Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимказано от BGDN. на 04.11.19, 17:26:
П.п. Човек и добре да живее все някога си прави Тиндър профил.
След това изказване предвиждам още няколко десетки нови регистрации 😄
04.11.19
20:56
Иска ми 58 лв да видя кой ме е лайкнал...
казано от Metsan на 04.11.19, 20:22:
What the fuck… нещо не вдявам какво е това.
Апп за запознанства. Предлага ти хора на рандъм принцип, без да ти казва дали те са те виждали вече и дали са проявили интерес към теб. Ако не ги харесваш плъзваш наляво, ако ги харесваш плъзваш надясно. Само ако се уцелите да се харесате получавате възможност да си пишете, един вид се пази малко неприкосновеност.
казано от Gogo на 04.11.19, 20:56:
Идвам да вметна, че аз си карам на безплатната версия 😀 да не ме помислите за луда. 😂
06.11.19
21:26
казано от BGDN. на 04.11.19, 22:52:
казано от Metsan на 04.11.19, 20:22:
What the fuck… нещо не вдявам какво е това.
Апп за запознанства. Предлага ти хора на рандъм принцип, без да ти казва дали те са те виждали вече и дали са проявили интерес към теб. Ако не ги харесваш плъзваш наляво, ако ги харесваш плъзваш надясно. Само ако се уцелите да се харесате получавате възможност да си пишете, един вид се пази малко неприкосновеност.
казано от Gogo на 04.11.19, 20:56:
Идвам да вметна, че аз си карам на безплатната версия 😀 да не ме помислите за луда. 😂
останал съм с впечатлението че тиндър е за най-долнопробната и повърхностна сган, ама нещата може да са се променили 🙂))
Е пък за какво ти е тиндър. Тук например има достатъчно готини за запознанство, а пък и не само.
казано от kaloyan на 07.11.19, 00:21:
Е пък за какво ти е тиндър. Тук например има достатъчно готини за запознанство, а пък и не само.
Ко? Ко речи? Всички готини мъжаги от форума са заети... едно време може би имаше, но сега надали...
Аз се запознах с моя приятел в тиндър. Просто сме уцелили момента, иначе като цяло повечето хора вътре са го обърнали на гепиме.ком.
В чужбина можеш да го ползваш да се запознаваш с хора, които те развеждат по забележителности, просто изрично пишеш, че търсиш човек със свободно време, който иска да ти покаже Еди какво си и т.н.
Така съм разглеждала много места, в Париж ме е развеждала и жена-художничка... абе има си позитиви и негативи.
Мнението беше редактирано от Блажка на 07.11.19 10:26.
казано от Joe Musashi на 06.11.19, 21:26:
останал съм с впечатлението че тиндър е за най-долнопробната и повърхностна сган, ама нещата може да са се променили 🙂))
В България не знам как е, но тук го ползват почти всички, които търсят нещо и няма никакъв негативен привкус.
Ако ви е срам да си кажете, че сте се запознали в тиндър, кажете, че сте се срещнали в сиунгър клуб.
Това ми беше второто отваряне. На първото с предишния приятел се моткахме няколко месеца докато решим дали ще сме заедно и се оказа, че той си отворил тиндъра една вечер и ме видял там. Същата вечер се разбрахме, провокирало го да се стегне 😄
Тогава го деактивирах и сега го отворих наново, но единствения човек с когото се разписах, е син на семейни приятели, който познах там. Никога не съм излизала с някого досега, ама кой знае.
Направих днес едни лесно 6км (33мин.) колкото да се разджижа преди състезанието в неделя. Пак са ми се събрали 2-3 часа пилон тази семдица, нищо не ме боли, дано продължи така. Храната ми е безобразна.
Айде, и това мина 😂 20км на РМР - 1:49ч, 5:28/km. Доволна съм, горе долу достойно представяне спрямо Манчестър миналия месец. На изкачванията издъхвах много и на последното направо си ходих. Наваксвах загубеното време на спусканията по алея Яворов. Добре че едно лелче ме наснима на път ЗА вкъщи, че нямаше кой.
Мнението беше редактирано от BGDN. на 10.11.19 14:04.
Седмичен лог, ПМС седмица.
Вторник 9км - 50:22 - 5:34/км
Четвъртък 10км - 53:38 - 5:22/км
Неделя (нямалидамиидвавече) - 10км, по-чил - 57 мин. 5:40/км
Взимам си карта за Флайс от следващата седмица, че сутрин взе да става тъмно за бягане. Искам април да се пусна пак на 10км на Панчарево, където ми беше първото състезание миналата година - тогава ги взех за 59:10. Надъхала съм се да бутам за 51-52 мин., тъй че зимата ще е за скоростни тренировки.
