Всичко за хомосексуализма

Прескочи до:
Saudade

29.06.15
16:44

казано от Ивайло Валентинов на 29.06.15, 16:13:

Според мен е крайно не естествено от всяка една гледна точка да се отглежда дете в еднополова двойка.Другото,което е още по-дразнещо за мен е парадирането с педерастията и ежедневното ѝ натякване,аз лично нямам желанието да изпадам в ситуация,в която да отговарям на въпросите на 8годишната ми племенница “Вуйчо,защо тези чичковци се целуват?”.

:D Изобщо правите ли разлика между “хомосексуализъм” и “педерастия”?
Как ще обясниш хомосексуалността на децата си? Това е изключително трудно - трябва да подскочиш шест пъти, да се завъртиш веднъж, да обиколиш света със скоростта на светлината, да намериш Свещеният Граал, да пиеш от него, след това да помолиш дядо Торбалан да ти даде свръхсили, за да можеш да се превръщаш в охлюв по пълнолуние. След като си изпълнил всичко това, сядаш с племенничката си и провеждаш следната дискусия:
-Вуйчо, защо тези чичковци се целуват?
-Защото се обичат.
-Прекрасно. Може ли да ми купиш сладолед?
Не се безпокой как ще обясняваш подобни неща на племенницата си, едва ли ще те попита, защото в днешно време има предостатъчно източници на информация. Аз още спадам към децата, никога никой от родителите ми или роднините ми не ми е обяснявал какво е сексуална ориентация и въпреки това смея да кажа, че имам достатъчно богата култура, за да водя спор по темата и то с твърдо и адекватно мнение.

казано от Joe Musashi на 29.06.15, 16:11:

Поетът го е казал!

Това го лайкнах само заради Кокоша Глава. :D

29.06.15
16:47

Говориш за изчезване и отмиране на хомосексуализма, но явно пропускаш “дребния” факт, че той не се предава по наследство (интересно защо ли) и не е генетичен.

Тук по принцип си категоричен, но Е ВЪЗМОЖНО  да се предава по наследство и да е генетично заложен.
Множество изследвания има в областта, може сам да се информираш, които дълбаят именно в тази тема- повишена честота на хомосексуални наклоността в някои семейства, особеностите на сексуалността на еднояйчните близнаци и пр. Накратко казано, ако имаш роднина гей, има някаква вероятност някои от твоите наследници да прояви подобни наклонности.
Определено има нещо в гените и колкото и да е странно, повечето гейове се репродуцират.
Психолозите определят и някаква “латентна” форма на хомосексуализма, при която явно не се стига до явно изявяване и сексуално задоволяване с личности от същия пол. Явно при наличието  на потискащи фактори в семейсвтото,култура,та и обществото.
Тъй като човешката психология е доста сложна тема, най-вероятно значение имат широка гама от биологични, психологически, социални и културни фактори и не сме хората, които ще открием проблема.

Насилствените хомосексуални действия и “принудителните” такива в изолирани общества- затвори, домове, казарми - това е нещо различно. Да си кажем, че си е доста отвратително престъпление. Също отделяйте, моля ви - проституцията, която често не е свързана с личните предпочитания.
Говорим за нормалните пълнолетни пълноценни хора, които не са принудени от обстоятелствата и просто не им става от жени. :) Както на вас - от друг мъж.

Огромна част от хората всъщност са бисексуални и не биха се определили като гейове и лесбийки, а просто “експериментиращи”, “разкрепостени” и пр. простотии. Да не говоря , че не малка част имат “хомосексуални” практики и фантазии в хетеросексуалната си  връзка.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 29.06.15 16:49.

29.06.15
16:50

казано от Saudade на 29.06.15, 16:44:

-Защото се обичат.

Аз темата за хомосексуализма няма я коментирам по ред причини. Но ако си мислиш че един такъв, а и не само, разговор с малко дете приключва толкова бързо си много далеч от истината.

Мнението беше редактирано от MartiG на 29.06.15 16:50.

Deadeye

29.06.15
16:57

казано от Nickie на 29.06.15, 16:13:

Бракът е фактически достъпен само за хетеросексуалните хора. Сериозно ли не схващаш разликата между това да имаш право да се ожениш за представител на пола, който не те привлича и да имаш право да се ожениш за представител на пола, който те привлича?
А това с педофилите ми е “любимото” сравнение. В случая с хомосексуалистите говорим за двама съзнателни човека, които по силата на закона са дееспособни членове на обществото и отговарят за собствените си действия. Цялата съпоставка е безсмислена, защото тук говорехме за брак, брак сключват най-вече пълнолетните хора. Сексът си го намесваш ти по необясними причини, тъй като тук хомосексуалистите не са дискриминирани, т.е. законът не забранява секса с човек от същия пол и това просто не е темата на дискусията.

Много добре схващам разликата. Опитай се и ти да разбереш, че хомосексуалистите не са дискриминирани по отношение на правата си. Законите са еднакви за всички. Работата е там, че на хомосексуалистите това не им изнася. Затова дадох примера (може би не много удачен) с педофилите-на тях също не им изнася, но това не е причина да се променят закони.

Saudade

29.06.15
17:03

казано от MartiG на 29.06.15, 16:50:

-Защото се обичат.

Аз темата за хомосексуализма няма я коментирам по ред причини. Но ако си мислиш че един такъв, а и не само, разговор с малко дете приключва толкова бързо си много далеч от истината.

Този разговор е по истински случай, само че там отговорът беше “Прекрасно. А може ли да ми купиш нещо за пиене, че съм жадна?”. Та, да, мисля си. И пак напомням - аз хомосексуалността съм я приемала като нещо абсолютно нормално, каквото е, включително и когато съм била даже и под осем годинки. Първо чух термина “хомосексуалност” на пет години. Оттук, оттам се чуваше по нещо по темата - я от телевизора, я от някой разговор на родителите ми, я от по-големите пред блока, та схванах за какво става дума. Когато получих първия си компютър - била съм на седем години, разбрах точното значение на термина, дори без специално да съм търсила, защото информацията е навсякъде. Така че - не смятайте Интернет за враг на младежта, просто научете децата си да го използват по правилния начин (покажете му Уикипедия, не Facebook), ако вече не са го разбрали.

29.06.15
17:11

Боби отново е най-прав, според мен. Мойте виждания се препокриват с неговите.

казано от Boby_ на 28.06.15, 15:02:

И аз се чувствам неудобно в компанията на хомосексуални индивиди, особено мъже. Неприятно ми е да демонстрират предпочитанията си. Дори вътрешно ме избива на агресия. Само че съм достатъчно зрял, за да мога да го преодолея на интелектуално ниво и да си поставя ограничения. В състояние съм да приема нещо, което не харсвам и да не съдя неща, които не разбирам.

Другото:

Омразата най-често е породена от неразбиране.

И аз мразех (чак ми е смешно сега) п*дераси, цигани и т.н. Циганите са отделнта тема, но според мен е едно и също, дали ще мразиш едните или другите. Това беше така защото бях по-малък и по-прост ( с което не казвам, че сега не съм, просто съм малко по-добре от преди :Д) и не си задавах въпросите, които си задавам сега. Всичко това е от неинформираност, според мен (понякога си трябва това малоумно уточнение :Д).

Не бих казал, че съм ЗА парадирането, обаче пък, в крайна сметка какво толкова... не са дошли да ме карат, да им присъствам на парада, не виждам какъв е проблема.

Другото, което се чудя е, толкова ли си нямат грижи хората, за да се впрягат и дразнят от такива работи :Д

П.П Постоянно ми обясняват колко е лошо да си непукист като мен, но честно казано, като гледам хората от какви глупави неща са дразнят, съм благодарен, че на мен ми е през **** Нека ми е зле, дето се вика :Д

Мнението беше редактирано от ddd на 29.06.15 17:12.

Не се безпокой как ще обясняваш подобни неща на племенницата си, едва ли ще те попита, защото в днешно време има предостатъчно източници на информация. Аз още спадам към децата, никога никой от родителите ми или роднините ми не ми е обяснявал какво е сексуална ориентация и въпреки това смея да кажа, че имам достатъчно богата култура, за да водя спор по темата и то с твърдо и адекватно мнение.

За какви източници на информация говориш,тук става въпрос за 8 годишно дете,от картуун нетуърк ли ще се информира? Защо е необходимо това ненужно обременяване на детската психика?

Мнението беше редактирано от Ивайло Валентинов на 29.06.15 17:23.

29.06.15
17:19

Всъщност приключва, водила съм такива разговори нееднократно. Децата не живеят в капсули, виждат и разбират много повече, отколкото си мислиш и, за разлика от нас, не са предубедени, не съдят. Всъщност, ми се случи последно с цяла група деца между 3 и 10 години на плажа. Обяснявахме го даже на три езика, хаха. Две жени се целунаха в близост до групичката, която бяхме извели да строим замъци. На никое дете не му беше странно и непонятно след простото обяснение “защото се обичат - някой жени се влюбват в други жени, вместо в мъже”.

29.06.15
17:25

Ники и Павлетка, не знам колко сте големи и колко деца сте отгледали .... т.е за Ники разбрах че е аниматорка май ... но аз имам едно в нас което в момента е на 6 години и е във фаза “Защо” ... всеки разговор дори за най-дребното нещо изисква дълго, търпеливо и внимателно обесняване. Тъй като аз лично искам по някой въпроси (точно като този) да си изгради негово мнение неповлияно от мен!

Аз повече няма се обаждам по темата.

Saudade

29.06.15
17:54

казано от MartiG на 29.06.15, 17:25:

Ники и Павлетка, не знам колко сте големи и колко деца сте отгледали .... т.е за Ники разбрах че е аниматорка май ... но аз имам едно в нас което в момента е на 6 години и е във фаза “Защо” ... всеки разговор дори за най-дребното нещо изисква дълго, търпеливо и внимателно обесняване. Тъй като аз лично искам по някой въпроси (точно като този) да си изгради негово мнение неповлияно от мен!

Това вече е друго. Не знаеш колко много те подкрепям за това изречение: “Тъй като аз лично искам по някои въпроси (точно като този) да си изгради негово мнение, неповлияно от мен!”. Спечели уважението ми.

казано от Deadeye на 29.06.15, 16:57:

Много добре схващам разликата. Опитай се и ти да разбереш, че хомосексуалистите не са дискриминирани по отношение на правата си. Законите са еднакви за всички. Работата е там, че на хомосексуалистите това не им изнася. Затова дадох примера (може би не много удачен) с педофилите-на тях също не им изнася, но това не е причина да се променят закони.

Deadeye, кажи честно, трол ли си? :D
Ако законите бяха еднакви за всички, еднополовите бракове и отглеждането на деца от такива двойки щеше да е законно. Нямаше да бъдат подигравани, пребивани или избивани, заради ориентацията си, без Полицията даже да се намеси. (Колкото и да се опитват да го прикриват, такива случаи има и то не малко.)
Педофилията няма нищо общо с хомосексуалността. В една хомосексуална връзка, и двамата партньори са съгласни да бъдат заедно и обикновено и двамата са над 16 години, докато при педофилята нещата стоят коренно различно.

казано от Ивайло Валентинов на 29.06.15, 17:19:

За какви източници на информация говориш,тук става въпрос за 8 годишно дете, от Картуун Нетуърк ли ще се информира? Защо е необходимо това ненужно обременяване на детската психика?

Нужно е, защото не е ненужно обременяване. Ненужно обременяване е да кажеш, че мъжете могат да обичат по онзи романтичен начин само жени и обратното. Представи това момиченце да разбере, че е хомосексуално, но да го е страх, да си мисли, че е ненормално, изрод и прочие, защото винаги му се е казвало, че любовта е само между мъж и жена. Затова има и толкова самоубийства на хомосексуални тийнейджъри - никой не е говорил с тях за това, защото родителите смятат, че е ненужно обременяване, че е “забранена тема” и така нататък.
И нека оставим всичко, написано до този момент и си припомним, че повечето осемгодишни деца разполагат с компютри и разговорите по темата са почти ненужни.

Престъпление от омраза? :D Ииии как ще докажеш омразата?

karfi4ka

Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 29.06.15 17:56.

29.06.15
18:00

Не че има нещо общо с темата, но наистина ли си на 12 години или просто се шегуваш с хората?
Имам представа горе-долу за знанията и интелекта на момиченцата около 12 години, а ти си на много по-високо ниво.
Ако наистина си на 12 години- поздравления, определено държавата ни има нужда от такива деца като теб.

Deadeye

29.06.15
18:07

казано от Saudade на 29.06.15, 17:54:

Ако законите бяха еднакви за всички, еднополовите бракове и отглеждането на деца от такива двойки щеше да е законно. Нямаше да бъдат подигравани, пребивани или избивани, заради ориентацията си, без Полицията даже да се намеси. (Колкото и да се опитват да го прикриват, такива случаи има и то не малко.)
Педофилията няма нищо общо с хомосексуалността. В една хомосексуална връзка, и двамата партньори са съгласни да бъдат заедно и обикновено и двамата са над 16 години, докато при педофилята нещата стоят коренно различно.

Мило дете, занимавай си мозъка с неща подходящи за възраста си. Няма нужда от позицията на 12-те си години да обясняваш на който и да е за дискриминация, закони, хомосексуалност и каквото и да е.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 29.06.15 19:59.

29.06.15
18:11

Saudade,

Прекалено категорично и пламенно съдиш, което е разбираемо и извинимо за възрастта ти - казвам го най-добронамерено.

Феноменът “брак” всъщност има различно значение за различни общества и индивиди (напр. брак при многоженство в исляма и т.н.), като общото е, че това е социален феномен с огромно значение, което дори и да не го осъзнаваме се свързва в общия случай с твърдо определени представи, личностни, социални и икономически функции и т.н., т.е. Конституцията навлиза във формирани с хилядолетия пластове, от които правната формулировка е само частичен аспект, създаден най-вече за целите на имуществената общност и наследяването. Но тя, и особено Конституцията, не може да пренебрегне генезиса и общата еволюционна представа за това що е брак в българското общество и като използва термина “брак” има предвид точно това, което е.

Къде е тук дискриминацията - брак е едно, а фактическо съжителство с лице от същия пол е друго и ако второто е признато от правото, води до еквивалентите последици и толкова - дава им се същата възможност.

Когато се промени обществото, ще се промени и Конституцията (примери - САЩ от съвсем наскоро),  защото иначе просто създаваш права изпразнени от съдържание. Да сложиш каруцата пред коня не става, т.е. правна рамка, която не се приема от обществото. Типичен пример е решението на Съда в Страсбург, че това да има разпятие в италианските училища било нарушение на човешките права на некатолиците. Много бързо се отмени след реакцията на католическия свят - просто при подобни спорове се стига до много по-сложни и значими аргументи от техническо-правните.

А за самите права - освен антидискриминационните в самата Конституция, имаш на разположение Европейската харта за правата на човека, Конвенцията за правата на човека и основните свободи и цял куп др. актове.

А за примера ти, когато някой бил бит - в рамките на шегата - аз като загледах една мома и без малко да ям тупаника в дискотеката на едно село, само защото не съм от там, а гражданче, какво да кажа - и по произход и по териториален признак съм напълно дискриминиран навярно :)

Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 29.06.15 18:15.

29.06.15
18:12

И аз се чувствам неудобно в компанията на хомосексуални индивиди, особено мъже. Неприятно ми е да демонстрират предпочитанията си. Дори вътрешно ме избива на агресия. Само че съм достатъчно зрял, за да мога да го преодолея на интелектуално ниво и да си поставя ограничения. В състояние съм да приема нещо, което не харсвам и да не съдя неща, които не разбирам.

Само за това изказване и отношение, според западната толерастия би бил класифициран като “нетолерантен” и “хомофоб”, а и предполагам че “хомофобията” на всички участващи в темата, които са заклеймени като такива, се изчерпва само с неприязън и инстинктивно отблъскване, а не с реално желание за физическа саморазправа.

казано от Von Suthaus на 29.06.15, 18:11:

А за примера ти, когато някой бил бит - в рамките на шегата - аз като загледах една мома и без малко да ям тупаника в дискотеката на едно село, само защото не съм от там, а гражданче, какво да кажа - и по произход и по териториален признак съм напълно дискриминиран навярно :)

а, да, между другото, парадоксално на “обществените настроения срещу малцинствата” е по-вероятно да те набият в София ако си обръснеш главата и си обуеш кубинки с бели връзки( например) отколкото ако се облечеш целия в розово и си сложиш силиконов Хой на главата или си натурално “посетилсолариуминепосетилбаня” индивид с развален български.

Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 29.06.15 18:16.

29.06.15
18:24

Като влязох пак в темата се сетих за тази снимка:

На голяма част от човечеството отдавна му е все тая кой е с хомосексуални наклонности и кой не е. В Европа пък отдавна не е имало масови репресии и “лечения” против хомосексуалистите. Да не говорим, че голяма част от известните личности- артисти, политици и подобни са с хомосексуална ориентация, това трябва да ви говори, че обществото като цяло е толерантно.
За липса на толерантност можехме да си говорим ако бяхме някоя арабска държава в която всеки гей или неверница се бият с камшик.
Всеки от нас познава поне по един гей. Тоя гей се разхожда свободно по улиците, ходи по барове и дискотеки, събира се с приятели, работи и получава същата заплата като вас. Той не е сегрегиран от обществото. Няма специални улици, барове, магазини и прочие само за гейове, нали така. Тогава за каква дискриминация говорим, аман от тоя псевдоморал. Вие защитавате повече правата на гейовете, отколкото самите гейове защитават собствените си права :D .
Пак казвам- На повечето хора не им пука кой с кого си ляга. Всеки е налегнал върху собствените си проблеми (а те в България са много) и не се интересува от другия, така че тия паради и протести са голяма простотия.
Преди някой да ме помисли за хомофоб, да ми види предният пост. Също така познавам 1- 2ма с хомосексуална ориентация, които също са против тези скалъпени паради.

Мнението беше редактирано от avitohol на 29.06.15 18:26.

29.06.15
18:46

Престъпление от омраза?  Ииии как ще докажеш омразата?

karfi4ka

Като нещо такова? https://bg.wikipedia.org/wiki/Престъпление_от_омраза

Как ще го докажа ... не мога да ти отговоря ... на улицата е едно, в съда - друго ...

Мнението беше редактирано от free your mind на 29.06.15 18:48.

29.06.15
18:48

Авитохол, болезнено прав си. Подкрепям те с две ръце, защото си един от най- реално мислещите хора в тази дискусия.
Огромната част от обществото ако не приема, то поне не се съпротивлява на хомосексуалните, за по-младите е актуално и интересно, а по-старото поколение (майка ми 60 г.) просто с объркано изчервяване отчита факта , че ги има, че и те са хора и че любимите й актьори, певци и пр. са гейове (че и педофили - Майкъл Джексън).
Ооообаче...
Има бая политически и културни агресори, които искат да трупат вот на фона на човешкото невежество и страх. Чел ли си агитационните книжки на Волен Сидеров? Словоблудствата в това скандално четиво с гланцирана хартия (не става и за WC) ще накарат един нормален човек да си помисли, че се е върнал в 1915.
Откакто всеки сайт отговаря за коментарите под материалите си, огромният брой сайтове нямат тази функция. Но “лицевата книга” е достатъчен форум за изпразване на умствено и душевно осакатени имбецили (имбецил не е обида, а медицински термин за състояние на мозъчна недоразвитост)  Може би си забелязал нецензурираните коментари , призоваващи към насилие (физическо и сексуално) и даже убийство. Това е повече от открита нетолерантност....

Една страхотна страхотна статия, малко стара, но все така актуална.

https://sickdreamer.wordpress.com/2007/12/11/Нетолерантност-и-хомофобия-в-Българи/

Saudade

29.06.15
18:50

казано от Deadeye на 29.06.15, 18:07:

Мило дете, занимавай си мозъка с неща подходящи за възраста си. Няма нужда от позицията на 12-те си години да обясняваш на който и да е за дискриминация, закони, хомосексуалност и каквото и да е.

Уважаеми Deadeye, занимавам мозъка си именно с неща, подходящи за възрастта ми. На дванадесет години е тялото ми, а аз не съм тяло, аз съм личност. (Може ли да ми обясниш какво значи “подходящ за дадена възраст” и как може да определим кое е подходящо и кое - не?)
Дискриминацията, законите, ориентациите и “каквото и да е” са неща, които реално ме интересуват и не мисля, че който и да е има правото да ми слага някакви ограничения за това от какво да се интересувам.
Благодаря за разбирането.

казано от i g на 29.06.15, 18:00:

Не че има нещо общо с темата, но наистина ли си на 12 години или просто се шегуваш с хората?
Имам представа горе-долу за знанията и интелекта на момиченцата около 12 години, а ти си на много по-високо ниво.
Ако наистина си на 12 години- поздравления, определено държавата ни има нужда от такива деца като теб.

Благодаря. Мисля, че по-нагоре стана ясно каква е работата с годините ми - до степен е вярно, но не съвсем.

Saudade,
Прекалено категорично и пламенно съдиш, което е разбираемо и извинимо за възрастта ти - казвам го най-добронамерено.

Не претендирам за правота и не съм абсолютно категорична за всичко, просто споделям мнение, сформирано под лични наблюдения и факти.

Къде е тук дискриминацията - брак е едно, а фактическо съжителство с лице от същия пол е друго и ако второто е признато от правото, води до еквивалентите последици и толкова - дава им се същата възможност.

Твърде голям процент от хетеросексуалните двойките, които са “сериозно” обвързани, искат да сключат брак, независимо поради каква причина. Те имат право да го направят, а хомосексуалните - не, защото са хомосексуални.
*Дискриминацията (от лат. discriminatio - „правене на разлика“) към или спрямо даден човек или група е третирането или възприемането му на базата на класа, категория, раса, етнос, религиозна принадлежност, сексуална ориентация или нещо друго вместо спрямо неговите лични качества.
Дискриминация ли е? Дискриминация е.

Когато се промени обществото, ще се промени и Конституцията (примери - САЩ от съвсем наскоро),  защото иначе просто създаваш права изпразнени от съдържание.

Разбира се, че трябва промяна първо в обществото, това е толкова ясно, че даже няма нужда да го коментираме.

Разбира се, че ако (се опитат да) те набият, само и единствено защото си от гражданин, си дискриминиран, без да е в рамките на шегата.

Мнението беше редактирано от Saudade на 29.06.15 18:54.

казано от free your mind на 29.06.15, 18:46:

Престъпление от омраза?  Ииии как ще докажеш омразата?

karfi4ka

Като нещо такова? https://bg.wikipedia.org/wiki/Престъпление_от_омраза

Как ще го докажа ... не мога да ти отговоря ... на улицата е едно, в съда - друго ...

Сексуалната ориентация не е признак за престъпление от омраза по настоящия наказателен кодекс.

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 29.06.15 18:50.

29.06.15
18:53

...

Така както е на 12 години ми изглежда малко по-умна от тебе. :D

Обясненията са от позиция на знания, компетентност, интелект и т.н., а не възраст.

Мнението беше редактирано от Vanko на 29.06.15 18:54.

29.06.15
19:01

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1457983

До херцог-Трън: да, да, именно ..а може би трябва

Мнението беше редактирано от free your mind на 29.06.15 23:28.

29.06.15
19:23

На мен ми е интересно как точно би протичало бракосъчетанието :) “Обявявам Ви за законни съпруг и...ъъъмм...съпруг” :D

“Защото се обичат” не ми звучи като много точен отговор. И аз изпитвам обич към лица от мъжки пол, но не ги целувам. “Защото се привличат физически/сексуално” би бил по-точен отговор, и точно това е дефектното.

Мнението беше редактирано от Станимир на 29.06.15 19:40.

29.06.15
19:50

казано от free your mind на 29.06.15, 19:01:

да, да, именно ..а може би трябва

казано от free your mind на 29.06.15, 18:46:

не мога да ти отговоря ... на улицата е едно, в съда - друго ...

Да, де, ама ти искаш да е наказуемо престъпление поради омраза. За да накажеш някого, трябва да докажеш всеки един елемент от състава на съответното престъпление. Ако предположим, че бъде криминализирано престъплението от омраза, как точно смяташ, че ще се докаже елементът от състава “омраза”? Това ми е интересно. Това, което става на улицата, трябва да се докаже в съда, иначе къде е смисълът да има наказателно право?

П.п. Vanko, ША тА замолА, превантивно, да не квалифицираш кой от кого е по-умен, ей тъй, за всеки случай.

Deadeye, макар, че споделям доста от становищата ти, и аз си мисля, че именно на 12 години тези теми са актуални, с много условности, но все пак... Отделно, мисля, че макар да не споделям някои от становущата на Saudade, дамата има разсъждения и демонстрира грамотност и култура, която в наши дни е изненадваща, но обнадеждаваща относно най-младите хора. Да не говорим за способността й да се аргументира в спор, която при срванение с тази на редица прехвърлили 30те хора, се оказва направо завидна, на човек да му е кеф да спори, даже (bow) Чак и аз се съмнявам в тази крехка 12 годишна възраст :)

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 29.06.15 20:04.

29.06.15
20:06

Винаги съм знаел, че българинът е пълен с предразсъдъци и склонен да преувеличава дребните недостатъци на другите, но не се бях замисля до какво води комбинацията от двете. Тази тема показва много ясно.
Предразсъдъци на тема сексуални предпочитания, на тема възраст, на тема външен вид, на тема националност - изберете си. Тук ги има всичките.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 29.06.15 20:09.

29.06.15
20:26

Предразсъдъците съществуват у всяко едно човешко общество. Дали ще са в повече или по- малко, зависи от много неща. Да се бориш срещу предразсъдъците е все едно проститутка да се бори за девственост.
Човек не е еволюирал достатъчно за да НЕ изпитва такива чувства, емоции и тн. След някой й друг век може думата “предразсъдък” да се забрави обществото, но не и на този етап от развитието му.

Мнението беше редактирано от avitohol на 29.06.15 20:27.

Deadeye

29.06.15
20:44

казано от Vanko на 29.06.15, 18:53:

...

Така както е на 12 години ми изглежда малко по-умна от тебе. :D

Обясненията са от позиция на знания, компетентност, интелект и т.н., а не възраст.

Чико, лесничко е да правиш заключения въз основа на няколко поста нали?

Момичето определено е доста интелигентно, начетено и грамотно за възрастта си. Възхищавам и се. Но няма да приема след като съм учил 6 години право, прекарал съм повече часове в четене на закони от колкото ти в замахване, да ми говори за право никое дете, пък било то и Saudade.

Saudade

29.06.15
20:50

казано от Станимир на 29.06.15, 19:23:

На мен ми е интересно как точно би протичало бракосъчетанието :) “Обявявам Ви за законни съпруг и...ъъъмм...съпруг” :D
“Защото се обичат” не ми звучи като много точен отговор. И аз изпитвам обич към лица от мъжки пол, но не ги целувам. “Защото се привличат физически/сексуално” би бил по-точен отговор, и точно това е дефектното.

Не, по-простичко е - “Обявявам Ви за законни съпрузи/съпруги”. :)
И е ясно, че под “обичат се” се има в предвид любов, а не просто обич, но засега в българския език не е въведен израз “любоват се”. Ако имаш дете и то те попита “Тате, ти защо целуваш мама?”, ти едва ли ще му отговориш “Защото съм физически и сексуално привлечен към нея.” (пък и тук се пропуска най-важния фактор - духовното привличане). Обясняването на хомосексуалността не е нищо по-сложно от обясняването на хетеросексуалността, малките деца не са обременени от догми и подобни неща, затова е добре това нещо, ако изобщо ще се обяснява, да се обясни отрано и да се остави детето само да сформира мнението си по въпроса, вместо да му втълпяваме глупости.

казано от Deadeye на 29.06.15, 20:44:

Момичето определено е доста интелигентно, начетено и грамотно за възрастта си. Възхищавам ѝ се. Но няма да приема след като съм учил 6 години право, прекарал съм повече часове в четене на закони, отколкото ти в замахване, да ми говори за право никое дете, пък било то и Saudade.

“И все пак Земята се върти.” Никола Тесла пък са го смятали за луд. Айнщайн едва на 26 години е направил откритие, което никой друг физик не е успял да направи за цял живот, независимо от това, че хората са казали, че от него нищо няма да стане, съдейки по това, че на три годинки все още не е проговорил.
Надявам се да схванеш връзката.

Мнението беше редактирано от Saudade на 29.06.15 21:06.

29.06.15
21:02

Малко за разведряване на обстановката :)
- Ами, тате, той е гей.
- Ами добре, гей е.
- Ами, тате, той е богат и известен.
- Ами добре, богат и известен е.
Иванчо пак пита:
- Тате, ти познаваш ли Елтън Джон?
- Не, тате, не го познавам.
- Ами, тате, той е гей.
- Ами добре, гей е.
- Ами, тате, той е богат и известен.
- Ами добре, богат и известен е.
- Тате, обаче и аз съм гей.
- Аа, чакай да се разберем! - казал бащата.
- Иванчо, ти богат ли си?
- Не съм.
- Иванчо, ти известен ли си?
- Не съм.
- Иванчо, ти не си никакъв гей, ти си най-обикновен педераст.

29.06.15
21:44

Аз само не разбирам нуждата им от парад и протести. Никои права не са им накърнени. Защо и хетеросексуалните тогава нямат парад? Айде да си спретнем и ние някакъв такъв на определена дата. Както аз не парадирам, че съм хетеро, така и те няма нужда да правят от обратната си ориентация повод за свиркане и мляскане по улиците. Няма какво да се лъжем с псевдо толерантност. Дълбоко във всеки от нас има един глас, който казва, че нещо не е наред там. Ако щете това е и еволюционно заложено - те са нещо като задънена улица в продължаването на вида. Дори и те го виждат и за да не се чувстват виновни, прехвърлят вината на нас, че видиш ли не ги разбираме и приемаме, заглушавайки гласа вътре в тях с шумни шествия.
Тази криворазбрана толерантност ни постави в положението, в което днес се намираме с циганите. Ние сме първото поколение, което е свидетел на началото на края на българите, такива, каквито ги знаем. Поемаме май по пътя на древните траки от толерантност. Това е друга тема.

