Мarshmаllow's diary

Темата е заключена.
Прескочи до:
Даниела Сидерова

23.07.15
11:50

Здравейте,
От доста време воайорствам из чуждите дневници и най- накрая се реших и аз да си направя  На 25 години съм, 158-159 см (навсякъде ме измерват различно, но така и никъде да не се излъгаха поне 160 см да ме изкарат :D), в момента съм 52 кг.  Преди година и няколко месеца започнах да спортувам , по-рано не се бях докосвала до спорт, този факт обяснява защо като тийнейджърка  тежах около  67 кг, като зависимост от сезона свалях и качвах 10 кг без никакъв проблем....с глад...сигурно ви е познато. Всъщност картината от тогава до днес не се е променила много. Последните години килограмите ми се движеха между 56-60 кг, а за моя ръст това е много.Започнах да „спортувам“- каквото ми падне-ходех по 3-4 пъти в седмицата  на зумба, аеробика и за каквито техни производни се сетите. Естетвено, цялото това кардио трябваше да бъде придружено с много малко храна, за да отслабна ;) Така ..килограмите станаха 54, последната година ги поддържах толкова...това да бъда 54 кг не се беше случвало от 6 клас, така исках да си запазя резлтатите, че в никакъв случай не трябваше да качвам и грам отгоре, ходех гладна по цял ден, казвах си всеки път, че вечерта „само една салатка ще изям“...но не се получаваше... нахвърлях се върху храната като звяр, дори не можех да изчакам да се прибера, още в колата започвах да ям някакви бисквити, солети-това беше само загрявката за голямата гощавка, която ме чакаше вкъщи, придружена с една биричка, например .. и после идваше чувството за вина- какво направих-толкова много калории, вече ги виждах как са се залепили от вътрешнаа част на бедрата, ръцете...не може да го позволя, трябваше да махна цялата тази гадна храна от себе си,за това повръщах, насилствено, мразейки себе , без да се жаля, напъвах се докато очите ми почервенеят и от тях не потекат сълзи, това беше моят начин да се накажа за собствената си лакомия.
Бях чувала за булемията, но „ аз не страдам от нея“ си казвах всеки път, когато това се потваряше, само този и няма да го правя повече и така се мина близо година...гърлото ме болеше, бях отпаднала, започнах да си давам сметка за някой неща, признах някои истини пред себе си и от 3 месеца съм „чиста“-без насилствено повръщане, през последните 3 месеца бях намалила и тренировките, от 3-4 седмици започнах да тренирам във фитнес зала , вече не гоня мечтаните килограми (48 кг-това беше целта преди ), не гладувам, просто искам да живея по здравословно, да не мразя себе си, да не виждам храната само като калории,които се залепят навсякъде по мен, да съм по-здрава и по-тонизирана
Съжалявам за прекалено дългия пост, но не можех да прескоча всичко това... Мисля, че дневника и хората във форума ще ми помогнат да се преборя със своите слабости

Даниела Сидерова

23.07.15
11:53

Ето я и днешната тренировка/23.07.2015

Тренировка
4 кръга
20 усуквания при повдигане на торса от тилен лег с швейцарска топка
15 коремни преси
20 бърпита
15 вертикални повригания на краката от стенд
2 мин велоергометър

3 кръга
20 избутвания на лег преса с акцент вътрешна част на бедрата @25 кг
30 разтварене на абдуктор машина @25 кг
Странични напади -15 на крак@2х5 кг
15 подскачащи напади със собствено тегло

4 кръга
15 Глутеус машина тип ритник /ляв крак
15 Глутеус ритник без тежест/ляв крак
15 Глутеус машина тип ритник /десен крак
15 Глутеус ритник без тежест/десен крак

храна за днес:
засега съм изпила едно кафе, утре ще дам по-подробна информация за нея

Даниела Сидерова

23.07.15
20:25

Храна за днес:
обяд: 2 кюфтенца от нахут и зелева салата
след обяд огладнях и изядох около 30 гр сурови бадеми
вечеря: 2 яйца с гъби и чушка, филия пз хляб

след работа трябваше да мина през една сладкарница да поръчам питка за офиса(единият колега стана татко :)  ), колегите ми поставиха тази задача, защото знам всички китни сладкарници в града, много трудно се сдържах да изляза оттам без да си купя поне един ръчно изработен трюфел :D тази вечер се държах геройски, но вече се притеснявам за утре сутрин, като отида да взема поръчката :D

Здравей и добре дошла!

Поздравления, че си решила да загърбиш онези трудни и непродуктивни моменти.
Бъди здрава, не гладувай и не се страхувай от храната.

Струва ми се, че все още ядеш малко, но имайки предвид през какво си минала, изобщо няма да се обаждам на този етап. Пък и 1 ден изобщо не е показателен. :)

Даниела Сидерова

24.07.15
10:14

Да, вчерашното ядене наистина беше малко, днес се събудих гладна, но не мога да ям преди тренировка, най-късно в 7:00 съм в залата, за да ям трябва да ставам в 5, по-леко ми е като тренирам на гладно

Днешната тренировка/горна част:

10 мин загряване на кростренажор
3 кръга
придърпване на вертикален скрипец  -15 повторения
флайс с гирички по 5 кг- 15 повторения
кик-бек с гирички по 5 кг-15 повторения
повдигане на крака от легнало положение- 20 повторения

3 кръга
избутване на машина за гръдни мускули -15 повторения
повдигане на ръце встрани с гирички по 5 кг-15 повторения
“детски” набирания -15 повторения
придърпване на долен скрипец -15 повторения

4 кръга
странична преса/ лява страна-15
странична преса/ дясна страна- 15
руско извиване с медицинска топка-15

Храна:
2 твърдо сварени яйца, филия “Бонус” ,намазана със смес от домашна лютеница и маслинова паста ( аз съм си ги смесила в отделно бурканче, много ми харесва)
кафе с лъжичка кокосово масло

Днес се загледах и мисля, че от толкова отслабване-напълняване най-много са пострадали гърдите ми, има ли някакви по специални упражнения, с които мога да ги стегна малко? И може би ще се наложи да пипна и храненето

Ето малко размисли по въпроса за бюста и фитнеса:

цък
цък

Даниела Сидерова

25.07.15
10:32

Благодаря за линковете :) още вторник ще ги включа
Днес тренировка няма да има, защото съм на море за уикенда ^_^

Храната/24.07.2015
закуска: 2 твърдо сварени яйца, филия “Бонус” ,намазана със смес от домашна лютеница и маслинова паста ( аз съм си ги смесила в отделно бурканче, много ми харесва)
кафе с лъжичка кокосово масло

Обяд: пилешко филе, салата от домати и краставици
следобяд: 3 сурови бонбона ( аз си ги купувам от веган магазина, и сама съм си правила, но ... докато ги оформя изяждам половината смес  :D много вкусни стават)

Вчера трябваше да излизам, бързах и бях гладна -преди да изляза затъпих глада с лъжица тахан

вечеря: трябваше да хапна навън, това винаги ме затруднява във избора ми какво да ям... салата “Цезар” без дресинг и крутони, 375 мл бяло вино

Знам, че виното не беше много добър избор, но имаше повод, пък и беше петък

Днес ще се боря със себе си да устоя на неразделния тандем- бира и цаца :D

Слънчев уикенд на всички :)

Даниела Сидерова

26.07.15
03:02

имам огромен апетит към сладко и тестено...не знам дали е на психическа основа или наистина тялото ми се нуждае от него, предполагам е първото...но ми е много трудно :( как може да го залъжа това чувство, някакви идеи, нещо, което да убива апетита?

Причините за това могат да бъдат няколко.
В това число влиза и системно приемане на прекалено малко калории, гладуване, липса на енергия.
Тялото просто иска да си я набави, а най-бързата такава е под формата на сладкото, към което си мислиш, че имаш апетит.

Не казвам, че е така при теб, но е възможно с оглед предисторията ти и първия ти примерен ден с храната (в случай, че той е обичайният ти начин на хранене).

А и още нещо - винаги може да хапнеш от тези храни, може да намериш и по-здравословни алтернативи.
Направи си нещо домашно - то все пак си е за предпочитане (домашен хляб, пица, спагети, шоколад, някое леко здравословно кремче).

Даниела Сидерова

27.07.15
11:30

Здравейте,

яденето през уикенда беше...като на море :D наблегнах главно на риба (печена), изпих няколко чаши вино и вчера изядох топка сладолед, освен тази забежка, други сериозни провинения нямам. Добре, че бях с повече хора, кагато съм сред много хора ме е срам да ям, имам чувството , че ме гледат как ям и си мислят :” тази не се ли вижда каква е дебела и продължава да набива?!”.
Когато започнах тренировките с тежести (преди това само аеробика и зумба съм посещавала ), бях решила, че няма да следя всичко, което ям, защото малко се вманиачавам, но сега пак изплясках,  след 3-4 седмици тренировки с тежести (дори не са толкова тежки) се чувствам по- ..дори не знам коя е думата-чувствам се по-голяма, по-обемна, по-тежка, въпреки че според кантара съм на същите килограми +-1 кг винаги играе, за това реших да си следя калориите и макронутриентите. По моите сметки, за да поддържам сегашното си тегло са ми необходими 1700 ккал (около 400-410 ккал от тях трябва да идват от белтъци).
напоследък се опитвах да се храня здравословно, много-много не си следях макронутиентите (пък и калориите :D ) но напоследък се чувствам отпаднала, ще видим с повечко белтък как ще станат нещата...ще действам на принципа проба-грешка

Днешната тренировка/27.07.2015

10 мин кростренажор

3 кръга
15 ритник назад/ляв крак@15 кг
15 ритник назад/десен крак@15кг
15 вертикално придърпване на ластик
15 двустранно раменна външна ротация @2 х5 кг

3 кръга
15 придърпване на вертикален скрипец @ 20 кг
15 избутване на машина за гърди
20 завъртания на диск около тялото
15 руски суинг @8 кг

4 кръга
15 изправяне от тилен лег и завъртане с швейцарска топка
15 повдигани на крака от легнало положение
60 сек планк (само 3 пъти го направих, не издържах повече)

ХИИТ кардио: 12 мин ( толкова издържах)

Засега храната е кафе :D Не обичам да закусвам сутрин, даже не  точно не обичам, а дори го избягвам, защото после не мога да спра да ям-не знам какво ми става , аз ли съм бъгава, но като хапна сутринта, после съм гладна цял ден, мога да ям през 3 часа, а в работните дни не мога да си го позволя..

Мнението беше редактирано от Даниела Сидерова на 27.07.15 11:41.

Даниела Сидерова

28.07.15
10:35

Добро утро,
да се отчета :)

Храна/27.07.2015
салата зеле и моркови (о/о 300 гр), пилешко филе ( о/о 270 гр), зелена салата с домати (горе-долу  200 гр), 2 филии протеинов хляб, 2 твърдо сварени яйца

тренировка/28.07.2015

5 мин пътека

предни напади  3х 15 @2 х 5 кг
бедрено сгъване 3х20
бедрено разгъване 3х 20
глутеус ритник (машина) 3х15
глутеус ритник (без тежести) 3х15
глутеус мост 3 х 15@ 5 кг
затваряне на бедра на аддуктор машина 3х15 @ 30 кг
изправяне от тилен лег и усукване с медицинска топка 3х20

кростренажор на HIIT режим -17 мин

Където не съм писала кг е защото не помня, не ми беше много тежко, но все пак ме изкараха извън “зоната на комфорта”

Само да уточня, че в момента целта ми не е да свалям килограми, искам да намаля подкожните мазнини, от друга страна не знам дали е правилно да предприемам режим , предвид “булемичното ми минало”... то аз имам чувството, че ако не си кажа “сега ще следвам даден режим ” и няма да знам какво да ям, откакто се помня съм на диета (поне някога да се бях видяла слаба, то хем гладна хем дебела ). Искам да се науча да се храня здравословно , не на режими за 2 седмици,4 седмици или 90 дни ... трудничко се оказа...

Даниела Сидерова

29.07.15
09:50

Топло утро :D Днес няма тренировка, миналата седмица се надцених и ходих 3 поредни дни на фитнес, тази седмица ще почина през Малки Петък :P Само ме е яд, че пак не успях да се наспя- станах в 05:30 ч,  в дните , в които тренирам пак ставам в толкова- просто съм много туткава и предпочитам да ставам по-рано, да имам време за кафе и да се разсъня, защото преди това не е препоръчително да се говори с мен :D нищо хубаво няма да излезе от подобен разговор.. за това си ставам рано, да си се туткам на спокойствие..пък и с моя приятел сме си синхронизирали тренировъчните дни, и двамата тренираме преди работа - две аларми са по стимулиращи от една :D

Да отчета храната за вчера:

Даниела Сидерова

29.07.15
22:19

Днес освен, че хубавко си починах си дадох и на душата :D за разлика от хората около мен, на мен жегата изобщо не ми влияе апетита, имам си от малка, в детската градина бях от малкото деца, които искат допълнително :D
обядвах много късно ( натоварен график), но за сметка на това преди вечеря имах чувството, че ще припадна от глад..за капак-ходих да пазарувам гладна, няма такова слюнкоотделяне...3 пъти се връщах до витрината с донъти, аха-аха да посегна за един, добре, че ми звънна майка ми и ме разсея :)

Храната за днес:
150 гр пилешко филе, салата от домати и краставици, филия “Бонус” с домашна лютеница,150 гр свинско контрафиле (мариновано с чесънче ...ммм..),салата айсберг с домати (дресинг- 1 супена лъжица зехтин +2 суп. лъжици лимонов сок), към салатата добавих и крутони, които си направих от една препечена  Пилийка  “Бонус” :D ...но както казах, бях много гладна и преди да се захвана със салатата прилапах и една суп. лъжица сусамов тахан
По моите сметки всичко това е около 1 100 ккал (о/о 112 П,45 М, 46 В), но малко ми се струват, може би греша някъде (грамажите месото са в сготвено състояние), може оттам да ми идва грешката

Както и да, беше ми многоо вкусно, после вече на спокойствие си приготвих храна за утре, бях в толкова добре настроение, че дори сготвих и за моя приятел (той е веган и е много сложно с готвенето, в общи линии-той си готви сам и си го яде сам :D ) но тази вечер ми се откъсна една лещичка от сърцето, за малко и от нея да хапна :D

Даниела Сидерова

30.07.15
10:29

Слънчево утро :)
Днес по чудо станах без да мрънкам, имах достатъчно време да си изпия кафето, дори да поспоря с моя приятел- да пия витамини и Омега-3 или не!-това беше въпросът. Според него не приемам достатъчно витамини и мазнини, ходи след мен с едни витамини и само ми ги пробутва, все пак ги изпих, де :) Една капсула Perfom Maxx на Optimum Nutrition и една капсула Омега -3 на Now ( приятелят ми, ме убеждава, че от витамините не се дебелее, но аз все си мисля, че не е така) В крайна сметка- дебелее ли се от витамините?
Напоследък се случва нещо странно, от повече от месец съм скърцала със зъби , докато спя- никога досега не съм го правила, на какво ли се дължи, никаква идея си нямам...
тренировката днес/ горна част:
10 мин кростренажор
3 кръга
15 придърпване на вертикален скрипец зад главата@37,5 кг
15 бицепсово сгъване@ 20 кг
15 флайс@2х5 кг
15 кик-бек@2х5 кг

3 кръга
15 придърпване на долен скрипец@37.5 кг
12 кофички на пейка
15 хибридни Арнолд преси@2х5 кг
15 пуловър с дъмбел

3 кръга
15 изправяне от тилен лег и завъртане с мед. топка
20 коремни преси
15 странични коремни преси/ на всяка страна

20 мин пътека на HIIT режим

това беше за днес :)

казано от Даниела Сидерова на 30.07.15, 10:29:

В крайна сметка - дебелее ли се от витамините?

Не. Твърдо не. Няма основание за такова нещо.

казано от Даниела Сидерова на 30.07.15, 10:29:

Според него не приемам достатъчно витамини и мазнини, ходи след мен с едни витамини и само ми ги пробутва, все пак ги изпих, де :) Една капсула Perfom Maxx на Optimum Nutrition и една капсула Омега -3 на Now ( приятелят ми, ме убеждава, че от витамините не се дебелее, но аз все си мисля, че не е така) В крайна сметка- дебелее ли се от витамините?

Прав е :)

Даниела Сидерова

30.07.15
14:36

А, добре тогава :) проверката е висша форма на доверие :D сега остава да разбера и защо скърцам със зъби , докато спя :D

Даниела Сидерова

31.07.15
11:43

Здравейте,

Да отчета и вчерашните си залитания..
Храна/30.07.2015:
салата айсберг и домати, около 150 гр  печена сьомга сьомга и.. четири часа по-късно все едно не бях яла нищо :D филия Бонус с едно варено яйце спаси положението, докато се прибера вкъщи :), салата от домати и краставици ( без дресинг), около 70 гр печено свинско филе ( е, малко ми дойде, за това добавих още една Пилийка), но това не е края... имаше и сладолед след вечерята, който сама си бях приготвила от 2 банана, боровинки и малини ( изядох по-малко от половината, всъщност това си бяха чисто замразени плодове, де , но ми беше много вкусно, зачудих, че дали няма да стане по-хубаво с кокосово мляко, но нямах, другия път ще пробвам) аз съм с лактозна непоносимост  и за това не мога да добавям  мляко :(
това съвсем не е края на моят апетит- служебното обаждане , което получих в 23:30 ме разбуди и не можах да заспя до 2( имаше проблем и трябваше да бъде разрешен), та през това време хапнах още около 50 гр сьомга, че малко я бях попрепекла и реших само препеченкото да изям :P И директно си легнах ... то след цялото това ядене... около 1 400 -1500 ккал излизат по моите сметки, въглехидрата е повече от обикновено, заради сладоледа

Но все пак тази сутрин имаше тренировка, много ще ми е трудно да ви опиша, защото на идея си нямам как се казват упражненияте, които правих:

5 мин кростренажор

3 кръга ( всички упражнения са с тежести за крака)

10 напада напред, встрани и назад ( за всеки крак)
15 скок от клек
15 йога клек
15 глутеус ритник ( ляв/десен)
от същата поза за глутеус ритник:
15 изнасяне на крака встрани (ляв/десен)

3 кръга
15 разтваряне на краката с ластици от тилен лег
15 бедрено сгъване@5 кг
15 лег преса@35,7 или 37,5 кг ( като са в lbs ми е трудно: 1. Да си ги преобразувам 2. Да запомня)

4х15 странични коремни преси @5 кг

20 мин кростренажор на кардио режим

Добро петъчно събуждане се получи, доста се изпотих, особено при първите упражнения
утре мисля да направя едно кардио, но преди това ще си угодя и ще поспя до 7, че цяла седмица ставам в 5:30 ч

Хубав петък на всички :)

Даниела Сидерова

03.08.15
13:37

Здравейте,

уикенда не съм писала, защото пак бях на морето :) Но тези уикенди на морето малко ми объркват храненето-миналата седмица на бяхме на бунгала на Арапя... освен основното хранене ( риба и салати),в събота имаше и един пакет солети и вечерта 3-4 бирички ... Неделя беше още по-зле,закуска-нямаше , обядът беше цаца с бира :D вечерта бях на рожден ден, рожденничката беше приготвила змиорка- изобщо не ми хареса и се наложи да наблегна на картофите и салатата, не върнах  и парчето торта...но поне не пих повече алкохол :) Уикендите са ми малко изтървани, особено като не съм си в нас да готвя :) ПМС чука здраво на вратата, пък и след толкова много въглехидрати се чувствам подута. Но пак влязох в ритъм, сутринта тренирах

03.08.2015
15 мин кростренажор
3 кръга
15 детски набирания
15 придърпване на диск@10 кг
15 придърпване на горен скрипец пред гърдите
15 флайс @2х5 кг
20 повдигане на крака от тилен лег с швейцарска топка

3 кръга
20 ренегатско гребане с пудовки@2х 8 кг
15 машина за гърди
20 повдигане на крака от вертикално положение

3 кръга
20 глутеус мост @10 кг диск
30 разтваряне на абдуктор машина
20 хиперекстензия

3 кръга
30 къси коремни преси
20 коремни преси с швейцарска топка към крак / ляв-десен
20 повдигания от тилен лен с швейцарска топка

20 мин кространажор

Не знам колко съм яла през уикденда, но още не съм гладна :D

03.08.15
14:56

Какво са детски набирания, бонбонче? ;)

Даниела Сидерова

03.08.15
16:36

Еми...във фитнеса има една машина , която е за набирания, но има и тежести, които те избутват и ти помагат много, тъй като аз все още не мога да се набера по нормалния начин и ги правя на тази машина, от тежестите малко се получава ефекта на люлката - пък и нали съм начинаеща, за това ги наричам детски набирания  :D

Даниела Сидерова

04.08.15
10:32

Добро утро :)

Да се отчета за храненето вчера и за тренировката днес :)

Храна/03.08.2015
салата от марули, домати, няколко маслини ( дресинг от лъжица зехтин и лимонов сок), 2х 100 гр. свинско контрафиле, две некратини, филия протеинов хляб

тренировка/04.08.2015

20 мин кростренажор ( моята приятелка закъсня за тренировката и аз да не почвам без нея се замотах :) )

3 кръга

20 клек с ластици и бицепсово сгъване
20 усуквания в торса с ластици
20 повдигане на ръце с ластик
20 разтваряне на краката от тилен лег с ластици
2 мин кростренажор с два диска по 1,5 кг

3 кръга

20 суинга @6 кг
20 докосвания на пръстите на ляв/десен крак@5 кг
10 подскока на един крак ( другият сгънат като за клек) и се държа за ластиците *днес правих неща, които не съм правила и не знам как се казват, за това ще съм по-подробна, колкото и наивна да звуча :D
20 коремни преси
20 глутеус ритника
15 повдигания на крака с швейцарска топка
2 мин кростренажор с два диска по 1,5 кг

3 кръга

20 коремни на римско столче
20 изправяне от тилен лег и усукване с медицинска топка

след края на тренировката нямах сили за още кардио, та днес минах без :)
Само да успея да оправя и храненето...но лятото много ми вървят тези бири :D пък и мезенце обичам да има към нея, че иначе много бързо се напивам , две бири  ми е лимита, на третата вече съм безсмъртна :D Поне ми излиза евтинко :)

Даниела Сидерова

05.08.15
09:41

Здравейте, сряда- ден за почивка от фитнеса :) Вчера си позволих да изляза с една от моите кУкошки , че днес си позволих да спя до 7 ;) Храната вчера беше сравнително добре: 2 яйца, салата домати и краставици, кисела зелена ябълка (любимите ми), салата “Цезар” без дресинг и крутони ( ядох я навън, иначе като си я правя вкъщи има по много и от двете :D ) и 250 мл бяло вино :) Само не мога да разбера защо сервитьорките, пък и хората около мен си мислят, че се “заяждам”, когато започна да разпитвам как е приготвено нещо или какво аджеба имат в това чудо, споменато просто като “дресинг” в менюто- седят и ме гледат с досада едва ли не!Еми ако съм алергична към нещо-какво правим?! Много съм възмутена от това отношение!

Даниела Сидерова

06.08.15
15:43

Здравейте,

Вчера нямаше фитнес :) С храната ми беше трудно, много... В момента съм сама вкъщи, а когато съм сама ям много-може да звучи смешно, но когато съм сред много хора ми е неудобно да ям, да не си кажат хората, че хем съм дебела-хем как си хапвам без да се съобразявам, но за сметка като съм сама мога изям света, даже, съм се чудела къде го побирам, пък и колкото повече ядях, толкова по-лесно се повръщаше... къде ли ми е бил акъла?!
Та, вчера си бях самичка и си хапнах сладко-сладко :) Без после нито да съм гузна, нито да съм тъжна, нито да ми минават мисли за насилствено повръщане:

Храна/05.08.2015:сьомга (около 200 гр беше в сурово състояние), голяма салата от маруля, домати, краставици и маслинки, 2 филии протеинов хляб, едно варено яйце, 2-3 чаени лъжици лютеница, салата от краставици и едно варено яйце, 8 маслини

Какво ви е мнението за протеиновия хляб? Честно казано аз не разбирам много и го купувам, защото има малко въглехидрати, според изписаното на етикета съдържанието на филия (около 50 гр) е:

Енергийна стойност: 132 ккал
Мазнини:6,6 гр
Въглехидрати:3,8 гр
Белтъци:11,0 гр

май този хляб не е от най-полезните неща, които ям, предвид стабилизаторите и Е-тата в него...

Даниела Сидерова

06.08.15
15:54

Днес имаше и тренировка :)
тренирах горна част, даже  я описах...но интернета нещо ми се дисканектна и не можах да я постна :) Сега да Ви кажа честно ме мързи да я опиша отново :)

Зорно утро си беше

Мнението беше редактирано от Даниела Сидерова на 06.08.15 15:55.

Даниела Сидерова

07.08.15
11:15

Слънчево утро :)
Храната вчера/06.08.2015: 2 праскови, една риба тон( консерва в собствен сос ок 135 гр), филия протеинов хляб,120 гр свинско контра филе, салата от домати и крастици, 2 чаени лъжици домашна лютеница

Мисля, че задържам вода.. МЦ закъснява с над 10 дни, а досега с повече от 1-2 дни не се е случвало да закъснее, и на кантара съм +1 . Но скоро се надявам да дойде този цикъл, защото ПМС е налице от 3-4 дни

На тренировката тази сутрин открих упражненията с ластици :) Много е яко
10 мин кростренажор

3 кръга
20 клек с ластик със странично повдигане
20 разтваряния на краката от тилен лег
20 страничен полуклек с швейцарска топка/ляв-десен
20 повдигане на крака от тилен лег със швейцарска топка

3 кръга
20 суинг @8 кг
20 подскок с клек
20 бедрено сгъване с швейцарска топка

3 кръга
15 разтваряне на абдуктор машина
15 затваряне на абдуктор машина
15 машина глутеус ритник
15 лег преса /седалище
20 обратна екстензия

4 х15 странични коремни преси@5 кг

15 мин степер

Даниела Сидерова

07.08.15
12:24

Качвам снимка, за да имам база за сравнение след време като стана фина :D Снимката е направена преди 2 дни, водната задръжка е забележима, особено в областта на корема :S

Мнението беше редактирано от Даниела Сидерова на 07.08.15 12:27.

07.08.15
13:39

Ма като почнете да се лигавите с тази водна задръжка, нямам думи. ;)
Толкова си слабичка имаш много готини крака. Показвай ги по-често и се гордей със тях!

Даниела Сидерова

07.08.15
13:55

В своя защита ще кажа, че водната задръжка си я имаше, така чаканият от 10 дни цикъл днес се появи :D

Даниела Сидерова

08.08.15
19:30

Здравейте,

тази събота положението е трагично! След като в петък се сблъсках с ППП (Петък-Пет часа-Проблем) днешния ден прекарах в офиса, викам си поне да се отчета, преди да изключа компютъра, че нямам намерение да го включвам повече днес :)
тренировка нямаше,то и ядене нямаше- една нектарина, 1 фервекс ( как успях да настина в това  време  е отделен въпрос?!), няколко бейби морковчета с хумус, два бонбона Мерси . В общи линии-каквото намерих в офиса- изядох го :D
Вечерята- искрено се надявам моят приятел да е решил да сготви, но тъй като много се съмнявал да я проявил подобна съобразителност- може да е навън  :D

През седмицата съм толкова по-заета и намирам време и за тренировки, и за готвене...защо уикендите са такъв провал-идея си нямам?!

08.08.15
19:59

А защо си мислиш, че Фервекса лекува настинка?! Освен ако нямаш наистина висока температура и мускулни болки е просто безполезен.
Пожелавам ти бързо възстановяване, тези чудеса не продължават повече от 3-5 дни.

Даниела Сидерова

08.08.15
22:51

За това  да фервек не се бях замислила,  минах през аптеката, казах че съм настинала  и схваната, и аптекарката  фервекс  ми даде,  пък аз нали съм Добро дете, изпих си го  :) носът ви още е запушен, не помогна много ...

09.08.15
08:41

Настинката, както знаеш е вирус, някой от стотиците видове, към които сме податливи, а никой досега не е открил парацетамолът да ЛЕКУВА и убива вируси. Като оставим настрани, че парацетамолът е номер едно като причинител на чернодробна недостатъчност
http://emedicine.medscape.com/article/820200-overview
и доколкото знам в много цивилизовани държави не се продава свободно, си има свои полезни свойства- болкоуспокояващо и температуропонижаващо. Тук продават продукти с 1 грам на доза, макар че еднократната би трябвало да е до 300 мг.
1 хапче ме спасява от МЦ веднъж месечно да речем. ако вдигнеш над 38 градуса, също има полза, но така, профилактично ...
Това, че нещо се рекламира по телевизията и се продава свободно на безумно висока цена от алчни търгаши (сори, фармацевти) не го прави лекарство. Ако искаш да пиеш парацетамол- моля, 20 хапчета са 1 лв, няма нужда да плащаш десетократно за захаросано пакетче с 10 гр. захар.
Лекува настинка толкова, колкото и смукането на лукчета.
Ще ти мине, когато ти мине. :) Каквото и да пиеш, няма да намалиш срока, за който организмът ти ще избие вируса. Обещават, че витамин Ц в големи дози съкращавал срока средно с 1 ден, но не е голяма утеха. Капки за нос с ксилометазолин помагат в най-гадните 2-3 дни, поне за да спиш и работиш спокойно, но също не лекуват.

Даниела Сидерова

11.08.15
17:37

Така е , настинка ми мина “като на куче”, за няма и 2 дни :) уикенда почивах повече, излизах по-малко, наспах се -не пропусках като луда като кон да свърша това и онова, някак спокойна бях, дори и служебните разговори ме натоварваха по-малко  :)
Тези дни нямах време да се отчета :)
Бях споменала, че моят приятел е веган- в събота беше приготвил  вечеря( предпочитам аз да го бях направила, щях някое друго яйце да си сваря поне :D ) -съботната вечеря: кюфтенца от нахут, салата от цвекло и ряпа, 2 чаши вино
Храна в неделя:салата със сьомга (пушена), 2 бири, цаца и... още една бира :D , една топка сладолед
С този апетит-отслабването все още е мираж :D

Тренировка,10.08.2015
20 мин кростренажор- хубавко исках да се събудя, че много ми се спеше

3 кръга
15 повдигания на крака ( швейцарска топка м/у тях) от стенд
15 придърпване на горен скрипец към лицето
15 хибридни Арнолд преси@2 х 3 кг
15 избутване машина за гърди

3 кръга
20 флайс @2 х 5 кг
15 бицепсово сгъване с щанга (мъничка щанга :) не мисля, че е повече от 10 кг,защото дисковете са по 2,5 кг всеки)
15 двустранна раменна ротация @2х3 кг
10 детски набирания ( аз все да пипна - нещо се разръчках из тази машина и си го направих да ми е много трудно, към края почти не помръдвах :D )
15-12-12 кофички на пейка (само първи път успях да изкарам до 15 броя)

3 кръга
20 гребане със щанга от наклон напред( със същата мъничка щанга) :)
20 повдигане на гирички встрани при наклон напред@2х3 кг
20 гръбни екстензии

4х20 изправяне от тилен лег с мед. топка и завъртане встрани
4х20 къси коремни преси

храна (понеделник) : 2 ябълки, салата от цвекло, салата домати и краставици, няколко крилца на скара, чаша вино

Храна(вторник): пилешко филе (около 120 гр) и зелена салата, друго за днес е нямало, но и тренировка нямаше :/

Даниела Сидерова

12.08.15
13:17

Здравейте,

Обичам да тренирам сутрин- въпреки ранното ставане и цялото ми мрънкане по пижама, рошава и  чаша кафе в ръка, след тренировката съм направо нов човек :) Естествено няколко часа след като седна на бюрото си все някой успява да скапе настроението ми, но все ...няколко часа съм слънчев човек :D

Храна/11.08.2015: хапнах доволно, на обяд ядох пилешко филе със салата, некратина, между обяда и вечерята имаше повече от 6 часа, прибрах се прегладняла и тепърва трябваше да измислям нещо за ядене :/ мразя този момент ... изядох един домат с едно варено яйце, докато измисля какво ще готвя ( пък и не мога да мисля на гладно) :D пък и наядена не го измислих много- направих си миш-маш без сирене ( от 2 яйца) и голяма салата от марули, домат и няколко маслини. Малко преди да си легна поднах и един веган бонбон Рафаело ( не отстъпва по нищо на оригиналните ) :P

тренировка/12.08.2015
Този път реших да направя една тренировка от сайта, добре се чувстам, пък и ме изпоти добре:
  Загрявка 5 мин. кростренажор
1. Клек с гирички @3 кг -4 х 30 клека
2.Придърпване на вертикален скрипец 4 х 10 повторения (смяна на хватовете, под-над);
3.Затваряне на пек-дек машина 3 х 15 повторения;
4.Глутеус мост @5 кг - 3 серии 20 повторения
5.Повдигане на коленете от стенд - 3 х 20
6.Двойна серия Чуково бицепсово сгъване с дъмбели
7.Кик-бек с дъмбели 3 х 15;
8.20 мин. интервално кардио

Храна за днес: крем супа броколи и карфиол ( без млечни продукти)

Даниела Сидерова

13.08.15
17:16

Здравейте,

днешната тренировка не знам как да я опиша :D Във фитнеса, където ходя има и кросфит групи, една приятелка ме убеди да отида с нея , да видя какво е :) Много е лудо , много ми хареса , въпреки че по едно време ми се искаше да зарежа пудовката и да попитам треньора “дали се бъзика с мен и душицата ли иска да ми изкара”, накрая бях доста доволна от себе си :) Но за сметка на това- след едночасовата тренировка ( със загряването и разтягането цялата беше около 45-50 мин, нямаше час) освен освежена бях и много гладна, а да изпитвам глад сутрин е нетипично за мен, чудя се дали има връзка между това как/какво съм тренирала и апетита?
Както и да, жалко, че не знам кое упражнение как се казва, за да ви опиша тренировката... следващият път като отида ще разпитам по-подробно, че днес ми беше за първи път и не се чувствах в свои води да задавам въпроси :)

Храната днес:
Закуска : варени яйца с домашно гуакамоле ( моята приятелка е много предвидлива - беше донесла закуска в кутия и за мен :) злато )
Обяд: половин скумрия с лимонов сок , зелена салата и домати
преди малко забодох малко сурови бадеми и вече нямам търпение да се прибера, от вчера съм приготвила телешки кюфтета на скара  :)

Надявам се, че са ти обърнали достатъчно внимание по отношение на техниката, а очевидно си се сблъскала за първи път с тези движения, съдейки по думите ти.
Много често на групови тренировки тази “малка” подробност се пропуска. :)

Иначе - разбира се, че има значение как точно тренираш по отношение на глада. :D :D :D

Даниела Сидерова

14.08.15
10:54

:) Слънчев ден :)
Да, обърнаха ми внимание, тренировката я води фитнес инструктора от залата, в която тренирам и понякога тренирам с него (когато не съм си нахвърлила в главата какво ще правя, а той е много внимателен - измисля винаги различни упражнения, никога не може да ти писне и винаги “ми виси” на главата, което колкото и да ме дразни е хубаво :D ). Упражненията не ми бяха непознати, просто така преливаха от едно в друго, че не помня последователността им :) Имаше клекове, суинг, мелница с пудовка, приплъзване на диск от единият крак към другия...горе-долу това съм запомнила, бях се концентрирала върху това да следя упражненията- да ги изпълнявам правилно (винаги чувам “ИЗПРАВИ ГЪРБА” :D , голям проблем ми е)

Вчера освен предвидената храна, хапнах и няколко запечени картофа (около 200 гр)

Днешната тренировка също много ме зареди/14.08.2015:
15 мин кростренажор

4 кръга
15 клека със завъртане
15 сиунг@8 кг
15 лицеви опори  ( от колене)
15 изправяне на краката от тилен лег с ластик
15 странични напада с ластик/ляв-десен крак
30 разтваряне на крака от тилен лег с ластик

4 кръга
15 клека с подскок
30 джъмпинг джакс
15 придърпване на диск @10 кг
20 приплъзване на диск@5 кг от единия крак към другия
20 скока със събрани колене
15 V- преса

4 кръга
20 къси коремни преси
20 повдигания от тилен лег с шв. топка
20 ( на всяка страна )коремни преси и завъртане с шв. топка
20 (на всяка страна) странични коремни преси с шв. топка

май не пропускам нищо :)

Пак съм много гладна :) Откакто ходя на фитнес и изобщо спортувам ( станах по-редовна отскоро - 1-2 месеца ) съм една идея по-гладна от преди :D

Даниела Сидерова

16.08.15
21:56

Здравейте,

тези дни не съм писала, защото пътувах :) Най-накрая време за почивка, но режима както винаги, когато си изляза от цикъла”тренировки-работа-почивка” баланса ми е силно разклатен. Пътувах доста дълго-около 12 часа , за това време успях да изям една кутия бисквити “Мюсли”, два пакета Хрус-Хрус и 2 десерта Нестле фитнес ...беше ми много скучно и храната някак ме разсейваше Това не е краят, снощи, когато най-накрая пристигнахме, решихме да хапнем някъде, а аз се чувствах, все едно никога не съм яла, успях да изпия 2 бири и да половин рибно плато :D Днес се взех в ръце и го карах по-полека- направо обявих война на all inclusive и изобщо не се навъртам около масите :D обещах си да си дам наистина добре почивка- без цигари, без алкохол, без боклуци и най-важното без стрес.
Така и направих, днес станах рано и отидох до фитнеса на хотела, който незнайно защо, отварял в 10 ч, ядосах се, върнах се в стаята и си направих тренировка сама:
1 мин Джъмпинг Джак
3 х 30 клека
3 х 30 глутеус ритник
15-12-12 лицеви опори от коляно
12-10-12 кофички на ръба на леглото :D
30 къси коремни преси
30 изправяне от тилен лег и завъртане
2х20 изправяне на краката от тилен лег
2 х20 V преси
планк 60 сек

разбудих се добре :) взех си кърпата и шапката и хайде на плажаа :)
Там се поглезих с турско кафе и си четох книжка до късния следобед. Прибрахме се в хотела , аз вече бях много гладна , хапнах нещо, което никога не съм предполагала, че ще е толкова вкусно- белени домати,нарязани на кубчета и овкусени с риган, зехтин и чесън , и това то го сервират с няколко сухара от пълнозърнеста франзела... или бях много гладна, или наистина е невероятно вкусно :) Това ми беше яденето за днес, но съм ок, не съм гладна, че предните дни малко прекалих :)

Даниела Сидерова

27.08.15
10:38

Върнах се :) Стига толкова почивка, въпреки че не бих отказала още една седмица ... Днес е първия работен ден, преди него имаше и тренировка, притеглих се тази сутрин- килограмите са същите, успокоих се, защото през цялото време , докато бях на почивка се чувствах някак..гузна , че не тренирам толкова , а си угаждах- чужда страна, различна кухня, нови места...страхотно беше

Днешната тренировка/27.08.2015
20 мин кростренажор ( загрях по-дълго от обикновено, липсваше ми :) )

3 кръга
15 мъртва тяга с лост
15 бицепсово сгъване  с лост
15 хибридни Арнолд преси
15 машина за гърди

3 кръга
15 детски набирания
15 флайс с повдигане на краката
15 придърпване на долен скрипец
15 кофички на пейка

3х20 коремни на римско столче
3х20 повдигане на крака от тилен лег с шв. топка
4х20 коремни преси с усукване с мед. топка

15 мин велоергометър на HIIT режим

Много добре се чувствам :) Докато бях в почвка добавим малко повече плодове в менюто си, млечните напълно ги отказах,месото също го бях изключила, но за сметка на това ядох много риба, имаше малко повече алкохол (биричките на плажа просто са най-голямото изкушение :) ) Цигарите бяха по-малко от обикновено- една кутия за около 4 дни, искам да ти откажа напълно, но наистина не знам как ще го направя, досега не съм пробвала да ти отказвам...просто не съм искала, а сега искам...естствено се притеснявам да не кача килограми като ги откажа... някакви съвети как да ги откажа?

Даниела Сидерова

28.08.15
10:00

Снощи имах “криза’ :/  преподреждах си гардероба и намерих една пола, която не бях носила отдавна, реших да я пробва, но се затрудних в закопчаването ѝ, изтичах до кантара- кг си бяха същите, полата е с висока талия, а аз никога напълнявала в талията...разплаках се,сипах си едно вино, второ и си плаках, че съм дебела :D сега ми става смешно, особено как пия вино и рева, че съм дебела (спи да пиеш си казвам сега, но снощи ми се стори добра идея), понапих се малко, и много плаках, замислих да дали да не захвана някоя от старите диети- дето гладуваш като луд, сваляш нолко кг и после ги връщаш, но утрото е по-мъдро от сутринта, днес съм по-добре, но заради всичкото вино и нерви тази сутрин не успях да стана навреме за залата :@ всичките ми комплекси  и слабости изглежда не са си тръгнали, това май ще окаже много по-дълъг път, който трябва да извървя..

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1