На 13 години, помощ за изграждане на тренировъчна програма, която да правя делнично за повече сила.

12.06.15
21:50

На 13 години съм, 46 кг. 1,57см и идва лятото и ще имам много свободно време. Искам да стана повече физически силен, по-бърз, по-издръжлив. В момента дори не мога дори да се наберя на лост но това искам до го променя до края на лятото. Не разбирам почти нищо от фитнес и всичките найменувания на упражнения и други неща от този сорт. Ако може някой да ми помогне като ми направи някаква програма за макс. 1 час която мога да правя всяка сутрин за да мога да подобря своята физическа сила, издръжливост, бързина и т.н. ще съм много благодарен. Няма фитнес зала наоколо, но пък има стадион, всякакви лостове и други от този тип работи. Мога да кажа че се храня здравословно, без да ям много пържено и мазно и всякакви “junkfood”-ове. Ако е нужна някаква допълнителна информация, просто ме питайте.

За твоите години приятел ти казвам че няма да има много голям ефект, знам го от личен опит. Може сутрин когато ставаш прави малко лицеви опори, коремни преси и малко клякания, тичай за да подобриш скоростта си и издръжливостта.Опитвай се да се набираш- в “подхват” е по лесно.Храни си се правилно и здравословно, но яж повечко. Намери няколко статии, които ще ти бъдат полезни за четене. В този сайт има много( за лицевите,набирания,кофички и тнт.) Не спирай да опитваш дори да не можеш да правиш нещо не спирай да опитваш все ще го свикнеш. Не си казвай че ще изисква много време, времето минава така или иначе. Успех ;)

Мнението беше редактирано от Краси Милев на 13.06.15 11:01.

13.06.15
14:28

Едно време като бях на твоите години, всички деца по цял ден бяхма на вън. Всеки ден играехме на футбол, народна топка, гоненици, криенки, катерехме се по гаражите и дърветата. Тогава никой от нас не е знаел какво е набиране, кофички, спринтове и тн. но несъзнателно сме ги правили всичките тези неща. От сутрин до вечер бяхме на вън, тайничко си купувахме вафли и сладоледи, но за сметка на това не пълнеехме, просто защото по цял ден бяхме в движение. Много рядко се случваше някой да е с наднормено тегло и прочие.
Сега с тези компютри, телефони и интернет... страшна работа. Повечето момчета и момичета на твоята възраст почти не се движат.

Нещо подобно е и в моя град понеже е малък и няма какво да се прави. Но винаги може да направи една бърза тренировка с базови упражнения със собствено тегло ако иска малко да заякне. Vladislav Penchev на твоята възраст защо ти е да се занимаваш с фитнес от сега ? :)

13.06.15
15:31

Благодаря за отговорите.
Не говорех точно за фитнес колкото просто някакви упражнения който да правя, но просто не знам къде другаде да питам за това. Ще взема отговорите ви в предвид.

Прави лицеви,коремни,клякания,набирания и това е спортувай и другото не го мисли всичко става с времето си.  Поздрави ;)

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1