29.06.15
21:57

Темата е деликатна и провокативна, но всеки си има право на мнение, та ето го и моето:
Лично аз не мога да си обясня и разбера хомосексуализма, бих казал дори, че  изпитвам някакъв вид погнуса от самата мисъл, но честно казано не изпитвам омраза към хомосексуалистите, а  по - скоро някакъв вид неприязъм продиктувана от неспособността ми да разбера как може един мъж да не харесва жени, просто ми е противоестествено. Винаги съм имал вътрешното убеждение обаче, че за да мразя някой, то трябва той да ми е навредил на мен или на мой близки по някакъв начин. Това, че някой има ненормални отношения/ за мен хомосексуалните отношения не са нормални, нито от биологична гледна точка, нито от социална, нито от религиозна и изобщо от всички мой гледни точки/  и  е хомосексуалист не ме засяга, докато не навлиза пряко в моята сфера.
Не разбирам и тази показност на хомосексуална  принадлежност, която постоянно се демонстрира. Както споменаха и част от коментиращите по темата, действително в България не може да се говори за някаква сериозна физическа или психическа агресия към хомосексуалистите или поне не по-различна от изразената такава към други хора .  Да действително някой хомосексуалист може да отнесе обиди от типа на п%едал, гейзер, швепстер и т.н., но това не е по  - различно от ежедневните обиди насочени и разменяни между хетеросексуално хора заради наднормено тегло, социално положение, усет за мода, та дори и за желание за по - добра изява в училище, дай сега да си правим паради за защита на правата на зубарите, хората с наднормено тегло и т.н., / това са просто примери, някой да не ги вземе буквално и да организира прайд на зубарите/.
Мисълта ми е, че правата на хомосексуалистите не са накърни, или по-точно са накърнени идентично или почти идентично с правата на всеки един гражданин в тази държава. Дори хомосексуалистите в някоi случаи са по - защитени от правата на обикновения хетеросексуален човек. Съгласен съм с изразените мнения, че именно  това безпочвено парадиране води до насаждането на повече неприязъм/омраза отколкото при липсата му.
От друга страна ми е странно как се отричате категорично от разни личности, приятели, че и дори и деца, ако разберете, че са обърнали полюсите. Смисъл  - ако един човек ти е бил верен приятел цял живот или поне голяма  част от него и в един момент разбереш, че е гей и спираш да контактуваш с него, като действително в неговото отношение към теб не се е променило нищо, звучи някакси не знам... още повече, че  преди да разбереш, че е гей си  контактувал с този човек без задръжки - тогава  какво променя факта, че си разбрал че е гей. 
Да не говорим за близки хора или деца  - недай се боже...
Не знам до колко е болест хомосексуализма, но определено е заложено в гените и според мен е предопределено от генетичния код и не може да се промени.
Относно гей браковете - в България това няма как да се случи, най-вече заради църквата, която никога не би го допуснала, а България е доста консервативна държава и църквата си има своето влияние върху някои сфери от социалния и политическия живот. Общо взето и няма необходимост от законова уредба на имуществените отношения, поне не повече от регулацията на имуществените отношения на хилядите хетеро сексуални двойки, които живеят на “семейни начала”.
В заключение аз обожавам жените и не мога да разбера хомосексуализма.. Толкова харесвам жените, че  ако бях роден жена сигурно щях да стана лезбийка,  е тогава сигурно и щях да разбера хомосексуализма. Шегата на страна, главното е да не ми пречат да си живея живота и не виждам причина аз да им преча да си живеят техния, независимо че  са различни от мен и че не разбирам защо са такива.

Мнението беше редактирано от I`M на 29.06.15 22:11.

Saudade

29.06.15
22:10

казано от Камен Илиев на 29.06.15, 21:44:

Аз само не разбирам нуждата им от парад и протести. Никои права не са им накърнени. Защо и хетеросексуалните тогава нямат парад? Айде да си спретнем и ние някакъв такъв на определена дата. Както аз не парадирам, че съм хетеро, така и те няма нужда да правят от обратната си ориентация повод за свиркане и мляскане по улиците. Няма какво да се лъжем с псевдо толерантност. Дълбоко във всеки от нас има един глас, който казва, че нещо не е наред там. Ако щете това е и еволюционно заложено - те са нещо като задънена улица в продължаването на вида. Дори и те го виждат и за да не се чувстват виновни, прехвърлят вината на нас, че видиш ли не ги разбираме и приемаме, заглушавайки гласа вътре в тях с шумни шествия.
Тази криворазбрана толерантност ни постави в положението, в което днес се намираме с циганите. Ние сме първото поколение, което е свидетел на началото на края на българите, такива, каквито ги знаем. Поемаме май по пътя на древните траки от толерантност. Това е друга тема.

Правата им са накърнени. Прайдът е просто протест, протичащ по забавен начин. Хетеросексуалните нямат причина да правят протест срещу дискриминацията към сексуалната им ориентация в закона, защото такава дискриминация просто няма. Не е нужно да си хомосексуален, за да подкрепиш Прайда.
Спомняте ли си ДАНСwithme? Е, тогава имаше подсвирквания от страна на протестиращите. А относно “мляскането” по улиците - хетеросексуалните не се ли целуват по улиците?
Лично моята толерантност не е “псевдо”, това го казвам с ръка на сърцето. Нито пък имам някаква омраза към хомосексуалните дълбоко в мен. Категорично не смятам, че има каквото и да било нередно с тях.
А, и впрочем - ако мислиш, че хомосексуалността е нещо модерно и ново, и сте/сме първото поколение, при което се проявява, то се лъжеш дълбоко, защото датира още отпреди Новата Ера. Пък и то не само при хората.

казано от Saudade на 29.06.15, 22:10:

Правата им са накърнени.

Как? Нещо им е било забранено?

Категорично не смятам, че има каквото и да било нередно с тях.

Освен в биологичния смисъл на техните отношения. Хомосексуалистите не могат да продължат рода, техните отношения са биологично и еволюционно безсмислени. Продължаването на рода, както споменах, е най-дълбокият биологичен порив и инстинкт, заложен е на дъното на ВСЕКИ жив организъм на тази планета. При тези хора той води до задънена улица, т.е. те няма как да минат под един знаменател с останалите индивиди - те са изключенията, те не са пълноценни и значими за вида в биологичен план. Точно по същата причина не смятам, че е редно да имат възможност да отглеждат и възпитават деца - това в дългосрочен план може да доведе до ограничаване на генофонда или принудителна външна генна намеса.

Иначе нямам нищо против да се цункат и гушкат където пожелаят.

Пък и то не само при хората.

При приматите е част от социалните отношения, регламентиращи социалния статус в обществото.
И при нас ли става въпрос за същото?

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 29.06.15 22:37.

29.06.15
22:42

Покажи ми случай на някое право, което е накърнено, защото някой е гей и това право да не е накърнявано при някои от хетеросексуалните хора. Сключването на брак и имането на деца не се брои, защото да се отглежда дете в условията то да не знае кой е мама и кой тати още не е нормално и никога няма да бъде. Опитно е установено, че това може да е с много вредни последици за психиката му. Няма нужда да влизам в подробности.
Никъде не съм казал, че сме първото поколение гей-свидетели. Прочети поста ми внимателно, вникни в съдържанието и след няколко годинки пак ще говорим. А до тогава - излез навън, поиграй, поживей, поспри с кълването от студения екран на електронното устройство, което ползваш и си изживей детството по детски.
Иди и виж на живо гейове, цигани и други пеперуди и тогава пак ще говорим за толерантности и “прайдове”.

29.06.15
22:50

А бе ?! Вие, дето си мислите, че можете да дадете наклон на живота на момичето, да ви питам, адекватни ли сте ?! Стегнете се малко, момичеце на 1/3 от годините ви се държи по-зряло от вас. Нито сте и родители, нито нищо, да и казвате как да си прекарва детството.

29.06.15
22:54

29.06.15
22:57

https://en.wikipedia.org/wiki/N,N-Dimethyltryptamine
Това трябва да стане задължително. Някои имат отчайваща нужда от него.

29.06.15
23:10

Темата се изчерпва точно с едно изречение - Нямам нищо против хомосексуалистите, не харесвам парадите им , имайки предвид, че живеем в демократична държава,чиито закони  забраняват подобен вид взаимоотношения. Другото, което не бива да се допуска е осиновяването на деца от такива двойки

Saudade

29.06.15
23:13

казано от Камен Илиев на 29.06.15, 22:42:

Покажи ми случай на някое право, което е накърнено, защото някой е гей и това право да не е накърнявано при някои от хетеросексуалните хора. Сключването на брак и имането на деца не се брои, защото да се отглежда дете в условията то да не знае кой е мама и кой - тати още не е нормално и никога няма да бъде. Опитно е установено, че това може да е с много вредни последици за психиката му. Няма нужда да влизам в подробности.

Не мисля, че би било проблем да се отглежда дете от две майки и двама бащи, не е нужно децата да имат и майка, и баща. Това е все едно да кажете, че самотните родители са неспособни да отгледат деца, защото няма да имат майка/баща (финансовата възможност е друга тема). Не знам каква би била причината да има вредни последствия за психиката му, освен ако някой постоянно му се подиграва, че родителите му са от един пол.

Никъде не съм казал, че сме първото поколение гей-свидетели.

Явно аз не съм разбрала това изречение в поста Ви, извинете ме тогава.

Прочети поста ми внимателно, вникни в съдържанието и след няколко годинки пак ще говорим. А до тогава - излез навън, поиграй, поживей, поспри с кълването от студения екран на електронното устройство, което ползваш и си изживей детството по детски.
Иди и виж на живо гейове, цигани и други пеперуди и тогава пак ще говорим за толерантности и “прайдове”.

Прочетох поста Ви възможно най-внимателно. Добре, няма проблем да съживим темата и след няколко години, защото съм почти сигурна, че ще съм на същото мнение.
Детството съм си го изживяла доколкото мога, вече свърши за мен. Не искам да се насилвам да правя неща, които не ме вълнуват, за да изглеждам като типично дете, просто не виждам смисъл.
На живо съм виждала и роми, и хомосексуални. В момента мога да нарека приятели само трима човека - тримата са със сексуална ориентация, различна от “нормата” и не става дума за объркани човечета в началото на пубертета, а за хора на по двадесет и нещо години. Сменяла съм три училища, и в трите имаше по няколко ромчета - винаги са били едни от най-прилежните и спокойни ученици, не знам дали това е случайност, но е факт. Не можете да съдите толкова много хора само по расата им или пък по сексуалната им ориентация.

(Бре, сто и деветнадесет поста и то само за няколко часа. Съдейки по това какви неща предизвиквам само с думите си, ако живеех в петнадесети век, щяха да са ме изгорили на кладата със сигурност. Щяха да са ме обявили за вещица, еретичка, луда и предполагаема блудница. :D )

Мнението беше редактирано от Saudade на 29.06.15 23:20.

Carbohydrate

29.06.15
23:38

Имам приятел, който жимее в квартал, където всякаква дрога, проституция и мизерия са нещо нормално..., та и той мисли като теб ))). Където и с който живееш, такъв ставаш. Това е естествения ход на нещата. Смени си приятелите, мястото, където живееш с друго и ще “запееш друга песен”. Всичко е от средата, в която живеем: мислинето, действието и т.н. средата ни променя, телевизията, книгите, пресата ни променят.... )))

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1