S.P. се завръща с Изненада! :)

Темата е заключена.
Прескочи до:

19.05.15
02:13

Здравейте!Завръщам се! :)
Стария ми дневник е някъде в архива.Който ме е следил преди и ми е помагал със своите коментари е на ясно що за Мързел съм!
Ако някой все пак проявява интерес ето линка към Архива-http://www.bb-team.org/forums/viewthread/75000
Килограмите ми са 76 в момента.Къде ще успея да се “спра” не се знае.Положението в момента е “малко бременна” ;).За пръв път ми е! Казвам малко,защото съм в началото на 3ти месец.То по принцип или си или не си ,ама това е друг въпрос.Това ми прозвуча малко като “Да бъдеш или да не бъдеш”! :)
Освен вървенето друго за сега “мърдане” нямам.Четох,четох и стигнах до извода,че след 3тия месец е хубаво да започнеш с упражнения.Замислям се да се запиша на йога за бременни и на училище за родители.А ако си намеря и нещо от нета с упражнения,няма да е лошо.Оправихме кростренажора,но не съм се качвала.
Чувствам се добре!Само доста ми се спи в ни туй ни в онуй време.Мога да заспивам на всякъде и по всяко време.
Продължавам с ниско въглехидратното.Позволявам си по малко от всичко,което ми се преяжда.Не ям за двама.Порциите са ми същите.
Имах проблеми с една кашлица и бях на инхалатори и хапчета.Спрях ги,когато разбрах,че съм бременна.Не пия вече и кафе без значение какво!
С моя мъж живеем без брак,мислим и така да си останем!И котарака остава.Лекарите казват,че не пречи,ако си ходи на лекар.
Ходя си на работа за сега.Малко ми е топло вече,но ставам честичко да се пличкам с вода.
Пия само фолиева.
Общо взето това е от мен!Живи и здрави!
Много бих се радвала на адекватни съвети от бременелите потребителки на форума!

19.05.15
05:55

Браво на вас ;)! Такава хубава новина рано сутрин! Следях те и преди, макар и без да се обаждам, ще те следя и сега. Лека бременност ти пожелавам и да сте много щастливи цялото семейство.

19.05.15
07:15

Честито S.P.! Много се радвам за теб!

И от мен честито! Много хубава новина! :)
Е, поне не си сама - виж колко мами има във форума. Ще ти помагат. :)

Супер честито!!! Лека бременност и браво за желанието за движение-бонуса след това е по-лесно раждане :) За съжаление аз докато бях бременна се спуквах от ходене с километри ама папках сладко много и хоп вземи си тия 28кила за в къщи :) Сега ще следя теб може пък за следващото да съм запомнила нещо от тук! С каквото мога да помогна съм насреща!

19.05.15
10:39

Еееее, страхотно! Станахме 3 бременните :) Някой друга ако има да си признава, ей ;)
Лека и безпроблемна бременност ти желая, и здраво и пухкаво бебче на термин :)

19.05.15
11:00

Честито (party)

19.05.15
11:58

Честито! Лека бременност и здраво бебче (F)

19.05.15
12:16

Честито!!!
Това е страхотна новина! (sun)

Аз предлагам да се направи един подфорум за бъдещите мами, в който настоящи и бъдещи майки да си обменят инфо. :)

19.05.15
17:44

Благодаря на всички!

19.05.15
22:27

казано от Елица Лазова на 19.05.15, 07:53:

Супер честито!!! Лека бременност и браво за желанието за движение-бонуса след това е по-лесно раждане :) За съжаление аз докато бях бременна се спуквах от ходене с километри ама папках сладко много и хоп вземи си тия 28кила за в къщи :) Сега ще следя теб може пък за следващото да съм запомнила нещо от тук! С каквото мога да помогна съм насреща!

Добре де...колко е много сладко за да се качат толкова много колограми. Питам без лоши чувства. Наистина чисто физиологически искам да си го обясня.

19.05.15
22:28

Честито. Много ги обичам тези две чертички

19.05.15
22:46

S.P., честито!!! Пожелавам ти едно хубаво, здраво бебе! (F)

Diva, прочетох въпроса ти и се изкушавам да отговоря, без да ме питат, защото съм качвала над 30 килограма с ядене на много сладко, без обаче да съм била бременна. Според мен когато човек се ограничава твърде много, в един момент (организмът му) решава, че ще наваксва и се започва - два шоколада днес, половин кутия сухи пасти утре, и съчетано с намалено движение... след година 30 килограма са налице. При мен беше в резултат от възстановяване от хранително разстройство. Явно организмът ми е бил крайно изтощен. Ясно е, че не съм се възстановявала качествено, щом натрупах повече от 30 килограма (за може би година и половина).
Не пожелавам на никого да качва толкова много килограми, но някои хора - в частност аз - лесно ги качват/качих. Извинявам се пак, че се намесих без да ме питат.
Случаят на бременна жена може да бъде различен и тук не съм компетентна. (F)

Мнението беше редактирано от Елена на 19.05.15 22:51.

