Таванската стая на Елейна

Темата е заключена.
Прескочи до:

07.04.16
18:05

Гуд ивнинг, лейдис енд Жентълмен!

Като в оня виц:
Един отишъл на обществена тоалетна и видял табелки “М” и “Ж”.
А - казал си той - “М” е за мадами, а “Ж” - за жентълмени. И влязъл в “Ж”. :)

Днес само храна имам за описване.
- мюсли с кисело мляко;
- филия с масло, яйце и бекон;
- пилешка супа;
- 1 чаша боза. :D
- 2 варени яйца, фасул с пастърма, зелена салата.

Новият ми стайлинг, провокиран от милата забележка на баба. :)

Мнението беше редактирано от Елена на 08.04.16 09:08.

Прекрасна си , честито :)

07.04.16
18:48

Благодаря! :)

08.04.16
18:30

Днес отидох във фитнеса рано, но инструктора го нямаше и си тренирах сама. Раздвижих се по-скоро, но пак е нещо.

Мнението беше редактирано от Елена на 18.07.16 22:44.

09.04.16
00:05

Реших да се измеря още сега, защото нямам търпение. Вече е 9.04, така че... :)

За периода 9.1.2016 - 9.4.2016
Килограми: за един месец: минус 3.7 кг; за два месеца: минус 6.7 кг; за три месеца: минус 9.1 кг
Разлика в талията за 2 месеца: минус 6 см; за три месеца: минус 7.5 см;
Разлика в ханша за 2 месеца: минус 4 см; за три месеца: минус 7.5 см;
Разлика в най-горната част на бедрото за два месеца: минус 1.5 см, за три месеца: минус 3 см.

Много съм доволна от разликата в обиколките.

Мнението беше редактирано от Елена на 09.04.16 07:05.

БРАВО!!! :)

09.04.16
12:23

Благодаря! :) (nlove5)

Мнението беше редактирано от Елена на 09.04.16 12:24.

09.04.16
16:02

Без трен. Боли ме коремът, но не чак толкова, че да не отида на караоке тази вечер, стига да намеря къде. (wasntme)
Храна: предимно червено месо, по МЦ причини. То не беше кайма за обяд, то не бяха свински пържоли за закуска. Усещам, че точно свинско ми се яде в тези дни от месеца. Свинско и черен шоколад.
Сега ще проуча къде организират караоке в събота вечер. Някой знае ли дали пиано-бар “2night” на “Черни връх” работи вече? На сайта им няма инфо, а клубът дълго време беше затворен.

Мнението беше редактирано от Елена на 09.04.16 16:07.

09.04.16
16:16

Не знам за този клуб, но знам друго караоке :) Versus се казва и се намира на ул. Цар Самуил 50 (близо до площад Св.Неделя). На мен лично ми е любимо място (sun)

09.04.16
16:29

Знам го Версус. :) Много е малко пространството, иначе имат огромна листа с файлове. Аз най-много харесвам пиано-бар Poison, но там караокето е в сряда...

09.04.16
16:37

Елена, Версус вече е доста разширен, защото се преместиха на ново място ;) Старото изгоря...

09.04.16
16:39

Ооо, много благодаря за инфото!!! Сега ще се обадя да питам за точен адрес. Много мерси, Саня!

10.04.16
16:33

Значи... Благодарение на информацията, която ми даде Саня, снощи отидохме във Версус и си прекарахме супер! Новото място е по-широко и става страхотен купон! За съжаление караокето започна след 23:00, което според мен е малко късно, но тук навсякъде е горе-долу така.
Не съм тренирала днес, а утре ще имам доста задачи, така че най-вероятно ще оставя тренировката за вторник, но пък ще си запиша час с инструктор, за да съм сигурна, че ще е максимално ефективна.

- 4 какаови бисквити, кафе с мляко, 1/2 чаша фреш от портокал;
- спаначена супа, ок. 150 г свинско филе с моркови и зелен фасул, малко зелена салата с маслини, малко парче баница;
- банан, 30 г шоколад с лешници;
- 1.5 пилешка пържола от бут, краставица с яб. оцет, ябълка.
Около 1800 ккал максимум.

Мнението беше редактирано от Елена на 10.04.16 19:41.

