24.06.05
17:19
здравеите.
в програмата пише че трябва да се правят 3 серии по 20 повторения.
въпроса ми е, ако правя частични преси с висока амплитуда трябва ли да увелича броя на повторенията или сериите.
и още : частичните преси имат ли ефект като пълните преси или не.
Според мен, тъй като идеята е да се натовари все пак мускула, а частичните преси ще са ти по-лесни, то добре би било да се правят с тежест.
Ефектът на частичните преси е по-добър, защото коремната мускулатура се тренира по-изолирано. Принципно не съм привърженик на частичните повторения, но относно корема мисля, че няма проблем при съкращаването на самия мускул. Или с други думи, да, частичните преси имат добър ефект.
26.06.05
18:44
cRuSh По добре да взимаш Аминокиселини от колкото портеин.
Заштото портеина се разгражда на аминокиселини и тогава започва да храни самия мускол.Аминокиселините са главният истучник на един мускол.
Колкото повече аминокиселини приемаш на ден толкос по добре.
Заштото те са изциало Белтачини и ваглихидрати,а всички знаят че белтуците и вуглихидрати те са наи важни за мускола.
[quote author=“InJoY”]cRuSh По добре да взимаш Аминокиселини от колкото портеин.
Заштото портеина се разгражда на аминокиселини и тогава започва да храни самия мускол.Аминокиселините са главният истучник на един мускол.
Колкото повече аминокиселини приемаш на ден толкос по добре.
Заштото те са изциало Белтачини и ваглихидрати,а всички знаят че белтуците и вуглихидрати те са наи важни за мускола.
ахахаха а бе пич тва кво общо има със темата а и как въглехидратите влиаят на мускула ?