казано от Елена на 24.02.16, 17:33:
5. Пулоувър (това ми е любимото упражнение): 8,8,8 @2х5 кг;
Сигурна ли си, че името на упражнението е правилно? Чудя се щото гледам с два дъмбела го правиш(не, че е невъзможно де)
пп: на късмет ще съм ти с тая нова страница да знаеш! :D
Мнението беше редактирано от Fallen на 24.02.16 17:44.
И аз ти написах нещо, ама Т-рекс тука ми затри коментара :D
Сори за спама (blush)
Да, сигурна съм. :) Просто аз го правя с 2 гири по 5 кг - по една във всяка ръка.
На късмет ще си ми, със сигурност. ;) (sun)
П.П. Sanya, чудя се какво толкова страшно си ми написала. :D ;)
Мнението беше редактирано от Елена на 24.02.16 17:52.
казано от Елена на 24.02.16, 17:49:
Да, сигурна съм. :) Просто аз го правя с 2 гири по 5 кг - по една във всяка ръка.
На късмет ще си ми, със сигурност. ;) (sun)
Опитай с един, който е малко по-тежък от сбора на тези двата. Ще се изненадаш каква огромна разлика има и как досега си прехвърляла голяма част от натоварването върху трицепсите
казано от Sanya на 24.02.16, 17:47:
И аз ти написах нещо, ама Т-рекса тука ми затри коментара :D
туууше :D:D;(
Най-малкият дъмбел е 12 кг - само с 2 кг по-тежък от общото тегло на гирите. Как не се сетих! Благодаря, ще пробвам. Кой е този тайнствен Т-рекс? (wasntme)
А с какво триеш коментарите тогава? :D
Ох, новата страница отиде. :D Аз съм си виновна, де. :)
спираме, спираме със спама, че се оляхме, ама просто ме предизвикваш и не издържах да не ти отговоря :D
Много ми се спи днес. |-) Ама много.
Без тренировка. Само храна. :D
- овесени ядки с бадемово масло и мед;
- 2 яйца с бекон, 40 г черен шоколад;
- 1 с.л. тахан с мед, кафе с мляко, 3 фурми;
- мусака и салата, не помня каква. :)
Правих домашен шоколад с какаово и кокосово масло, мед и какао, но не ми хареса. Стои си в хладилника до следващо повикване. :D
Купих си билет за БГ - там ще съм 2 седмици през април. (party) Отсега проучвам къде ще тренирам. JK Fitness ми е близо и май там ще ходя. По едно време там водеха часове по боди пъмп, но сега изглежда, че не водят. Ще измисля нещо.
Мнението беше редактирано от Елена на 26.02.16 20:59.
25.02.16
14:49
казано от Елена на 25.02.16, 14:26:
Правих домашен шоколад с какаово и кокосово масло, мед и какао, но не ми хареса.
Да не би да си разстопила какаовото масло директно, а не на водна баня? Вкусът му се променя силно в такъв случай.
Мнението беше редактирано от Aleks Sandra на 25.02.16 14:50.
Да, така направих, уж за по-бързо. Не знаех, че се променя. Добре, че поне направих малко...
25.02.16
15:56
Във фитнеса им на бул България ли?
25.02.16
16:10
Не знам дали сега имат някакви групови занимания в аеробик залата, но ще е грехота да не се възползваш от останалата част на комплекса - етажите за силови тренировки.
Много добре са оборудвани. :)
Ще се възползвам със сигурност! :)
Не мога да не споделя любимото ми стихотворение на Миряна Башева, за което незнайно защо се сетих днес. Насладете се! ;)
Махмурлук
Неврози. Микроинфаркти.
Гърмят бушон след бушон.
Пие се като в Антарктика.
До състояние гьон.
Една приятелка (бивша)
днес ми удари нож.
Водка, мъгла и киша.
Мръсна софийска нощ.
Един приятел (зарязан)
не ме удари и днес.
И аз съм свиня, ви казвам!
А кой смее да бъде трезв?
“Мога да копам, а мога и
да не копам” - зъл анекдот?
Народопсихология?
Тъмен балкански народ...
Икономически кризис.
На културния фронт - лайна.
Извинете за мекия израз.
Аз все пак съм жена.
Аз все пак ви обичам...
Взехте ли диазепам?
Въпросът е риторичен.
Друг няма да ви задам.
Аз просто така си пиша.
Не с кръв. С по-друг състав:
с водка, мъгла и киша.
С мръсен софийски нрав,
а той не става за маркетинг...
И рейтингът ми е един...
Пусто е като в Арктика.
Ни водка, ни вопъл, ни СПИН.