11.04.16
09:24

Това гадно време ще ми обърка плановете за деня. :(

Искам да дам една рецепта за сладкиш от извара, яйца, мед и ванилия. На вкус наподобява на крем-карамел и е учудващо вкусен. Ама наистина! Идеален за закуска.

- 4 яйца
- 350 г извара
- 4-5 равни с.л. разтопен мед; (по-добре течна стевия, но аз нямах);
- 2 прахчета ванилия.

Всичко се разбива добре и се пече на 180 градуса около 20-25 мин.

Мнението беше редактирано от Елена на 11.04.16 09:26.

12.04.16
09:36

Така... Вчерашния ден го отписвам от календара, защото никак не беше диетичен. Рожден ден на Хари, ресторант, шоколад и др. екстри.
Днес чакам една поръчка от магазина на bb team и дано да дойде преди 15 ч., защото после имам една спешъл среща. ;)
Настроих си телефона да ми звъни според характера на звънящият. (rock) Сестра ми, например, звъни с “A toi” на Joe Dassin. Хари звъни с Ed Sheeran - “Thinking out loud”. Както каза сестра ми: “Имала си бол време да се занимаваш.” (giggle)

Храната:
- към 50-60 г овесени ядки + трици с вода и мед, кафе с мляко;
- ок. 200 г печено агнешко бутче, мазно + салата домати + 2-3 с.л. извара;
- доза протеин с прясно мляко;
- кафе с мляко;
- 2 ябълки и 2 банана, парче агнешко бутче (ок. 100 г, но не съм го мерила.)

С отлични впечатления съм от Карфичка! И от Дамян. :) Много се радвам, че се запознахме днес!

Мнението беше редактирано от Елена на 12.04.16 21:26.

13.04.16
10:17

Вчера се видях с Карфичка и Дамян. Много съм доволна, следобедът ми мина супер!
Никакво желание нямам за трениране тези дни в София и дневникът ми ще е безинтересен, затова смятам да се покрия до 18-ти.
Снощи прочетох последната си стихосбирка. Не я бях чела от миналата година. Интересно е как с времето откривам неща, които не ми харесват и които бих редактирала, ако можех да ги видя преди издаването на книгата.

Елиза

Позволи ми да знача нещо за тебе
във света, погрознял от украса,
в който литват към лятото дивите лебеди,
без дори да потърсят сестра си.
Този свят е недъгав от дълги полемики.
Няма кой да прегръща и хвали.
Тича с боси крака пощръклялото време
и сърцата ни мрат непогалени.
Щом дъхът на летата се скриеше в есени,
все отлитах със дивите лебеди.
Ала днес на брега - разтвори си завесата -
аз се върнах и чакам тебе.

Елена Б.

П.П. Отивам на водна аеробика с Вероника! (party)

Мнението беше редактирано от Елена на 13.04.16 10:43.

13.04.16
11:39

Колко е хубаво да е в София човек и да може реално да общува с хората от форума! Благородно ти завиждам!

И аз я зърнах за час! :D
Елена е с прекрасно излъчване!

Толкова си слънчева!!! За мен беше чест да поскачаш на водна територия! (sun)

13.04.16
14:53

Еййй и аз съм на разположение, ако искаш да убиеш време! Ще се радвам да се запознаем (sun)

13.04.16
14:58

Много благодаря, Вероника! Ти също! Беше ми много приятно да поскачам на водна територия! :)

Саня, ще ти пиша на лични с едно предложение, което мисля, че има вероятност да те заинтригува. ;)

Хубав ден на всички! (sun)

13.04.16
17:14

Ами аз пак се появих, защото Вероника скорострелно ме изкара от състоянието на мързел и сега мога с чиста съвест да си попълня дневника. ;)

Тренировка: 60 мин водна аеробика. Водната аеробика никак не е за подценяване, да ви кажа. :) Доста добре се раздвижих.
А Вероника е много лъчезарна, красива (което се вижда и от снимките ѝ), сладка и позитивна.

Храната:
- 2 яйца и банан, 4 какаови бисквити, кафе с мляко;
- телешко с картофи в “Happy”, фреш от морков и ябълка, 1/2 десерт с чиа, ягоди и крем брюле;
- двойно кафе с мляко;
- 100 г прясно сирене, около 100 г вратна пържола;
- 1 бира, утре ще кажа с кого я изпих. ;)

Мнението беше редактирано от Елена на 13.04.16 23:48.

