17.06.15
21:13
Здравейте!
От скоро се занимавам с фитнес( от Януари сериозно) и съм на 15. Първите няколко месеца правех базови упражнения( лежанка, клек с щанга, набирания, кофички, лицеви упори, бицосово сгъване с лост). След като се свикнах с упражненията, започнах да включвам и други по-изолиращи упражнения. Като за начало исках да кача маса, което до някаква степен стана и съм доста доволен от резултата. Сега идва лятото и искам да започна да работя за релеф, но не знам това как ще ми отрази. През учебната година нямах много време за диета, но се стараех да спазвам тази, направена от мен:
Сутрин: гейнър( на FA Nutrition, пия го от 1 месец)
Закуска 1: Ягоди или друг плод ( около час след гейнъра)
Закуска 2: Пилешко или яйце със зелена салата( краставица и маруля) и черен хляб
Обяд: Пилешко или свинско с ориз или картофи и салата
Обяд 2: някакъв протеинов бар
Тренировка
След тренировка: отново гейнър
Преди вечеря: някакъв плод
Вечер: пилешко, свинско, или телешко със салата и въглехидрати.
Сега лятото съм твърдо решен да наблегна сериозно на диетата и тренировките. Проблемът е, че се чудя дали да продължа да качвам маса или да почна релеф. Сега съм 175см. висок и тежа 50кг. Процентът на подкожните ми мазнини е около 14 като най-много са в долната област на корема и трицепса. Долната област на корема ми е малко по-широка от горната. Ако някой/и има оредложения какво мога да подобря на програма и диетата ще съм благодарен!
Успех на всички в начинанията Ви!
Като за начало исках да кача маса, което до някаква степен стана и съм доста доволен от резултата.
Тежиш 20-25 кила под нормата и си доволен??! Представям си колко си тежал преди да “качиш” маса!
Сега идва лятото и искам да започна да работя за релеф, но не знам това как ще ми отрази.
Зле ще ти се отрази. А и за релеф не се работи, а се прави диета, но това става едва като имаш добре развити мускули, които да покажеш.
Сутрин: гейнър( на FA Nutrition, пия го от 1 месец)
Закуска 1: Ягоди или друг плод ( около час след гейнъра)
Закуска 2: Пилешко или яйце със зелена салата( краставица и маруля) и черен хляб
Обяд: Пилешко или свинско с ориз или картофи и салата
Обяд 2: някакъв протеинов бар
Тренировка
След тренировка: отново гейнър
Преди вечеря: някакъв плод
Вечер: пилешко, свинско, или телешко със салата и въглехидрати.
Яж стабилно истинска храна, 3-4 пъти на ден и не си давай парите за гейнери.
Проблемът е, че се чудя дали да продължа да качвам маса или да почна релеф. Сега съм 175см. висок и тежа 50кг.
При това тегло, няма причина да се чудиш.