Таванската стая на Елейна

Темата е заключена.
Прескочи до:

17.03.16
12:24

Няма да ви разправям какви премеждия имах вчера. Подвизавах се по болници цяла сутрин, защото миналата нощ повръщах и ме болеше стомаха много. Правиха ми пълни изследвания и накрая се оказа, че нищо притеснително няма. Сега пия хапчета за раздразнен стомах. Слава Богу, жива съм.

Днес отново няма да тренирам, защото ми се е натрупала много работа, имам да помагам и за една дипломна работа. Утре, здраве и живот, отивам на фитнес.

Хубав и успешен ден!

18.03.16
09:09

Добро утро!

Вчера мина нормално. Храната и тя беше нормална. Калориите... и те бяха нормални. :)))

Публикуваха мои стихотворения в един портал за култура и хуманитаристика. Бързам да се похваля: Моя милост

Снощи бяхме на гости и опитахме няколко вида къри от Шри Ланка. Документирано е. :))))

Успешен ден на всички!

18.03.16
20:09

Хай :)

Днес пак си бяха върнали стария боди пъмп (версия 96). Не мога да им разбера схемата. :D Много добре се изпотих, сега съм като нова.

Храната:
- 50 г овесени ядки, 200 мл. прясно мляко, 1/2 с.л. мед, кафе;
- 3 дребни яйца + банан + кокосово масло на палачинка;
- 4-5 лъжици пз ориз с гъби, 25 г кашкавал, 1 ябълка;
- телешко с доматен сос, 7-8 маслини с бадем.

Калории: около 1700.

Тренировка: 60 мин. боди пъмп.

Мнението беше редактирано от Елена на 18.03.16 21:34.

19.03.16
20:24

Мда, тъкмо се зарадвах, че съм минус 8 кг за 9 седмици и половина, и днес калориите удариха тавана. :D

ХраниЦата:
- 50 г овесени ядки, чаша прясно мляко, 1/2 с.л. мед;
- сандвич с риба тон, 55 г протеинов бар;
- риба на фурна, 2 оризовки, още 2 оризовки с пушена сьомга, парче черен шоколад;
- (ще бъде) леща със сирене и печени гъби на фурна.

Калории: къмТУ 2000 ще да са.

Минаваха ми мисли да пропусна вечерята, но поради активното кардио днес, няма как да стане това. :)))

Кардиото: час и половина разходка, миене на колата, пазаруване, чистене на банята, чистене на пода, подреждане на гардероб, пране на стелки за обувки и други неща, на ръка. (dull)

Ай, дано при вас да е по-добре. :))

Мнението беше редактирано от Елена на 19.03.16 20:27.

21.03.16
15:37

Вчера ми се събра половин ден път - ходихме до Цуг на гости.
Храната: имаше кордон бльо и сладолед извън обичайното ми меню. Калории: около 2000.

Днес:
Тренировка: 60 мин. боди пъмп с един от новите клинове. ;) Всичко супер, но има един минимален проблем - много трудно се комбинират, тъй като са шарени. Горнището трябва да е едноцветно, иначе ставам като коледна елха. Сега трябва да инвестирам в едноцветни тениски, защото моите всичките са шарени. Обичам да ми е шарено пък. :P

Храната:
- 55 г овесени ядки, чаша прясно мляко, 1/2 с.л. мед, 1 банан;
- 3 бъркани яйца с 60 г бекон и 10 г пармезан, зелена салата с 10 г семки;
- wrap с хумус и агнешко, чери домати и краставица.

Тази сутрин смених батериите на кантара. Нови батерии - нов късмет. :D Във фитнеса имаше протеинови десертчета на промоция. Взех си 3.

Усмихнат ден на всички!

Мнението беше редактирано от Елена на 22.03.16 08:47.