Дотогава ако си тренираш е по реално да си под 50. Да не говорим че за тогава и 46-7 минути ти е съвсем възможно.
казано от kaloyan на 24.11.19, 09:03:
Дотогава ако си тренираш е по реално да си под 50. Да не говорим че за тогава и 46-7 минути ти е съвсем възможно.
И аз мисля че около 50 е възможно, но обичам да си ги поставям реалистични и завишени, за да не се разочаровам и губя инерция ако нещата не излязат по план. 🙂
Поправям неделята на 11км на Панчарево - 58мин, 5:16/км
Вторник - 5х1км с минута почивка между интереалите, средно темпо 4:55/км
Дойде ми днес със 6 дена закъснение, но пък отмъстително, нз още колко ще тренирам тази седмица/месец.
Още едни хладни, сутрешни 5К в неделя, във Враца.
От тази седмица пак съм във флайса на Веслец, ако някой тренира сутрешно там да казва 🙂
Вторник, 45мин общо.
Раменна преса с лост 12,10,8,8@15
Гребане с лост 12@30 10,10,10@35
Вертикален скрипец, успореден хват 10@30, 12,12,12@25
Разтваряния встрани СС напред за рамо 4х10@3
12 мин интертвали на пътеката, 2км
Доволна като за първи път. Слаба съм, ама нормално.
Мнението беше редактирано от BGDN. на 03.12.19 12:51.
Миналия четвъртък
Набирания с ластик 4х8
Пуш преса 4х10@15
Ходещи напади 4х24@10
Кофички СС лицеви (на пейка) 3х10
Повдигане крака от лег СС руски туистове@5кг 4х20
2км леко кардио на пътека
Петък 3.5 км интервали вечерно - 18 мин.
Събота 5.5 км на пътека- 28мин 5:05/км
Неделя: 7км навън - 37мин - ок. 5:20/км
Цялата минала седмица въртях иде чудех как и къде да вмествам крака, така че да не ми пречи мускулната треска на тичането. Случи се днес, но няма да остане така.
Хип тръст 3х8@60 8@50
Клек 4х10@20
Степ ъпи на кутия 3х12@10 за всеки крак
Аддуктор СС абдуктор 3х12@25
2км стегнато накрая за 11мин
Вече ме боли😭
Стегна ме левия пищял (стари shin splints) онази вечер и го пазя в момента.
Вчера, сряда:
Набирания с ластик 4х8
Лег 4х10@20
Пуш преса 3х10@15; дропсет с 10кг
Придърпване на хоризонтален скрипец 4х12@18
Толкоз. Довечера може би ще ида да се разджижа, че като не тичам не ме свърта.
Мина седмица, тибията още ме боли, най-вече в покой след натоварване. Не тренирам/ тичам изобщо, единствено ходя до работа и обратно, около 4км на ден, няма как да отрежа и това движение.
Чудя се дали да не пробвам другата посока, с умерено и разумно раздвижване, вместо покой и ограничение, ама ме страх да не се влоши.
Весела Коледа! Откакто го писах почивен за тичане съм 5/7дни в залата, ама нямам стриктна програма, всичко се върти около набирания, военна преса, гребане, клек/тяга/хип тръст, тук-таме по някое изолиращо, я за рамо, я за гъз. Велоергометър по 20-30 мин интензивно, че ми пази пищяла добре. Ще го карам така до 3-4.01 след което ще пробвам да започна да подтичвам отново.
Позавръщам се с бягането от миналата седмица. Темпото ми е ограничено, но нищо фатално. Планът за 10к под 50мин си остава за Панчарево, през април.
Петък - 5км пътека + набирания и рамо
Събота - 7км навън, 5:35/км
Неделя - 8км интервали на пътека.
Понеделник и петък ще почивам оттук наататък.
Тежа ок.64, тъй че едно кило нагоре по Коледа.
От понеделник до петък почивка.
Ходя по лекари след работа.
Петък - набирания, военна преса, кофички и лицеви на пейка. 4км стегнато, без болки.
Събота и неделя ще гледам да бягам умерено, но и двата дена.
П.П. Имам един Garmin Forerunner 235 в прилично състояние, с малки забележки.
Готин стартов часовник за бегач, който не е имал GPS часовник преди, става и за лайфстайл (крачки, пулс, калории, други спортове) DS Rainmaker има детайлно ревю. Ако някой има интерес да ми драсне, търся му нов човек просто защото ъпгрейднах по Коледа.
Мнението беше редактирано от BGDN. на 10.01.20 10:32.
Осъзнах, че съм забравила да спомена разни цели тук, тъй че си започвам отчета:
1500км за 2020.
2 маратона.
