18.06.15
13:49
Здравейте! От 2 седмици тренирам на лостове, преди това посещавах залата 9 месеца. Винаги съм искал да тренирам със собствено тегло, а нямах сила за качествени тренировки, но сега мисля да започна. Също така и за да разнообразя малко тренировките, въпреки че от есента пак ще започна да посещавам залата.
Идеята ми е следната:
Понеделник - Гръб, бицепс, задно рамо
Вторник - Гърди, трицепс, предно и странично рамо
Сряда - Крака и корем
Четвъртък - Гръб, бицепс, задно рамо
Петък - Гърди, трицепс, предно и странично рамо
Събота - Крака и корем
Имам сила и издръжливост, храня се правилно и знам как да се възстановявам, но съм невеж в областта на стрийт фитнеса. Въпроса ми е дали мога да тренирам по тая програма или да вкарам още един ден почивка и да тренирам 3 дни с 1 ден почивка.
П.П - Първата и втората тренировка ще се различават доста една от друга, няма да повтарям и да зациклям на едни и същи упражнения.
П.П 2 - Ако е от значение - 18 годишен(скоро 19), 1.83, 78кг
20.06.15
16:33
А какви упражнения смяташ да правиш и каква ще е тяхната подредба?
Аз не разбирам особено от street fitness, но смятам, че това уточнение би било полезно за тези, които ще се включат в темата ти с повече съвети.
Абсолютно всичко което може да се прави на лост, успоредка и със собствено тегло. Всички видове набирания, кофички, лицеви опори, клекове, отскоци.
Първата тренировка за гръб за седмицата примерно ще е за разширяване и само широк хват, докато втората ще наблегна на тесен хват.
Гърдите по същия начин, първата тренировка основно кофички и лицеви опори с широк хват, втората тренировка с тесен хват.
За краката първата тренировка ще е само клекове, отскоците ще са само за прасец, докато втората ще са основно отскоци и някои видове клекове с отскок за експлозивност + спринтове или совалки, зависи как се чувствам.
Упражненията ще са всякакви вариации, които знам или се сетя, за да има разнообразие.
20.06.15
22:51
Културизма не е за лостовете.
Защо непременно трябва да е сплит? Защо трябва да разделяш и по този начин усложняваш нещата?
Според мен сложните схеми, които се опитваш да направиш, няма да доведат до големи резултати.
26.07.15
14:35
Имай в предвид, че при street fitness-а се натоварват всички мускули т.е. няма как да изолираш.