15.07.15
21:21
Здравейте.Както си пише,момиче съм-Валерия,на 17 години съм и тежа 57/58 кг (тежах 65,но някак с глад,което не беше правилно,ги свалих) Имам много подкожни мазнини,преди нямах никакви,но бях гимнастичка..след като спрях,не намалих поеманите калории и се стигна до тук. Целя премахването на всякакви мазнинки лепнати по мен,в моя случай в бедрата ,ханша,корема и ръцете. Мисля,че около 50 килограма без мазнинки ще е идеално.Мерих се. Имам 11% подкожни мазнини и нормалното ми тегло без мазнини е 50кг и някакви грамове.Допитах се до един инструктор ,може би го знаете-Стоян Дудов и разбира се с плащане ми изготви хранителен режим. Бих искала вашето мнение и препоръки.Ходя всеки ден на фитнес,кардио,понякога силови,но съвсем малко ,защото Стоян не е на мнението ,че трябва да се прави друго,освен в моя случай-кардио.Така ,сега ще ви напиша това,което той ми изготви:
Хранене 1 - яйце,белтък-1,2бр+овесени ядки с кисело мляко 1,5%/2% или заменям всеки път с плод,демек овесените ядки и киселото мляко +плод (след всяко ядене 500мл вода)
Хранене 2 - Пилешко филе 100гр+100гр ориз+салата или заменям с риба филе 100гр+зелена салата
Хранене 3 - Задушени зеленчуци(въпреки че ги ям така) 100/150гр
Хранене 4 - Риба филе 150 гр + салата/обезмаслена извара 100 гр+зелена салата/2 белтъка + зелена салата - има 3 варианта.
Моля,помогнете ми с всякаква информация,която би ми била полезна :)
Здравей!
На първо време силно се съмнявам да са 11% подкожните ти мазнини!
На второ - тази тема ще представлява ли дневник или просто искаш съвети относно програмата?
Честно казано,нова съм,може би ще премине и в дневник. :) Не разбирам много,за това се регистрирах и се допитвам до вас. :)
В случая най-важно е какви цели си поставяш. Нещата зависят основно от това.
А ако това, което ти е казал за силовите тренировки, е истина и като съдя по хранителния режим, който ти е съставил, въпросният Стоян трябва по спешност да си завре сертификата за фитнес инструктор там, където слънце не огрява, като преди това го запали от едната страна - за предпочитане тази, с която го пъха на гореспоменатото място.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 15.07.15 21:44.
В случая най-важно е какви цели си поставяш. Нещата зависят основно от това.
А ако това, което ти е казал за силовите тренировки, е истина и като съдя по хранителния режим, който ти е съставил, въпросният Стоян трябва по спешност да си завре сертификата за фитнес инструктор там, където слънце не огрява, като преди това го запали от едната страна - за предпочитане тази, с която го пъха на гореспоменатото място.
Не разбирам от такива неща,за това.. поправете ме където греша в режима ( в случая-къде той греши).Нали за това сме тук. :)
Пропуснала си първото изречение - попитах те какво искаш да постигнеш.
Отслабване,изчистване на мазнините
Ясно е, че с много неща не си наясно. Платила си си, доверила си се на човека, комуникирай си с него. Тук много хора ще се опитат и за без пари да ти помогнат, но щом нямаш доверие на личния си треньор и търсиш второ/трето мнение защо да ти се дава?
Ясно е, че с много неща не си наясно. Платила си си, доверила си се на човека, комуникирай си с него. Тук много хора ще се опитат и за без пари да ти помогнат, но щом нямаш доверие на личния си треньор и търсиш второ/трето мнение защо да ти се дава?
Искам да видя мнението на повече хора,искам да постигна целите си.Не виждам смисъл в написаното от теб.
15.07.15
22:23
Обикновено инструкторите, които събират харесвания в facebook са най-големите измамници. Този хранителен режим го продава на всяка жена, която му пише. Ако си поръчаш и тренировъчен - праща ти 1 клип с тренировки, който праща на всичките си клиентки и ако случайно имаш успех започва да си преписва заслугите. Не е направил нищо индивидуално за теб. Доколкото разбирам нито ти е искал ръст, нито ти е изчислил дневния калориен прием, нито се е интересувал каква храна обичаш и т.н. Аз бях излъган от такъв преди година.
Може ли да ни кажеш ръста си? Така по-добре ще преценим дали ти е налучкал що годе добър хранителен режим и можем да го подобрим, в зависимост от вкусовите ти предпочитания. Според мен е препоръчително да включиш и силови тренировки, но за тях ще е добре да ти помогне някой с повече опит от мен.
Обикновено инструкторите, които събират харесвания в facebook са най-големите измамници. Този хранителен режим го продава на всяка жена, която му пише. Ако си поръчаш и тренировъчен - праща ти 1 клип с тренировки, който праща на всичките си клиентки и ако случайно имаш успех започва да си преписва заслугите. Не е направил нищо индивидуално за теб. Доколкото разбирам нито ти е искал ръст, нито ти е изчислил дневния калориен прием, нито се е интересувал каква храна обичаш и т.н. Аз бях излъган от такъв преди година.
Може ли да ни кажеш ръста си? Така по-добре ще преценим дали ти е налучкал що годе добър хранителен режим и можем да го подобрим, в зависимост от вкусовите ти предпочитания. Според мен е препоръчително да включиш и силови тренировки, но за тях ще е добре да ти помогне някой с повече опит от мен.
Разбира се. На твоето мнение съм.. 1.66см съм.
16.07.15
03:34
Изчислих, че дневният ти калориен баланс е 1950 калории, за да поддържаш теглото. За редуциране съм извадил 250 калории.
За 1 ден трябва да приемаш 1700 калории, ако тренираш 1-3пъти седмично.
Менюто, което Дудов ти е изготвил се състои от около 1000 калории със зеленчуците. Приблизително 100гр протеин за деня, 110 въглехидрат, 30 гр мазнини.
Чак ме съмнява да е толкова зле...
Смятам ориза в сварено състояние.
Мнението беше редактирано от Иван Иванов на 16.07.15 03:36.
Искам да видя мнението на повече хора,искам да постигна целите си.Не виждам смисъл в написаното от теб.
Аз пък виждам смисъл - платила си на някого за услуга, отправяй въпросите относно услугата към него. Ние откъде можем да знаем какво сте си комуникирала с човека и какви са били основанията му да ти даде този режим.
Ясно е, че колкото хора попиташ, два пъти повече мнения ще получиш. Ще ти смятат калории (както вече направиха), ще ти кажат да ядеш и да не ядеш какво ли не,но от това за теб няма да има никаква полза.
Когато си дала пари за нещо е изключително тъпо да публикуваш това, което са ти дали в интернет (особено по начина по който си го направила). Показва както неуважение към човека, който ти го е изготвил, така и неуважение към средствата, които си похарчила. Това какво си получила в замяна е отделен въпрос.
Изчислих, че дневният ти калориен баланс е 1950 калории, за да поддържаш теглото. За редуциране съм извадил 250 калории.
За 1 ден трябва да приемаш 1700 калории, ако тренираш 1-3пъти седмично.
Менюто, което Дудов ти е изготвил се състои от около 1000 калории със зеленчуците. Приблизително 100гр протеин за деня, 110 въглехидрат, 30 гр мазнини.
Чак ме съмнява да е толкова зле...
Смятам ориза в сварено състояние.
Тя има нужда от повече, да, но след като е отслабнала неправилно, с много малко храна и сега иска да продължи да сваля, той няма да рискува да й вдигне храната ... Което пък е и глупост, защото няма да й повлияе добре на здравето, и от друга страна е прав, защото трудно се обяснява, че трябва да се върнат някакви килограми, за да ти заработи метаболизмът като хората и чак след това да смъкне. И двамата искат резултатите да бъдат на лице светкавично ..............
16.07.15
09:27
Момичето е 57 кг, прави само кардио, най-вероятно е с ниско активно тегло + иска да отслабва. 2000 ккал е една доста голяма цифра за случая. Базовият й метаболизъм е ок. 1400 ккал. С минимално натоварване, не се получават повече от 1800 ккал.
Подкрепям Маргарита, щом момичето се е доверило на инструктор, нека използва това, за което е платила и да следва даденото.
16.07.15
11:25
Пичът е от Благоевград, знам го кой е. Също подкрепям мнението да комуникираш с него. Мадамите от спортният клуб, в който участва, дигат повече тежести, отколкото правят кардио, като се готвеха за състезанията по бикини.
16.07.15
12:05
Стига наливайте пича, не е толкова важен.
Важното е момичето да си постигне целите и да не си навреди, както и да продължи да чете форума, и да пише в него, вместо да се откаже на секундата, както се случва с много други потребители.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 16.07.15 12:05.
16.07.15
12:34
Пичът е от Благоевград, знам го кой е. Също подкрепям мнението да комуникираш с него. Мадамите от спортният клуб, в който участва, дигат повече тежести, отколкото правят кардио, като се готвеха за състезанията по бикини.
Фактът, че подкрепяш момичето да комуникира с него предвид малоумният режим определено е притеснителен. Най-меката дума, която мога да ползвам, макар че по-скоро правилната е “скандален”.
16.07.15
12:49
Съгласен съм, че нещата са пълна трагедия. Но все пак може да е станало разминаване при комуникацията и т.н.
16.07.15
12:58
Какво разминаване в комуникацията? Единственото разминаване може да е ако му е казала, че иска да бъде скини-фет момиченце и да си преебе здравето. Само така може да се обясни хранителен режим “концлагерист на диета” комбиниран с кардио.
Няма никакво разминаване, а това е простият резултат от чалга културата и провъзгласяването на всеки (полу)-нацепен полу-интелигентен батка за персонален треньор и гуру.