20.05.15
02:39

“Добре де...колко е много сладко за да се качат толкова много килограми. Питам без лоши чувства. Наистина чисто физиологически искам да си го обясня.”
Дива,не бременна бях стигнала до ужасното число за моя ръст(158см)-99кг(обикновен кантар,на гладно сутрин) и 103кг(електронен кантар,вечер)...Резултат от диети и йо-йо ефекта след тях.Последно се бях отказала вече от тези диети.Храната главно тесто-2 закуски на ден и до 2 вафли или половин шоколад,или 6 филийки хляб(по 2 на хранене).Шоколада не всеки ден,а имаше и седмици,в които съм била на 4 вафли(обикновени) и 1 кис.мляко или пък пакетче бисквити...2 пъти в месеца се “черпех” с пица и торта задължително.
Работа в седнало положение 8 часа(шивачка съм),прибиране с автобуса.
Интересното е,че сега ставам по едно и също време до тоалетна и да пия вода.Горе долу между 1:30 и 2ч.
Купувам си вода от една борса срещу работата.Взимам 10 л. Казах във фирмата вчера,че съм бременна.Прибирам се днес и си нося тубата.Гледат ме колежките на двора и дочух как си коментират,че не е хубаво да нося тежко.Даже ми се скараха някой.Грубо от около 50 човека само 1 се затича да ми помогне.Не мога да карам никой да ми носи водата.Такъв характер съм,че ще се мъча ама няма да се моля!Имам чувството,че като се моля за каквото и да било се унижавам.По-добре сама да се оправям...!
Тук въпроса ми е:До колко кг може да носи бременната?
Аз в началото ,като не знаех си носих смело по 10 литра във всяка ръка.Та си мисля,че 10 няма да ми навредят.
Иначе получих доста съвети.Къде добронамерени,къде не чак толкова...Ама да са живи и здрави всички!
Я да ги напиша да си кажете мнението:
Не вдигай тежко
Не се качвай на високо(стол,стълба)
Не яж нездравословно.Каквото ядеш-бебето се храни от него.(това ми се струва най-точно)
Не си вдигай ръцете
Не се преуморявай
Внимавай със секса :)

Излизаме от кабинета на гинеколога(младо момче една година по малък от мен) и той казва-”Чакайте,а за секса няма ли да питате?” :)
Всички питали,ама нас не ни вълнува този въпрос.Каза,че не пречи даже е полезен стига да не чувствам дискомфорт .Каза,че нищо няма да направим на бебето.
Получих съвети да си платя на лекаря и да ме пуска болничен.Как да изляза,като се чувствам добре?Какво ще правя сама по цял ден у дома?Като съм болничен заплатата ми намаля със около 100 лв.Винаги съм се старала да съм коректна към работодателите си.Ще минат 2 год.,нали ще трябва да се върна на работа...
Та така...!
Ставам да поспя още малко,че в 5:30 ставам за работа.

Мнението беше редактирано от S. P. на 20.05.15 05:37.

20.05.15
13:12

Ако се чувстваш добре, не си взимай болничен. Аз работих до последно, но пък моята работа не е в седнало положение.

За тежкото - същото, което ти написах и в общата тема - индивидуално е. Виж Дива, виж Веси, просто зависи от самата бременност. За тежкото казват не по-тежко от един хляб :D :D :D Може и да е вярно, може да не е. Наистина не мисля, че някой ще се наеме да ти даде съвет, а и не е редно. Сама трябва да усещаш от кое ти е добре, от кое - не. Доста зависи и от прежния ти начин на живот, не може да не си пипала щанга (примерно казвам) и те първа да започнеш, баш като си бременна. Но всичко е тооооооооооооолкова условно.

