Фитнес програма

17.05.15
17:02

Здравейте. Попаднах на една много интересна, дълга и трудна за изпълнение фитнес програма, което ме мотивира да попитам какво мислите ефективна ли ще е.Програмата включва 12 различни тренировки по 4 на седмица, като не приключваш на 12тата а започваш отново. Харесва ми колко е разнообразна вижте какво мислите по въпроса.
1 ден- Бицепс,Трицепс,Корем
2ден-Гръб,Трапец,Задно рамо
3ден-Гърди,Предно рамо,Странично рамо
4ден-Крака ,корем
5ден(втора седмица)-Гръб,трапец,трицепс
6ден-гърди,бицепс
7ден-Рамо,Корем
8ден-Бицепс,Трицепс,Корем
9ден(трета седмица)- Гърди,Гръб
10ден- Рамо,Крака,Корем
11ден-Гръб,Трицепс
12ден-Гърди,Бицепс
Аз лично тичам по малко след всяка тренировка, но това не го пиша тъй като не влиза в програмата. Е какво мислите

17.05.15
21:04

Поне напиши от какви упражнения е съставена програмата, каква интензивност и обем също.
На колко си години, колко стаж в залата имаш, какви са ти целите.
Просто така написано “гърди и бицепс” нищо не говори.

17.05.15
21:57

От 2 години се занимавам с фитнес, но рядко сменям програмата, именно затова повдигнах темата. Когато тренирам само гърди правя по 5-6 упражнения,но сега щом е комбинирано с бицепс или пък гръб няма да са по повече от 4 с по 4 повторения.Помагам с БЦАА и протеин. Та основно въпроса ми беше как ви изглежда това наблягане на ръце във втората седмица и на гърди и гръб в третата.

17.05.15
22:12

Още не си описал какви упражнения съдържа програмата и какви упражнения ти би извършил.
Правиш ли клек, лег, тяга, набирания и кофички. Изобщо правиш ли базови упражнения.
По принцип не е нужно да правиш 4- 5 упражнения за гърди за да има растеж- това се отнася и за другите мускулни групи.
Може да се наблегне на ръцете и без да се правят в отделен тренировъчен ден. Ръцете като мускулна група растат най- добре с базовите упражнения.

18.05.15
17:50

Да правя базови упражнения ето това правя за отделните групи.
Гърди - Лежанка 5,6х10-12 повторенията(но тук всичко зависи от кг), Кофички4х12,Полу лег на смит машина или с дъмбели4х12 , Кросоувър затваряне за гърди на скрипец4х12 , Пек-дек4х12, Долна лежанка4х12
Гръб- вертикален скрипец широк хват,мъртва тяга, чукчета,
Едностранно гребане с дъмбел,Придърпване на долен скрипец(всичко 4х12)
Трицепс- Кофички,Лежанка тесен хват(може и на смит машина),Френското, Трицепсово разгъване на горен скрипец(всичко 4х12)
Бицепс- Набирания тесен хват, бицепсово сгъване с дъмбел, сгъване на машина ,
Двойно бицепсово сгъване на портален скрипец всичко 4х12
Рамо- там правя 1 базово след това по 1 за предно странично и задно и накрая отново базово.

друго исках да попитам как мислиш, че е по-добре когато имам 2 мускулни групи: пример: гърди и бицепс- да редувам по едно за гърди едно за бицепс или първо свършвам по-големия мускул (гърдите) и после бицепса?

18.05.15
18:10

:D малеее, според мен за гърдите остави лежанка 4 серии и кофи 4 серии, за гръб набирания и тяга по 4 серии и може чукове 2-3 серии, за бицепс и трицепс според мене са достатъчни 2-3 упражнения по 3 серии, за рамо 2-3 упражнения и си готов. Защо не тренираш краката?

Правиш прекалено много упражнения и серии, не знам как ще се възстановяваш :/

18.05.15
18:25

Правя крака има ги в програмата горенаписана. Просто не съм написал, защото за тях е ясно .Ами честно казано съм свикнал на повечко натоварвания и нямам никакъв проблем с възстановяването, а ако правя по по-малко имам много сила накрая и на другия ден не мога да разбера тренирал ли съм.Също и имам 15мин тичане с голяма скорост след всяка тренировка и съм чувал, че сваляло напомпване и не било хубаво, но не вярвам честно казано.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1