Миряна Башева
(wave)
Дневникът ми е отишъл чак на втора страница. Време е това да се промени! :D
Днес: 60 мин. body pump (похвалиха ме, че много добре се справям! (party))
Малко размисли за тренировката body pump: тук аеробните натоварвания не са на почит и има някакъв резон, но аз твърдо вярвам, че боди пъмп-а е едно прекрасно натоварване, което освен, че е аеробно, е и донякъде силово. Лично съм изпитвала ползите от такъв тип тренировки и те нямат нищо общо с един кростренажор например. Още повече, че боди пъмп тренират и доста мъже с много прилична физика, което може да послужи за доказателство, че боди пъмп-а не е точно безпосочно скачане в пространството и размахване на крайници. :)
Храната:
- овесени ядки с бадемово масло и мед, кафе с мляко;
- яйца с бекон, малко хляб, краставица;
- салата айсберг с по малко зехтин, авокадо и семки;
- варено телешко и салата айсберг и чери домати със зехтин, кедрови ядки и авокадо.
Калории: около 1750.
Мнението беше редактирано от Елена на 26.02.16 20:59.
Днес - без тренировка. Цял ден пътуване до Германия и обратно. Сдобихме се със стевия, немски хляб, риба и доста други неща. :)
Храната:
- 2 яйца и банан + кокосово масло на палачинка, кафе с мляко и мед;
- хлебче с наденица и малко пържени картофи (в едно капанче);
- 25 г марципан;
- сьомга, айсберг и рукола с авокадо и зехтин.
Калории: не знам. Към 1800 вероятно.
Утре сутринта мисля да отида на боди пъмп.
Хубава вечер! :)
казано от Елена на 27.02.16, 21:14:
Утре сутринта мисля да отида на боди пъмп.
Е, да, ама се успах. :) С храната се олях, ама айде, ще я запиша.
- овесени ядки с бадемово масло и мед, кафе с мляко и стевия;
- тортила с шунка и млечна салата, рукола, кедрови ядки;
- сьомга, ориз, сирене,
- филия от някакъвспециаленнемскихляб с филаделфия Milka, кафе с мляко и стевия;
и мисля да се запра :D, че калориите станаха бая.
Да го наречем зареждащо-мръсен ден. :P Утре трябва два боди пъмпа да направя. :D
Мнението беше редактирано от Елена на 28.02.16 19:12.
О, тази филаделфия Милка я ядях като кремче-десерт направо от опаковката—толкова бях пристратена едно време.
A вие така по швейцарски сте ходили да пазарите евтини хран. продукти в Германия ли? (giggle)
Мда, така, по швейцарски, напазарувахме в Германия - доста пó на сметка са някои неща, особено рибата. ;) Плюс това открихме някои продукти, които не сме виждали тук - например филаделфията Милка и стевията в пакетчета. Няма да говоря за разнообразието от шоколади - немските магазини бият швейцарските в това отношение.
П.П. Това, че живеем тук, не значи, че не си правим сметката. :)
Именно, по швейцарски си правите сметката, като живеех във Фрайбург—швейцарците идваха да пазаруват, защото им идваха по-евтини хранителните продукти. (wasntme)
От днес намалявам малко калориите. Цел - до или поне около 1650. Последните две седмици не съм свалила нищо - в един момент кантарът показа минус 1/2 кг, но след 2-3 дни си го “върнах”. Ще наблягам повече на яйцата и ще се постарая да не ям по 4-5 пъти на ден, а по 3.
тренировка: 60 мин боди пъмп;
движение: 3 км;
Храна:
- 2 яйца и 1 белтък с банан и кокосово масло на палачинка + 30 г филаделфия Милка, кафе с малко мляко и стевия;
- 3 пълнени чушки с кайма и ориз, 150 г кисело мляко 10%;
- 2 дребни пълнени чушки, салата с 1 с.л. зехтин.
Калории: 1650
Мнението беше редактирано от Елена на 29.02.16 20:06.
Здравей,
браво за упоритостта и постигнатото до тук, най-вече за желанието, но въпреки това бих с включила с малко по-различно мнение за храненето и следенето на прогреса.
Аз самата в момента съм 56,7 кг, а преди две години бях 55. Въпреки това, в момента всички ми натякват колко съм била отслабнала.
Преди броях калории, теглих се на кантар и ходих на боди пъмп веднъж месечно или по-скоро 6 пъти годишно. Тичах по 4 пъти в годината и се занимавах с пудовка от 2 кг—веднъж на две седмици за по 5-10 минути.
