28.04.15
18:57
Здравейте, изкарах 3 месеца по програмата 5х5, от коята останах изключително доволен откъм постигнатите силови резултати. Мисля,че е време да обърна малко внимание и визуалния резултат,като се спрях на програма за “поизчистване” на излишните мазнинки. Занимавам се с фитнес от приблизително 3 години , 185см 93кг.Не смятам,че хранителния ми режим е на 100%,но се старая да спазвам такъв и да се ограничавам от “вредните” храни за сметка на месцето, яйца, извара, кисело мляко, ориз, ядки,овесени ядки от тези продукти главно се състои моят режим.Та програмата, на която се спрях е за цялото тяло 3 пъти седмично:
1 ден:
Загрявка
Клек
Лег
Набиране с широк хват
Повдигане на ръце встрани (рамо)
Бицепсово сгъване с щанга
2 ден:
Кардио + корем
3 ден:
Тяга
Полулег
Напади с щанга/дъмбел
Военна преса
Френско разгъване
4 ден:
Кардио+корем
5 ден:
Гребане с щанга
Кофички
Щангистко обръщане
Бедрено сгъване
Раменна преса с дъмбел
Трапец
6 и 7 ден: почивка
Упражненията се изпълняват в 4 работни “рунда” в показания ред, като почивката между упражненията е 30-40 сек.Ще използвам килограми,които ми позволяват да правя между 10-15 повторения в серия.
30.04.15
20:18
Прочети системата на Винс Жиронда 8х8 с 30 сек. между сериите и упражненията :-).
Защо 10- 15 повторения в серия? Не си мисли, че 10- 15 повторения са равни на релеф.
Програма за отслабване по почти нищо не трябва да се различава по такава за мускулна маса. Имам предвид, че трябва да си тренираш с тежки килограми, 3-5-8 повторения, нещо в този диапазон. Така ще гориш много повече калории и ще запазиш повече от мускулната си маса.
Те къде 8 ,там и 10-15!
Огладняваш сериозно след тежки 1-2-3 .Останалото е въпрос на постройка ;)
Системата на Винс Жиронда изглежда доста интересна, мога да използвам главния замисъл.До въпроса защо 10-15 повторения, защото досега винаги базовите упражнения съм ги тренирал тежко в 2,3, 5 повторения, а “спомагащите” упражнения в 6-8 повторения и реших да изпробвам този метод да видя какво ще се получи.Като цяло се стремя към по-лека,комплексна и интензивна тренировка,а килограмите,които гоня да сваля са 4-5 и смятам,че няма да е проблем с,който и да е метод или сплит, а ще се изпълни главно от промяна в хранителния режим + Фет бърнър, Л-карнитин, БЦАА и тауринче ? И се чудя дали по-удачния вариант е да разделя програмата на 2 отделни дни и да ги пусна понеделник/четвъртък и вторник/петък или да я оставя така 1 цялостна тренировка изпълнена понеделник,сряда и петък?
Мнението беше редактирано от decooto на 01.05.15 10:34.
01.05.15
15:47
Най-ефективният метод за самоучение: проба-грешка. :)
Мнението беше редактирано от puzimir на 01.05.15 15:47.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече