кокосовото масло(стига да е качествено) никак не е лошо, стига да е в подходящи количества... Напълно променя вкуса на пържените яйца
Мисля, че Елена иронизираще на Кико Сан съветите. :)
Само аз ли не го усещам вкуса на кокосовото олио? Вярно, че ползвам малко и съм съгласна, че има лек аромат но си готвя абсолютно всичко в него, от омлети, през пиле със зеленчуци, че и телешко...
Пп. Наричам го олио,защото на английски coconut butter честосе отнася до кокосовата манна/крем. Не готвя с палмово олио, преди да ме обвини някой :D
Само аз ли не го усещам вкуса на кокосовото олио? Вярно, че ползвам малко и съм съгласна, че има лек аромат но си готвя абсолютно всичко в него, от омлети, през пиле със зеленчуци, че и телешко...
Ако си взела рафинирано или нискокачествено, много е вероятно да нямат вкус. Някои от тези масла имат аромат, но тъой е допълнително добавен и е малко по-различен от този на качественото кокосово масло.
(Щом си позволяваш да готвиш омлети и телешко в подобно масло, съм склонна да предположа, че не си си купила качествено, защото за неговата цена е срамота да се похабява за готвене. ;) )
Мнението беше редактирано от Margi на 02.03.16 10:32.
Ако си взела рафинирано или нискокачествено, много е вероятно да нямат вкус. Някои от тези масла имат аромат, но тъой е допълнително добавен и е малко по-различен от този на качественото кокосово масло.
(Щом си позволяваш да готвиш омлети и телешко в подобно масло, съм склонна да предположа, че не си си купила качествено, защото за неговата цена е срамота да се похабява за готвене. ;) )
Може би пък цената да не ми е проблем и затова да си “позволявам” такива ужасяващи безчинства. Да съм напълно честна струваше ми £18-20/500 мл, етикетът твърди уж raw virgin и съставката е само една. Направила съм една бърза интернет справка преди да го взема - повече усилия от това са ми безсмислени за моите стандарти и изисквания. Няма “ММ печат за качество и автентичност” но и без това ще мина. :)
Мнението беше редактирано от BGDN. на 02.03.16 10:55.
Не съм искала да те засягам че си финансово неспособна, а предположих защо не усещаш вкус в маслото. ;)
Аз понеже не съм от висшето общество, си ползвам кокосовото масло единствено за шейкове, сладкиши и мазане по кожата. ;)
02.03.16
11:08
Малиии, аз давам и на котарака да близва от време на време. Анатема :D
@BGDN и аз не усещам аромата му в някои “манджи” . Обаче , ако си намажа някакъв сандвич с кокосово масло или пък приготвям омлет- ясно се отличава специфичния аромат .
Тренировката днес:
1. Клек с гири: 8,7,8 @ 2х8 кг
2. Тяга (римска, румънска или каквато и да е :)): 8,7,7 @ 30 кг
3. Гребане с 2 гири: 8,9,8 @ 2х10 кг
4. Пулоувър: 9, 7, 7 @ 12 кг дъмбел;
5. Военна преса: 6,7,6 @ 15 кг.
10 мин. кростренажор на 7-ма степен, наклон 4.
Тоя лост го пиша 10 кг, защото е пълен абсурд да е 7, както ми казаха. Пълен абсурд.
Пуловър-а го правих с 1 дъмбел, а не с 2 гири и Fallen беше прав, че така по-истински се натоварват гръдните мускули.
Храната:
- 1 филия пз хляб, сирене, яйце, кафе с мляко и стевия, чаша натурално какао със стевия;
- пилешко бутче и гърди, краставица, малко сирене, 2 с.л. тахан;
- вечерята ще е печени ребра и салата.
Ще се вместя в 1600-1650 ккал.
Мнението беше редактирано от Елена на 02.03.16 16:57.
Честит празник!
Малко размисли от някои днешни случки:
Най-лошо е да даваш непоискани мнения/съвети. За пореден път си го припомних. За да не спамя повече дневника на човека, ще кажа, че направих грешка като изказах публично мнението си.
Категорично не мисля, че използването на умалителни е признак за слаба езикова култура - не! Толкова.
Днес - без тренировка.
Храната:
- овесени ядки 60 г, бадемово масло - 1 с.л., много малко мед, кафе с мляко и стевия;
- пилешко месо, фъстъци - 50 г, 30 г сирене, чери домати;
- (ще бъде) телешко със сушени домати и доматен сос + салата.
Мнението беше редактирано от Елена на 03.03.16 17:29.
Аз те разбрах, Ели! (надявам се може “Ели”?)
Беше много леко и шеговито, мисля че индиректното общуване отнема от езика на тялото и интонацията и човек може да си го интерпретира по-иначе.
Иначе, прилагам следното, с датата, за да знаеш, че не си сама. :D (като не целя да обидя човека, просто ми стана смешно)
Може както си искаш! :)
Радвам се, че си ме разбрала. Ути Бъчваров също говори с умалителни за храната. ;)
Никога не целя да обиждам и се старая да съм максимално добронамерена. Уви, когато казаното е в писмена форма, не чуваме интонация, не виждаме жестове, усмивки и др. Права си. Но все пак това е деликатна тема и може би изобщо не трябваше да я засягам.
Сега ме хвана яд, че не снимах и кометарите към статуса ми, тъкмо за Ути си говорехме :D
Спорам да спамя. :)
Hello! It’s me.
Днес е един тъжен ден за мен, защото баба ми си отиде на днешния ден преди 3 години. Тя ще си остане един от най-добрите хора, които някога съм познавала.
Тренировката е след 2 часа. Имам време да си измия съдовете от приготовлението на една тиквена крем-супа с джинджифил и кокосова сметана, която сготвих преди малко и да пооправя малко апартамента, че ме дразни да е разхвърляно.
Храната е добре, даже много добре. Учудващо малко калории като за мен.
- 1 яйце и 1 банан, кафе с мляко и стевия;
- 160 г табуле, 1 филия пз хляб, 150 г кисело мляко 10% с мед.
- (ще бъде) тиквена крем-супа с крутони и евентуално малко от вчерашното телешко с домати, ако не го изядат преди да се върна от тренировката. :))
П.П. Не бяха изяли телешкото. :) Калории: 1600.
Приятен уикенд! :)
Мнението беше редактирано от Елена на 05.03.16 00:56.
Тренировката (body pump) беше су-пер!
Вече правя упражненията за гръб с 9, а не със 7 кг, а увеличих и тежестите за ръце. Наистина бързо се напредва с тези тренировки. Музиката е супер мотивираща, залата почти винаги е пълна (има хора, които тренират на вратата, защото в залата няма място), а инструкторите са в много добра форма, което допълнително ме мотивира. Днес не ми се ходеше много, но сега съм много доволна, че отидох. Забелязвам повишаване на енергичността ми в ежедневието и други положителни промени, които се дължат и на двата вида тренировки, разбира се.
Една от най-мотивиращите песни е тази:
Мнението беше редактирано от Елена на 04.03.16 21:53.
Сядам за малко, защото после няма да имам време. Довечера чакаме гости (моите колеги от университета) и аз правя капама за пръв път в моя живот. Дано да се получи. Ще има също хумус, пълнозърнести тортили и тиквеник. 6 човека ще сме, а аз май сготвих за 10. :D
Нетренировъчен ден. Обаче пазарувахме, готвих, пера и след малко започвам да чистя.
Храната:
- 1 филия пз хляб, 1 яйце, 150 г кисело мляко 10%, кафе с мляко;
- тиквена супа, сьомга на тиган, 1 с.л. тахан с мед.
- вечерята е ясна. Ще гледам да се вместя в някакви прилични калории.
05.03.16
14:55
Като имаш време, може ли да пуснеш клип на боди пъмпа. Само съм чела за него, а понеже ходиш, ще избереш най-правдоподобното клипче.
Това долу е най-близко до това, което правим ние. Почти едно към едно е. 5 минути е клипчето и са показани основните упражнения.
Много добра вечер снощи. Капамата се изяде до троха, тиквеникът - също, хората питаха за още и си легнах в 1 ч. Имах намерение да стана рано и да отида на фитнес, но не ми се получи. :D Ще правя малко кардио-миене на чинии и малко кардио - чистене с прахосмукачка. Довечера пак ще имаме гости.
Храната днес:
- яйца и банан с кокосово масло на палачинка, малко парче тиквеник (което си беше моето парче от снощи);
- риба, гъби с кашкавал, 2 нектарини;
- 2 печени кюфтета и кисело зеле с пз ориз.
Мнението беше редактирано от Елена на 06.03.16 20:31.
Днес нямам сила за тренировка. След маратона в събота и неделя - пазаруване, готвене, чистене, пране и посрещане на гости х 2, днес съм като изцедена. В четвъртък пътуваме за Италия за 4 дни, така че ще трябва утре и в сряда да тренирам.
Само храна и разходка днес.
- 30 г овесени ядки, 100 мл. прясно мляко, 1 филия пз хляб с хумус, кафе;
- малко количество пиле с кисело зеле и пз ориз на фурна, 20 г бадеми;
- 55 г протеинов бар;
- (ще бъде) 50 г (сурово) спагети от елда със сос болонезе.
От един онлайн магазин си поръчах 3 клина за фитнес - много хубави, направо очите ми останаха. Подарих си ги за рождения ми ден, който е в събота.
Има поне още 2, които ми харесват, но има време, след 2-3 месеца може пак да поръчам.
В четвъртък пътуваме за Италия за 4 дни
офф: Еленаааа, къде ще ходите в Италия? (wasntme)
07.03.16
20:11
Подарих си ги за рождения ми ден, който е в събота.
Шаран или пираня? :)
Честит 8-ми март на всички жени, които харесват този празник! (F)
Значиии... Така се измързелих днес - нито тренировка, нито нищо. Във ваканционно настроение съм. Тази седмица почивам.
Храната:
- 45 г овесени ядки, 100 мл прясно мляко, кафе, банан;
- 3 яйца, 100 г сирене;
- телешко с домати и лук;
- 50 г бадеми с уасаби, 4 шоколадови бонбона (Lindor с бял шоколад и ягода).
Утре ще напиша резултатите за 2-рия месец.
4 шоколадови бонбона (Lindor с бял шоколад и ягода).
СЪЩИТЕ ЯДОХ ОНЗИ ДЕН И УМРЯХ! жестоки.
Наистина са жестоки. Никога не съм им обръщала внимание, а те се оказаха уникални.
От тези бадеми с уасаби ме боля стомахът цяла нощ.
Време за отчет.
За периода 8.2.2016 - 9.3.2016
Килограми: минус 3.0 кг
Общо свалени за два месеца: 6.7 кг
Разлика в талията за 2 месеца: минус 6 см
Разлика в ханша: минус 4 см
Разлика в най-горната част на бедрото: минус 1.5 см.
Днес ще съм на лека храна.
Усмихнат ден на всички!
Браво, Ели! Много ми харесва и темпото, и храната (че е адекватна и без крайности), и нагласата, въобще, супер си! Браво. (F)
4 шоколадови бонбона (Lindor с бял шоколад и ягода).
СЪЩИТЕ ЯДОХ ОНЗИ ДЕН И УМРЯХ! жестоки.
Престанете! Опитвам се да изкарам до неделя без джънкове! :D
09.03.16
13:34
Всеки път, когато нарушите хранителния си режим с джънк или пък не направите последното повторения от серията в залата, някъде по света умира по едно малко кученце !!! Съдбата му е във ваши ръце :D
Всеки път, когато нарушите хранителния си режим с джънк или пък не направите последното повторения от серията в залата, някъде по света умира по едно малко кученце !!! Съдбата му е във ваши ръце :D
Я не си измисляй :D
даже сега смятам да си хапна още един. :D
И аз съм фен на всичко,което Lindt произвежда.