За храненето - определено поддържам, а и всички дами тук - абсолютен контрол. Не ядеш за двама, достатъчна е кофичка кисело мляко над обикновения ти калориен прием. Задължително е да не ядеш каквото ти видят очите, никой не печели, ако се тъпчеш с боклуци. На мен ми бяха казали да наблягам на плод и зеленчук. Ти излизаш от гаднияч период, така, че имаш възможност да контролираш здравословността на храненето си. Чети моч дневник, този на Радост, на Веси, на Дени, там ще видиш (при мен след 3,5 месец) кой с какво се храни.

Преумората е ясна.

За вдигането на ръцете Вик, ако не се лъжа, беше споменал някъде, аз съм го послушала.

За високото - естествено, все пак гледай да не се пребиваш, ако под високо се има предвид маси, столове, стълби. Ако се има предвид планини...глупости, с Кольо ходихме на Витоша :D :D :D И пътувахме с лифт.

За секса....еееее това вече е въпрос на психика, не е опасно, само трябва да се внимава с контракциите.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 20.05.15 13:18.

20.05.15
13:33

Подкрепям абсолютно всичко написано от Карфичка :) Всичко е индвивидуално, как се чувстваш, колко активна и с какво активна си била преди забременяването и т.н. Аз не се спрях даже и първите 3 месеца, които са най-критични.
Най-важното според мен е - слушай тялото си, то ще ти подскаже всичко :)
Ако няма медицински причини, които да спират секса - правете си ;) не пречи по никакъв начин :)
За болничния аз мисля другия месец по някое време да си пусна вече, средата на 6 мес. ще съм, но аз работя 8 часа седнала на стол и предпочитам да съм навън, на въздух, в движение и заради това :)

21.05.15
02:33

Я да кажа за храната:
закуска-супа топчета с 2 с.л. кис. мляко
10-бадеми
12-кренвирш запечен с кашкавал и картофена салата,3 ягоди
15-ябълка
19-таратор и пълнозърнести макарони с домати,сирене и кренвирши
разходка и 1 малка кифла(пакетче от 6бр),след вечеря
вода повече от 3л
все още ям кренвирши.Рядко,но го правя...
фолиева киселина

Мнението беше редактирано от S. P. на 21.05.15 02:42.

21.05.15
10:37

Здравей отново и от мен. Относно питанките които имаш......Веси и Карфичка са казали основното. Настина е индивидуално и не могат всички бременни да се сложат под общ знаменател. Общото обаче е , че тъпкането с боклуци си е чисто лигавене, аз затова и питах колко е много сладко, за да се качат 30 кила и какво е сладкото. Повишен апетит ок, тогава просто  яж повече качествена храна. Ама да се опиташ да залъжеш повишения апетит с вафли и банички си е тотална глупост, особено при тия разбъркани бременни хормони най-много да си докараш гестационен диабет.
В тази връзка, кренвирша никак не е храна за хора, а пък за бременни да не говорим. Макароните също не дават на бебето кой знае какви хранителни вещества. Старай се да ядеш сезонна, прясна, богата на хр.вещества храна, а че ще изядеш понякога едни сладолед или някоя вафла няма да е толкова пагубно. И да имаш едно наум, че поради завишените нива на женски хормони се качва мнооооого лесно. Обобщено:
1. Яж пълноценна храна
2.Движи се много, освен ако нямаш изришни протвопоказания
3. Прави секс :)
4.Пий вода
5.Не яж боклуци
6.Не използвай бременността за оправдание
7.Не вярвай на бабини суеверия

П.П Това за вдигането на ръцете и аз го бях чула и наистина ми ставаше кофти, когато правих раменна преса примерно,но това беше в началото.

Мнението беше редактирано от diva 97 на 21.05.15 10:39.

21.05.15
18:37

Здравейте и днес!
Днес е Спасов ден.Бог да ги прости всички,които са на небето!Поклон!
Събрах 2 торби със сладки,козунак.Изядох 2 шок. бонбони и 2 малки сладки.
Храната:
закуска-печен пипер и краве сирене,1 кифла от снощния пакет
10-ябълка
12-макарони(от вечерята)
15-лешници
вечеря-мусака с мляно месо и 2,3 с.л кис.мляко,3 печени чушки,сладолед
Бунтува ми се корема от вчера.Като гуркане на червата.Не вярвам да е бебето.Мисля,че е рано.
Много ми се спи...
фолиева
вода около 3л

Мнението беше редактирано от S. P. на 21.05.15 20:28.

21.05.15
21:06

казано от S. P. на 21.05.15, 18:37:

Бунтува ми се корема от вчера.Като гуркане на червата.Не вярвам да е бебето.Мисля,че е рано.
Много ми се спи...

Хе хе, дооооста ти е рано да, не е бебето :) Първа бременност ти е значи към 5-ти месец чак ( около 20 г.с. ) ;) Но има такива неразположения с червата да, и аз ги имах в началото.

23.05.15
08:19

Вчера храната беше:
6:30-сирене и яйце... 7:30-баница(от баничарница),не трябваше ама ми се дояде.
10-банан,1 шок. бонбон
12-мусака,горещ шоколад
15-бадеми
19:30-салата от зеле и домат,мусака,1 бисквита
вода минах 3л.
Разбутвам си гадно съня.По едно и също време ставам,после не ми се спи.По цял ден се прозявам на работа.
Преди давах сърцето и живота си за работата си.Сега усещам,че вече ми е все едно.Възприемам всичко като ден да мине и друг да дойде.
Нямам търпение до датата на следващата консултация.Вчера започнах 11 седмица.

Мнението беше редактирано от S. P. на 23.05.15 08:28.

24.05.15
02:25

Вчера ядох буклуци...:x
закуска-солена и сладка бутерка....,кис.мляко с мед и канела
10-лешници
11-спрайт
12:30-дюнер-само с месо,домат,краставица и бял сос,няколко ягоди
4 дъвчащи бонбона(малки)
чаша газиран сироп от една сиропчийница
17-бананов шейк(прявно мляко и банан)
20-салата(маруля,репичка,лук,краставица,домат,сирене) и скумрия на скара
разходка доста дълга с 2 излизания
вода не засичах

24.05.15
05:29

Днес ставане като по часовник-2:30.Имаше останала чаша от банановия шейк
Закуска-кис.мляко с мед
Отиваме на море.Няма да влизам.Няма и бански да си обличам,че да не се изкушавам.Ще стоя под шатрата.
Планове за храната-барбекю и салата
Хубава неделя! :)

26.05.15
05:14

Пикника мина страхотно.Деня започна мрачен и с мъгла.После като пекна едно слънце.Сега съм с червено носле.:)
Прегрешения :
сладолед в неделя
един пакет крекери в понеделник

28.05.15
18:05

Последен ден на 11 седмица.
Повръща ми се,но не повръщам.Взех си спрайт.Като се наобядвах ми мина.Дали има връзка?

28.05.15
18:47

казано от S. P. на 28.05.15, 18:05:

Последен ден на 11 седмица.
Повръща ми се,но не повръщам.Взех си спрайт.Като се наобядвах ми мина.Дали има връзка?

На мен също като ми се гадеше, след като хaпнех ми минаваше ;) Но за спрайта със сигурност няма връзка :D

Мнението беше редактирано от Vess на 28.05.15 18:48.

28.05.15
18:59

Ааааа, на мен спрайтът ми притъпяваше гаденето, определено, първите 4 мсеца от бременноста, това беше единственото, което ми помагаше, макар и в минимална степен, дас е почувствам ееееееей тоооооооооооооолкова малко по-добре :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 28.05.15 19:00.

29.05.15
00:21

За спрайта знам от лекарка,че има някаква съставка,която притъпява пристъпите на гадене.Бяха го препоръчали на едно малко момиченце,което имаше проблем.Аз не си зададох правилно въпроса-връзка между гадене и празен стомах.Не ми беше празен стомаха,защото бях закусвала...Странно е,че с това ниско въглехидратното,никога не изпитвам глад.Приятно ми е да се храня така!
Купих си меко авокадо-много ми хареса.Ядете ли костилката?
Днес идваха от трудова медицина на работата.Урина,невролог и преглед на щитовидната жлеза.Всичко е ОК.

Мнението беше редактирано от S. P. на 29.05.15 00:30.

29.05.15
14:30

казано от S. P. на 29.05.15, 00:21:

Купих си меко авокадо-много ми хареса.Ядете ли костилката?

Мислех, че костилката, както и кората на авокадото не се ядат, но днес попаднах на статия, в която се казва, че в костилката били 70% от антиоксидантите на плода. Аз обаче не бих яла нито кората, нито костилката.

http://www.dailynutritionnews.com/avocado-seeds-super-food-for-super-health/

30.05.15
16:40

От известно време си търся някакви клипчета с упражнения из нета,но за съжаление не мога да си харесам нищо...:(!
Много си харесвам едно клипче и ще си го сложа тук :) (inlove)
https://www.facebook.com/marabeatrice.calinescu/videos/359317124232057/?__mref=message_bubble

Мнението беше редактирано от S. P. на 30.05.15 16:44.