В момента не броя калории, не се тегля (съвсем случайно в един хотел, защото имаше кантар в банята), не ям Милка Филаделфия (към която бях пристрастена), нито въобще някакви други извари, яйца, масла и нека да ги нарека направо боклуци.
В менюто ти няма зеленчуци, колкото и да се ограничаваш и да броиш калории—няма да стане така.
Яж броколи, къдрево зеле, романеско, корнишони, магданоз на всяко ядене. Има храни, които извайват тялото като с длето, има и други, които напълно замазват този ефект (като Филаделфията примерно.)
Защо горните тези зелени храни имат толкова сложна, перфектна бих казала структура—тя се дължи на факта, че имат протеини. Но за разлика от филаделфията и яйцата, нямат мазнини, а сума ти разни други полезни вещества, които са нужни на тялото, за да метаболизира мазнините.
Какъв е смисалът да тъпчем протеини без да имаме останааите вещества, от които зависи протичането на правилната реакция—то е като да трупаме тухли на поляна и да чакаме от само себе си да стане къща. В един момент липсва смазката. Бях чела една такава аналогия и ми хареса просто ...
П.С.
Сега водях и кисело мляко 10%—абсолютно NO GO (call)
П.П.С.
От салатата махни зехтина—не ти е нужен. Зеленчуците съдържат природно нужната мазнина. Всякакви други мазнини са излишни—зехтин, екстра върджин зехтин, кокосово масло, моторно масло и т.н.
П.П.П.С
В предните ти постове—марципани, наденици, бекон, пържени картофи ... защо въобще си правиш труда да броиш калории? Обикновено хората, които броят, броят, за да си позволяват боклуци. С тази схема няма да постигнеш желания резултат. Изглежда, че си стоиш в една зона на комфорта просто ...
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 29.02.16 23:58.
За някои неща си права, за други не си. Яйцата били боклуци? Не съм сигурна. И зеленчуци ям доста, но не ги описвам толкова подробно, а пиша само “салата”. Както и да е, де, ще взема полезното от този пост, другото ще игнорирам. Всеки според разбиранията си. Благодаря за мнението!
казано от Елена на 29.02.16, 23:57:
За някои неща си права, за други не си. Яйцата били боклуци? Не съм сигурна. И зеленчуци ям доста, но не ги описвам толкова подробно, а пиша само “салата”. Както и да е, де, ще взема полезното от този пост, другото ще игнорирам. Всеки според разбиранията си. Благодаря за мнението!
Според мен са боклуци и яйцата :) Макар че, преди една седмица изядох две. Но всеки ден яйце—не!
Edit: Яйцето е за угояване на пилешки ембриони. Може да не е боклук, но не и нещо диетично ...
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 01.03.16 00:03.
01.03.16
00:48
казано от Кико Сан на 01.03.16, 00:00:
казано от Елена на 29.02.16, 23:57:
Според мен са боклуци и яйцата :) Макар че, преди една седмица изядох две. Но всеки ден яйце—не!
Edit: Яйцето е за угояване на пилешки ембриони. Може да не е боклук, но не и нещо диетично ...
Предварително се извинявам на Елена, за тона, който използвам в дневника и.
Позволявам си да се намеся еднократно, само защото намирам Елена за изключително толерантна и тактична.
“Диетично”!?! Тук всички се стремим дз се храним максимално здравословно, съобразено с постигането на личните цели и резултати.
Яйцето боклук?!? Възрастен и разумен човек, да се изрази по подобен начин, за единствената естествена храна, от която се изгражда цял организъм(пиле, крокодилче, щраус, пингвин и тн, да не изреждам)с всички жизнени органи и системи и ние я приемаме като храна за нашите органи, не звучи просто несериозно, звучи неадекватно.
Всеки си има глава и морал. Нека всеки да реши сам.
За мен са боклук и не ги ям.
01.03.16
00:55
За главата и морала си права...обаче често липсва акъла.
Примерно, едно изследване, което НЕ е спонсорирано от лобито на производителите на яйца.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18400720
То по принцип, в последно време, всички научни изследвания, относно яйцата се правят от лобисти на производителите, защото за останалите учени този въпрос е отдавна решен.
Нека някой ме убеди в обратното, защото обичам да ям яйца :)
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 01.03.16 00:59.
казано от Кико Сан на 01.03.16, 00:53:
Всеки си има глава и морал. Нека всеки да реши сам.
За мен са боклук и не ги ям.
Извинявам се, че най вероятно самата аз ще прозвуча грубо.
Желателно е когато се поднАся такова радикално лично мнение първо да е ясно оповестено като такова, което липсваше в първия ти пост, второ когато се дават съвети на базирани на тези разбирания, да се прецени дали те са съобразени с нуждите, интересите и разбиранията на лицето получател.