Т. Тодорова

21.03.16
16:48

казано от Елена на 21.03.16, 15:37:

Тази сутрин смених батериите на кантара. Нови батерии - нов късмет. :D

Извинявай за спама, но ... :D
Да доложиш дали работи! :D

21.03.16
16:52

Задължително! :D

У нас има два кантара. Единият мери с 200 г по-малко. :D Аз винаги на него се качвам. (giggle) Другият обаче е по-висок клас и следователно би трябвало да е по-точен, но аз не му обръщам внимание. А защо има два кантара... не мога да обясня. :D :D

п.п. На никого няма да ги подарявам тия кантари! :P

п.п. 2: Не знам защо ме изби на това лирическо отклонение. :D

Мнението беше редактирано от Елена на 21.03.16 17:16.

22.03.16
20:56

Днес - без трен, т.е. нищо интересно. :D Много ходене обаче.

Храната:
- 2 яйца с банан и кокосово масло на палачинка, кафе с мляко;
- 160 г (сурово) пилешки гърди с 2 лъжици ориз с гъби, кафе с мляко и мед;
- 50 г протеинов бар;
- малко парче свински врат и 1 долно пилешко бутче с кисело зеле.
Калории: към 1600.

В курса по френски има двама италианци - семейство. Днес научих, че мъжът е учил само до 5-ти клас, а е супер начетен и интелигентен. Не позволявайте на училището да влияе на вашето образование, както е казал... Марк Твен май беше. Или Айнщайн. Абе някоя умна глава, няма значение точно коя. :)

Казаха ми, че изглеждам по-слаба с всеки изминал ден - хвал, хвал. :)

Хубава вечер! :)

22.03.16
23:18

Най-накрая си купих пролетно-есенно яке. Избирах го два месеца. :D
Някак си ми се струва, че розовото ми отива. :P

23.03.16
12:58

Днес ми се ядат въглехидрати и си омахах една чиния със спагети преди малко. После ще тренирам силово, така че ще ми трябва енергия. :))

Храната (да я запиша, че после ще забравя какво точно съм яла):
- 2 яйца, банан и кокосово масло на палачинка, малко парче свински врат (към 100 г сурово);
- 75 г спагети (сурово) с 60 г песто, 250 г боровинки.

Калории: значителни. За вечеря ми остават някакви си 400. Не знам дали ще спазя нормата.

След една седмица се прибирам в БГ! (party) Вчера си купих 30 мл. парфюм. В БГ имам 2, но тук ми свърши. Колкото и да ме убеждаваха, че нямам нужда от още един парфюм за няма 10 дена време, аз съм убедена, че имам. :))) Плюс това единият от двата в БГ ми е подарен и не ми харесва, защото е прекалено тежък, така че всичко на всичко имам два парфюма, които харесвам - един тук и един - там. Човек трябва да се глези от време на време. :P

Отдавна не съм пускала стихотворения. Време е. :) :) Това е старичко, но с него спечелих 2-ро място в един конкурс навремето. :D

Ще те намеря
с очите на скитница
и в полъха на въздишките,
и в топлата пазва на житница,
и в облата болка от пришките.

Ще те търся –
без път под краката ми,
дори и с подметки износени.
Ще сложи диоптър от чакане
сърцето след дългото просене.

Изтръпна ми вярата, чуваш ли?!
Подбих си очите от взиране!
И питам се вече: А струваш ли
толкова трудно намиране?

Аз.

Мнението беше редактирано от Елена на 23.03.16 12:59.

23.03.16
19:12

Чувствам се като балон.
Добавям 1/2 шоколад с лешници, 50 г протеинов бар, 50 г бекон, 100 г хляб, 2 с.л. хумус, ябълка и банан.
Не е добре. Калории за деня: към 2500. Тежко ми е, обаче имах някаква необяснима нужда от всичката тази храна. Безкрайно ми е изморено днес и сигурно и това се отразява на космическия ми апетит.

Тренировката:
- клек с гири: 8@2х10 кг, 7@2х9 кг, 8@2х9 кг;
- плие с 12 кг дъмбел: 8, 8, 8;
- тяга: 8,9,8 @ 30 кг;
- пулоувър: 8,7,6 @ 12 кг дъмбел;
и 15 мин. на пътечката, защото нямах сили за друго.

Трябва да се наспя тази нощ. Поне 10 часа ще спя.

24.03.16
14:15

Наспах се перфектно.

Днес - без трен. Вчера след обилната храна изведнъж ми дойде пауъра, изпрах, сготвих, прострях, измих чиниите... :))

Храната днес:
- 55 г овесени ядки, 1 с.л. бадемово масло, 1/2 с.л. мед, кафе с мляко;
- 100 г пилешко филе с гъби и сметана (7%), 150 г табуле, 2 с.л. хумус, кафе с мляко и мед;
- 50 г протеинов бар, 100 г табуле;
- парче сьомга, зелена салата със семки и зехтин.

Калории: около 1750. Не знам точно колко има в табулето.
Нискомаслената сметана има ужасен вкус. Сметана с под 15% масленост просто не струва.

Мнението беше редактирано от Елена на 24.03.16 19:54.

25.03.16
18:41

Католическият Великден е тази неделя, днес е почивен ден и аз... спах много.
Никаква тренировка, само се разходих час и нещо.
Храната е ок като цяло, като изключим 1/2 шоколад с лешници. Нещо ме е поизоставила волята тази седмица и съм се притеснила. Трябва да се стягам.

Офф топик: забелязали ли сте, че ние казваме “Стегни се!”, а англоговорящите например казват “Relax!”? Народопсихология? Тъмен балкански народ? :D

На сива вълна съм. Сиво време, сива блуза, сиви дънки, сив шал... Фифти шейдс ъф Грей, един вид.

Айде, със здраве.

Мнението беше редактирано от Елена на 25.03.16 18:42.

25.03.16
20:14

Елена! :D Обожавам ти хумора :* Толкова ми е приятно да ти чета дневника, супер свежарка си! (F)

25.03.16
20:17

Ох! Ей такива постове най-обичам да чета! :D Много мерси, Саня, жива да си, голяма да пораснеш! :)))

26.03.16
13:56

Утре ще отида на боди пъмп. Ама утре, де. Днес ще ходим в Берн - има един магазин за овесени ядки там, има най-различни видове - овесени ядки до овесените ядки, мила моя майно льо. Най-много ми харесват с кашу.

Днес май приспах ламята, демек апетитът засега е под контрол.

- 55 г овесени ядки, смлени, с 1 с.л. бадемово масло и 3 с.л. пюре от ябълки, кафе с мляко и агаве сироп;
- 50 г пушена сьомга с лимон, 50 г спагети от кафяв ориз със сос болонезе с много зеленчуци;
- сос болонезе (150 г кайма, доматен сос и много зеленчуци), 5 фурми, парче ананас.

Четох в дневника на Венцислава за този агаве сироп и вчера се снабдих, да не остана по-назад, нали. Ми много е добър! Стевията ми свърши, иначе бяха започнали да ми никнат крилца и ореол.

Хубав ден на туль монд! (на всички, демек. Напредвам с френския, та пушек се вдига.)

Мнението беше редактирано от Елена на 26.03.16 21:01.

26.03.16
21:14

Докато се разхождахме в Берн, случайно видяхме къщата, в която е живял Айнщайн с първата си съпруга. Там се е родил и първият им син. Къщата е превърната в музей, разбира се. Пускам снимки. Забележете колко съвременно изглеждащи обувки е носила жена му. :) На последната снимка са родителите на гения.

Снабдих се с два вида овесени ядки - със зелен чай на прах и фини с ванилия.

И едно стихотворение от 2008 г - това е едно от първите, които написах. Малко е недодялано, но не е лошо.

Любов ли е?

Пристъпваме по есенната шума,
под сенките на кестенови клони.
В душите - музика, а на устата - думи -
вълшебни, пъстри, вятърно отронени.

Любов ли е? Разправят - любовта е
превземаща със страст, еуфорична.
Дали усещам любовта - не зная.
Освен ако не е любов различна.

В душата ми е тихо. Постепенно
разтваря се сърцето ми в сърцето ти.
Любов ли е? Не знам, но неизменно
звездите по-уверено засветиха.

Аз, 2008 г.

27.03.16
17:24

Мда. Станах в 9 по новото време с идеята да отида на боди пъмп от 10, но не го направих. Валеше дъжд, трябваше да бързам и отложих за утре. Направих всичко на всичко 2 тренировки тази седмица.

Храната за деня:
100 г овесени ядки със сушени ягоди и ванилия,
2 с.л. бадемово масло,
2 банана,
300 г ципура (измерена в сурово състояние, с главата и костите),
зелена салата с кедрови ядки, зехтин, авокадо и балсамов оцет,
1 ябълка.

Калории: добре са. Те поне са добре.

Започнах да чета “Цитадела” на Екзюпери, но много бавно върви. Определено не се чете за 1-2 дни.

28.03.16
18:18

Миналата нощ отново не спах. Коремът ме болеше, повръщах и т.н. Снощи не съм яла нищо дразнещо, с изключение на това, че готвих за Хари пилешки бутчета и ориз с къри и опитах от ориза, за да видя дали е сварен. Буквално една хапка. Явно вече изобщо не толерирам люти храни.

Храната:
- 75 г овесени ядки с вода;
- 55 г протеинов бар;
- 2 свински пържоли, средно голям сладък картоф, 50 г козе сирене.

Тренировка нямаше. Много ме е яд като става така.

P.S. Проверих в сайта на фитнеса каква е програмата за тази седмица и се оказа, че днес е нямало боди пъмп. Почиват заради Великден. (party) Поне да не ме е яд толкова.

Мнението беше редактирано от Елена на 29.03.16 10:19.

29.03.16
12:02

Днес се чувствам прекрасно. Птичките пеят, светът е красив, слънцето грее... егати кича (казал сюрреалистът, когато видял подобна идилия). :D
Отивам на боди пъмп довечера, пък каквото ще да става. ;)
Един познат се шегуваше, че във фб всеки си слага стара профилна снимка, на която изглежда по-млад, по-красив и по-слаб. :D
Аз пускам една снимка от бъдещето. :D

Весел ден!

Мнението беше редактирано от Елена на 29.03.16 13:03.

29.03.16
19:59

Отивам аз на фитнес, а там - фраш. Пред залата за боди пъмп чакат към 30 човека. Тежестите свършиха за секунди! И тъй като няма как да правя боди пъмп без тежести, реших да отида в “мъжката” зала и да правя силова. Тя пък е малка и имаше сигурно 12-15 човека в нея. Ок, така и така съм дошла, ще правя кардио на крос-тренажор. Направих 40 минути.

Храната:
- 2 бъркани яйца, 50 г шунка, 50 г козе сирене;
- 60 г овесени ядки, 1 с.л. бадемово масло и агаве сироп;
- 1 глава карфиол и 100 мл сметана на крем-супа (цялата си я изядох сама);
- печена агнешка плешка (на око - 150 г) и 200 г мляко с ориз от магазина, т.е. със захар;
- 250 г чери домати, 1 краставица и малко рукола под формата на смути.
Калории не ми се смятат.

От време на време се натъквам на ксенофобски настроения. Нормално е, предполагам, но понякога е твърде очевидно. Като разберат, че не си местен, престават да говорят с теб. Не всички са така, но има и такива. Има много ограничен народ на тоя свят.

Мнението беше редактирано от Елена на 29.03.16 22:52.

30.03.16
17:08

Не всеки ден е Великден, са казали хората. Има дни, в които енергията ми е доста ниска. Не, че не ям - напротив, това би било виц (giggle), но явно почти 3 месечният режим с орязани калории си казва думата. А бе няма лесно в тоя жЕвот. :) Помрънках си, сега продължаваме напред! :)

Храната:
- смути от 2 с.л. овесени ядки, 1 чаша прясно мляко и 1 банан, че са тръгнали да презряват;
- голямо парче агнешка плешка (не го измерих, но на око към 250 г сготвено - срам ме е да го напиша чак), много постна (тук само постно агнешко продават), 3 домата, 1 краставица;
- wrap с бадемово масло и... познахте - банан!
- 100 г царевични спагети със сос болонезе с гъби. Каймата - ок. 150 г. ‘Бе хапнах си аз.

Мнението беше редактирано от Елена на 30.03.16 19:23.

31.03.16
15:29

Цял ден обикалям града в търсене на разни неща - картички за рождени дни и т.н., защото утре пътувам за София, а майка ми всеки път си поръчва картички. (giggle) Бая ходене ми се събра - има-няма 3 часа. Снощи гледах един филм, в който се обясняваше как ходенето и особено тичането помагали за WC. И че консумацията на захар водела до натрупването на мазнини в коремната област. Това, второто, съм го чела под някакви форми и на други места, но във филма беше казано в прав текст. Сигурно говореха за рафинираната захар, трябва да проуча въпроса по-подробно.

Манджата:
- 30 г овесени ядки, 2 с.л. бадемово масло, 1 с.л. агаве сироп;
- леща - чорба, 50 г сирене и 2 варени яйца;
- 2 ябълки и 2 варени яйца;
-

Като гледам някои момичета/жени колко малко ядат и си викам - ноу уондър защо съм толкоз едричка. :D Дестини, брат. :D Аз трябва да съм малко под 80 кила, за да съм с нормално тегло според BMI. Е, нормата е между 59 и 79, но някои сме по-ящни по природа.
We will get there.

Весел ден на всички!

Мнението беше редактирано от Елена на 31.03.16 17:55.

31.03.16
16:01

казано от Елена на 31.03.16, 15:29:

Цял ден обикалям града в търсене на разни неща - картички за рождени дни и т.н., защото утре  но някои сме по-ящни по природа.

Няма лошо да се храниш повече, дори е препоръчително да се консумира повече храна, но правилната. Наистина въглехидратите са много вредни. Аз самата за себе си го научих, едва когато ги ограничих- тялото ми се “прибра”. Вече не се чувствам подута от всякаква храна. Подувам се, когато приема въглехидрат. Веднагически го забелязвам. Иначе забелязвам, че ако прекаля с водата. Тоест над 2 л- пак започвам да се подувам и да ме боли корема. А нали било полезно?!? Така че не вярвай много на статии, филми и писаници. Пробвай и виж как се отразява на теб самата това, което пише.
Примерно за редовно ходене до WC какво ли не съм пробвала от написаното в интернет пространството, както и от споделено от приятели - сладко от рози, канела, прясно мляко на гладно, топла вода с лимон на гладно, пробиотик поне два месеца, ленено семе, сусамов тахан, олио в топла вода, овесени ядки, сурови ядки, абе каквото се сетиш и накрая нищо. Проблема ми си е постоянен. Някой хора даже ми се чудят, че имам проблем след като тренирам всекидневно. Спасяваха ме единствено хапчета и капки преди, сега минах на свещички, че от капките и хапчетата ме болеше зверски корем. Дано намериш решенията за себе си!
Слънчеви поздрави!

31.03.16
16:13

А, аз почти никога нямам проблем с WC, просто ми направи впечатление това, което казаха. За въглехидратите - не мисля, че са вредни, особено пък “много вредни”. Не трябва да се прекалява с тях, но това важи и за белтъчините, и за мазнините, според мен. Може би просто на теб не ти се отразяват добре, а може би имаш непоносимост към глутен?
Относно водата - не съм съгласна. Ако изпиваш по 2 литра наведнъж - да, това не е оптималният начин да се хидратираш и води до подуване на стомаха - логично е.

Не вярвам стопроцентово на “статии, филми и писаници”. :) Гледам филми и чета статии от любопитство, но ако не са подкрепени с научни изследвания и факти, не гледам сериозно на тях. Много т.нар. статии са откровено подвеждащи, ако подхождаш към тях безкритично.

Мнението беше редактирано от Елена на 31.03.16 16:17.

31.03.16
16:27

казано от Елена на 31.03.16, 16:13:

За въглехидратите - не мисля, че са вредни, особено пък “много вредни”. Не трябва да се прекалява с тях, но това важи и за белтъчините, и за мазнините, според мен. Може би просто на теб не ти се отразяват добре, а може би имаш непоносимост към глутен?
Относно водата - не съм съгласна. Ако изпиваш по 2 литра наведнъж - да, това не е оптималният начин да се хидратираш и води до подуване на стомаха - логично е.
.

Тук мнението ни, че въглехидратите са вредни се разминават, но всеки е свободен да мисли каквото си поиска, а още повече, да яде.
Нямам непоносимост към глутен. Просто въглехидратите наистина подуват супер много. Факт! На тази тема изгледах достатъчно филми, статии, книги и каквото още се сетиш. После приложих. Но няма да разтягам повече темата.
И не - не изпивам по 2 литра наведнъж. Това е невъзможно, поне за мен. Странно!? Има такива хора, които пият по толкова вода наведнъж ли? Изумена съм. Аз разпределям водата си във времето. По 0.500мл на 2 часа.

Мнението беше редактирано от Green на 31.03.16 16:28.

03.04.16
14:13

Пристигнах успешно в България.

Петък - много пътуване, овесени ядки, самолетна храна, пилешка пържола и кофичка извара;
Събота - отново пътуване (до Г. Делчев), овесени ядки с прясно мляко, салата от рукола с пушена сьомга и моцарела, салата домати, краставици и чушки, 1 варено яйце, пилешки гърди със салца, 1/2 чаша вино.
Неделя:
- мандарина и 20 г печени лешници;
- разходка до местността Манастирчето до Г. Делчев (общо 7 км отиване и връщане);
- 60 г мюсли (овесени ядки, стафиди и лешници) с 1 чаша домашно прясно мляко;
- 2 варени яйца, 1/2 средно голямо бурканче домашна лютеница;
- банан, 30 г лешници;
- 2 бъркани яйца с гъби, лук и кашкавал, зелена салата с мн. малко зехтин.

Слънчев ден! :)

Мнението беше редактирано от Елена на 03.04.16 22:29.

03.04.16
22:24

Елена, извинявай за намесата, ако имаш против - знаеш какво да правиш ;)

Green, а връзка между тези твои “становища”/”факти”  (и предполагам предприетите действия по отношение на баланса между макро (респективно и микро)нутриентите в храненето на база тези “становища”):

казано от Green на 31.03.16, 16:01:

Наистина въглехидратите са много вредни.

казано от Green на 31.03.16, 16:27:

Просто въглехидратите наистина подуват супер много. Факт! На тази тема изгледах достатъчно филми, статии, книги и каквото още се сетиш.

и тези ... факти:

казано от Green на 31.03.16, 16:01:

Примерно за редовно ходене до WC какво ли не съм пробвала .. и накрая нищо. Проблема ми си е постоянен.

търсила ли си?

Понеже казваш, че си чела доста статии по въпроса и от тях си стигнала до тези заключения, дали не е възможно първо да си имала заключенията и на този принцип да си се доверила на съответните статии и филми. Защото съществуват поне същият брой статии и филми, от достоверни източници, които застъпват напълно обратното становище.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 03.04.16 22:41.

03.04.16
22:32

Нищо против нямам, напротив, напълно си права за връзката, която намираш. Помислих си абсолютно същото нещо и аз: липса на фибри и небалансирана храна = проблем с WC.

Мнението беше редактирано от Елена на 03.04.16 22:34.

04.04.16
09:05

Ходенето до тоалетна няма връзка с въглехидратите в храната. По едно стечение на обстоятелствата обаче има връзка с влакнините (по модерному фибри), съдържащи се в някои от растителните храни, които съдържат солидно количество въглехидрати.
Искам да видя как ще ходи по голяма нужда някой, чиито макронутриенти са примерно в съотношение 40:40:20 въглехидрати към белтъчини към мазнини, но източникът на въглехидратите са захар, нишесте и глюкозо-фруктозен сироп. ;)
С други думи може да се направи НВД с много нисък прием на въглехидрати, при което перисталтиката на червата да си е все така добра. “Тайната” е в зелените храни - зеле, листни зеленчуци, салати, съчетани с готвени течни топли храни. Правил съм го с почти нула въглехидрати. Не казвам, че е най-полезният начин на хранене, особено за по-дълго от 2-3 месеца, но може.

04.04.16
09:20

казано от Boby_ на 04.04.16, 09:05:

Ходенето до тоалетна няма връзка с въглехидратите в храната. По едно стечение на обстоятелствата обаче има връзка с влакнините (по модерному фибри), съдържащи се в някои от растителните храни, които съдържат солидно количество въглехидрати.
Искам да видя как ще ходи по голяма нужда някой, чиито макронутриенти са примерно в съотношение 40:40:20 въглехидрати към белтъчини към мазнини, но източникът на въглехидратите са захар, нишесте и глюкозо-фруктозен сироп. ;)
С други думи може да се направи НВД с много нисък прием на въглехидрати, при което перисталтиката на червата да си е все така добра. “Тайната” е в зелените храни - зеле, листни зеленчуци, салати, съчетани с готвени течни топли храни. Правил съм го с почти нула въглехидрати. Не казвам, че е най-полезният начин на хранене, особено за по-дълго от 2-3 месеца, но може.

Благодаря за написаното. За мен е от значение, защото този проблем е наистина сериозен. Ще пробвам с топли и течни храни и се надявам да има резултат, а за зелените, листни зеленчуци и салатите - те присъстнват в храната ми за деня, особено от началото на пролетта до късна есен, когато разнообразието е по - голямо, а и зеленчуците са по - вкусни.
Не бих се подложила на 40:40:20 въглехидрати : белтъчини: мазнини. Аз се целя към възможнж по - малко въглехидрати на ден. Нещо като палео, НВ ВМД. За себе си съм установила, че въглехидратите не са за мен.
Дори и като консумирах повече въглехидрати на ден: питки, баници, десерти, мюсли, овесени ядки, трици, ... Изобщо не съм се ограничавала от към видове, а откъм количества. Пак не си ходех до вц. Така че, не смятам, че ще ми помогнат.

Извинявам се за спама. Ако имате нещо да допишете по темата, моля направете го в моя дневник, за да не спамим дневника на момичето с информация, която не я вълнува, т.к. няма тоз проблем.

04.04.16
09:29

Под въглехидрати, аз лично, не разбирам захар. Генерализациите “въглехидратите са вредни” и “въглехидратите надуват” са ... генарално безумни, защото въглехидратите са доста огромна група храни. Също и не казвам, че връзката е: ниски въглехидрати => проблем в тоалетната, високи => перисталтика по часовник. Казвам, че неправилният, за съответното тяло, баланс води до проблеми, включително в тоалетната. И давам насока за размисъл, без да казвам кое как е и защо е (освен, разбира се, че генерализирането е безумие).

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 04.04.16 09:34.

04.04.16
11:22

Проблемите с чревната  перисталтика са един от първите признаци на нездравото тяло. Погледни цялостната картина, не се вглъбявай само в това какво и колко ядеш.

04.04.16
18:42

Днес направих страхотна тренировка с инструктор. Чувствам се перфектно! Тренировката беше за цялото тяло, основно със свободни тежести, скрипец, швейцарска топка и накрая 20 мин. на пътеката под голям наклон. Инструкторът ми каза, че клякам достатъчно дълбоко, но тъй като не мога да направя повече от 15 клека (със собствено тегло :)) в една серия, е по-добре засега да не клякам с тежести, поне докато клекът ми стане лесен за изпълнение. Опитах се да направя едно упражнение за корем на една стойка, не знам как се казва, на която си облягаш ръцете и повдигаш краката нагоре. Е, направих само едно повторение. Все още съм много тежка за повече. (dull) Коремните ми мускули са слаби, също така. Правих и лицеви опори, за да ми види техниката и каза, че са половинки, но като цяло се изненада приятно от нивото ми на подготовка (вероятно защото на пръв поглед не е много очевидно, че имам някаква, макар и малка, физическа подготовка). :)

Храната:
- 50 г мюсли (ов. ядки, лешници и стафиди) с 200 мл прясно мляко и 1 мандарина;
- 2 свински шишчета, салата от домати и краставици;
- тренировка (общо около час и половина);
- зелена салата с репички, 4 белтъка и 1 с.л. зехтин;
- патешко филе и 1/2 домат с орехи и маслини.

Мнението беше редактирано от Елена на 04.04.16 23:54.

05.04.16
20:39

Днес направих още една тренировка с инструктор, като наблягахме на упражнения за разтягане, защото съм с доста силна мускулна треска от вчера. Апетитът е до небето и малко ме е срам да напиша какво съм яла, но ето:

- 1 филия пз хляб с маслини, намазана с лютеница, 20 г сирене, 1 варено свинско кюфте;
- свинска пържола - доста голяма, домат, 2 варени яйца, 30 г кашкавал;
- зелена салата с меден дресинг, орехи и пушена сьомга, фасул с козя пастърма (около 300 мл, месото - ок. 100 г)

Време за самореклама: хората са изумени от резултатите, които съм постигнала за 3 месеца. Казват, че и стойката на тялото ми е по-изправена, както и че изглеждам много по-прибрана. (rock) Хепи съм.

Мнението беше редактирано от Елена на 05.04.16 20:56.

06.04.16
17:50

Хелоу, из ит ми ю’р лукинг фор? Пробъбли нот, ама да си питам. :D

Днес баба ми, която не си поплюва, ме застреля с една реплика. “Елена, на места косата ти побелява, баба!” (dull) Добре, че ми каза, че аз не знаех! (headbang)
Записах си час за фризьор за утре. Ще се боядисвам, може би за втори път в живота ми и за първи път от 15 години.

Без трен днес. И без това слизането по стълби ми е кошмар и имам мускулна треска дори и на гърба. :D Много ми се яде, но ми обясниха, че било нормално след две тренировки в два поредни дни.

- 50 г мюсли (овесени ядки със стафиди) с вода, 1 ч.л. тахан и 1 ч.л. мед;
- заешка супа, зеленчуци, запечени със сирена;
- и това не ми стигна, та сгънах 1/2 черен шоколад с лешници и още около 70-100 г печени лешници. Ше Омра!
- филия пз хляб с масло, 100 г “детски” кренвирши, варено яйце, домат.

Приятна вечер!

Мнението беше редактирано от Елена на 07.04.16 08:26.

06.04.16
18:23

казано от Елена на 06.04.16, 17:50:

Днес баба ми, която не си поплюва, ме застреля с една реплика. “Елена, на места косата ти побелява, баба!” (dull) Добре, че ми каза, че аз не знаех! (headbang)

Понякога бабите са така, ама си ни обичат и не го казват с лошо. :)
Моята баба примерно един път възмутено ми каза “Иве, цялата ти коса е нацъфтяла!”  при което се изнервих щото хиляда пъти съм и обяснявала, че откакто ми филираха косата няколко пъти с бръснач, стои като изпръхнала, изсъхна и като цяло е зле. Та си я подхранвам, боря се с цъфтежите, нооо където е минал бръснача хвърчи накъдето си иска, едните косми дълги, другите къси и се къдрят, абе ужас. И отдалеч стои малко като нацъфтяла, да.  АМА НЕ Е.

Та, така :D Извинявай за спама :)

Мнението беше редактирано от Love на 06.04.16 18:23.

06.04.16
18:27

А, тя не го казва с лошо, знам, но понякога е твърде пряма - до безцеремонност. Иначе знам, че ме обича. :)

06.04.16
19:55

Еленка, приеми го така- баба ти го казва с най-добри чувства , а от друга страна ето ти повод да се разведриш с нова прическа! Ми туй ако не е гот! :D (F)

07.04.16
08:47

Така е, права си. :) Не знам защо така ѝ се ядосах вчера.
Има една мисъл на Айзък Азимов (сега чета статия за него), която се появява точно навреме, а именно:
“Вгледайте се внимателно в себе си и ще видите всеки друг”. Никой не е идеален.

Мнението беше редактирано от Елена на 07.04.16 18:01.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1