактирано от Gogo на 25.04.15 09:46.

25.04.15
14:50

казано от Gogo на 25.04.15, 09:35:

Точно пък в тази сфера, нещата с логиката, са като истината - всеки си има своята.

Аз не казвам, че я няма, а че моята е правилната ;)
Практиката в тази сфера е доказала, че това е така :)

Gogo

27.04.15
11:41

Суперсериите набиране-гребане, повтаряни до отказ, водят до повишено самочувствие и здрав хват. :>

Gogo

28.04.15
22:36

Вече раменната на лично тегло я правя с първото докосване на лоста в залата. Останалите движения, нямат прогрес.
Вчера видях един клип във фейса, как Блажка тренира рамо, и днес с Пешо, тренирахме като нея.

Gogo

05.05.15
20:48

Днес стартирах схемата в моята зала. После профилактика на тялото със сауна и парна баня.. Добре е, добре е... Всички гъбички измряха. Е, в сауната не се застоявам много, че и други работи измират. :>
Тренировката беше малко тегава, и ако не си бях направил предварително план какво ще тренирам, сигурно щях да я съкратя. Ударих и първата бира за сезона след тренировка. Май ще стане работата.

Мнението беше редактирано от Gogo на 05.05.15 20:49.

11.05.15
13:59

Аре де! :@

Gogo

11.05.15
14:55

Моите не си заслужават описването.

Седмицата “крака”, приключи.

Тази седмица съм тук, само първите три дни от седмицата и съответно ще тренирам и през трите. Ще тренирам както винаги, цялото тяло, като през различните дни ще дам превес над една от мускулните групи. Днес ще е рамото. Утре гърба. В сряда отново краката.
Другата седмица ще е седмица “рамо”, с 4 тренировки.

Хубавото е, че като няма криви тяги в тренировките ми, нямам грам болки в кръста. Чакам да ми заякнат краката, за да мога да й обърна подобаващо внимание. Не ми се дърпат тежки щанги с кръста.

офтопик:
Тази година стартирах нов проект, за изграждане на пермакултурна градина, от типа мандала. В тази градинка не се копае, не се полива, не се тори и не се пръска. Стъпва се само по пътеките. Не се смущава животът в почвата. Всичко е мулчирано, с цел запазване на влагата, подтискане на плевелите, подобряващо структурата на почвата и живота в нея. Има изградено блатно езерце, което да подпомага бъдещият вътрешен микроклимат. Вече има жаби, които да се грижат за част от вредители в градината. Пуснах тестово една рибка “кои”, да видя как ще вирее. Надявам се да си хапва ларвите на комарите. :)

11.05.15
15:00

казано от Gogo на 11.05.15, 14:55:

Тази година стартирах нов проект, за изграждане на пермакултурна градина, от типа мандала. В тази градинка не се копае

А ти къде копаеш тогава ? :)

Gogo

11.05.15
15:04

В останалата част. :)
Гледам паралелно по два начина, да правя съпоставка. А и докато изградя това нещо, бая зор си беше.
Айде, не е точно копане, защото правя всичко възможно, за да не се налага да копая, но си е бая труд, който отнема време и енергия.

11.05.15
15:29

Останала част не изглежда окопана. Нещо май иманярстваш...
А тая ограда съобразена ли е с Фън Шуй или не ? :)

Gogo

11.05.15
15:36

В духовните практики още не съм навлезнал. Оградата е за да не влизат вътре кучетата. Разбира се, не им е проблем да я прескочат, но ако не е оградата, не мога да им кажа да не ходят там. :)

11.05.15
15:38

Чувал съм, че табели със знак били по-добре от това да им казваш. Защото кучетата бързо забравяли ;)

Gogo

11.05.15
15:41

То едно куче, веднъж да го нахраниш, винаги ще го помни. На човек 100 пъти да му помогнеш и веднъж да му откажеш, ще те забрави.

Gogo

22.05.15
22:23

Днес, кофички с 40 кг за 10ка и с 60 кг за 4ка, бива. Така като гледам, тази година, може и да ги докарам кофичките до личното си тегло.
В останалите упражнения, няма забележим прогрес, като изключим клека. Пешо ми каза, че смигвам при атг. Разрових, и се оказа, че мобилността в глезените куца. Идейно било да се опита да се кляка с подложки/щангетки. Днес забих една дъска под петите и всичко светна.

Докато кляках, имаше един 130 кг биксьор с 1 глава над мен. Цъкаше нещо пред огледалото. Един го юрна, че долу имало един друг биксьор с 50кг под него и с 2 глави по-нисък, който бил навит да играят... и като ме напуши един смях.. :д

За храната. Оскъдна. Както винаги, нямам апетит, но това не ми пречи на тренировките.

Ако можех да ставам рано, бих тренирал и двуразово, че по-айляшко, вместо да се пъна 40-50 мин наведнъж.

23.05.15
23:19

Остави ги тия кофички. По-добре да клекнеш с 2хСТ, отколкото кофичка с добавена тежест=СТ ;)

Gogo

23.05.15
23:51

Нещо сникерсче ли ти се е прияло? :)

Клекът ми върви бавно и никога не ми е вървял бързо. Да, защото не натискам и скатавам. ;)

Някои други упражнения обаче ми вървят по-добре, и с кеф ги натискам да тръгнат още по-добре.

24.05.15
00:00

казано от James Hinks на 23.05.15, 23:19:

Остави ги тия кофички. По-добре да клекнеш с 2хСТ, отколкото кофичка с добавена тежест=СТ ;)

Защо?Нали са някак  различни движения?

24.05.15
00:10

казано от Gogo на 23.05.15, 23:51:

Клекът ми върви бавно и никога не ми е вървял бързо. Да, защото не натискам и скатавам. ;)

Забравяш явно, ама това е нормално ;)
Дали скатаваш сега не мога да кажа.

казано от Gogo на 23.05.15, 23:51:

Някои други упражнения обаче ми вървят по-добре, и с кеф ги натискам да тръгнат още по-добре.

Твоя си работа.

казано от nervak на 24.05.15, 00:00:

казано от James Hinks на 23.05.15, 23:19:

Защо?Нали са някак  различни движения?

За него е по-добре да натисне клека, отколкото кофичките. Несъразмерност се получава иначе :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1