14.04.16
11:06

Hello! It’s me.

Снощи със Саня отидохме на караоке, но бяхме единствените ентусиасти. (giggle) В целия бар бяхме само аз, Саня и Хари. Накрая ни питаха защо си тръгваме толкова рано и “Това ли ви беше пеенето?” :)))) Това красиво същество (Саня, кой друг) дойде специално да се видим и аз съм много трогната от нейната постъпка.

Днес няма да тренирам. Точка. Болят ме краката от вчерашната водна аеробика, заклевам се.

РанЪта:
- 50 г овесени ядки и 1 с.л. трици с прясно мляко, 2 какаови бисквити, двойно кафе с малко мляко, защото едвам отлепих сутринта;
- около 150 г варен телешки език, салата (домати, малко маруля, зехтин, семки и 1 яйце), банан;
- (оплесках нещата) 1/2 пакетче солети с фъстъчено масло, 1 шок. бонбон, 2 шок. пурички, кафе;
- (...и ги дооплесках с вечерята).

Мнението беше редактирано от Елена на 14.04.16 19:46.

Прекрасни сте!

Мускулна ли треска имаш? :)))))))))))) Клин - клин избива! :D :D :D

16.04.16
17:16

:) За вчера:
Храна: не много чиста, но калориите бяха в нормата.
Движение: малко плуване.

За днес:
Храна:
- 40 г овесени ядки с прясно мляко, филия препечен хляб с 2 ч.л. сладко от боровинки, малко парче сирене, 1 яйце;
- шоколадов бонбон;
- пуешко бутче (150 г) с печени картофи (100 г), зелена салата;
- малко плодова салата (200 г)
- няколко патешки сърца, 1/2 зеленчуково кюфте, пролетна салата.
Количествата са “на око”.

Движение:
- час разходка по пресечен терен (пътя за Лещен);
- час и половина тренировка за цялото тяло, с инструктор.

Мнението беше редактирано от Елена на 17.04.16 17:05.

17.04.16
19:42

Днес нямам мускулна треска, за моя изненада. Усещам само леко напрежение в някои мускули. Иначе цял следобед пътувахме, утре пак ще е така. Сега тепърва имам да чистя, подреждам, пера... А как не ми се занимава... Всичко пак в последния момент ще правя, знам си аз.
Инструкторът ми каза, че бузите ми са намалели (за 1 седмица време). Знаех си аз, че имам и бузи върху скулите - бузи, които не се свалят лесно. :D Хари пък каза, че в бузите ми бил чарът.
Храната: беше много вкусна. За пръв път тази година ядох агнешко “по гоцеделчевски”, а такова агнешко няма никъде по света, сигурна съм.
Калории: около 1900.

18.04.16
21:14

Ето ме.

Пътувахме точно 8 часа. Вече сме във Фрибург. Сутринта станах в 7, за да изчистя доколкото мога за 2-3 часа време и да си оправя багажа.
Времето тук е лошо - като пристигнахме беше 8 градуса.
Утре ще имам много задачи, включително трябва да отида на френски, но се надявам да мога да вмъкна една тренировка.

Храната - порядъчно зле.
- 2 яйца, 1/2 доза протеин и малко овесени трици;
- тортила с пиле и вафла “Мура трио”;
- картофено-зеленчукова крем супа с крутони и бекон на летището в Женева;
- 1/2 печено пиле и ориз с нахут, малко айсберг (добре, че братът на Хари беше напазарувал. Аз само сготвих.)

Дядо ме снабди с истински лешници и орехи. (nlove5) Донесохме си и 2 буркана мед, и чубрица (която тук май е непозната подправка).

Мнението беше редактирано от Елена на 18.04.16 21:16.

19.04.16
12:47

казано от Елена на 18.04.16, 21:14:

Дядо ме снабди с истински лешници и орехи. .

Истински? (ndolars)

19.04.16
13:24

Ами да. :D От село. :) Това имах предвид.

19.04.16
17:15

Не успях да се организирам да отида на фитнес, защото ме подпукаха от сутринта - превод, телефонни обаждания, трябваше да пазарувам и др. Направих 6 серии по 15 клека вкъщи. В крайна сметка не отидох и на френски.

Храната:
- 70 г овесени ядки, 1.5 с.л. бадемово масло, 1/2 лъжица мед, кафе;
- 400 г табуле, шепа лешници;
- спагети болонезе, 1 с.л. бадемово масло с мед.

Уникална имитация!

Мнението беше редактирано от Елена на 19.04.16 21:27.

20.04.16
07:10

Не си е работа да се събудиш в 5. Нито можеш да си свършиш някаква работа вкъщи, защото има вероятност да събудиш някого, нито можеш да излезеш, защото е тъмно. Прочетох новините, успях да си сваря кафе и сега се опитвам да пазя тишина. Тези дни - днес и утре - ще пробвам пилатес, може би спининг или body balance. Важното е да има движение, разнообразно движение. Много се радвам, че все повече ми харесва да се движа, много по-лесно и приятно ми е. Колкото си по-дебел, толкова по-трудно ти е да се движиш и имаш по-малко енергия, следователно повече седиш, все повече дебелееш и ти трябва немалко воля, за да промениш нещо.
Снощи, както казах, не отидох на френски. Вместо това, писах стихотворение, а после и писмо във връзка с един битов проблем.
Ето го стихотворението.

Когато ме повдигна над света
и без да кажеш дума, ме спечели,
когато ми внуши, че съм добра
и аз разгърнах своето значение;

когато ми донесе пролетта,
перчемът ѝ когато поразроши,
когато завъртя се на пета,
а после ми доказа, че съм лоша;

когато след години си простих
това, че бях добра, че бях и лоша,
остана само този прашен стих
(с перчем неравен, завъртян и рошав),

годините разцъфнаха назад,
небето засия и се повдигна,
но още свързвам мойто име с твоя Ад
и твоята сълза - със мойто име.

Елена Б.

Мнението беше редактирано от Елена на 20.04.16 07:43.

20.04.16
13:57

Тренировката: 60 мин. пилатес. Хареса ми, пак ще отида, но направо бях като прегазена след това.

Храна:
- овесени ядки, прясно мляко, мед;
- спагети болонезе, 1/3 авокадо, шепа лешници;
- банан;
- 100 г сусамки; 60 г прясно сирене, 3 бр. японска мушмула (големи колкото кайсия, оранжеви на цвят, но наподобяват и на круши - за пръв път ям такива);
- 2 с.л. хумус, малко ориз с нахут.

Много въглехидрати, но това ми се ядеше.

Мнението беше редактирано от Елена на 20.04.16 22:25.

21.04.16
15:50

Някакъв глад ме е налегнал и се чудя как да го потуша. И вчера беше така. Вчера ми се ядеше торта, ама толкова много ми се ядеше... За една бройка да си купя, обаче Хари ме спря. Днес обаче налетях на едни крутони, та стана тя, каквато стана.
Ще гледам калориите да са под 2000 поне.
Няма да тренирам днес. Имах намерение да го направя, но нямам желание.

- овесени ядки с прясно мляко и агаве сироп;
- 2 яйца и 1 белтък с бекон, 120 г прясно сирене;
- 2 огромни сливи, 200 г тзатзики, 80 г крутони (близо 500 ккал на 100 г);
- телешко с гъби, зелена салата с 1 лъжица зехтин;
- 50 г мюсли с прясно мляко, 10-15 маслини.

Калории: много са.

Мнението беше редактирано от Елена на 22.04.16 09:29.

22.04.16
12:38

It’s a new dawn, it’s a new day, it’s a new liiiife fooooor meeee, and I feel good!

След 2 дни крах с храната, вярвам, че съм back on track. Трябва да внимавам, защото за 12 дни изглежда съм свалила само 1/2 кило.
Имам мускулна треска от пилатеса вече втори ден! А толкова го подценявах! Мислех си, че упражненията със собствено тегло няма как да ме натоварят добре, но омаловажих собственото тегло. (giggle)

Тренировката: боди пъмп - 60 минути.