31.05.15
16:51

Притесни ме вчера моето бебе.Случи се нещо необичайно.Обадих се на лекаря.Каза ми да отида.Слава богу всичко е на ред!
(inlove)
Този доктор ще го обичам до края на живота си!За пръв път ходя с кеф на АГ!Жив и здрав да е!
Днес много хубава разходка.Излезнах в 8:30 и се прибрах в 13 :).

Мнението беше редактирано от S. P. на 31.05.15 16:54.

31.05.15
17:18

Кога е терминът?  Лека бременност! (nmuchfun)

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 31.05.15 17:18.

01.06.15
05:15

казано от Кико Сан на 31.05.15, 17:18:

Кога е терминът?  Лека бременност! (nmuchfun)

Ми декември ,Кико.Доктора каза около 15.12
Съфорумци,участвам в едно събиране на жълти стотинки.Благотворително е!Днес има пунктове в някой градове.
Ето повече информация:
http://stotinkite.com/
Аз ще участвам в кампанията за трети път.Тази година каузата ми харесва.

Велико Търново 2015

Тази година за столица на Акция “Жълти стотинки”-Деца помагат на деца, е избран град ВЕЛИКО ТЪРНОВО, като със събраните средства ще се закупи кувьоз и ламинарен бокс за работа в чиста среда , които ще се дарят на Неонатологичното отделение при МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов АД” гр.Велико Търново.

Заформя ми се пак разходка след работа.Трябва да занеса стотинките!:)
Хубав ден!

Мнението беше редактирано от S. P. на 01.06.15 05:17.

10.06.15
05:22

Променя ми се мисленето вече.Чувствам се силно стъпила на земята.Вчера бях на скрининг за първи път.ПРИТЕСНЯВАМ СЕ!
ЛИПСВА МИ ТАЕ БО...Така ми се иска да дойде декември и да си гушна бебето...Неземно е как расте направо с минути.Иначе вече изглежда на малък човек.Видяхме му главата и тумбачето.Обърна гръб и маха с ръка.Движението ми е само разходки.

10.06.15
08:21

О, браво—най-хубавата дата, почти съвпада с моя рожден ден! Стискам палци!

16.06.15
10:03

Радвах се аз,че карам лека бременност и стана...Всички колежки ми се чудиха много.От събота съм с адски гадни болки ниско долу в корема.Понеделник бях на лекар и АГ ме успокои,че всичко е на ред.Болничен ще съм си малко в нас.После ще видим.Нищо не пия.

16.06.15
10:11

казано от S. P. на 16.06.15, 10:03:

Радвах се аз,че карам лека бременност и стана...Всички колежки ми се чудиха много.От събота съм с адски гадни болки ниско долу в корема.Понеделник бях на лекар и АГ ме успокои,че всичко е на ред.Болничен ще съм си малко в нас.После ще видим.Нищо не пия.

Само трябва да си спокойна и да знаеш, че ще има още такива болки долу, в страни и къде ли не, това е от разтягането на матката, все пак тя ще стане огрооооомнааа и ще бъде временен дома за твоето мъниче (hug)

18.06.15
09:34

Започнах да пия нош па.Успокои ми се малко болката-поносима е.Днес се измерих-талията ми е станала ‘У ха” :),ама е за хубаво!Да сме само здрави аз и Бебе!За пръв път се радвам на корема си!

19.06.15
06:48

Скоро ще съм така ;)

29.06.15
15:46

Здравейте!Ако има някой желание може да си каже мнението за тези “нещица”. Благодаря предварително! :)
Намерихме йога за бременни в града.Куриоза е обаче,че лятото не работи,а започва работа към октомври,ноември.През другото време само Училище за родители и Детски занимални.
Иначе съм (сме) добре.Имам малки неразположения и съм болничен от известно време.Няма да работя вече.В нас спокойствие,музика,разходка.Опитвам се да свикна,че за известно време ще си стоя в нас.
Иначе тумбачето расте.Изпълва вече дънките-40 номер :). Добре,че не съм си изхвърлила дрехите от “дебелия” период! :).
Иначе тук има магазин за бъдещи мами,но всичко е със страшни цени.Започнах да обикалям и магазините за детски колички и кошарки.Там има цени -гледаш количка,а цената като за Ферари...!Ужас!

05.07.15
14:19

Нищо като упражнения не съм правила-страх ме е...Иначе малко като сме на банкети му изпускам края...

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1