10К - <50мин
21К - <1:45ч
Миналата година си бях поставяла и цели с класирания (исках топ10 на Рено Морнинг) мисля и тази година да го направя.
Засега съм се записала за Spring360 и 10К на Панчарево.
Тежи ми гъза на тия кила. Ще се стягам и аз вече.
11.01.2020
28/1500км
Пак 4км днес , по някво никво време и нямах сила. Утре ще гледам да направя 7-8 поне на свежо.
Мнението беше редактирано от BGDN. на 11.01.20 18:52.
12/01
Без тренировка.
По голямата част от деня - моткане на крак с приятелки.
Храна:
Кафе с мляко и мед.
Гнездо от кайма с яйце и зелева салата
Близалка 😀
Чай с мед
Шепа замразени ягоди и 1 банан на сорбе
Останало 1яйце по арабски с нахут от вчера, 3-4 слайса свинско филе, чаша от тия алое напитките
Като се сетя да се вписвам, ще си вписвам и храната. Утре ще тичам.
13.01 - понеделник
5,5км пътека
15/01 - сряда
6км пътека
39/1500 км
Утре заминавам за банско за 4 дена, ще има каране ако става времето, инача ще има и релакс и тренировки.
16/01
6км бягане в Банско
17/01
Сноуборд от 10-16ч
Към 30тина км по пистите
Като за второ каране, а първото преди 15години съм бетон.
Храната е блок маса... Ям като за двама 😀
Вихрен и Кутело направо са ти на главата 🙂 Личи си че до момента в Пирин наистина има малко сняг. Приятно прекарване. Иначе на тази твоя снимка се вижда много добре откъде се качва зимата Вихрен, по ръба. Но наистина снимката макар и аматьорска се е получила страхотно, идеално обзорна е.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 17.01.20 20:05.
Настинката с която заминах на почивка се разрази и съботата я изкарах в леглото.
Днес се прибрах в София
5 км в Заимов
50/1500 км
Никаква амбиция за храна, чайове, 3 малки препечени ФПХ с кашкавал, още чайове, котидж Олимпус и купа брюкселско зеле с масло.
Мисля, че още ми е рано да тичам, защото пищяла ми се обажда все още около тичанията, а покрай него и други неща, предполагам че опитвайки се да го пазя, издишам другаде. Вчера ме заболя зад коляното на същия крак.
За последните 2 месеца съм пробвала всичко... Редовно се разтягам, масажирам, правя физио упражнения, разгрявам адекватно, тренирам в комплимент, тичам леко... Нз. Спирам да тичам, продължавам с останалото, докато не спре да ме боли напълно. Ебала съм му и събитията, искам просто да мога да тичам, защото иначе шумната ми, луда глава ще гръмне.
Само да те питам, ти как бягаш ? Пръсти-пета. Средна част - пета. Или пета и тн.
Едно време аз бягах пета - и тн и имах проблеми с пищяла. Смених техниката да посрещам с пръсти и после пета и се оправи този проблем. Обаче пък се възпаляваха сухожилията на прасеца. И започнах да посрещам не толкова с пръстите, колкото с предната част на крака и после пета. А в момента според натоварването сменям всичките тези варианти по време на бягането.
Иначе относно това “Ебала съм му и събитията, искам просто да мога да тичам, защото иначе шумната ми, луда глава ще гръмне.”
Те каня тази неделя да направим едно изкачване на Черни връх пешеходно без тичане, според мен ще ти се отрази добре и няма да е от места където има много хора.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 20.01.20 20:52.
Midfoot striker. Когато започвах да тичам (първия път още, 2012) бягах пета - пръсти, но с натрупването на километри и честота с много леко старание от моя страна се самоизмени. Когато се изморя, (15км+) започва да се проявява пета-пръсти пак. Имам неутрално стъпало, без пронация, тичам с неутрални обувки. По техниката имам забележки, повече в горната част на тялото, работя ги.
Аз не съм привърженик на самоцелното сменяне на footstrike-a, само щото “на пръсти се бяга”. Има изследвания, че при любители бегачи бягащи пета-пръсти БЕЗ контузии характерни за него, не получават особен бонус от насилствена промяна, даже обратното.
Пищяла почна да се обажда като влязох зимата на пътека, не го прецених това със смяната на механиката и на настилката. Мега много ме е яд. Обмислям дали и да не сменя още веднъж обувките, макар че тези с които бягам в момента са на стотина км.
За Черни Връх съм пас, но мерси все пак.
Мнението беше редактирано от BGDN. на 20.01.20 21:36.
Да, така е. Просто споделих моя опит, аз си ги сменям на базата на натоварването, а не заради самоцел.
За черни връх щеше да ти хареса.
А пък относно обувките, трябва да може да бягаш боса без проблем, за да заяква крака или поне равни обувки. Всичките тези с вдигната пета и омекотени в дългосрочен план правят само проблеми.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 20.01.20 21:56.