Тези са ми любими: ) Нося си винаги в чантата: Д
09.03.16
19:17
Я не си измисляй :D
даже сега смятам да си хапна още един. :D
Язък за песа :D
Аз обичам най-много червения Линд и доволно преживях половин шоколад до преди малко :D
09.03.16
19:18
Разкарайте се от дневника на Елена с тези шоколади! :D
(Шеговито от моя страна, с много смях и добри чувства към всички. Да уточня!)
Ехе-е-е, голяма реклама направихме на Линдор! :D
И аз съм фен на всичко, което Lindt произвеждат.
КРАЙ на коментирането на шоколади, иначе ще призова хранителната полиция, която вече така мило се отзова веднъж. :* :D
Да запиша храната за деня:
50 г овесени ядки, 250 мл прясно мляко, 100 г оризовки, 75 г кашкавал, 1 ябълка.
Уточнявам, че днешната храна е изключение и се наложи да е такава заради бадемите с уасаби от снощи, които ми разказаха играта през нощта.
Ще пиша пак в неделя или в понеделник.
Хубави дни на всички! :)
Добро утро!
В Италия беше страхотно, особено във Венеция.
Обичам италианския език!
Колкото и да се стараех с калориите, кантарът отбеляза кило отгоре. Надявам се да падне бързо. Трябва повече да наблегна на тренировките тази седмица.
Успешен ден на всички!
Туй е вода и позитивни емоции, девойко, няма страшно! Раджам се, че хубаво си си изкарала, и че се върна! :D :D
Туй е вода и позитивни емоции, девойко, няма страшно! Раджам се, че хубаво си си изкарала, и че се върна! :D :D
:*
И така, сменили са упражненията в часовете по боди пъмп докато ме нямаше. (headbang) В новите се набляга на лицевите опори (които не ги мога). И музиката са сменили, и темпото... Няма да се разберем така - най-вероятно ще търся други варианти на групови занимания. Или ще трябва да свикна.
Тренировка: 1 час боди пъмп (или по-скоро около 50 минути, защото лицевите ми идваха в повече и почивах повече, отколкото трябваше)
Храна:
- 50 г овесени ядки, 100 мл прясно мляко, 4-5 фурми, кафе;
- 2 яйца и 1 белтък с банан и кокосово масло на палачинка;
- 4 оризовки с 200 г котидж;
- сьомга, ориз с гъби и зелена салата с авокадо.
Калории: към 1650.
Мнението беше редактирано от Елена на 14.03.16 21:30.
Добро утро!
Килото е паднало с лихвите. (party)
Днес няма да тренирам. Ще се обадя във фитнеса да питам дали има места за спининга утре. Да пробвам, викам аз. :)
На снимките - спомени от Венеция и Верона и новият ми клин. (h)
На картичката - Ромео и Жулиета.
Без тренировка, но ходих доста пеша.
Храната:
- 50 г овесени ядки, 100 мл. прясно мляко, 1 ч.л. мед, кафе;
- 120 г сьомга, сготвено състояние, 2 оризовки с шунка и кашкавал;
- 1 банан, 1 оризовка с шунка и кашкавал;
- 2 пълнени чушки с кайма и ориз, зелена салата с авокадо.
Калории: около 1500.
И едно кифленско селфи. :D
Клинът е звеееерски! Много ми харесва от малкото, което показваш (giggle) Да го скъсаш от яко трениране (не буквално :D )
Клинът е звеееерски! Много ми харесва от малкото, което показваш (giggle) Да го скъсаш от яко трениране (не буквално :D )
То няма друго за показване. :P
Дано да не го скъсам буквално, защото не беше никак евтин. :))))
Мерси, Саня! :)