Съвсем отделен въпрос е, че наставническия ти тон с елемент на леко превъзходство е абсолютно недопустим поне за мен. Аз поне усещам неприкрита грубост, която за мен обезценява градивните елементи на “съвета”.
Мнението беше редактирано от BGDN. на 01.03.16 01:47.
01.03.16
01:52
Аз се чудя защо въобще се обръща внимание на подобни кукундрели ? :) Не хранете изкукали тролове ;)
Редакция :
казано от Кико Сан на 29.02.16, 23:41:
П.С.
Сега водях и кисело мляко 10%—абсолютно NO GO (call)П.П.С.
От салатата махни зехтина—не ти е нужен. Зеленчуците съдържат природно нужната мазнина. Всякакви други мазнини са излишни—зехтин, екстра върджин зехтин, кокосово масло, моторно масло и т.н.
Да, краставиците са натурално мазни. Наскоро даже видях краставичково олио. Екстра върджин.
Даже не си за бисерите, то е тъжно колко са ти тъпи мненията :(
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 01.03.16 01:55.
За веганите има сказки - ако не си казал поне 10 пъти дневно, че си такъв, то не го правиш правилно.
Подвигал съм темата и на университетски професори и на гост лектори по межд. конференции, отговорите им винаги бяха против, от чисто физиологична гледна точка.
Оставям другите фитнес лаици и гурута да спамят повече :)
01.03.16
07:54
Кико,
правиш доста категорични твърдения и се изказваш така, сякаш са истината, която не подлежи на оборване.
Нито едно от твърденията ти не е коректно и не е правилно. Спокойно, няма да тръгвам да те оборвам - нито имам желанието, нито има смисъл. Ти имаш право да избираш принципите, според които ТИ ще се храниш. Редно е обаче, когато тръгнеш да говориш за храненето на някой ДРУГ, да си малко по-обрана в гръмките слова точно по тези въпроси.
Длъжна съм да се намеся и аз, защото не се знае кой чете дневника и на кой може да навреди горното. Нека читателят види, че има и несъгласни. ;)
(Елена, прощавай, за което. Ако прецениш, че не искаш нещо тук - сигнализирай ни).
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 01.03.16 07:55.
Няма проблем, Вероника. Нека си стоят мненията. Аз чак сега виждам колко се е изписало по темата, но казах каквото казах. Не мисля, че който и да е има право да се опитва да налага на друг какво да яде и какво - не. Другото е ясно като бял ден.
Прочетох малко по-задълбочено редакциите на Кико Сан.
Кико, аз ще си ям вредните яйца и бекон, ти си яж мазните краставици. Deal?
Изказванията ти са категорично неадекватни, поне за този форум.
Не знам какво се опитваш да постигнеш, но начините ти са тотално сбъркани, както и аргументите. Жалко.
казано от Кико Сан на 29.02.16, 23:41:
Защо горните тези зелени храни имат толкова сложна, перфектна бих казала структура—тя се дължи на факта, че имат протеини. Но за разлика от филаделфията и яйцата, нямат мазнини, а сума ти разни други полезни вещества, които са нужни на тялото, за да метаболизира мазнините.
...
П.П.С.
Кико, ама ти сериозно ли? (dull)
Честита Баба Марта! (че сутринта забравих :))
Днес - без тренировка. Времето е супер, а аз съм закотвена у нас да чакам колет от БГ. Ако не дойде до час, ще изляза, защото такова хубаво време не се случва всеки ден.
Храната:
- 2 яйца (много вредни) с банан и кокосово масло (което не ми трябва) на палачинка, кафе с малко мляко и стевия;
- пилешки гърди (250 г сс), задушени с патладжан (той дали е бъкан с полезни мазнини? ;)) и домати + 1 с.л. зехтин;
- 50 г овесени ядки с бадемово масло, 1/2 нар;
- малка порция пилешко с патладжан и домати.
Калории: по-малко от 1500.
Размърда се кантарът тая сутрин. Няма да оставя нещата извън контрол. (punch)
Мнението беше редактирано от Елена на 01.03.16 21:06.
кокосовото масло(стига да е качествено) никак не е лошо, стига да е в подходящи количества... Напълно променя вкуса на пържените яйца
02.03.16
07:39
А “сс” какво е - “сготвено състояние” или “сурово състояние”?
Имам у нас кокосово масло, но не мога да си представя как ще стои с яйца, брр :)
“сс” е сурово състояние.
Аз слагам по-малко от чаена лъжица кокосово масло, а комбинацията му с яйца и банан е много сполучлива.