Храната:
- 2 яйца, банан, кокосово масло, кафе с мляко;
- малини;
- 110 г печена сьомга, зелена салата, 1/2 краставица, 20 г сирене, 20 г семки, 1 банан;
- 100 г печена сьомга, краставица;
- 200 г пилешко месо (бутче + гърди), 200 г печени картофи, ябълка, японска мушмула.

Мнението беше редактирано от Елена на 22.04.16 20:04.

23.04.16
17:16

Снощи гледах няколко клипчета на Fitness blender и си набелязах няколко за изпробване в домашни условия.
Днес се оборудвах с 2 дъмбела по 3 кг и правих това:

Храната:
- 2 яйца, 50 г бекон, 50 г плодово-ядков бар, малко грозде;
- крем-супа от карфиол с 10 г масло, 100 г свинска вратна със зеле на фурна, крем-карамел, без захарния сироп;
- крем-супа от карфиол с 50 г бекон, 60 г прясно сирене, 30 г крутони и 5 маслини;
- още 60 г сирене.

Калории: ок.

Мнението беше редактирано от Елена на 23.04.16 22:48.

23.04.16
18:47

Едно, две, три... Събирам смелост и качвам една снимка на пухкавата ми форма, от днес. Ей ме на, в цялата ми несъвършена прелест. :)))))

23.04.16
20:07

Нешлифован диамант  :*

23.04.16
20:11

Диамант, но нешлифован. Нешлифован, но диамант. :)))
Благодаря, Саня! :* :*

Едит: Добавям и 10 минути упражнения за корем, пак от Fitness Blender. :)

Мнението беше редактирано от Елена на 23.04.16 21:53.

24.04.16
12:19

Честит празник на всички хора с имена на цветя! Бъдете здрави! (F)

Току-що се върнах от боди пъмп. Инструкторът е нов и говори само на немски. Добре, че не отивам за първи път.
Храната:
- 65 г овесени ядки със зелен чай на прах, прясно мляко, агаве сироп, банан;
- 120 г прясно сирене, 60-70 г немазна шунка;
- пилешко бутче, 1/2 авокадо, 1 филия хляб, домати, аспержи;
- 3 кюфтета от нахут, 100 г козе сирене, 100 г пилешки гърди. 
Кафетата не ги пиша вече.

Трен: 45 мин. боди пъмп. Тръгнах си като започнаха нападите. Днес нямам нерви за тях.

Мнението беше редактирано от Елена на 24.04.16 21:38.

24.04.16
19:05

Ако и вие като мен имате нахут и се чудите какво да го правите; ако имате идея да направите фалафели, но не искате да ги пържите, ето една доста проста рецепта за кюфтета от нахут.

Продукти:
400 г сварен нахут;
2 скилидки чесън;
1 глава кромид-лук;
1 яйце;
1/2 ч.л. бакпулвер;
50 г смлени овесени ядки или брашно;
сол, пипер, кимион, куркума;
зехтин за намазване отгоре

Всички продукти се пасират в кухненски робот. Аз сложих и малко вода, но наистина не трябва да е повече от 100 мл. Трябва да се получи сравнително доста гъста смес. Оформят се кюфтета и се пекат върху хартия за печене, като предварително се намазват с малко мазнина. Украсата е от сирене “Филаделфия” и сух магданоз.

Мнението беше редактирано от Елена на 24.04.16 19:16.

25.04.16
18:15

Тъй като в събота и неделя не изчистихме апартамента, тази работа я върша днес. Започнах аз към 10 сутринта и имам чувството, че все още съм доникъде. Изчистих банята, изпрах хавлиите, минах пода с прахосмукачка и парцал, избърсах праха, изпрах парцалите, смених завивките (съответно пак има за пране). Остава ми да приготвя вечерята, да подредя хола и да измия чиниите. Уж нищо работа, а отиде целия ден. Без тренировка днес.

Храната за деня: 80 г овесени ядки, 250 мл. прясно мляко, 1 лъжица агаве сироп, 300 г (сурово) сьомга, 200 г (сурово) пуешко, 300 г сладък картоф на пара, 2 лъжици тахан, 1/2 авокадо, домати, гъби и аспержи.
Пак ще ги докарам до 2000 ккал заедно със зеленчуците, но това е положението. Твърде много обичам да ям.

Мнението беше редактирано от Елена на 25.04.16 18:16.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1