Болка в рамото

AT

06.06.15
18:46

Здравейте!

Преди вече 3 месеца тренирах гърди, тренировката ми беше кратка - започнах с хоризонтален, нормален лег, дъмбели при incline наклон на пейка за горна част и 3-тото ми упражнение беше incline лег. На хоризонталния лег и дъмбелите правих упражнения с по-голяма тежест, докато на incline лежанката използвах 60 кг. Още след втората бройка усетих лек дискомфорт в дясното рамо, който бях изпитал преди година с лявото рамо, където проблема се оказа Тендинит на дългата глава на бицепса, но всичко в конкретния случай мина и отшумя с нестероидни противовъзпалитлни лекарства за същия период 3-4 месеца. Уви, нямам същия късмет с дясното рамо в момента, ходих по лекари и ми изписаха същите нестероидни противовъзпалителни хапчета и хранителни добавки за ставите, за които пръснах достатъчно много пари до момента без резултат освен временно успокоение на болката за около 4-5 часа. Болката не е налична през цялото време, а по-скоро се явява ограничител на движението в доста случаи. Усещам го при смяна на ръчни скорости в автомобил, при вдигане на ръка до височината на рамената и при много специфични движения, които могат да бъдат видяни на прикачените снимки. На снимката с жената, болката се проявява силно при конкрената позиция на ръката и в обратното положение, над рамото.

Имах съмнения за тендинит, бурсит, разтегнато сухожилие и какво ли още не. Ходих на чекръкчия, наместител или както ви е известен на вас, с който стигнахме до заключение, че може би е затиснат нерв. След проведена 30 секундна намеса болката в рамото сякаш намаля мигновено. Препоръча ми да взема Енетра, таблетки, които били българско производство и вършили най-добра работа. Каза ми да не правя резки движения и да държа ръката в покой за около седмица. Болката намаляше от ден на ден, докато по едно време просто имах пълен спектър на движение на ръката без рязката болка. Отидох на тренировка за леко и внимателно ОФП, по време на някои от упражненията се усещаше дискомфорт в рамото, но само при първите 2-3 повторения. На другия ден се чувствах добре, единствената по-сериозна болка, която усещах беше мускулната треска и съвсем лека нотка на предишната болка, в деня след почивката обаче болката отново се изяви със същата амплитуда преди тренировъчния ден. Вече 4-ти ден не тренирам отново и болката си седи. В момента съм пил Etodin FORT 400mg, като болката е просто леко претъпена.

Бях пуснал подобна тема преди време http://www.bb-team.org/forums/viewthread/76813 , в която Кольо Пияндето ме посъветва да потърся помоща на кинезитерапевт, но упражненията които те предлагат са ясно описани в доста медицински сайтове в интернет. Ходих и на ортопед-травматолог, но без никакъв резултат. Просто вече не знам какво да предприема, тренировките в залата са жизнено важен елемент за мен.

Какво бихте ме посъветвали? Има ли някой с подобен проблем във форума?

Благодаря Ви предварително!

06.06.15
19:10

Не знам колко ще ти помогна но и аз си имам проблем с дясното рамо и то много от преди да почна да тренирам изобщо......

Най много ме болеше когато тренирах силово ....тежки единици ,двойки ,тройки за раменна преса ....след това по няколко дена се разтягах и самомасажирах докато понамалее болката.....
Ся тренирам с тежести с които спокойно мога да правя около 8-10 повторения и скоро( да чукна на дърво) не ме боляло лошо......проблема инак си стои ,мобилността е доста по малка в сравнение с лявото но поне не ме боли както преди .....:)

Не те знам как тренираш но пробвай да върнеш газта с  тежестите на пресите и лега  ,мачкай стабилно рамото и не прекалявай с лекарствата че някой път дават фалшива сигурност като я няма болката и може да стане много по лошо .....;)

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1