Аз винаги съм посрещал с пръсти, ама като балерина чак - един веднъж даже ми се посмя добросърдечно като бягахме с него. И въпреки всичко си докарах шинсплинтс и имах един период от 1-2 месеца без НИКАКВО бягане, просто защото не можех - при всеки опит да бягам още на първата крачка сякаш нещо от вътре разцепваше пищялката ми и искаше да излезе през мускула и кожата. Значи едва ли е от начина по който стъпваш.
Аз имам подозрения (понеже поне доколкото четох даже и учените не знаели защо се получават), че тези шинсплинтс се появяват когато например бягаш в дъжд или в трева и се опитваш да си вдигаш пръстите на краката много повече от обикновеното нагоре когато отлепяш ходилото от земята. Или ако бягаш по нанагорнище (от страх да не заореш с пръстите), или ако си бягала на пътеката под наклон.
На мен лично за упорития шинсплинтс много ми помогна едно упражнение, което го правех по няколко пъти на ден в продължение на 2-3 месеца и оттогава никога не съм получавал шинсплинтс. Самото упражнение може и да го знаеш и да си го пробвала, но все пак да го кажа. Заставаш на стълба от стълбище или на висок тротоар. Стъпваш само с петите, а средната част и пръстите на краката висят във пространството. Може да се подпираш на нещо или някого ако ти е трудно да пазиш равновесие. И почваш да мърдаш предната част на ходилото нагоре над хоризонтала и надолу под хоризонтала. До където можеш - пълен РОМ. Бавно и методично докато не ти се схване мускула на пищяла отпред - на мен ми отнемаше примерно 15 пълни движения нагоре-надолу. Почиваш малко и правиш още една серия колкото можеш - докато не запари мускула. Може и унилатерално да го правиш и да редуваш краката. После и трета серия. И така сутрин, обед и вечер, месец-два-три - всеки ден.
На мен ми помогна, дано ти помогне и на теб. Спомням си как ужасно тъпо се чувствах - като куц кон, предполагам и при теб е подобно положението, затова искрено ти желая успех.
20.01.20
22:41
Моят опит е такъв...
По равно възглавничка -пета.
По баир предна част,по надолнище -пета пръсти .
Има един основен проблем на бягането и той е че трудно си правиш разчет кога и колко да бягаш, докато не добиеш един добър опит. В този период и се получават тези контузии.
То със всичко е така де, просто краката държат повече време, преди да ти кажат стоп.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 21.01.20 09:32.
Ще тествам упражнението, мерси, Димо. Аз повече съм се съсредоточавала досега в мускулуте на прасеца (на стълбище пак, ама от пръсти), защото този предния пищялен мускул (Тibialis ant.) винаги ми е бил силен, здрав и развит, и уж да боря някакъв потенциален дисбаланс. Но ако трябва да съм честна, успоредно с това, че е голям е и често схванат и болезнен, има най-голяма нужда от фоумролер, т.н. , тъй че може това да ми е бил изначалния проблем. :(
казано от kaloyan на 21.01.20, 09:31:
Има един основен проблем на бягането и той е че трудно си правиш разчет кога и колко да бягаш, докато не добиеш един добър опит. В този период и се получават тези контузии.
То със всичко е така де, просто краката държат повече време, преди да ти кажат стоп.
Не съм съгласна, че тук случаят е “твърде много/често, твърде рано”.
Не съм имала осезаемо намаляване или увеличаване на обема или честотата, единствено рязка смяна от вън на пътека, но то си афектира и “настилка” и механика.
казано от BGDN. на 21.01.20, 15:52:
защото този предния пищялен мускул (Тibialis ant.) винаги ми е бил силен, здрав и развит, (
То има няколко мускула там и проблема може да идва от някой от по-малките повдигачи/сгъвачи на предната част с пръстите.
Още преди да започна да бягам съм получавал същото парещо и неприятно усещане като от шинсплинтс когато ходя много бързо и съм се заглеждал какво правя и всъщност много и нависоко си вдигам пръстите и от там ме заболява пред пищяла. После като се зачетох едно брато от интернета разправяше че били цяла групичка приятели, които решили да започнат да бягат и абсолютно всички без само един от тях имали такъв епизод с шинсплинтсове. Този, който нямал проблеми бил барабанист и всъщност за него това насила повдигане на предната част на ходилото било ежедневие с крачните педали за барабаните - не знам как се казват. После един друг казваше че това упражнение с повдигането на пръстите заздравявало там някакви мускули и предотвратявало бъдещи шинсплинтс и аз си навързах за мен си нещата. Дано да е правилно навързването ми 🙂
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече