16.07.15
17:09
Срам, не срам - да питам как да поддържам някаква форма на краката, докато се възстановявам и не правя клек и тяга, че да не замязам на Фики.
Разтежението е или в адуктор магнус или грацилис, май клони повече към второто, защото не ме боли като си стискам краката един към друг, ами основно като се напъна в клекнало положение :D
Предполагам ще отнеме поне 2-3 седмици, през което време мисля да наблегна на горната част, но пък не ми се ще съвсем да отписвам краката.
Мислех си нещо от сорта - 2 пъти седмично, в края на тренировката
3-4 суперсерии от
1. Добро утро 5х
2. Бедрено сгъване 10х
3. Бедрено разгъване 10х
4. Повдигания на краката 10х
5. (опционално) Повдигане за прасец 10х
16.07.15
17:12
Румънска тяга вместо добро утро.
16.07.15
22:42
И аз имам същия проблем. Месец поне не можех да правя корем и клекове. Болката поотшумя , но пак се усеща някакво напрежение . Интересно ще ми бъде да чуя мнения по темата
Аддукторните травми могат да бъдат доста упорити и не трябва да се подценяват. Обикновено препоръчват поне 20 дни пълен покой. Патил съм много и последния път се влачих около 3 месеца.
Ако имаш болки или дискомфорт, от което и да е упражнение не го прави в периода на възстановяване. Важи и обраното - може да правиш всичко, от което не те боли :) Ако правиш тренировка за крака, в края може да включиш аддуктор и абдуктор машини с малки тежести, че да помагаш да на възстановяването - просто да провокираш движение в областта и да подобриш кръвообръщението. Задължително хубаво разтягане след това, като включвай и корема в разтягането.
Редовният масаж с охлаждащ гел (може и противовъзпалителен), последван от внимателно разтягане ускоряват възстановяването.
19.07.15
16:43
Усетих аз, че не е добра идея да клякам и да дърпам тяга 2 дена след разтежението :D
Разходки основно, може би ще опитам и много леки кросчета, ей така за разнообразие, стига да няма дискомфорт :)