Така,инструкторът нито знае колко килограма съм,нито височина,нито ме е питал нещо,нито нищо.Разговорът ни се състоя така:
Попитах го каква е цената,каза ми.Платих му и ми прати скрийншот-нати снимки на хранителен режим.Комуникация-никаква,ако не го попитам нещо и не ми отговори след 2 часа.Който не желае да ми помогне,моля поне да не пише.Благодаря.
Мнението беше редактирано от Валерия на 16.07.15 13:21.
16.07.15
13:27
Така,инструкторът нито знае колко килограма съм,нито височина,нито ме е питал нещо,нито нищо.Разговорът ни се състоя така:
Попитах го каква е цената,каза ми.Платих му и ми прати скрийншот-нати снимки на хранителен режим.Комуникация-никаква,ако не го попитам нещо и не ми отговори след 2 часа.
Нямам думи...
Който не желае да ми помогне,моля поне да не пише.Благодаря.
Помогни си сама.
Попрочети из форума и сайта.
Ако остане нещо неясно - давай го тук, ще се опитаме да го изясним.
16.07.15
16:58
Здрасти, Валерия!
Първо, ето да видиш кой е човекът, на когото си платила : цък (от 1:45 минута). Поне на мен ми е лесно да си направя изводите на секундата.
На твое място бих прекъснала комуникацията с него - дала си му пари, дала си, забравяш и това е. Няма да се хабя да го обиждам, всеки си бере гайлето. И се радвам, че го публикува, за да е ясно що за професионалист е.
На първо четене, това, което имаш като хранителен режим, е пълен кенеф. Само като гледам менюто и вече умирам от недохранване (не само, че е малко, ами не виждам как ще си набавиш необходимите за организма вещества, ако се храниш по този модел).
Разгледай режима с балансираното хранене : цък-цък.
Ще иска малко мислене и смятане в началото, ама няма пълно щастие. Сега, като одъртявам :), започвам да стигам до извода, че да се храниш балансирано е оптималният вариант, като нямам против 2-3 водно-чаено-зеленчукови дни месечно. Само че аз не съм достатъчно дисциплинирана, за да ги спазвам.
500мл вода след всяко хранене ... не ги разбирам. Когато храната стигне до стомаха, там се предполага, че трябва да бъде смляна от стомашни сокове. Замисли се колко добре ще работят тези сокове, ако ги разредиш с половин литър вода.
Щом си била гимнастичка, значи трябва да имаш добра двигателна култура и основа за нормални тренировки. Моят съвет е да зарежеш кардиото и да заложиш на функционално и силово трениране. И яко стречинг, йога и т.н.
Аз в момента съм в доста лоша форма, но имаше един период, в който напредвах завидно бързо, а ядях като изтървана. Тренирах с тежести във фитнес зала, ходих на функционални тренировки, а кардиото ми беше само HIIT - между 15 и 35 минути, в зависимост от настроението и разпределението на движението за деня.
Когато пък преди доста години се храних малко и висях по 2 часа на кростренажора, както скоро споменах в дневника си, бях станала кльощава и мека - като прегладняла медуза :D.
Ще се покажеш ли на снимка, за да може да се прецени адекватно какво е положението ти?
* Съветвам те да си направиш дневник и да вписваш ежедневно как тренираш и как се храниш. Ако си мотивирана, помага много. И да не се отказваш от него, само защото има хора, чиито изказвания няма да са уместни :)
Виж как изглеждат 11% подкожни мазнини при жените:
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 16.07.15 17:26.
Първо, ето да видиш кой е човекът, на когото си платила : цък (от 1:45 минута). Поне на мен ми е лесно да си направя изводите на секундата.
На твое място бих прекъснала комуникацията с него - дала си му пари, дала си, забравяш и това е. Няма да се хабя да го обиждам, всеки си бере гайлето. И се радвам, че го публикува, за да е ясно що за професионалист е.
Ееее...Тодорова, ама той си е звезда! (giggle) Как човек да не му се довери?!
Докато има хора като Валерия, ще има и такива като Стоян...това е положението. Когато изискванията на ползвателите станат малко по-високи и адекватни, тогава ще се вдигне нивото на услугите. Дотогава ... Стоян Дудов ще е станал милионер. ;)
Мнението беше редактирано от Margi на 16.07.15 21:13.
16.07.15
21:38
Ееее...Тодорова, ама той си е звезда! (giggle) Как човек да не му се довери?!
Докато има хора като Валерия, ще има и такива като Стоян...това е положението. Когато изискванията на ползвателите станат малко по-високи и адекватни, тогава ще се вдигне нивото на услугите. Дотогава ... Стоян Дудов ще е станал милионер. ;)
И не само той. Поговорката за лудия и баницата не е измислена напразно.
17.07.15
01:47
Марго, страшна звИздЪ, думи нямам :D
Иначе момичето е на 17, няма опит - хора като нея винаги ще има и в това няма нищо лошо, нали всеки трябва да се научи по някакъв начин.
Друг е въпросът, ако след обсъждането тук и прочитането на известно количество информация, повтори тази грешка - тогава влиза в сила лафът за лудия и баницата. :)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 17.07.15 10:16.